Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
861 replies to this topic

#841 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 08 October 2025 - 07:24 AM

Zanimivo, ponavadi je 20 kg precej cenejsa opcija. Mi vedno to vzamemo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#842 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6822 posts

Posted 16 December 2025 - 09:07 AM

Mi pa letos planiramo Mallorko. Glede na prisotnost najstnikov sem rezervirala hotel v Palmanovi, da smo blizu Palme. Ker ne bomo rentali avta se mi nekako zdi najboljše izhodišče. Čakam še samo, da pade cena letalskim kartam😅
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#843 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 16 December 2025 - 09:38 AM

Super, kdaj pa? :) Mi smo šli iz Celovca, so bile normalne cene. V Palmanovo pa nismo šli, ker je preveč turistično in žurersko.

• 0

― V. Van Gogh

#844 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6822 posts

Posted 16 December 2025 - 03:55 PM

Takoj, ko se začnejo poletne počitnice.
Trenutno so iz Zagreba karte 150e za ta termin (osnova po osebi). Iz Klagenfurta pa tam okoli 130e. S tem, da imamo do Klagenfurta daljšo pot, in let je pozno zvečer...bi raje iz Zagreba.
Komaj čakam, čeprav je še cela večnost do takrat.
  • 0

#845 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 16 December 2025 - 03:56 PM

Aja, mi naj bi šli naslednje leto v tem času na Menorco pa niti slučajno še ne razmišljam o nakupu letalskih. Tudi če bi imela kapacitete še za to, se mi zdi še prezgodaj.

• 0

― V. Van Gogh

#846 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46498 posts

Posted 16 December 2025 - 04:01 PM

Zakaj prezgodaj?

Eli, poglej se kak paket na agencijah. Mi smo lani januarja ujeli ful dobro ceno za AI hotel v Grciji za prvi teden julija. Je bil cel paket (hotel, let & transfer) cenejsi kot pa samo leti ali samo hotel.
  • 0

#847 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 16 December 2025 - 04:34 PM

Po mojih izkušnjah za te kratke lete z nizkocenovci tako zgodaj niso najboljše cene, jaz bi počakala.

• 0

― V. Van Gogh

#848 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6822 posts

Posted 16 December 2025 - 06:44 PM

Jaz sem lani že spremljala, pa tam pod 100e (razen res na kak izjemen termin) niso padle, tak, da to mi je ok cena.

Kalypso, hvala, tudi spremljam ja, nekatere ponudbe so blizu. Zaenkrat sem en hotel rezervirala za vsak slučaj-po mojih izkušnjah, booking začne drugim nižat ceno, ko vidi, da imaš enega rezerviranega. Lani smo na tak način ful boljši hotel dobili za precej manj denarja.
  • 0

#849 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 16 December 2025 - 06:55 PM

Zanimivo, to pa prvic slisim. Moram kdaj probat, ce velja tudi za apartmaje, ampak dvomim.

Sem pogledala, mi smo dali 352 €, vkljucno z 20 kg kovckom in rezervacijo sedezev, bookirala sva pa letalske dobra 2 meseca prej. Sicer to je bilo kar se nastanitev tice, precej pozno. Se cakam, kdaj bo zivljenje manj kaoticno, da bova lahko dopuste planirala pol leta vnaprej (in po moznosti kaj prisparala zaradi tega :D).
  • 0

― V. Van Gogh

#850 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 17 January 2026 - 07:51 PM

Prišla sem na idejo, da bi šli v drugi polovici junija iz LJ v BCN, potem pa od tam na Menorco, skupno 14 dni. Pa je hitro sledil reality check, ker se nam pri 35 stopinjah niti slučajno ne bi dalo cele dneve hodit po mestu, pa letalske iz LJ so ravno takrat dražje kot sem mislila. Bi bilo pa kaj takega super jeseni, ampak žal ...

• 0

― V. Van Gogh

#851 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17970 posts

Posted 17 January 2026 - 08:07 PM

Jaz bi potipala pri šoli, koliko komplicirajo, če otrok manjka 1 teden zaradi dopusta.
Sodelavka je tako naredila v jeseni #yolo 😁, da so šli, 2 šoloobvezna otroka s tem da je sin prvi razred, šoli je neko kvazi opravičilo posredovala in je bilo ok. Vem pa, da nekje ful komplicirajo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#852 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33486 posts

Posted 17 January 2026 - 08:09 PM

5 dni so lahko odsotni samo z najavo razredniku, to se v praksi pri nas kar koristi. Tudi za vec zaprosijo, ampak to mora pa ravnatelj odobrit. K. bo junija manjkala dva dni, ji bom kar to pisala.
  • 0

#853 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 17 January 2026 - 08:15 PM

V vsakem primeru ga letos planirava vzet iz šole en teden pred koncem, imamo pa tudi mi v službi pestro junija, vsaj prvo polovico. Predvidevam, da take štale kot lani vseeno ne bo.

Lani smo julija crkovali od vročine. V Barci je pa cel junij že prevroč za nas za okrog hodit. Tako da bomo šli oboje, ampak ločeno. Za jesenske mi je pa 2 tedna preveč, ker gremo že poleti za dlje časa pa še za kakšne druge počitnice kam. Mož nima toliko dopusta.

• 0

― V. Van Gogh

#854 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5248 posts

Posted 17 January 2026 - 08:16 PM

Mi teh 5 dni vedno porabimo, lani sta manjkala se dodatnih nekaj, letos jih bosta pa na teh 5 tudi se dodatnih 6, ko gremo v Ameriko. Napisem pojasnilo, ponavadi dodam kak stavek o vaji anglescine v tujini, pa mi se niso nikoli komplicirali. Je pa res, da sta oba pridna v soli in da vedno poskrbimo, da imata vse prepisano cimprej.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#855 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 17 January 2026 - 08:18 PM

Ja, meni se tudi zdi, da pri nas ne komplicirajo. Pa za zadnji teden verjetno niti nadoknadit nima česa v 2. razredu.

• 0

― V. Van Gogh

#856 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33486 posts

Posted 17 January 2026 - 08:20 PM

Ampak takrat jim je ponavadi najbolj fino. Pa spričevalo moraš potem enkrat kasneje dvignit.
  • 0

#857 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 17 January 2026 - 08:22 PM

To mi je pa gladko vseeno, glede na vse prednosti dopusta pred sezono. :) Nikjer drugje mu ne more bit tako fino. :D 

• 0

― V. Van Gogh

#858 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29246 posts

Posted 17 January 2026 - 09:49 PM

M. dobi bp vsako leto odobrenih še nekaj dni poleg teh petih dni. Razrednik mi je enkrat rekel, da dokler so ocene v redu, ni problema.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#859 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25339 posts

Posted 19 January 2026 - 09:16 AM

Saj šole, kakor slišim, nikoli ne komplicirajo. 

In v OŠ tudi ni tak problem nadoknadit snov, zato izkoristite kolikor lahko. V SŠ je  večji problem predvsem s snovjo in kdaj pisat vse teste, saj gredo res hitro naprej. Ampak je tudi letos rekla razredničarka, tudi če je za več kot 5 dni, da se da vse zmenit, edino od učenca "zahtevajo", da že pred odhodom razloži plan, kje in kako bo dobil vso snov in da se z učitelji zmeni kdaj bo pisal teste. Da jih naučijo, da za odsotnost prevzame odgovornost in že v naprej razmisli kako in kaj.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#860 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88957 posts

Posted 21 January 2026 - 05:42 PM

Rezervirala sva apartma na Menorci, v Son Bou. :yahoo: Ker je manjši otok, se tokrat ne bomo selili vmes.

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 1 anonymous users