Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#841 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 04 June 2007 - 06:33 PM

ne vem kje se me glava drži, en dan prej jih vzamem, ker se mi po 5 letih scufa,pol pa čez 3 dni pozabm vzet zvečer, prevečkrat se mi to dogaja zadnje čase ermm.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#842 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 07 June 2007 - 10:35 AM

jaz bi vas tudi nekaj rada vprašala...
ravno prej sem malo gledla kdaj bom menzo dubla in sm ugotovila da jo bom imela na morju cry.gif ..
ravno tisti dan ko gremo vzamem zadno tabletko..in sedaj bi vas vprašala kaj mi predlagate?da kr naprej jemlem tabletke do konca morja(za 10 dni grem)..ali naj kaj druga naredim??
zahvaljujem se vam za odgovore.. smile.gif
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#843 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 June 2007 - 11:29 AM

Kar naprej jemlji, brez premora, tudi naslednjo škatlico celo, ne samo tistih 10 dni. Konec koncev 7-dnevni premor baje sploh ni potreben med škatlicami, ker tisto ni prava menstruacija, ampak odtegnitvena krvavitev, ki ni nujna. Nekateri ginekologi celo predlagajo, da se dela 7-dnevi premor šele na vsake tri škatlice - upam, da sem tole razumljivo napisala. Jaz sicer tega ne delam, sem pa že kdaj kar brez premora nepretrgoma jemala dve škatlici, če mi pač vmes ni ustrezalo met menstro (če sem kam šla, na morje, kakšno večdnevno praznovanje in tko).
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#844 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 07 June 2007 - 12:29 PM

Pr men bo tud glih tko, da bom zadnjo tabletko vzela prvi dan na morju.

Dilema, a ti je blo kaj slabo, ko si nepretrgoma jemala še dve škatlici? Tega me je ful strah, ker če je možnost, rajš vidm, da mam menstr. na morju kot pa da bi mi slabo (beri: slabe izkušnje od prej)
  • 0

#845 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 June 2007 - 12:51 PM

Ne, nič mi ni blo slabo, sploh nobenih sprememb.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#846 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 07 June 2007 - 01:51 PM

Ma ne sploh ni nobenih sprememb...Sam meni je blo potem rečeno, da naj tisto tablico, ki je delno porabljena spravim in načnem novo tablico.

Ker pač... ciklus naj ne bi bil krajši od 28 dni (če bi pa uporabljala načeto tablico, bi se ravno to zgodilo). Delno porabljeno tablico pa shraniš za naslednjič, ko boš rabila prestavit m.
  • 0

#847 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 June 2007 - 01:55 PM

Lahko tudi jo porabiš celo, ne samo delno ... v bistvu je to pomoje še boljše, da se ti ne spremeni dan začetka jemanja, ker če boš zdej drugo škatlco uporabljala 10 dni, se ti ta dan spremeni.
  • 0

#848 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 07 June 2007 - 02:00 PM

Al pa to ja ;)
  • 0

#849 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 07 June 2007 - 02:01 PM

hvala za odgovore..ampak bom raj kr obe škatlice pojedla do konca, da bom potem imala isti datum še za naprej...
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#850 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 08 June 2007 - 10:07 AM

QUOTE(DiLeMa @ 7. 6. 2007 - 12:29) View Post

Konec koncev 7-dnevni premor baje sploh ni potreben med škatlicami, ker tisto ni prava menstruacija, ampak odtegnitvena krvavitev, ki ni nujna.

Tole mi je pa zelo všečno. smile.gif
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#851 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 June 2007 - 11:09 AM

Mene to že nekaj cajta zaj mika, da bi sprobala. ;p
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#852 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 June 2007 - 02:11 PM

Jaz bom sprobala v kratkem in poročam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#853 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46034 posts

Posted 08 June 2007 - 02:35 PM

Jaz sem storila tako, da sem dve škatlici jemala brez premora (logest) in morm rečt, da sem bila proti koncu jemanja druge škatlice že cela napeta, menstruacija po dolgotrajnem odmoru pa je bila boleča, čeprav navadno nič ne boli. No tako je bilo pri meni, mogoče pri kateri druge ne bi bilo tako. Ne vem, jaz se na vašem mestu ne bi igrala. Še sploh ne bi jemala brez odmora treh škatlic. Ker kolikšno je moje znanje biologije, ni naravno, da bi bila ženska dva meseca brez menstruacije.
  • 0

#854 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 08 June 2007 - 02:56 PM

Sej, ko jemlješ tabletke itak nimaš prave menstruacije.
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#855 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46034 posts

Posted 08 June 2007 - 03:00 PM

Ja to je res, samo "spucat" pa se vseeno more vsa zadeva. No, glede na moje izkušnje, bi vam odsvetovala, da to počnete, zaradi mene pa tudi probajte.
  • 0

#856 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 June 2007 - 03:46 PM

Glede tega "spucanja". A ti potem to notri, če nadaljuješ, "stoji" ali kako? Presenetljivo malo vem o teh rečeh, opažam. :-)
Kar se pa tiče biologije - saj tudi to ni naravno, da žremo KT in nam lahko fantič svrši noter, pa ne zanosimo... tak da itak že tole ni naravno, tak da jaz ne bi glih zdaj poudarjala tega o naravnosti in nenaravnosti. :-)
Jaz sem sicer o tem mislila povprašati ginekologa, ampak ga ni blo tam, ko sem si šla po recept za KT in ga potem nisem čakala. Je pa bojda tako, da so k temu nagnjeni bolj mlajši oz. "naprednejši" ginekologi in da celó nekateri pravijo, da NI dobro za telo, če ima vsak mesec menstruacijo v primeru, da si na KT - ker itak ni "prava" oz. naravna in je samo nepotreben šok za telo. Zdaj pa vedi, kaj je res oz. bolj prav.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#857 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 June 2007 - 04:03 PM

Neeee, a si nora, Jenna. laugh.gif Nič ti ne stoji notr, namreč če ti skos brez premora jemlješ tabletke, je ravnovesje hormonov skos enako (ker jih dovajaš s KT) in sploh ne pride do ovulacije in posledičnega luščenja maternice ... pač se to sploh ne zgodi, ker ni hormonskih sprememb.

Pa tudi, kot je že bilo rečeno, to med premori NI več menstruacija, ampak čisto 'umetna' odtegnitvena krvavitev.
  • 0

#858 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 June 2007 - 04:47 PM

Ja no, saj zato. Tak sem tudi mislila... da pač nič nimaš noter, torej se nima nič spucat, kot je rekla Kalypso. In da je to pač umetno povzročena menstruacija, kot je pač umeten ves ta KT proces... zato je neumestno se zgovarjat na (ne)naravnost.
  • 0

#859 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46034 posts

Posted 08 June 2007 - 07:05 PM

No, ne vem, to je že preveč za mene. Saj imata prav, da že same tabletke porušijo vso naravnost. Ampak dvomim, da ni ničesar za spucat (mater kakšen butast izraz sem uporabila). Ni mi logično, zakaj je potem pri odtegnitvi sploh kakšpna krvavitev potrebna? hmm.gif Ker bi verjetno bilo vsem boljše, da je sploh ne bi bilo. No, se bo res treba pri ginekologu pozanimat o tem. hmm.gif

Drugače pa v navodilih za logest piše takole: ... Menstruacijo lahko odložite, če začnete jemati naslednjo škatlo logesta nemudoma po koncu trenutne. S to škatlo lahko nadlajujete kolikor dolgo želite, oziroma dokler ni prazna. Ko želite, da se menstruacija pojavi, samo nehate jemati tablete. Med jemanjem druge škatle se lahko pojavi vmesno krvavenje ali krvavi madeži ("mazanje"). Naslednjo škatlo načnite po običajnem 7 dnevnem premoru brez tablet.
  • 0

#860 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 08 June 2007 - 09:23 PM

Meni je isto predlagala ginekologinja...3 škatle naenkrat in potem premor. Jaz zaenkrat prakticiram dve škatli naenkrat, ko je nuja tak kot Dilema. Kakih sprememb nisem opazila, sem pa slišala da ene napihne in da je potem ta menstruacija močnejša, boleča itd, čeprav meni to zveni malo za lase privlečeno tako kot je dilema povedla telo ne šteje kolk dni si ti jemal tabletke in kdaj moraš pavzo nardit.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users