Jump to content

Photo

Hrvaška

• Please log in to reply
1395 replies to this topic

#841 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 27 February 2021 - 12:55 PM

Kako Supergirl?
Me res zanima a katera ve kaksen je pogoj zdaj za vstop na Hrvasko. A je se vedno samo poslovni razlog a lahko gres ce mas negativen test in to je to? To informacijo je tezje najt kot iglo v senu :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#842 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19162 posts

Posted 27 February 2021 - 01:06 PM

Negativen pcr tja in potem nazaj. Za nazaj ne rabiš, če si prebolel ali če si cepljen. Za vstop v HR rabijo otroci tudi test, za v slo pa ne.
  • 0

#843 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 27 February 2021 - 01:22 PM

Aha, se pravi po razlogu za zapuscanje drzave in po razlogu za vstop ne Slovenci, ne Hrvati ne sprasujejo vec?
To glede testa vem. Sem mislila da rabis se pildek in da velja samo ena od tistih 13 (ali koliko ze) izjem.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#844 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19162 posts

Posted 27 February 2021 - 01:29 PM

Ne, te izjeme so za brez brisa/karantene.

Edit: vidim, da tudi za vstop v HR ne rabiš brisa, če si covid prebolel v zadnjih 3 mesecih.

Men je edino bedno zaradi malega, ker ga res ne bi dala testirat samo zaradi morja. 🙄
  • 0

#845 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17297 posts

Posted 27 February 2021 - 01:35 PM

Za Hrvasko ima vedno aktualne informacije avtokampi.si.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#846 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24565 posts

Posted 27 February 2021 - 04:48 PM

Kakor sem razumela, za v SLO gres v vsakem primeru v karanteno (ce nisi med izjemami kot npr dnevni migrant). Ampak lahko prekines karanteno, ko gres delat test. Ali kot je Barbarina napisala za izjeme.

Za na HR pa obvezno PCR test. Mislim, da oni izjeme cepljenja se ne upostevajo, nisem pa sigurna
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#847 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24565 posts

Posted 25 May 2021 - 11:07 AM

Sodelavka mi je danes potožila, da gredo letos z avtodomom na dopust in da bi rada šla vsaj do Črne gore, ampak se boji kako bo s prehodi meja. Da s samo Hrvaško pa se boji, da nimajo dela niti za en teden ogledov. Seveda me je kar privzdignilo, kako to misli :D

Skratka, ker je bila samo enkrat do Dalmacije, sem ji naredila seznam, kaj vse gredo lahko pogledat in prilagam, če še komu prav pride. Par stvari je res v Hercegovini, tako da gre lahko ali / ali, če bodo problemi na mejah. Do Zadra ne poznam toliko, od tam naprej je pa še verjetno marsikaj drugega, to so samo najočitnejše:

- Paklenica - snemanje  Winnetouja: https://www.np-paklenica.hr/hr/
- Plitvička jezera
- Zadar
- Klis (nad Splitom) - Snemali GOT - https://pag.si/trdnj...ljuc-dalmacije/
- Split
- Trogir
- Međugorje
- Narona (ta ni tako zanimiv, kot za mojo dušo, ker sem v Metkoviču preživela toliko poletij :D - https://www.a-m-narona.hr/
- Dubrovnik

• 0

Put A Kilt On It!

#848 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14256 posts

Posted 25 May 2021 - 12:59 PM

To so ti debilni komentarji ljudi. Možu je šefica z doktoratom pred leti rekla, zakaj sva šla na Sicilijo, kaj imaš tam sploh za videti :hooray:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#849 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17297 posts

Posted 14 June 2021 - 08:12 AM

Jaz sem nekaj povprasevanj poslala na obmorju.si vceraj zvecer pa sem nekaj odgovorov ze dobila in se mi obeta en lep app v Tucepih. Tako da priporocam :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#850 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24565 posts

Posted 14 June 2021 - 08:25 AM

Kakšne so pa kaj cene letos za najem? Kot vsa druga leta, nižje, višje?

Kolegi so rekli, da bodo dali za mobilno hiško od 1.8.-13.8 = 1.600 eur. Meni se zdi veliko, ampak nikoli nisem šla v tako visoki sezoni

• 0

Put A Kilt On It!

#851 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 14 June 2021 - 08:31 AM

Mobilne hiške so drage/predrage v glavni sezoni. Meni ni normalna cena za mobilno hiško 200€ ali več na noč kolikor jih cenijo konec julija začetek avgusta. Da se razumemo, so mi mobilne hiške zakon, ker so vse nove, dobro opremljene in večinoma blizu morja, ampak ne za ta denar. 

• 0

#852 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17297 posts

Posted 14 June 2021 - 08:36 AM

Ne vem, Kami, ker prvic najemamo apartma (v juliju je meni prevroce v kampu pa brutalno so zasedeni). Moj budget je bil 80/dan max.
  • 0

Tumblr

#853 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24565 posts

Posted 28 June 2021 - 12:23 PM

Ce grem v tascin apartmma, na kateri spletni strani se lahko prijavim in placam takso?
  • 0

Put A Kilt On It!

#854 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16999 posts

Posted 28 June 2021 - 08:03 PM

E-visitor, ampak ti bo ona morala dati geslo, kolikor se spomnim.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#855 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24565 posts

Posted 28 June 2021 - 10:14 PM

Hvala!
  • 0

Put A Kilt On It!

#856 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16999 posts

Posted 29 June 2021 - 05:56 AM

Evo, tole smo dobili v mailu od Turističke zajednice Novigrad:

S ciljem da ove sezone imamo što manju gužvu u uredu Turističke zajednice u Novigradu, što veću zdravstvenu sigurnost naših gostiju, a i da Vi i Vaši članovi obitelji ili prijatelji ne gubite vrijeme odmora čekajući u redu ispred našeg ureda, ljubazno Vas molimo da prijave boravka u Novigradu radite sami putem portala www.evisitor.hr, bez dolaska u naš ured.

Za to smo Vam dali pristupne podatke za login i password te Tan listu sa šiframa s kojima pristupate Vašem profilu za prijavu gostiju.

Ako ste zaboravili ili izgubili te podatke, ako se iz nekog razloga ne možete ulogirati ili imate poteškoće sa sustavom – kontaktirajte nas na ovaj e-mail ili telefon (u potpisu) da to riješimo. U att. Vam šaljemo upute za korištenje sustava i korisnu informaciju kako brzo i jednostavno prijaviti osobe koje su već boravile u Vašem objektu, odnosno čiji su dokumenti već unešeni u sustav.

Plaćanje turističke takse: Ne morate dolaziti u naš ured kako biste platili svaki Vaš boravak u Novigradu. Dozvoljavamo Vam da to učinite na kraju sezone, kada se skupe sva noćenja u Vašem objektu. Nama i Vama je puno važnije da ste prijavljeni. eVisitor bilježi sva dugovanja po Vašem objektu i točno se vidi tko je koliko dužan za noćenje. Platiti možete gotovinom u kunama u našem uredu ili putem bankovnog računa, jer u Financijama eVisitora imate Uplatnicu – digitalnu uplatnicu s QR kodom i svim podacima za uplatu. Podsjećamo da sezona plaćanja takse traje od 15.06. do 15.09.. Cijene noćenja pišu u dokumentu u privitku!

Če rabiš ti pa lahko pošljem še navodila za e-visitor, ki so bila priložena. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#857 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19162 posts

Posted 01 July 2021 - 10:11 AM

Hrvati so kar čez noč spremenili pogoje za vstop, ne glede na to, če je država zelena ali ne.

• 0

#858 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17297 posts

Posted 01 July 2021 - 10:34 AM

Menda, ja. Pogoji za vso zeleno EU. Mi z zahoda Slo. ze itak rabimo za vstop. Vsaj za nazaj od sobote ne bo potrebnega nic.

Saj je kr logicno. Zakaj bi sicer uvedli qr kodo za vse... Italija tudi ne pusti prostega vstopa.
  • 0

Tumblr

#859 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 01 July 2021 - 03:21 PM

Na Hrvaškem je od polnoči omogočen vstop v državo brez dodatnih epidemioloških pogojev vsem imetnikom evropskih digitalnih covidnih potrdil, kar je v skladu z odločitvami Bruslja o uveljavitvi covidnih potrdil na ravni Evropske unije.

Imetniki potrdil se bodo na Hrvaškem lahko udeležili tudi prireditev z neomejenim številom udeležencev.

Tega ne razumem - kakšni dodatni epidemiološki pogoji, če je vse zajeto že v digitalnem potrdilu?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#860 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19162 posts

Posted 01 July 2021 - 03:24 PM

Brisov?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users