Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#841 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 12 January 2007 - 05:13 PM

v vikendu ma Apokalipta ocena 5, res mnde dober film, sam jst ga ne bi šla gledat, ker je totalno krvav huh.gif sick.gif in bi mi blo totalno slabo pol, čeprou me fant skos sili da ga greva gledat. Jst bi šla Noč v muzeju. smile.gif baje je dobra komedija, mi je rekla prjatelca. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#842 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 January 2007 - 09:19 AM

Včeraj sem si ogledala Apocalypto. Film me ni niti preveč razočaral niti navdušil. Mogoče sem pričakovala malo drugačno zgodbo - boljši vpogled v civilizacijo Majev, pa tega nisem dobila. Odlična glasba, fotografija, igra protagonista. smile.gif

Pa še nekaj za vse, ki mislite, da je film izredno krut - temu sploh ni tako (vsaj po moje). Sem videla že mnogo bolj krute prizore v drugih filmih!

Ocena: 7.5/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#843 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 14 January 2007 - 11:08 AM

QUOTE(Kinky @ 14. 1. 2007 - 9:19) View Post

boljši vpogled v civilizacijo Majev

Meni bolj sliči na Azteke. Za Maje ni navedeno, da bi imeli navado pri žrtvovanju izrezati srce, temveč prerezati vrat. Imeli pa so tudi boga dežja, in ne sonca...
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#844 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 14 January 2007 - 07:09 PM

men je tud brat apokalipto ful pohvalu. sm pa tud jst brala komentarje pa so si res ful različni. nč bo treba it v kino spet... pa noč v muzeju me tud mika =)
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#845 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2007 - 08:19 PM

Apokalipto - no ja, gledljivo, nedolgočasno. Ampak ne vem, kaj tlko haloja okoli nasilja... sploh ni nekega jakega nasilja, je ga v drugih filmih precej več (razmazani možgani na steni, itd.), pa ne delajo haloja, nekih prepovedi ogleda mlajšim od žnj let, ipd.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#846 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 14 January 2007 - 11:49 PM

Gledala sem Noč v muzeju. Kul film za razvedrilo, zdi se mi sicer malo otročji, za publiko od 8 leta dalje.
  • 0

#847 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 January 2007 - 07:43 AM

Jaz sem pa včeraj gledala The holiday. Oh, ja. Kak romantično. wub.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#848 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 January 2007 - 02:16 PM

neke me zanima: kaj pri apokalipti so tisti, ki so žrtvovali maji? kaj pa je bil "jaguarjeva šapa" biggrin.gif ? ali je bil on maj? ni mi jasno.
drugače pa se mi je film zdel kar ok, v glavnem eno samo natiravanje, kjer so pač usput igralci predstavljali maje. nobene njihove kulture predstavljene (ok, žrtvovanje, ampak to je noter samo zato, ker ima mel rad kri).

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#849 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 15 January 2007 - 02:41 PM

aha, pol ni tok nasilno? Men so vsi ful govoril, češ kok nasilja in podobnga je notr... zarad tega me je pa odbilo huh.gif no, zdej bom pa vrjetn šla gledat smile.gif
  • 0

#850 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 15 January 2007 - 03:00 PM

QUOTE(sade @ 15. 1. 2007 - 14:16) View Post

neke me zanima: kaj pri apokalipti so tisti, ki so žrtvovali maji? kaj pa je bil "jaguarjeva šapa" biggrin.gif ? ali je bil on maj? ni mi jasno.
drugače pa se mi je film zdel kar ok, v glavnem eno samo natiravanje, kjer so pač usput igralci predstavljali maje. nobene njihove kulture predstavljene (ok, žrtvovanje, ampak to je noter samo zato, ker ima mel rad kri).

...moja laična razlaga biggrin.gif po moje so vsi maji, sam so tisti, ki so jih žrtvovali, tisti "ta glavni" v mestu so po moje bl civilizirani, organizirani v neke skupne naselbine...medtem ko so bili tisti drugi (jaguarjeva šapa), bl prosto živeči biggrin.gif plemenski....neki takega tongue.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#851 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 January 2007 - 03:20 PM

hm... možno.
  • 0

#852 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 15 January 2007 - 07:48 PM

Se strinjam. Lepo je bila prikazana razlika med Maji v mestu in tistimi v vasi (kao divjaki). Tisti, ki so v mestu opravljali obred žrtvovanja so bili pa svečeniki.

In še enkrat: kar pogumno v kino, brutalnost v njem ni omembne vredna. biggrin.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#853 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 January 2007 - 09:00 AM

saj sem si potem šla čitat na kolosejevo stran
  • 0

#854 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 January 2007 - 10:08 AM

včerej sva šla s fantom gledat Apokalipto in morm rečt, d je res dober film. Ok, ene parkat sm mogla zamižat, k nism mogla gledat npr. tistga žrtvovanja huh.gif sam drgač pa ja, dobr film. smile.gif
  • 0

#855 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 27 January 2007 - 12:14 AM

Happy Feet - luškana risanka o pingvinčku, ki ne zna peti, namesto tega pa pleše. Vredna ogleda.
  • 0

#856 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 January 2007 - 12:26 AM

A je kdo gledal Babilon? Komentarčke pričakujem. biggrin.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#857 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 January 2007 - 08:41 AM

Jaz sem ga pogledala včeraj. Film mi je všeč, še najbolj režija (Alejandro Gonzales Inarritu) - že pri 21 grams sem mu pela hvalnice. Odlično prikazana usoda ljudi na različnih koncih sveta, kako vse doleti tragedija in na kakšen način se s tem spopadajo. Najbolj se me je dotaknila zgodba mlade japonske punce - več pa ne bom rekla. Naj si vsak sam pogleda in si ustvari lastno mnenje, potem pa lahko še kakšno rečemo. smile.gif

Mogoče sem od tega filma pričakovala malo preveč (še vedno hmm.gif kaj sem pogrešala), ampak mu vseeno podeljujem 8/10!

Glede Oskarjev ne bom še nič napovedovala, v prihajajočem tednu me namreč čaka ogled še nekaj filmov, ki so nominirani.

• 0

#858 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 27 January 2007 - 09:14 AM

Babilon grem pa tud jst gledat, tkoj k bo v Tuš pršu... Morm jit pogledat, če mogoč pa že je. Sam dvomm.
  • 0

#859 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 28 January 2007 - 04:55 PM

že neki časa nazaj gledala Rumor has it (Šušlja se...)
V glavni vlogi igra Jennifer Aniston, ki se pred poroko sprašuje, ali si res želi poročiti z Jeffom (Mark Ruffalo). Pred tem se poroči njena mlajša sestra. Takrat tudi izve, da je njena babica zapeljala ljubimca svoje hčerke in Sarah misli, da je njen resnični oče. Začne ga iskati.....
konča se tipično holivudsko tko da že veste tongue.gif. pač še ena romantična komedija, mi je bla kar všeč sam na trenutke mal razvlečena.
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#860 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 28 January 2007 - 05:45 PM

Dans pogledala Prevzetnost in pristranost in morm rečt d je super. Film me je res navdušil, tud igralci isto. Vse se vrti okoli ljubezni in porok... Je pa film narejen po knjigi avtorice Jane Austen z istim naslovom.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users