Differin, Skinoren In Podobno
Posted 09 March 2008 - 03:45 PM

Posted 09 March 2008 - 05:21 PM

Eno vprašanje imam; včeraj sem prvič sprobala Avene Diacneal, in je bla reakcija res grozna.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 March 2008 - 06:27 PM
Posted 09 March 2008 - 06:58 PM
S kožo na obrazu imam probleme že od 11-ega leta. Raje ne govorim, kakšna sem bila med puberteto - akna pri akni, rdeča v obraz, podkožni mozolji povsod...skratka, groza. V tistih letih sem po nasvetu dermatologa uporabljala Skinoren in Dalacin T, ampak brez uspeha. Hvalabogu je to obdobje za mano, okrog 17-ega leta se mi je koža začela normalizirat.
Zdaj sem stara 26 let, imam pa še vedno probleme z njo. Koža na obrazu je zelo mastna, ampak hkrati zelo dehidrirana in povrhu še zelo občutljiva

Problem je še v tem, da imam ogromno por po celotnem obrazu, ki se mi blazno mašijo. Stiskati si jih moram vsak drugi dan. Še vedno pa imam vselej tudi nekaj mozoljev.
Zakaj rabim nasvet: čisto sem zmedna od vseh informacij, kaj je dobro in kaj ne...
Torej; iščem:
1.) nekaj, kar bi mi "pucalo" pore na neagresiven način
2.) dobro, nemastno, nekomedogeno kremo z veliko AOK, po možnosti z visokim zaščitnim faktorjem
3.) kak serum proti prvim znakom staranja, primeren za mojo kožo (mam že nekaj gub

4.) nekaj, kar bi mi brisalo rdeče fleke od starih aken - zopet nekaj neagresivnega, ker mojo kožo tričetrt stvari peče
Vem, da sem se razpričala, ampak sem prav čutila potrebo, da se izpovem

Na dan s predlogi, res bom vesela vsakega nasveta, ker sama sem že čisto izgubljena... Pri teh letih se moram ukvarjat z ogrci, mozolji, fleki, maščobo, rdečico, luskami in gubami - res mi ni dolgcajt...
Posted 16 March 2008 - 09:17 PM

Posted 16 March 2008 - 09:28 PM

3. CadeaVera Vital Intensivpflege mit Q10 pa Paula ima nekaj dobrih z ogromno antioksidanti (Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate, Super Antioxidant Concentrate). Gub ti ne bo odpravilo nič.
Za 1. in 4. ti pa res ne znam svetovati. Načeloma pucajo in odstranjujejo nečistoče kisline, ampak pri njih moraš vzeti v zakup da pečejo. Ponavadi samo na začetku, potem pa, ko se koža navadi, je boljše.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 March 2008 - 09:44 PM
Če pa si imela v mislih pilinge pa ne vem, nimam dosti izkušenj s tem, dober je spet L'occitanov olivni recimo (predvsem nežen), pa mandelj & jabolko tudi baje. Ali pa en Laverin, mislim da ga je Fluffy ocenila, pobrskaj malček.
Kar se pa tiče četrte točke pa ja, kisline. Cleanance K ali pa Diacneal recimo. Tudi Avon ima nekaj z glikolno menda, samo ne vem kolko je kej ok. Drugače pa proti mozoljem in nečistočam je super BHA gel od Paule, salicilna kislina je tole.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 March 2008 - 09:02 AM
Sem si kar nabavla uno kremo Superdefense, komaj čakam, da jo sporobam :-) Za ostale stvari pa moram tudi še pošnjofat.
Glede tega, da bi rabla nekaj, kar bi mi spucalo pore mislim na to, da imam veliko razširjenih por po celotnem obrazu, ki se mi rade mašijo in bi rabila kaj, kar bi mi jih čistilo - če obstaja, ker si jih moram stiskat na 3 dni in so čisto zabasane. Ker mislim, da je stiskanje (tako pogosto) dokaj agresivno početje, sem mislila, da mogoče obstaja kaj, kar čisti pore. Sej ne vem, najbrž edino kaka maska z glino...
Počasi si moram to kožo porihtat, ker je čisto zmešana

Res še enkrat hvala, bom pridno upoštevala nasvete, najprej pa moram dnarce na kup zbrat, ker mi je ta Superdefense vzela kar nekaj za kozmetiko namenjenega budgeta

Posted 19 March 2008 - 08:19 PM
Močno upam da ti bo ustrezala in ti ne bo mašila por - ker v tem primeru je bil to resnično za brezveze vržen denar. Za naslednjič (sploh če je draga) kremo najprej dobro stestiraj.

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 March 2008 - 08:57 AM
Upam, da mi ne bo žal; moram jo še sprobat.
Sem si pa nabavla tudi od Clinique DDM gel in zdaj večinoma tega uporabljam, ker ni nekega jakega sonca zuni in mi prav paše. S tem sem zaenkrat zadovoljna.
Glede pucanja por pa sem se odločila, da si bom 1 - 2x na teden delala piling in si dala gor Garnierjevo masko z glino.
Bomo vidli kaj bo.
Za flekce pa sem razmišljala med Cosmerbo rjavo kremo in Avene CK, pa ne vem kaj naj...
Posted 20 March 2008 - 03:46 PM

Sicer je pa Dilema tudi ocenila tole: Anew Clinical Advanced Retexturising Peel
Posted 21 March 2008 - 10:59 AM
Dilema je pisala, da se namaže s temi blazinicami in potem s kremo - ali je lahko pred kremo tonik? Al ga ne sme biti v kombinaciji s to kislino? Mislim pa na Alverde vrtnični tonik, ki mi ustreza.
Potem čez dan pa moram imeti kremo s SPF, ane?
Totalno sem neizobražena

Posted 21 March 2008 - 11:03 AM
- čistilni gel
- tonik
- počakaš 5-10 minut
- blazinice
- počakaš 5 do 10 minut
- krema
Blazinice uporabljaj samo zvečer pred spanjem, zjutraj ne. Čez dan bi morala imeti kremo s SPF, ampak jaz je nikoli nisem imela, ker mi enostavno ne ustrezajo. Itak sem bolj indoor človek in ne preživim veliko časa zunaj. Pa tudi ti, če si čez dan večinoma v službi/na faksu in doma (torej zaprti prostori) mislim, da ne boš naredila nič hudo slabega, če spustiš kremo s SPF. Če pa greš za vikend kam v naravo za cel dan, takrat pa le nanesi kaj z zaščitnim faktorjem.
Posted 22 March 2008 - 01:27 AM

Posted 22 March 2008 - 06:25 PM

Pablo Picasso
Posted 22 March 2008 - 06:46 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 March 2008 - 06:55 PM

Pablo Picasso
Posted 22 March 2008 - 09:26 PM
Joj, z noricam se pa ne zafrkavat. Pusti čisto pri miru, ker drugače ti ostanejo grozne lukne.
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 23 March 2008 - 02:21 PM
Najprej me ni peklo čisto nič. Pol pa ko sem začela uporabljat tonik in sem se namazala s skinorenom me je začelo malo srbeti po čelu in ob nosnicah. Je to ok ali naj raje ne uporabljam tonika pod skinoren?
Sicer sem videla, da vas vse malo špika po skinorenu, vendar mene brez tonika čisto nič.
Posted 23 March 2008 - 02:26 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users