Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#841 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 September 2015 - 08:57 AM

Po drugi strani pa - kot da bo kdo umrl, če bo imel enkrat večerjo brez mesa.

• 2

#842 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 29 September 2015 - 09:10 AM

Moj fotr bi! :lol:

• 0

#843 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 29 September 2015 - 09:20 AM

Pa ok, pri tebi itak ni fore, da bi imela vege pojedino, bas je razlika med govedino tako in govedino drugace :D Se mi zdi, da foter ne bi nic sitnaril, ce bi dobil meso v tako ali drugacni obliki.

Jaz se itak na vseh dogodkih prilagodim, kakor se le da, moj rojstni dnevi in poroka bodo pa pac po moje in to ze vejo vnaprej pricakovat.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#844 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 29 September 2015 - 09:27 AM

Jaz vem, da bi moj fotr "trpel" brez goveje župe in "kralja živali". Pač, tak je. In če je on v življenju toliko naredil zame...zakaj ne ob "mojem dnevu" bi še jaz ene malenkosti zanj?

všeč mi je razmišljanje!

Tudi meni veliko pomeni, da gostitelj pomisli name, čeprav bi se lahko kot gost brez problema prilagodila in jedla/pila kar ostali. Jaz imam problem, ker ne pijem vina/piva/močnih žganic in če ni drugega, sem pač na soku. Ampak če pa se kdo potrudi in mi ponudi kakšno sladko zadevo (ternov liker, malibu colo,...), sem pa full vesela. Pač taka gesta, ki se me dotakne.

Ko sem prišla v to družbo sploh nisem nič alkohola pila in je en kolega opazil, da včasih pijem korenčkov Fruc ... in vedno, ko smo bili pri njemu, mi ga je ponudil. Imel ga je zame tudi potem, ko ga nisem več pila ... ampak mi je bilo tako lepo od njega, da sem ga vedno vzela z nasmehom.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#845 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 September 2015 - 09:41 AM

Pa ja,saj ce je kdo vegan/vegeterijanec se tudi za tiste naredi posebej menu.
Vsaj jaz imam take izkusnje,z porok in raznih praznovanj.
Ne vem zakaj bi bilo potem v obratnem primeru drugace.
  • 0

#846 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 September 2015 - 09:47 AM

Kot prvo zato, ker vegan mesa ne je, mesojedci pa jedo tudi vse ostalo.

Kot drugo se pa meni že tako na vseh družinskih kosilih obrača ob vsem tem mesu in mislim, da če si enkrat v življenju privoščim družinski obrok, ob katerem mi ne bo slabo, ni s tem nič narobe. Saj ne bi bil nihče lačen, no. Da ne omenjam, da verjetno marsikdo sploh ne bi ugotovil, da "meso" ni meso.

Jaz sem precej v razcepu, bi morala res razmislit, kako speljat tako zadevo (mesno ali vegetarijansko/vegansko).

• 4

#847 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 September 2015 - 09:56 AM

Ja saj te razumem,ampak nekateri niso siti,ce ni v obroku mesa.
  • 0

#848 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 29 September 2015 - 11:19 AM

Kaj pa je narobe z govejo juho in pečenko? :)

Za moje pojma veliko, ampak - ne bi načenjala tiste debate :)

Jina je implicirala, da je opisano pač tipično kmečko in se povsem strinjam, da je takšno kosilo (če že) bolj primerno za po nedeljski maši (dobro napisano) :D

Kar se pa tiče strežbe in/ali ne-strežbe mesa, jaz si ne bi želela na svoji poroki toplotno obdelanih mrtvih živali... zato poroke najbrž nikoli ne bom imela, saj bi na ta račun gotovo kdo znal pripomniti kakšno pikro/butasto. 

In primerjava, češ če se na vsejedi poroki poskrbi za vegana, bi moralo biti tudi obratno, je neizmerno krivična; zakaj, je pa napisala že Sinnaia. 

Poleg tega, če ne razumeš razlogov za veganstvo in se ti konzumiranje živali zdi popolnoma prav, tudi ne moreš razumeti, zakaj se vegan ne bi hotel prilagoditi vsejedom na SVOJI poroki - tukaj nikakor ne gre za dokazovanje svojega prav, kot je napisala Jina, ampak za dosledna moralna načela in če bi nek vsejed imel blazen problem s tem, da na poroki ne bi dobil mesa, potem (teoretično) rajši vidim, da ga ni. 

• 3

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#849 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 September 2015 - 11:39 AM

Matilda,ti potem ne hodis na poroke in razna slavja,kjer so gostitelji meso/vsejedci?(Ne provociram,samo zanima me)
  • 0

#850 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 29 September 2015 - 11:53 AM

Grem, če vem, da ne bom ostala lačna. 

Od vegana pričakovat, da ti na njegovi/njeni poroki zrihta meso, samo zaradi občutka, da drugače ne boš sit in ne zdržiš obroka brez mesa, se mi zdi nefer

(sploh zato, ker so ti občutki ponavadi samo v glavi in so povezani s predsodki do veganske hrane). 

• 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#851 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 September 2015 - 12:06 PM

Problem jaz vidim tu predvsem v tem, da večina ljudi še vedno zares ne razume razlogov, zakaj nekateri ne jemo mesa oziroma če povem drugače; na meso eni in drugi gledamo popolnoma drugače. Da to za nas ni zrezek, ki se topi v ustih, ampak vse ostalo (vemo, kaj, saj smo to že večkrat predebatirali). In da je (vsaj meni) težko, včasih pa že celo mučno gledat tone mesa na mizi, hkrati pa brezbrižnost teh, ki ga konzumirajo. Plus da meni še izjemno smrdi in mi je že od tega kar malo slabo.

Nočem zdaj razpredat podolgem in počez, niti ni namen posta moralni poduk. Želim samo, da imate mesojedci v mislih, da je meso na mizi za marsikaterega nemesojedca izjemno neprijetno (za nekatere je ta izraz milo rečen), predvsem pa tudi čustveno.

• 2

#852 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 29 September 2015 - 12:12 PM

Jaz kot vsejedka sem govorila v svojem imenu - in vem, se da tudi npr. svinjino postreči na bolj prefinjen način in ne samo v obliki pečenke, svinjske glave na mizi ali kotletov....

Če pa bom povabljena na poroko/slavje vegetarijanca/vegana pa seveda ne bom po defaultu pričakovala mesa na krožniku.

• 0

#853 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 29 September 2015 - 12:18 PM

Če se kdo želi poročiti v UK, katalog poročnih lokacij English Heritage: KLIK

• 1

#854 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 29 September 2015 - 02:18 PM

Kar se pa tiče strežbe in/ali ne-strežbe mesa, jaz si ne bi želela na svoji poroki toplotno obdelanih mrtvih živali... zato poroke najbrž nikoli ne bom imela, saj bi na ta račun gotovo kdo znal pripomniti kakšno pikro/butasto. 

To pa menda ne, no. :o
Vajina fanta sta drugace vegana, Matilda in Sinnaia?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 29 September 2015 - 02:28 PM

Glede na to, da sama tega ne jem ze desetletje ... Vse? :D
Sicer pa se mi zdi taka hrana bolj primerna za druzinsko kosilo v vaski gostilni po nedeljski masi, je prevec preprosta.

:)

No, pač vprašam. Nisem hotela načenjati debate o veganstvu, ker niti ne vem, a ješ meso ali ne, ampak zanimivo, kako je veliko ljudi, ki ga jejo, apriori proti pečenki, ker je to pač kao tradicionalno nedeljsko kosilo. Moram poiskat slike, kako je prijatelj arhitwkt enkrat postregel s pečenko in praženim krompirjem, malo drugače izgleda vse skupaj. :wink:

• 0

#856 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 September 2015 - 02:31 PM

M. je vsejed, mu je pa sicer veganska hrana super (tako da npr. skupni obroki so vedno veganski, pa tudi v Loving hut gre zelo rad).

• 0

#857 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 29 September 2015 - 03:32 PM

Tud jaz moram rečt da omenjenega (krkinega hrama) ne poznam, sem pa nad Jinino izbiro presenečena. Sploh ne dvomim, da bo izpadlo totalno kul in čisto nekmečko. Ampak sem šla gledat na spletno stran in si ob prvi sliki domačije nikoli ne bi mislila, da boš izbrala takšno lokacijo (pa ne zamerit!), samo res sem si predstavljala tako poroko, kot si omenila, da je bila v tvoji glavi na začetku. Si pa tudi točno predstavljam kako bo to izpadlo sedaj in vem da bo vseeno prefinjeno in v tvojem stilu.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#858 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 29 September 2015 - 05:06 PM

Saj če po pravici povem, sem bila sprva skeptična, ko sem gledala slike z neta. To lokacijo mi je predlagala organizatorka z Otočca, ko sem ji povedala za najine želje; prvi pogoj je bil, da se vse odvija zunaj, na prostem. Na ogledu sva pa takoj vedela, da je to to. Prilagodijo se ti v vsem, razgled je pa itak za dol pasti. Sem sigurna, da bo prav čarobno, ko bo ponoči razsvetljeno s svečami.:)

Nas bo predvidoma 28 + 2 fotografa, več kot 40 ljudi pa jih hram ne sprejme.

• 0

― V. Van Gogh

#859 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 29 September 2015 - 05:36 PM

Kaj pa če bo dež? Samo pravim :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#860 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 29 September 2015 - 05:38 PM

Ne bo ga. :D

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users