Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 23 December 2011 - 06:56 PM
Posted 23 December 2011 - 07:01 PM
Meni je ok, ker kuha zdravo. Raznim pohanj, pomfrijev itd...pa še marsičesa, ne jemo že cca. 10 let. Odkar je pa oči dobil dieto so se pa poslovile tudi jušne kocke, bela moka, svinjina.
Posted 24 December 2011 - 02:14 AM
Posted 18 January 2012 - 11:40 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 January 2012 - 08:03 AM
Mi pa skoraj nikoli ne jemo skupaj kosil, zaradi služb. Starša skupaj, jaz posebej.
Tudi pri nas, ampak za vikend je pa tradicija, da VSI skupaj in je prov poseben filing. Mami vedno pripravi kakšno sladico in debatiramo po kosilu še kako uro

Posted 28 February 2012 - 04:05 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 February 2012 - 04:07 PM
Posted 28 February 2012 - 04:10 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 February 2012 - 04:29 PM
: )
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 28 February 2012 - 04:30 PM

Posted 28 February 2012 - 04:31 PM
Hmmm ... razprava se celo odvija dalje ...
A lot of cheese contains it.
You would have to specifically look for Parmesan made with vegetarian rennet.
Also not a vegetarian thing is white sugar, it is filtered over bone char. : )
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 28 February 2012 - 04:34 PM
Za cuker pa nisem vedela

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 28 February 2012 - 04:37 PM
Ampak, če to vsebujejo, bi menda moglo biti navedeno med sestavinami ... najbrž tudi je, pa nismo pozorni.
Posted 28 February 2012 - 04:40 PM
Zato mene brat nonstop sprašuje, če Anouk jé sladkarije.
Posted 28 February 2012 - 04:46 PM

― V. Van Gogh
Posted 28 February 2012 - 07:14 PM
še en kup stvari.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 28 February 2012 - 07:44 PM
Kar se pa (belega) sladkorja tice: obstajata pesni in trsni sladkor.
'The primary distinction between cane sugar and beet sugar, other than being derived from different plants, is the processing method. Unlike beet sugar, cane sugar processing typically takes place at two locations, the sugar mill and the refinery. During the final purification process, cane sugar is filtered through activated carbon (charcoal) which may be of animal, vegetable, or mineral origin. This step is unnecessary for beet sugar and therefore is never done.'
Why do some vegans eat sugar?
Many vegans try to avoid nonvegan sugar, but they will use vegan sugar.
Other vegans don’t worry about sugar at all. They simply avoid eating the obvious animal products like meat, cow’s milk, and eggs.
Labels that indicate sugar is vegan:
- vegan
- unrefined cane sugar
- evaporated cane juice
- beet sugar
- raw sugar
Some vegans will omit sugar entirely because it’s easier than reading labels.
Other vegans avoid sugar because a diet without sugar is healthier.
Jaz osebno pri sladkorju ne kompliciram kaj dosti - ce imam na izbiro, bom seveda izbrala nerafinirano 'vege' opcijo. Ne vidim pa ravno smisla v tem, da bi na obiskih npr. sprasevala, ce so v veganske mafine dali rafinirani trsni sladkor O.o V tem primeru vidim ta nacin filtriranja ne kot aktivno podporo industriji, ki izkorisca zivali, ampak kot neke vrste stranski produkt, ki bo pac izginil, ko/ce bo sla ta industrija 'zu grund'. Podobno je z npr. razvijanjem slik in zelatino. Ali avtomobilskimi gumami, ki menda tud majo neke zivalske produkte notri. Ali napisi 'to zivilo je bilo izdelano v tovarni, kjer procesirajo tudi mlecne izdelke ipd. in lahko vsebuje sledove mleka'.
Nekateri bodo vedno nasli dlako v jajcu (

Peace out!

Posted 02 March 2012 - 01:48 PM
Jaz sem pred kakšnimi tremi meseci po približno šestih letih prešla nazaj na brezmesno prehrano. Jem še ribe, vendar nameravam tudi te zmanjšat na minimum oziroma se jim popolnoma odpovedat. Izogibam se tudi jajcem in mlečnim izdelkom, čeprav ne kompliciram in nisem striktna (zaenkrat). Recimo, jem jajčne testenin ali recimo bi jedla palačinke, če bi bile kje na razpolago ipd. Vendar se probam držat, da ne prekoračim vnosa 5% kalorij iz živalskih beljakovin na dan. To počnem v prvi vrsti zaradi zdravja, ker sem menja, da so živalske beljakovine vir vseh sodobnih bolezni in da ne vplivajo dobro na telo. V drugi vrsti pa zaradi gnusne mesno predelovalne industrije. Tako, kot je Sinnaia rekla, mi zdrava pamet kaže, da crkovna ni dobra za moje telo in tako kot je Kinky rekla, zdaj jem veliko bolj raznoliko in veliko več zelenjave in sadja. Počutim se dosti boljše in lažje pa še kakšni dve kili sta šli dol

Zaradi tega se nimam za vegetarijanko, ampak se samo skušam zdravo prehranjevat, kar me je pač pripeljalo do tega, da ne jem klavnih živali in počasi zmanjšujem še ostale vire živalskih beljakovin.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 03 March 2012 - 10:05 AM
ker sem menja, da so živalske beljakovine vir vseh sodobnih bolezni in da ne vplivajo dobro na telo.
Nimam nič proti tvojemmu mnenju, ampak bi rada samo povedala, da če bi bilo to res, bi potem morali vsi bodybuilderji biti bolani/mrtvi, pa niso.
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 03 March 2012 - 11:19 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users