Jump to content

Photo

Differin, Skinoren In Podobno

• Please log in to reply
1163 replies to this topic

#841 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 09 March 2008 - 03:45 PM

itak vse tisto kr je pomagalo in ki je blo še kr dobro so dali vn iz prodaje..npr. js z differinom in dalacinov nism sploh imela mozoljev... in take dobre stvari pol dajo vn down.gif pa naj naredijo neki podobnega... kaj zdej je ustal samo še skinoren?
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#842 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 March 2008 - 05:21 PM

Ne ne, samo zamenjal se je proizvajalec. Zdaj je namesto Klimicina Dalacin T dermalna raztopina, proizvaja pa Pfizer, stvar je pa identična smile.gif Meni je embalaža res ful všeč, taka steklenička iz debele plastike, ni več roll-on varianta, ampak tekočina priteče skozi mrežico, ko pritisneš na kožo. Res fensi. cool.gif

Eno vprašanje imam; včeraj sem prvič sprobala Avene Diacneal, in je bla reakcija res grozna. ermm.gif Čez par minut sem bla rdeča kot kuhan rak, pa nenormalno me je peklo, prav žgalo. Zdaj ne vem, meni se to ne zdi normalno. Se je še kateri to zgodilo? Sicer imam samo tester, ampak si sploh ne upam drugič namazat, ker je res grozno. Mislim pa, da je blo pri Avene CK na začetku enako, zdaj mi pa super pomaga. huh.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#843 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 March 2008 - 06:27 PM

Aja, no, tega nisem vedla, da je to zdaj Dalacin T. Jst mam to doma, ampak nič ne uporabljam. Je pa embalaža kr fina, ja.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#844 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 09 March 2008 - 06:58 PM

RABIM NASVET!!!
S kožo na obrazu imam probleme že od 11-ega leta. Raje ne govorim, kakšna sem bila med puberteto - akna pri akni, rdeča v obraz, podkožni mozolji povsod...skratka, groza. V tistih letih sem po nasvetu dermatologa uporabljala Skinoren in Dalacin T, ampak brez uspeha. Hvalabogu je to obdobje za mano, okrog 17-ega leta se mi je koža začela normalizirat.
Zdaj sem stara 26 let, imam pa še vedno probleme z njo. Koža na obrazu je zelo mastna, ampak hkrati zelo dehidrirana in povrhu še zelo občutljiva down.gif , pa rdeča (zelo grdo izpade z mojim belim vratom), pa flekasta od starih mozoljev. Cel žur. Če si po umivanju (Scheller mineralni gel) kože ne toificiram s kakim naravnim (obvezno brezalkoholnim) tonikom in namažem z vlažilno kremo (zdaj uporabljam Cosmetic Lad od Lusha), me zateguje ko sam hudič.
Problem je še v tem, da imam ogromno por po celotnem obrazu, ki se mi blazno mašijo. Stiskati si jih moram vsak drugi dan. Še vedno pa imam vselej tudi nekaj mozoljev.

Zakaj rabim nasvet: čisto sem zmedna od vseh informacij, kaj je dobro in kaj ne...
Torej; iščem:
1.) nekaj, kar bi mi "pucalo" pore na neagresiven način
2.) dobro, nemastno, nekomedogeno kremo z veliko AOK, po možnosti z visokim zaščitnim faktorjem
3.) kak serum proti prvim znakom staranja, primeren za mojo kožo (mam že nekaj gub mad.gif )
4.) nekaj, kar bi mi brisalo rdeče fleke od starih aken - zopet nekaj neagresivnega, ker mojo kožo tričetrt stvari peče

Vem, da sem se razpričala, ampak sem prav čutila potrebo, da se izpovem oops.gif
Na dan s predlogi, res bom vesela vsakega nasveta, ker sama sem že čisto izgubljena... Pri teh letih se moram ukvarjat z ogrci, mozolji, fleki, maščobo, rdečico, luskami in gubami - res mi ni dolgcajt...
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#845 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 16 March 2008 - 09:17 PM

...anyone... rolleyes.gif ?
  • 0

#846 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 16 March 2008 - 09:28 PM

2. Clinique SD (najbrž si že stokrat slišala, ampak ta je vse kar naštevaš wink.gif ).
3. CadeaVera Vital Intensivpflege mit Q10 pa Paula ima nekaj dobrih z ogromno antioksidanti (Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate, Super Antioxidant Concentrate). Gub ti ne bo odpravilo nič.

Za 1. in 4. ti pa res ne znam svetovati. Načeloma pucajo in odstranjujejo nečistoče kisline, ampak pri njih moraš vzeti v zakup da pečejo. Ponavadi samo na začetku, potem pa, ko se koža navadi, je boljše.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#847 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 March 2008 - 09:44 PM

Kaj misliš s tem "nekaj kar mi bi pucalo pore na neagresiven način"? Ne vem, meni se zdi tale čistilni gel ki ga omenjaš ok (Scheller), če bi pa rada probala kej druzga pa lahko probaš L'occitanovo čistilno olje, je najbolj blaga stvar kar sem jo imela. Res je da je olje, ampak ni mastno, oz. ne pusti mastnega filinga, vsaj meni ga ni, imam pa mešano kožo. Poskusi tester najprej morda. Ali pa kej med naravnimi znamkami.
Če pa si imela v mislih pilinge pa ne vem, nimam dosti izkušenj s tem, dober je spet L'occitanov olivni recimo (predvsem nežen), pa mandelj & jabolko tudi baje. Ali pa en Laverin, mislim da ga je Fluffy ocenila, pobrskaj malček.

Kar se pa tiče četrte točke pa ja, kisline. Cleanance K ali pa Diacneal recimo. Tudi Avon ima nekaj z glikolno menda, samo ne vem kolko je kej ok. Drugače pa proti mozoljem in nečistočam je super BHA gel od Paule, salicilna kislina je tole.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#848 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 17 March 2008 - 09:02 AM

Hvala punci!

Sem si kar nabavla uno kremo Superdefense, komaj čakam, da jo sporobam :-) Za ostale stvari pa moram tudi še pošnjofat.

Glede tega, da bi rabla nekaj, kar bi mi spucalo pore mislim na to, da imam veliko razširjenih por po celotnem obrazu, ki se mi rade mašijo in bi rabila kaj, kar bi mi jih čistilo - če obstaja, ker si jih moram stiskat na 3 dni in so čisto zabasane. Ker mislim, da je stiskanje (tako pogosto) dokaj agresivno početje, sem mislila, da mogoče obstaja kaj, kar čisti pore. Sej ne vem, najbrž edino kaka maska z glino...

Počasi si moram to kožo porihtat, ker je čisto zmešana butl.gif

Res še enkrat hvala, bom pridno upoštevala nasvete, najprej pa moram dnarce na kup zbrat, ker mi je ta Superdefense vzela kar nekaj za kozmetiko namenjenega budgeta wink.gif
  • 0

#849 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 19 March 2008 - 08:19 PM

Močno upam da ti bo ustrezala in ti ne bo mašila por - ker v tem primeru je bil to resnično za brezveze vržen denar. Za naslednjič (sploh če je draga) kremo najprej dobro stestiraj. wink.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#850 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 March 2008 - 08:57 AM

Ja vem, v bistvu sem jo kupila prav v neki naglici, ker sem mela filing, da jo NUUUJNO potrebujem! Mi ni dalo srce, da se matram z iskanjem testerjev in sem jo hotla kar naravnost met - takoj, zdaj!
Upam, da mi ne bo žal; moram jo še sprobat.
Sem si pa nabavla tudi od Clinique DDM gel in zdaj večinoma tega uporabljam, ker ni nekega jakega sonca zuni in mi prav paše. S tem sem zaenkrat zadovoljna.

Glede pucanja por pa sem se odločila, da si bom 1 - 2x na teden delala piling in si dala gor Garnierjevo masko z glino.

Bomo vidli kaj bo.

Za flekce pa sem razmišljala med Cosmerbo rjavo kremo in Avene CK, pa ne vem kaj naj...
  • 0

#851 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 20 March 2008 - 03:46 PM

Če imaš možnost si za flekce in ogrce naroči od Avona - Anew Clinical Advanced Retexturising Peel. Meni kar pomaga v boju z ogrcu tudi flekce od mozoljem mi je zbrisal, sicer ga uporabljam le 2x na teden več ne upam, ti si pa nekoliko starejša in bi ga pomoje lahko tudi večkrat. smile.gif

Sicer je pa Dilema tudi ocenila tole: Anew Clinical Advanced Retexturising Peel
  • 0
We must let go to live on.

#852 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 21 March 2008 - 10:59 AM

Super, potem si bom jaz to kar naročila :-)
Dilema je pisala, da se namaže s temi blazinicami in potem s kremo - ali je lahko pred kremo tonik? Al ga ne sme biti v kombinaciji s to kislino? Mislim pa na Alverde vrtnični tonik, ki mi ustreza.

Potem čez dan pa moram imeti kremo s SPF, ane?

Totalno sem neizobražena oops.gif
  • 0

#853 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 March 2008 - 11:03 AM

Ne, po nanosu tega Anew pilinga nič več tonika, ker je vodnat in si boš z njim izmila dol vse, kar je bilo v blazinicah. Pravilni vrstni res bi bil:

- čistilni gel
- tonik
- počakaš 5-10 minut
- blazinice
- počakaš 5 do 10 minut
- krema

Blazinice uporabljaj samo zvečer pred spanjem, zjutraj ne. Čez dan bi morala imeti kremo s SPF, ampak jaz je nikoli nisem imela, ker mi enostavno ne ustrezajo. Itak sem bolj indoor človek in ne preživim veliko časa zunaj. Pa tudi ti, če si čez dan večinoma v službi/na faksu in doma (torej zaprti prostori) mislim, da ne boš naredila nič hudo slabega, če spustiš kremo s SPF. Če pa greš za vikend kam v naravo za cel dan, takrat pa le nanesi kaj z zaščitnim faktorjem.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#854 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 22 March 2008 - 01:27 AM

Aaaa, kul ej, jaz bi si ziher stavila tonik [i]po teh blazincah. Super, hvala ti kiss1.gif
  • 0

#855 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 March 2008 - 06:25 PM

A si lahko mažem Skinoren, ko mam norice? ohmy.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#856 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 22 March 2008 - 06:46 PM

Pomojem NE! Vsaj jaz se ne bi... Sploh pa, Coco, nisi bolna sploh! spank.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#857 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 March 2008 - 06:55 PM

Ja, ampak bom zbolela v roku nekaj dni. cry.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#858 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 22 March 2008 - 09:26 PM

Joj, z noricam se pa ne zafrkavat. Pusti čisto pri miru, ker drugače ti ostanejo grozne lukne.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#859 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 23 March 2008 - 02:21 PM

Jaz uporabljam skinoren že kake dva tedna.
Najprej me ni peklo čisto nič. Pol pa ko sem začela uporabljat tonik in sem se namazala s skinorenom me je začelo malo srbeti po čelu in ob nosnicah. Je to ok ali naj raje ne uporabljam tonika pod skinoren?

Sicer sem videla, da vas vse malo špika po skinorenu, vendar mene brez tonika čisto nič.
  • 0

#860 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 March 2008 - 02:26 PM

Mene tudi ni čisto nič, pa tudi čisto nobenega učinka ni imel. biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?