Jump to content

Photo

Vprašanja, pomoč pri zdravstvenih tegobah

zdravje pomoč stanje problem samozdravljenje samopomoč

• Please log in to reply
851 replies to this topic

#841 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13012 posts

Posted 20 June 2026 - 11:45 AM

Jaz ga vzamem zjutraj na prazen želodec z vit C in ne čutim nobenih težav.

Razliko v počutju sem občutila po enem mesecu.

• 0

#842 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18508 posts

Posted 20 June 2026 - 03:22 PM

To mas vec, Frida. Smo se ze pogovarjale. Planet govori o feritinu, ne zelezu. Jaz ga imam 60, imela sem 8. Saj 14 zelezo ni tako slabo se mi zdi. Minimun je okoli 10. Moj je npr. 14,9.

Jaz vse po zajtrku vzamem.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#843 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13012 posts

Posted 20 June 2026 - 03:55 PM

Aja OMG pa res :D narobe sem si zapomnila, 34 ga imam, sem šla zdele izvid pogledat, ker mi ni bilo jasno. 

• 0

#844 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30054 posts

Posted Yesterday, 10:33 AM

:D

Drugače že od rojstva ne jem mesa, nikoli ga nisem marala. 🤢
Mislim, da je največ pripomogla odsotnost menstruacij in seveda FerroBio. Fiona, jaz imam zelo občutljiv želodec, prebavila, ampak FerroBio jem brez težav. Po zajtrku, kot Podgana.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#845 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18978 posts

Posted Yesterday, 10:45 AM

Super. Jutri grem dat kri in ce prav pomislim, rdecega mesa jem tocno nic.
Ce bodo izvidi dobri bom kar presenecena.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#846 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18978 posts

Posted Yesterday, 02:07 PM

Mene so klicali nazaj iz UKC in zdravnica me hoce videt v sredo.
Okej super, samo na tem mestu povem da jaz ne bom je ala res nobenih zdravil, dokler nimam tezav, ki bi jih smatrala za resne ali omejujoce. Nimam drisk, itd. Obcasne blage bolecine ki pridejo in grejo.
Cist so me prestrasil in zdej me od tega navija na wc.
Pa dobro, nimam simptomov in nic, ne bom jedla nekih hudih zdravil, fak. Lahko se zmenimo za spremljanje in da mi dajo kaj v primeru poslabsanja sicer pa no way no.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#847 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30054 posts

Posted Yesterday, 02:12 PM

Fiona, kaj pa imaš zaene težave? Ni ti potrebno sprejeti ničesar, če ne želiš, meni se tudi kar zmeša, ko me hočejo ujeti v te protokole, ne da bi sploh kdo vprašal za moje mnenje.
  • 0

#848 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18978 posts

Posted Yesterday, 02:22 PM

Ja nic, no pac veckrat imam blage bolecine v trebuhu, povezane so s stresom, tudi kavo, pac 1x letos sem imela 4 dni sluz na blatu, nekje v marcu, pa lani 1x. Nimam drisk. Obcasno imam mehkejse blato.. pac sploh ne vem kaj naj ji recem. Sestra je ksr bluzila da so taksni silent primeri najslabsi. Ker ni simptomov. What? Jaz sploh ne bi sla na kolono sicer, bolj sem sla kot za preventivo kakega raka ko pravijo da bi se mogla znizat meja na 40, ne pa za to.
In berem po skupinah da vsem tiscijo bioloska zdravila. In da sem jaz zdaj v ful aktivni fazi. Al gpt in diagnoza gpvori o blagem, moznem chronu, za spremljanje....pomojem hoce it zenska mirno na dopost, ne vem drugega. Ne vem sploh kako naj "stand my ground" ker iskreno so me cist prestrasli zdajle, res. Ponavad mi sesti cut ne laze in zdej mi pravi naj si popravim mogoco slabso krvno sliko (d vitamin, feritin, kar ze bo) in to je to. Pa se ravno sem po preboleli trebusni, ne vem, no.
  • 0

#849 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7065 posts

Posted Yesterday, 07:11 PM

Točno tako ji povej, kot si tukaj napisala. Čisto iskreno in se bosta lahko pogovorili.
  • 0

#850 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18978 posts

Posted Yesterday, 08:39 PM

Malo sem se raziskovala. Ta zdravnica je dejansko odlicna, lani je bila s strani pacientov izbrana za gastroenterologinjo leta. Deluje zelo prijazna in topla in zdaj sem v resnici vesela, da se je odlocila da bi me rada vzela takoj na pogovor, saj delajo triazo napotnic. Samo en mini intervju mi je dal popolno zaupanje vanjo, na podlagi povedanega. Imam pripravljen nacrt vprasanj, jutri grem preverit kri, tako da bo v sredo imela izvide, ce bom le uspela zjutraj na wc pa bom oddala tudi blato za kalprotein. Ta izvid se sicer caka ampak je pri Chronu ena izmed kljucnih preiskav.
Poleg tega na kolono patoloskem izvidu pise da so erozije v fazi celjenja, tako da upam da se bova lepo pogovorili in mi bo dala nekaj casa da si eventuelno slabe vitamine ali vnetje poskusim popraviti z dodatki, umirjanjem in spremembo svojega odzivanja na svet okrog sebe. Ce zdaj ni odlicna priloznost za to, ne bo nikoli. V primeru kaksnega poslabsanja pa seveda ne bom zavrnila zdravil oziroma ce bo cez cas mislila, da so se vedno potrebna. Kot sem prebrala simptomi niso edini problem, lahko jih ni, ampak vnetje v crevesju je nekaj, cesar tam pac ne sme biti, zato da crevo sobro deluje in da se izognes kasnejsim zapletom.
  • 0

#851 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30054 posts

Posted Yesterday, 09:17 PM

Glede na vse, kar si napisala, se bosta lahko odkrito in razumno pogovorili. Srečno!
  • 0

#852 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28759 posts

Posted Yesterday, 10:09 PM

Katera zdravnica že?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users