EMA
Posted 22 February 2011 - 10:34 PM

Posted 22 February 2011 - 10:39 PM
Posted 22 February 2011 - 10:42 PM
Posted 22 February 2011 - 10:45 PM

Posted 24 February 2011 - 08:11 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 24 February 2011 - 08:57 AM
Posted 24 February 2011 - 08:58 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 24 February 2011 - 09:00 AM
Posted 24 February 2011 - 09:11 AM
hjooj men je ta April tak dolgočasna

Tabu bi lahko bili boljši
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 24 February 2011 - 09:12 AM
Posted 24 February 2011 - 08:46 PM

Posted 25 February 2011 - 02:36 AM

No po večkratnem poslušanju komadov z Eme ter že izbranih evrovizijskih komadov drugih držav upam, da ne zmagajo Kozlevčar trio ali Maja Keuc. Prvi zato, ker so ful osladni, Maja pa mi je sicer simpatična, ampak mi njen pesem po večkratnem poslušanju ni ni nič kaj bolj všeč kot mi je bil ob prvem, pravzaprav prav nasprotno, mi je postal rahlo zoprn. Preden sem sploh šla preverjat kdo ga je napisal, sem predvidevala, da je delo dua Vlašič (spisala kup pesmi, ki so sodelovale na Emi). Nisem se zmotila. Poleg tega se mi zdi, da je že par podobnih komadov kot je njen uvrščenih na Eurosong in se bo zato izgubil v povprečju. Sploh če bi ga v celoti zapela v slovenščini, ki tujcem zveni blazno trdo in nespevno. Se pa bojim, da bo Maja zmagala, če jo žirija uvrsti v del kjer glasujejo gledalci.
Rock Partyzani se nevarno približajo temu, da na odru naredijo cirkus. Ne vem zakaj, ampak mene sodeč po prvem posnetku njihova pesem in nastop spominjata na mešanico Verke Serduchke ( ) in latvijskih piratov ( http://www.youtube.com/watch?v=zHLqfkU_0xA ).
Tabuji mi sicer imajo zelo všečen komad, kot sem že prej omenila, ampak po mojem mnenju to ni evrovizijski material.
Omarjev in Ninin komad sta mi po večkratnem poslušanju postala všeč. Gresta oba hitro v uho in bosta se po slovenskih radijskih postajah zagotovo še veliko vrtela. Omarjeva pesem mi deluje kot da so jo vzeli iz ene risanke. Če kateri izmed njiju slučajno zmaga, se bojim, da bo tujcem zaradi nemelodičnosti slovenskega jezika zvenel precej precej trdo.
Tudi pesem Feliksa Langusa mi je po večkratnem poslušanju ni tako medla kot se mi je zdela po prvem poslušanju, sem ob njej dobila tudi rahlo asociacijo na BeeGees, vendar ne vem, če je to ravno za Evrovizijo. Bolj ne kot ja.
Po večkratnem poslušanju mi ne gre iz glave refren "ladadidej eeee eeee eeeeee" iz pesem od April. Smem se danes zalotila, da si ga prepevam. Komad je kar všečen, moti me le to, da je April slaba kopija Lady Gaga. Papiga. Sicer je ne poznam, ampak imam občutek, da zna hitro zgledat ceneno. Zdi se mi tudi, da nima neke lastne domišljije in bi utgnila tudi pri nastopu preveč posnemat gospo raco.
Pesem od DJ Sylvain & Mike Vale Feat. Hannah Mancini mi je še vedno zelo všeč. Se pa bojim, tako kot je že ena pred mano omenila, da če slučajno zmaga ta pesem, da bo na evrovizijskem odru zvenela veliko slabše kot na posnetku. Tako kot se je pred leti zgodilo, pri finskih prestavnikih (posnetek: http://www.youtube.com/watch?v=ybbNQnSPseA ; petje v živo: ).
Leeloojamais pa mi imajo še vedno ful dobro pesem, ampak spet vprašanje če bi to vžgalo na evroviziji.
Tako da ja, če izločim Majo in osladni trio, zaradi že prej omenjenih razlogov potem mi je vseeno kdo zmaga. Kdorkoli že bo, sem prepričana da se bo bolje odrezal kot so se lanski predstavniki.
Posted 25 February 2011 - 10:09 AM
Najprej glede demokracije. Ogabno se mi zdi, da so sami izbrali oz. boljši izraz bi bil - povabili, nastopajoči. In to RTV, ki lepo pobira naročnino od gledalcev. Res lepo, in ne vem, če je to sploh v skladu s pravili in zakoni.

Jaz mislim, da bi se kdorkoli lahko prijavil, kot prejšnja leta, in da bi potem komisija izbrala 15 ali 12 finalistov. Letos so pač povabili, in mi ni jasno kaj spet dela tam bend, ko je npr Rock Partizani. Za vaško veselico so dobri, se razume, za tako prireditev - NE. In jasno je, da če že pride nek tak bend, kot so oni, ali recimo Kalamari lani - če gre za foro, zafrkancijo, mora le-ta biti nekaj novega, originalnega, nekaj, kar si bodo gledalci zapomnili, in v naslednjem koraku glasovali za nas.
Komad Verke Seduške na primer.

Da zaključim - letos bo isto sranje kot ponavadi na EMI, in tudi če zmaga Nina ali Omar, ali Maja - komad je bo izgubil v poplavi komadov, ki so bili že žnj krat slišani na ESCju, ali na lokalni radijski postaji.
Posted 25 February 2011 - 12:20 PM
Najprej glede demokracije. Ogabno se mi zdi, da so sami izbrali oz. boljši izraz bi bil - povabili, nastopajoči. In to RTV, ki lepo pobira naročnino od gledalcev. Res lepo, in ne vem, če je to sploh v skladu s pravili in zakoni.

Da zaključim - letos bo isto sranje kot ponavadi na EMI, in tudi če zmaga Nina ali Omar, ali Maja - komad je bo izgubil v poplavi komadov, ki so bili že žnj krat slišani na ESCju, ali na lokalni radijski postaji.
Prvo je neko kvazi merilo kvalitete. Kot da ima izvajalec kaj veze z dejanskim komadom, ki bo potem na Emi, LOL. Sicer se pa strinjam.
Z drugim se tudi strinjam, popolnoma. S temi pesmimi ni pričakovati nikakršnih rezultatov.
Posted 25 February 2011 - 02:49 PM
Po moje bi bilo bolje, če bi naslednje leto naredili tako kot so Nemci, ki so izbrali, da jih bo ponovno zastopala Lena, so pa aktivirali pisce pesmi, na izboru je (oz. bo) ona zapela kup pesmi izmed katerih so (bodo) izbrali najboljšo.
Pač dejstvo je, da je EMA izgubila na ugledu in kot jaz vidim se RTV trudi to popravit. Če so ubrali pravi način ne vem. Bomo videli. Dejstvo je, da kakršen koli način že uberejo, da se bodo vedno našle kritike in nikoli ne bo načina, ki bi bil všeč prav vsem.
Posted 27 February 2011 - 11:31 AM
Posted 27 February 2011 - 05:55 PM

Posted 27 February 2011 - 07:52 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 27 February 2011 - 07:57 PM
Posted 27 February 2011 - 07:59 PM
http://tvslo.si/pred...slo1/#tv.slo1;;
Je pa drugače na sporedu na 1. programu.
Pa da vidimo kaj se bo letos izcimilo.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users