Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4617 replies to this topic

#841 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86642 posts

Posted 06 June 2012 - 10:14 PM

Tudi to ni problem. Problem je, da vse to plačujemo, ko pa rabimo zdravnika, čakamo na termin tudi par mesecev in mora človek jet k privatniku in plačati (drugič). Plačujemo dva sistema, javnega in zasebnega. Privatnika kajpak po zasoljenih cenah. Od možnosti, da imajo privatniki koncesijo, nimamo nič, ker ravno tako čakamo, ker jim blagajna plačuje po istem principu kot javnim zavodom.

:yes:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#842 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24821 posts

Posted 07 June 2012 - 07:54 AM

se podpišem pod Errola.
Jaz imam full krive zobe, v puberteti (ko sem imela še brezplačno) še niso imeli fiksnih aparatov in mi tega pač niso znali popravit tako, kot bi lahko zdaj ... zdaj bi pa morala samoplačniško odštet cca 3000 €.
Ker imam probleme s hormoni in cistami hodim na Leonišče in vsak pregled plačam 30€ (kljub temu, da je ta zdravnica izbrana za mojo osebno ginekologinjo) ... ampak je nadstandardna ambulatna in wala .... čiščenje zobnega kamna - plačilo .... in polno je takih for. To mene moti.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#843 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 June 2012 - 08:27 AM

http://24ur.com/novi...ala-ob-zid.html

Učiteljica podaljšanega bivanja v Cerkljah na Gorenjskem naj bi prvošolčka z glavo večkrat udarila ob zid.
Starši so obvestili policijo, ravnateljica pa učiteljico brani, čeprav naj bi bila že večkrat nasilna. "Je stroga, tako kot bi moral biti vsak učitelj," pravi.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#844 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86642 posts

Posted 08 June 2012 - 06:04 PM

Groza.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 08 June 2012 - 09:58 PM

Komentar na povišanje zavarovanja: preračunajte v tolarje 48 €, pa boste videli, da to včasih ni bilo malo denarja.
  • 0

#846 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 June 2012 - 01:07 AM

Da otroka kot učitelj vzameš in ga butaš v steno je nepredstavljivo.
Meni se bi kot njegovemu staršu strgalo.
Še bolj nepredstavljivo je pa to, da ji očitno nič ne bo glede tega in da takšno
primitivno nasilje nad njimi smatrajo kot strogost, po kateri se bi mogli zgledovati
učitelji. Zgleda, da se že vsem počasi meša, ne vem si drugače tega razložiti.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#847 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32667 posts

Posted 09 June 2012 - 07:09 AM

Komentar na povišanje zavarovanja: preračunajte v tolarje 48 €, pa boste videli, da to včasih ni bilo malo denarja.

Meni je tudi 4 € več za eno položnico na mesec veliko :verymad:
  • 0

#848 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24821 posts

Posted 11 June 2012 - 08:09 AM

http://24ur.com/novi...ala-ob-zid.html

Učiteljica podaljšanega bivanja v Cerkljah na Gorenjskem naj bi prvošolčka z glavo večkrat udarila ob zid.
Starši so obvestili policijo, ravnateljica pa učiteljico brani, čeprav naj bi bila že večkrat nasilna. "Je stroga, tako kot bi moral biti vsak učitelj," pravi.

call me stupid, ampak bom raje počakala s komentarjem, ko bo prišlo več info, kaj se je zgodilo. Zadnje čase novinarji / starši tako radi pretiravajo, da ne verjamem nikomur več. In seveda zgorženi starši, ki tako želeljo zaščititi otoka, so naprej novinarje poklicali.
  • 0

Put A Kilt On It!

#849 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 June 2012 - 08:10 AM

Še oni so napisalo NAJ BI; zato sem poudarila. Se strinjam s tabo. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#850 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 June 2012 - 03:51 PM

http://24ur.com/novi...a/jelincic.html

Prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti državnemu zboru tudi uradno dolguje več kot 100 knjig,
skupaj vrednih 10 tisoč evrov. Sklep o izvršbi je namreč postal pravnomočen.

Po zakonu bi moral namreč Jelinčič gradivo po koncu mandata izročiti državnozborski knjižnici, a ga ni.
Jelinčič za zdaj ne želi pred kamero, so še poročali, jim je pa v telefonskem pogovoru zabrusil, da niti knjig niti denarja ne namerava vrniti.

Kakšen pizdun je ta 'človek', pa saj ne moreš verjeti. In ta naj bi bil na čelu naše države? Vic stoletja.
  • 0

#851 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 June 2012 - 09:25 PM

Jelinčič je debil prve klase.

Tistega z učiteljico, ki NAJ BI otroka zabila v steno pa ne verjamem. Starši so danes totalno nori in to kar počnejo je katastrofa.
  • 0
Viens, reste ici!

#852 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24821 posts

Posted 12 June 2012 - 07:20 AM

Jaz sem zadnjič videla pri znanki na FB :Kaj narest, če je otrok dobil klofuto v vrtcu od vzgojiteljice-študentke (pa še to ne, ampak dijakinje)?!.... ni bilo pri nas, ampak v eni drugi skupini... starši 100% verjamejo, da to ni plod otrokove domišljije, smrklja pa trdi, da ga ni udarila......
me je imel, da spodaj napišem: na grmado z njo, pa prej mučit v španskem čevlju, dokler ne prizna ....
mislim, kakšen plaz zaščitniških mamic se je usul; seveda se verjame 100% otroku (ko še 6 let nima) in nikakor ne odraslim. Ker otroci res vse po pravici povedo
  • 0

Put A Kilt On It!

#853 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 June 2012 - 11:25 AM

Ne, itak, 6 letni otrok si ne bo izmislil, pa vse povejo po pravici. To se jaz strinjam
Problem so samo starši, ki naumijo take zgodbice potem, da sploh ne veš kaj si mislit.
Primer: Moji mami je ena ženska zagrozila s Svetom, ker je šel njen otrok iz plavanja z mokrimi kopalkami, na katere si je oblekel hlače. Otrok je potem zbolel (prehlad pač). Jah glej, 32 otrok je v razredu, ne moreš vsakemu pogledat, če ima suhe gate na sebi. Nekatere stvari pa morajo najbrž starši naučit svoje otroke doma ne? Valda, ženska takoj, da bo dala to v medije, moja mama itak hladna kot špricer, si po 30 letih izkušenj niti podrazno ne dovoli da se bo nekdo na takem nivoju z njo pogovarjal. Hočem samo povedat, kakšna zgodbica bi prišla ven na koncu.
  • 0
Viens, reste ici!

#854 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 12 June 2012 - 11:28 AM

Jaz pa ne morem verjet kako se v današnjih časih opravičuje nasilje nad otroci. Že to, da so otroci razvajeni pa nemogoči je enim zadosten razlog, da opravičujejo taka nizkotna dejanja in češ, pa naj učiteljica prevzame vlogo staršev. Pa tud če so razvajeni pa nemogoči pa ne vem kaj še vse, ja a je otrok kriv? Al so mogoče pa starši, a?
Okej, razumem, ja, so tud nemogoči (pa tud ne vsi po vrsti), samo tu ne govorimo o 10, 12, 15 let starih otrocih, ampak o ŠESTLETNIKIH! K so komi prilezli iz vrtca. In to da je današnja mladina obupna ni noben izgovor da pa lahko učitelji (in ostali) jemljejo pravico in vzgojo v svoje roke. Jaz sem v takih primerih VEDNO na strani otroka. Sej zato pa je tok spolnih zlorab pa nasilja, ker otroci živijo v domišljiskem svetu pa si zmišljujejo stvari, pa ker stric Tone pa že ni tak a ne.
  • 1

#855 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 12 June 2012 - 11:36 AM

Ne, itak, 6 letni otrok si ne bo izmislil, pa vse povejo po pravici. To se jaz strinjam

Jaz pa ful ne, tudi majhni otroci se z veseljem lažejo.

Glede nasilja nad otroki pa se strinjam s PJ, naj so še tako grozni otroci, jih učitelj/vzgojitelj nima kaj tepst/butat z glavo v zid, a smo normalni.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#856 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14294 posts

Posted 12 June 2012 - 11:38 AM

Jaz glede otrok nisem tako zelo prepriačana o tem, da vedno govorijo resnico. Se spominjam predavanj iz pedagogike, kjer je profesor izpostavil ta vidik: ali je otrok, da tako rečem, čist kot solza, nezmožen slabih dejanj, ker ga to nauči šele družba ali je to divjak, brez moralnih norm, ki mu jih mora privzgojiti družba. Verjetno je resnica nekje vmes.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#857 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 June 2012 - 11:39 AM

Kaj vem, ne vem če bi 6 letni otrok rekel, da ga je profesorica z glavo ob zid butnila. Močno dvomim.

Se tudi jaz strinjam s PJ, itak. Saj nismo v kameni dobi.
  • 0
Viens, reste ici!

#858 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14294 posts

Posted 12 June 2012 - 11:45 AM

Ne, ne, ana, mogoče sem se narobe izrazila. Da je resnica verjetno nekje vmes sem mislila za sam koncept o otroku kot osebi.

Kaj se je res dogajalo v šoli pa ne vem, nimam nekega mnenja, zadeve niti ne spremljam kaj dosti. Se pa strinjam, da nobeno obnašanje otroka ne daje pravico se nad njim fizično znesti.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#859 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 June 2012 - 11:47 AM

Saj ta moj post je bil bolj namenjen Hevei. Ravno za malo si me prehitela s svojim. :)
  • 0
Viens, reste ici!

#860 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 12 June 2012 - 11:49 AM

No, dejstvo je, da tudi majhni otroci lažejo, in to ne malo. :) O tej konkretni situaciji pa itak ne morem sodit.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users