Jump to content

Photo

Katerih jedi izrazito ne marate?

• Please log in to reply
876 replies to this topic

#841 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 30 January 2014 - 01:40 PM

Meni je ful fascinantno, da toliko ljudi svezega paradiznika ne mara, sploh si ne predstavljam, kaj bi jih pri tem motilo. Ali pa pri brokoliju (cvetaco in brsticni potencialno razumem, ker imata res specificen vonj ;)). 

R tudi ne mara svezega paradiznika, avokada in banan, pa kakrsnega koli sira (sploh tistih plesnivih), razen s pice ga ravno ne spraska dol. 

Jaz ne maram surovega paradižnika. V drugih oblikah ja, ampak surovega pa nisti slučajno. Problem je, ker je zunaj trden, notri pa sluzast. Ga veselo brskam iz vseh sendivčev. Drugače ga pa v omakah čisto dobro prenašam. Sploh makaroni s paradižnikovo omako, baziliko in sirom so mi ok.

• 0

#842 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 30 January 2014 - 01:45 PM

A z bolj mesnatimi sortami, kot je npr. volovsko srce, imas tudi tezave? 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#843 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 30 January 2014 - 02:29 PM

Ja, tiste so mi pa že tako ali tako odbijajoče. Paradižnika ne maram in konec.Seveda samo v surovi obliki. (je pa imel isto foro moj dedek. Se spomnim, da mi je enkrat kuhal špagete boloneze. In ko sva jedla, sem ugotavljala zakaj so neke čudne barve in ugotovila, da so brez paradižnika. Mi je rekle, da ga je pozabil, ker nima paradižnika v zavesti. Sva se še dolga leta smejala na ta račun).

• 0

#844 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 30 January 2014 - 02:59 PM

:D Hvala za razlago.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#845 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 30 January 2014 - 03:02 PM

Jaz sem ista, paradiznik mam ful rada v vsrh oblikah (mezge, koncentrati, bolognese, paradiznikove juhe..), samo surovega ni sans. Pa mi ful disi in sem se ze velikrat silila z njim, ampak nikoli ne uzivam prevec.
  • 0

After all this time?

Always.

#846 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 30 January 2014 - 04:14 PM

Še ena, ki ne mara svežega paradižnika, predelanega v omake, ketchup ipd. pa ga jem. Ne maram njegove konsistence, enako kot supergirl. 

• 0

#847 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 30 January 2014 - 04:43 PM

Jaz ga nisem jedla 23 let, tudi druge zelenjave bolj malo, sedaj pa skoraj samo to jem. Ni dneva brez paradižnika. Sedaj pozimi ful trpim, ko je težko dobit nek okusen paradižnik.. :)

• 0

#848 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 January 2014 - 05:26 PM

Jaz pa ravno obratno; svežega imam ful rada, v vseh ostalih oblikah: mezgah, omakah ipd. mi je pa fuj. Paradižnikova juha edino mi še gre po grlu, pogojno.

• 0

#849 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 30 January 2014 - 05:49 PM

Edini, ki mi ima pozimi pogojno okus po paradižniku, je češnjevec.
  • 0

#850 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 January 2014 - 06:40 PM

Ja, resnica. Edino tega si včasih privoščim pozimi. Ga pa ni čez domačega v sezoni. Luštov tudi ni slab, oziroma na začetku je bil super, potem so se malo 'pokvarili'. Je pa vseeno boljši kot

paradižnik iz Španije. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#851 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 30 January 2014 - 06:58 PM

Moram rect, da je na Nizozemskem tudi pozimi paradiznik kar spodoben, se posebej tale:

plum-tomato-fd-lg.jpg

Pa se dva druga sta tudi fajn, sploh ce jih doma ne zapres v hladilnik, ampak jih par dni pustis na sobni temperaturi zoret. 
Jaz ga sicer le obcasno kupim za na solato ali za v guacamole.

• 0

#852 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6704 posts

Posted 30 January 2014 - 07:03 PM

Jaz pa ravno obratno; svežega imam ful rada, v vseh ostalih oblikah: mezgah, omakah ipd. mi je pa fuj. Paradižnikova juha edino mi še gre po grlu, pogojno.

Jaz sem ista. Kečapa sploh ne prebavljam.

• 0

#853 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 30 January 2014 - 07:38 PM

Izrazito ne maram krompirja v solati. Oz kar kakršnegakoli mrzlega krompirja.

• 0

#854 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 January 2014 - 07:42 PM

:mellow:  :glare:

:D

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#855 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 January 2014 - 09:04 PM

:D

Kar se pa tlačenke tiče ... jaz je sicer tudi ne jem, ampak moj stric jo dela, kadar ima koline in ne daje notri nič takega nagravžnega, ampak je

solidnih sestavin. Odvisno, kako ga kdo dela.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#856 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 January 2014 - 09:08 PM

Banana Chips, kako je pa to ogabno, eeeeew.

banana-chips-bimed.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#857 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6704 posts

Posted 30 January 2014 - 11:15 PM

^^Meni pa sploh ne. Celo ful dobro mi je, sem si šla poleti kupit, kjer prodajajo na kilo :)

Tudi jaz ne maram oliv. Včasih se spozabim in probam, ker si mislim, da tako slabe že ne morejo bit, ampak me vedno razočarajo. Prav ne prenesem tistega okusa.

• 0

#858 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 January 2014 - 11:26 PM

Olive so res love/hate hrana. Jaz jih obožujem. :D

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#859 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 January 2014 - 11:34 PM

^^ sploh one hrustljave, črne :njam:

• 0