Jump to content

Photo

Slike vaših hišnih ljubljenčkov

• Please log in to reply
5577 replies to this topic

#841 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 29 March 2007 - 02:51 PM

Hvala smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#842 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 29 March 2007 - 02:58 PM

Frčica, ful lušne dihurčke maš. Veš kaj me zanima a je ta živalca kej nagnjena k grizenju pa če se ji kej pozna, da ni čist odomačena (v takem smislu kot so kužki, mucki)

Pa še to bi te prosila, če maš kje posneto kako se oglašajo, če lahko to kje objavš? smile.gif
  • 0

#843 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 29 March 2007 - 03:33 PM

Glede grizenja je tkole. mene ne grizejo pa fanta tudi ne. Ostale pa, ne sicer takoj, ampak dokaj hitro. Sta se bolj navezala na naju, je pa baje to dokaj tipično da si vzamejo za svoje zelo malo ljudi. Poznam pa še štiri druge dihurje, eni so taki kot moji ostali pa se mirno pustijo cartati. so pa kar velike crkljivke tistim, ki jim pač pustijo dotikanje ki je daljše od recimo 10-15 sekund. Rabijo pa verjetno da več prevzgojitve glede grizenja kot mačka ali pes. Pač večinoma jih prodajajo v trgovinah in se tam ravno ne ukvarjajo z njihovo socializacijo.
Glede zvokov pa...nimam posneto. sem pa enkrat najdla eno stran od dihurjev, kjer so bii zvoki. Bom zvečer poiskala pa prilepim link, ok?

Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj ali pa si preberi na teli strani: http://www.zverinice.com/

Pozabila, te živali so udomačene. Ni to tako da so recimo 5. generacija udomačenih. Oni so udomačeni že okoli 2000 let, recimo uporabljali so jih za lov na zajce.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#844 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 29 March 2007 - 06:09 PM

Kot obljubljeno, zvoki: http://www.ferretcen...fun.html#sounds , poišči sounds
-prvi je ko se igrajo, ampak že malo bolj na hard-grizenje pa tak: Ta prvi ki je naveden
Drugi je pihanje, se malo bolj slabo sliši: link hissing
tretji je pa, ne vem jaz rečem mukanje, ko so veseli oz. razburjeni, pa sliši se še kako vohajo: je pa ta zadnji od sounds
  • 0

#845 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 30 March 2007 - 11:00 AM

Kak so leepiii! Si prav lahko predstavljam, kako jih je imet po rokah, pa kak fajn se znajo zvijat smile.gif .

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#846 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 March 2007 - 11:36 AM

NE DAM TI COPATA! MOJ JE!
IPB Image
Crna-tole je pa gospod Pug oz mops-na rutici pa piše Eggo smile.gif
IPB Image
Mlad mucek Mik iz kampa Lucija
IPB Image
  • 0
IPB Image

#847 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 30 March 2007 - 11:37 AM

Frčica najlepša hvala smile.gif Prov zanimivo se oglašajo, mene to pri neobičajnih živalcah ful zanima. Mam doma vevrco in sem jo posnela na telefon kako se oglaša. Kako se pa dihurčki kej razumejo z ostalimi živalcami,al so prilagodljivi. Se mi zdi, da bi jih lahko mački al pa kak kuža ogrožal?
  • 0

#848 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 30 March 2007 - 01:43 PM

Čist odvisno od posameznega. Moji se kar razumejo z dvema psoma(za ostale ne vem), ravno brez nadzora jih pa ne puščam skupaj. Z mačko še nisem sprobala in čisto odkrito, ne čutim nobene želje po tem. So pa tudi malo teritorialni in se s psom doma ne razumejo, ga takoj napadejo(imajo zelo visoko samozavest, samec je enkrat hotel napasti konja biggrin.gif ), ko pa sem na obisku pri psu doma je pa v redu.
stik z glodalci močno odsvetujem, ker so pač njihova naravna hrana. Nagon je vseeno nagon. Isto velja za kokoši.
Kako pa se kaj veverica obnese. Fant moj neki sanja o tem da bi jo imela....
Crna, ja zvijajo pa se. sploh samička je ko kača, če noče biti pri miru ne bo pa se lahko na glavo postaviš. Maš včasih občutek da jim kakšna kost manjka....
  • 0

#849 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 30 March 2007 - 06:35 PM

Veverček je ful nepredvidljiv. V eni minuti je nice in lupčke tala, v nasledni te je pa sposobn napast in poštepat ( vrjem, da ugrizi njegovih 4 sekalcov uiber bolijo, men se vedno modrice od njegovega ugriza nardijo, pa krempli- ful peče in srbi ob enem). Pr ns je to prva in zadnja vevrca, ne bomo nikol več mel. Je pa res, da smo jo kupili v trgovini za male živalt. Če bi še enkrat, bi sigurno pri rejcu vzel, tiste so velik bolj socializirane. Naš je pa divji še zarad mačkov (jih mam 6 doma). Ta vrsta glodalca definitivno ne gre skupi z mački.
  • 0

#850 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 30 March 2007 - 06:51 PM

Koliko časa ga pa imaš? mogoče se bo pa unesel, moj samček me je dolgo časa če nisem bila pazljiva, grizel. Šele zadnje leto in pol me ne več. Imam pa občutek da so se mu ljudje morali zameriti v preteklosti-trgovine in divji rejci pač evil.gif
  • 0

#851 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 02 April 2007 - 04:05 PM

Ne bo se unesu, pr ns je že 4 leta. Agresivn je pa pomoje zarad tega, ker so v trgovini za male živali ga imeli v eni ful mejhni kletki, skupaj z njegovim (še enkrat večjim bratcom), ki ga je maltretirov. Hrane nš takrat fulkrat sploh ni dobil se mi zdi, ker je bil napol plešast, ko smo ga prnesl domov. Pa ne mara mačkov, js jih mam pa doma celo murje. Vsi so v hiši in je teritorij rahlo premejhen za vse (zarad tega se ne marajo med sabo)
Drgač pa pr men smo taki, da vedno pobiramo živalce s ceste, sej to je tud razlog, da mamo živalski vrt doma:)
  • 0

#852 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 April 2007 - 10:29 PM

QUOTE(**paradise** @ 27. 3. 2007 - 20:19) View Post

imam 10kilogramskega mačkona po imenu boni..pa ne gre za mučenje živali=)..hrane dobi toliko kot vsi ostali mački, je uzjemno izbirčna rit in če SLUČAJNO dobi brikete, ki niso royal canin gospodič dobi drisko

Kako sem se pa zaj narežala, ahahaha. lol1.gif
Drugače pa pohvale - izredno lep mačkonar.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#853 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 April 2007 - 04:26 PM

Mopsič je na las podoben Nini Osenar.

Zadaj Šar pe(j?) Lep Lep. :=) Vse živalice so čudovite. Dihurčki so se mi najbolj v spomin vtisnili, ker si jih ful želim.
  • 0
Viens, reste ici!

#854 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 03 April 2007 - 05:26 PM

mam še enega malega shar-peicka na fotki, najdes v temi razstave spov, bolj proti koncu...Naš tudi papca RC ampak bom šla malo na Arden Grange, ker je boljši po sestavi. biggrin.gif
  • 0
IPB Image

#855 Veronika

Veronika

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 07 April 2007 - 09:08 AM

http://www.pedigree....month.html#pics

glasujte na 3. strani.. Tofi =)
  • 0
a little bit of ecstasy
a little bit of you and me
<3

#856 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 07 April 2007 - 09:21 AM

če se ne bi šlo za pedigree bi že zdavnaj... rolleyes.gif Ta hrana za pse ni dobra-preveč soli, premalo mineralov...eh down.gif
  • 0
IPB Image

#857 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 April 2007 - 11:26 AM

Jaz sem glasovala za Rexija. Ker je tak luškan !!!
  • 0
Viens, reste ici!

#858 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 April 2007 - 09:15 PM

IPB Image

Tole je muca, ki zadnji teden prihaja na naš vrt. Mislim, da je potepuška. Ampak je lepa in prijazna, začela sem jo hranit, sedaj se pusti tudi božat in se igra!
wub.gif wub.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#859 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 09 April 2007 - 09:46 PM

Ta je taman taka ko moja Biba. Samo bele pike nima. biggrin.gif

...
  • 0

#860 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 April 2007 - 12:01 PM

Bela pika kje? Moja mica ima bel flekič na sredi trebuha ;)

Mogoče pa sta v sorodu!
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users