Svetovalnica
Posted 20 November 2008 - 02:00 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 20 November 2008 - 03:45 PM
Posted 20 November 2008 - 04:48 PM
Crna, goldi se je pa to z enim mucom tako nemarno stepel, da je zdej vs pohabljen. Ful ne morm verjet, da kljubtemu, da je že ful let od kar smo ga dali kastrirat še zmeri tako divji. Dobil je po tem ful izrazit lovski nagon.
Posted 21 November 2008 - 08:36 PM

Posted 21 November 2008 - 08:47 PM

Posted 22 November 2008 - 02:55 PM

Posted 22 November 2008 - 03:12 PM
Luci verjamem da ti je hudo za bučkota, držim pesti da bo hitro prišel k sebi. Naša je pri zadnjem obisku na veterini

Pa itak mački velikokrat obdržijo karakter in navade tudi po kastraciji. In če se je gonil prej se lahko tudi zdaj (čeprav mislim da je to bolj značilno za punce), pa še vedno bo ostal teritorialen.
vuelvo a vos,
Posted 24 November 2008 - 01:11 AM

Že tko je taka suha pa dolga muca in me mal skrbi a je to kak znak?
Ne spoznam se, priznam. Sicer zdj neki guglam, pa sm rekla da še medtem tuki prašam.
A bi lahko bil to diabetis?
Sicer rada je tudi brikete, upam, da niso preslani, možno pa da so.
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 24 November 2008 - 02:09 AM

Pomoje je pač stvar vsake mačke, pa še ni znak da bi blo kaj narobe, vsaj dokler se ne pojavi še kej drugega.
vuelvo a vos,
Posted 24 November 2008 - 11:15 AM
Posted 24 November 2008 - 11:38 AM
Naša(muca ful vode spije čez dan, res ful ful. Skoz je pr vodi, no

Že tko je taka suha pa dolga muca in me mal skrbi a je to kak znak?
Ne spoznam se, priznam. Sicer zdj neki guglam, pa sm rekla da še medtem tuki prašam.
A bi lahko bil to diabetis?
Sicer rada je tudi brikete, upam, da niso preslani, možno pa da so.
Če prej ni spila toliko vode in lula manj koliker jo glede na spito vodo-potem je možno da ima sladkorno. Briketi pa čisto odvisno kakšne ji daješ-če so tisti iz navadnih trgovin in pump potem so res preveč slani. Včasih je pitje ogromnih količin vode naenkrat znak tutdi tumorja.
Naš pesjan spije 3L na dan, pa 30kg ma.

Posted 05 December 2008 - 03:53 PM
Že lani so mu diagnosticirali da ma hudo alergijo na mačjo dlako.
No zdej je končno doma iz bolnice in so mu povedali da: al damo muco preč,al pa bo on ko pride nazaj doživljenjsko na kisiku če mačka ne damo preč.
Muca je stara 15 let,super zdravja in ni mi treba posebej poudarjat kako je cela familija navezana nanjo. Meni je kot sestra...
No zdej ena varjanta je da jo mamo zuni,kar po mojem mnenju ne pride v poštev,ker je bla 15 let bolj kot ne hišna muca,cele noči je bla notr in tko... Spala je v dnevni sobi,na posteljah...
December je,mraz je...Ni tko žilava da bi bila lahko zunaj.... Lahko ji kupim eno veliko košaro,obložim z ovčko al kej takega....
Probala sem da bi jo dala k fantu,ampak tam že imajo mačko,ki je stara 15 let in totalno nekompatibilna z ostalimi mački. Z vsemi se stepe.Ta možnost odpade.
Itak je noben ne bi vzel,poleg tega se mi zdi da bi bila zamenjava okolja zanjo smrt in prevelik šok.
A naj jo dam uspavat?Ves čas se mi zdi da bi bilo to še najboljše,ker druge možnosti ne vidim..ne bi je mogla pustit zunaj trpet na mrazu,hkrati pa razmišljam in nimam srca da bi jo dala uspavat...kolko to kej boli???Pa mačka nima možnosti,ne more povedat...kaj bi raje izbrala...Joj groza me je,res....
Kaj bi ve naredili? Sama sebe bom izjokala,res....
Posted 05 December 2008 - 04:02 PM

A vi živite v hiši ali v bloku? Jaz absolutno ne bi dala uspavat popolnoma zdrave mačkonarke, tudi veterinar tega pomoje ne bi naredil.
Če živite v hiši, bi vso bajto od glave do nog prepucala, posesala globinsko vsak kotiček, vsak mpojštr, uporabla ono mašinco za prečiščevat zrak. Upam, da ni pritllična hiša, da imate vsaj dve nadstropji? Kjer tvoj ati spi, pa kjer mate kopalnico, jedilnico, v tistem štuku bi mački prepovedala gibanje, kakršn koli stik s temi prostori. Naj ima pri tebi, pa še v kaki sobi svoje prostore, pa od tam izhod na zrak, če je možno (balkon, terasa). Kakih vmesnih prostorov med bivalnimi prostori in zunaj nimate? hodnik, dile, kakršni koli drugi prostori ki se v hiši ne uporabljajo? Jst bo jo res poskušala obdržat doma. V najslabšem primeru sorodniku s posluhom za živali in takim, ki bi imel kej časa za maco in jo imel notri.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 December 2008 - 04:10 PM
Mamo mi 3 nadstropno hišo pa se on tud po garaži giblje,tko da ne vem...On je itak upal da bo umrla v letu dni že takrat ko smo pač dobil prvo diagnozo... Pač fotr...
Mat itak da logično da tud drži z njim čeprav jij je hudo...
pač ne pustita da bi še stopila v hišo. In hkrati fotr še mene postran glede kako morem sploh izbirat med njim pa mačko...
tako da me tu zanima zgolj zunaj ali evtanazija.
Vem da je postopek neboleč... Rada bi da si življenje zapomni kot lepo.Glrede na to kako se boji petard in vsega, da je večkrat prehlajena...se mi zdi to da bi bila zunaj eno veliko mučenje...NE vem no,povejte ostale kaj lahko naredim. POleg tega je navajena stika s človekom,božanja,crkljanja...zdej tega sploh en bi blo več...

Posted 05 December 2008 - 04:17 PM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 December 2008 - 04:21 PM
Mislim glede na to da se je mačka gibala povsod v stanovanju je tudi povsod raztresla svojo dlako, pršice, slino, karkoli že in bo oči sprva alergičen tudi če mačke ne bo zraven. V tem je problem. Ker dejansko morate vse površine spucat, vsako dekico, vsak košček tkanine, vse. Če je alergija res tako huda. Kasneje ko se te sledi od mačke spuca bo ok, glavno da ni stalno izpostavljen mački.
Po drugi strani ne vidim zakaj mačke ne bi denimo preselili izključno v pritličje, z občasnim izhodom ven (čeprav mi tudi to ne diši preveč, ker mačka ipak ni navajena bit zunaj), oz. pač če jo omejite na tisti štuk, kjer se foter najmanj giblje. Sej če občasno not pride mislim da ne bi smel bit problem, od tistih parih minut mu nič ne bo (ali pač?).
Sam pač jaz bi gledala da sta obadva ločena, ker te čisto razumem da je ne moreš dat stran. Jaz je tudi ne bi mogla.
Pa pač si ostali spucate oke, potem ko se boža pa pestuje mačko, pa malo paziš kaj maš kdaj na sebi itd.
Če ne pa res evtanazija, razen če imate še kje kake kolege, ki bi jo bli pripravljeni vzet, vi bi jo pa še vedno obiskovali.
vuelvo a vos,
Posted 05 December 2008 - 05:25 PM
Pri njih imajo muco ves čas notri,kar bi blo super ane...Sicer majo tud psa....
Ne vem.Zdajle grem kupit eno pleteno košaro,v katero se bo lahko skrila...
Posted 05 December 2008 - 06:12 PM
Res je smotana situacija no. Boš videla, vse se bo poštimalo, ko se bojo stvari unesle. Zdejle pa verjamem, da je ful stresno in žalostno.

Posted 05 December 2008 - 08:13 PM

Držim pesti za muciko!

Posted 05 December 2008 - 08:38 PM
mačka ni ne zunanja ne hišna. Mislim pač nekaj vmes.
Recimo v toplih poletnih mesecih,od marca pa do novembra je praktično ves čas zunaj,ker notri niti noče. Na balkonu ima dve možnosti za spanje...Pod stoli ima blazine,pod mizo košaso, po novem pa še fajn hiško,ki je z vseh strani zakrita,notri je becka in taka topla posteljica,obrnjeno je tkao da ne piha...
Notri začne siliti v mrzlih mesecih. Takrat jo spuščamo ven samo da gre na wc in tko, ponoči je spala pri fotru in matki na postelji itd...
Nekako sva se z mami zmenili,da ko bo bolj mraz,bolj minus in to,da bo notri - pač spodaj v garaži čez noč. Tudi za novo leto,če bo priošla blizu (par let je kar izginila za 2,3 dni,saj se boji petard)... bo notri.
Po trdnem premisleku to vseeno ni taka mačka kot fantova,ki ven praktično v vseh letih svojega življenja ni stopila in je kraljica hiše,ima celo svojo sobo,wc in tko...
In mislim da bi se naša ljubica tam počutila grozno. Prvič,preden bi se navadila na okolje...drugič,ni samo hišna mačka tako kot ona druga in notri jo zapret pa nič ven spuščat je butasto....tretjič živijo zraven glavne ceste...Kar mi tukaj ne.
Poleti poležava v grmovju,na vrtupovsod drugje je je polno,samo notri ne.
ČE bi zbolela bi imela možnost da je v garaži...
Verjetno je evtanazija res najbolj grozna stvar od vseh,ne vem zakja sem sploh pomislila na to...v kočni fazi so mačke prilagodljive živali...
ne vem, kaj mislite punce?
Jaz mislim da je zaenrkat to v bistvu še najboljše. Še vedno bo v domačem okolju,z domačimi,če bo mraz bo dobila prostor v garaži...za toplo posteljico in hišico smo poskrbeli...
Seveda mi je grozno,ker sem jo navajena imeti v naročju,navajena da me kdaj pride zbudit.... In tko...

So me pa vsi domači zgroženo pogledali,ko sem rekla da jaz bi jo dala pod injekcijo. Ker oni (baje) na to niso pomislili niti v sanjah (s fotrom vred).
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users