Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

• Guests

Posted 15 November 2014 - 05:41 AM

Njegov izgovor lenobi pa je, da čaka na movember, da bo imel že prave brke. Jaooo če ni to naravna kontracepcija potem res ne vem.

:hooray:

• 0

#8542 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86508 posts

Posted 26 November 2014 - 04:03 PM

Pisanje "nevem" in nebi" skupaj.  :pinch: 

• 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#8543 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 26 November 2014 - 04:14 PM

To, da so dandanes že vsi "strokovnjaki" za prehrano, in da mi reče npr. kolegova punca, (sicer simpatična oseba) ki ima vsaj 20kg preveč, da 

veliko sadja ni dobro pojesti, me prav pogreje.

Kar me spomni:

66mhiw.jpg

In pa razni izgovori, zakaj je nekdo debel in zakaj ne more shujšati (pri vsej epidemiji debelosti je takih, ki so debeli zaradi hormonov, zelo malo). 

• 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#8544 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27466 posts

Posted 26 November 2014 - 04:32 PM

Mi v družbi skupino punc, ki imajo težave s ščitnico, pa se obnašajo kot, da so na smrt bolne in zaradi tega ne zmorejo kup aktivnosti, imenujemo kar ščitničarke. Res imajo vse te punce toliko enih skupnih lastnosti, da je prav grozljivo in za vse krivijo ščitnico, kljub temu, da so vse zdravljene. Ponavadi zraven sodi ta obsedenost z vsem ko zaužijejo takrat, ko se zmorejo kontrolirat.

• 1

#8545 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23416 posts

Posted 27 November 2014 - 01:02 PM

Pisanje "nevem" in nebi" skupaj.  :pinch: 

To je še malenkost. Jaz opažam, da se res, ampak res ogromno ljudi, sploh ne zna pisno izražati. Pa ne govorim samo o običajnem vsakodnevnem pisanju ali raznih dopisih "navadnih ljudi". Dobivam v roke tudi ogromno zadev od odvetnikov, od katerih bi pričakovala en višji nivo pisanja, pa je vse skupaj groza od groze. Vejice na čisto napačnih mestih, pisanje na tak način, da je vse skupaj ena klobasa in nakladanje, pa po možnosti še 5 strani besedila v poševni pisavi, da te ja od vsega skupaj glava boli.

V eni FB skupini za iskalce/ponudnike zaposlitve tudi večina ljudi piše objave, da iščejo službo, v taki slovenščini, da je groza. Če bi jaz bila delodajalec, bi me tak način pisanja že na začetku odbil.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#8546 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14284 posts

Posted 27 November 2014 - 01:08 PM

Marmelada, na drugi odstavek - JA! 

Mene je že nekajkrat imelo, da bi kaj napisala, ampak si vedno premislim. Sem pa enkrat, ko je eden od članov, ki očitno dela v neki zaposlitveni agenciji, objavil članek o pisanju življenjepisov in je bila že v naslovu slovnična napaka, napisala, da je treba v prvi vrsti vsaj slovnično napisati .

Sem pa enkrat brala sodbo iz višjega sodišča in sem bila zgrožena kako slabo napisano je bilo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#8547 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23416 posts

Posted 27 November 2014 - 02:28 PM

Frčica, ja! Ravno pred nekaj dnevi je ena punca napisala, da se ful trudi, da je že ogromno prošenj poslala in da vsaki posveti več ur. Njen post je bil pa tako slabo napisan, da me je prav imelo, da bi ji napisala, da upam, da so njene prošnje kaj bolje napisane in da če niso, naj se tudi nad tem malo zamisli. Ampak sem se zadržala. Saj so nekateri kdaj že opozorili na slovnične napake, pa se potem vedno usuje plaz komentarjev "joj soriiii, ker nismo vsi popolni, punca je samo prosila za nasvet, ni treba, da jo zdaj napadate...". Upam, da sem vsaj glede tega kaj v prednosti pri delodajalcih.

• 0

#8548 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26039 posts

Posted 27 November 2014 - 02:51 PM

Frčica, ja! Ravno pred nekaj dnevi je ena punca napisala, da se ful trudi, da je že ogromno prošenj poslala in da vsaki posveti več ur. Njen post je bil pa tako slabo napisan, da me je prav imelo, da bi ji napisala, da upam, da so njene prošnje kaj bolje napisane in da če niso, naj se tudi nad tem malo zamisli. Ampak sem se zadržala. Saj so nekateri kdaj že opozorili na slovnične napake, pa se potem vedno usuje plaz komentarjev "joj soriiii, ker nismo vsi popolni, punca je samo prosila za nasvet, ni treba, da jo zdaj napadate...". Upam, da sem vsaj glede tega kaj v prednosti pri delodajalcih.

Kdo ve, mogoce pa delodajalci tudi zivijo v krivi veri glede slovnice in pravopisa : S

Jaz sem tudi blazno alergicna na te piramidne marketinske fore, pred casom se je se ena kolegica zacela s tem bavit (pa res ne bi pricakovala tega od nje), in sem prav pomislila, kaj ji je.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#8549 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 07 December 2014 - 07:55 PM

Ne morem prebolet, da Ališič smučanje komentira. :sick:

• 1
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#8550 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32589 posts

Posted 07 December 2014 - 07:57 PM

Vedno bolj mi grejo na živce pomanjševalnice, jao!!! "Večerjica ob kozarčku vinčeka, ob toplem kaminčku" ????? :wallbash:

• 0

#8551 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 08 December 2014 - 06:45 PM

- da so nekateri moški tako zelo štorasti in nesamostojni kljub svojim zrelim letom (60+). Primer: na šihtu (delam na oddelku v bolnišnici) pri negi pripeljemo voziček s perilom in ena sestra reče, naj si vzamejo pižamo in brisačo. Po kakih 2-5 minutah, ko sprocesirajo, da jim ne bo vse v roko padlo (ker sorry, imamo z dejanskimi nepokretnimi  ogromno dela, ni časa še pokretne ujčkat), se počasi spravijo po ponujeno. Eni  pogledajo, najdejo in vzamejo. Drugi pogledajo,  ne zagledajo pižame v 1. sekundi in namesto, da bi pogledali  na sosednjo poličko,  že sprašujejo za pomoč (seriously??). Tretji so tiho, ležijo in šele ko se odpravljamo iz sobe, rečejo, da bi imeli  pižamo&brisačo ( wtf!?). Res ne razumem, kak si je tak težko vzet nekaj, kar ti je ponujeno. In za kar veš, da se ponovi vsako jutro, tako da, če si  1 teden (al pa še več)  že pri nas, me res ne rabiš spraševat če boš dobil pižamo. :wallbash: :cry:

• 0

#8552 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18555 posts

Posted 09 December 2014 - 08:47 AM

Sem pa enkrat brala sodbo iz višjega sodišča in sem bila zgrožena kako slabo napisano je bilo.

Stavek bi se pravilno glasil takole: Nekoč pa sem brala sodbo (z) višjega sodišča in sem bila zgrožena, kako slabo je bila napisana. :P 

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#8553 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14284 posts

Posted 09 December 2014 - 09:16 AM

vem :P

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#8554 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23416 posts

Posted 09 December 2014 - 04:50 PM

Oziroma najbolj pravilno bi bilo sodbo višjega sodišča, brez z. :P

• 0

#8555 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14284 posts

Posted 09 December 2014 - 05:30 PM

In zakaj sem dobila 2 minusa?

• 0

#8556 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23416 posts

Posted 09 December 2014 - 05:53 PM

Jaz ti ga nisem dala, da ne boš zmotno mislila. :) Sem ti dala en plus zdaj.

• 0

#8557 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14284 posts

Posted 09 December 2014 - 06:23 PM

Saj nisem to mislila. Vidim, da sem zdaj na nuli.

Pa da razjasnimo: napisano kot je, s slovničnimi napakami, je bilo nalašč. Sem čakala kdo se bo ob to obregnil, še bolj pa ali bo po mojem odzivu padel kakšen minus. Res predvidljivo.  :)

• 0

#8558 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18555 posts

Posted 09 December 2014 - 06:29 PM

Oziroma najbolj pravilno bi bilo sodbo višjega sodišča, brez z. :P

Zato sem dal z v oklepaj. Niti na misel mi ni prišlo izraziti se s plusom ali minusom.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#8559 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18555 posts

Posted 10 December 2014 - 08:31 AM

Če prav premislim, mi gre na organ tako ocenjevanje postov s plusi in minusi. Posti določenih soforumašic avtomatsko dobijo plus, čeprav napišejo le, da so spekle piškot, se našminkale ali kaj podobno za skupnost eksistencialno nepomembnega. Po drugi strani pa kdo dobi minus zato, ker je (zgolj) izrazil svoje mnenje o kaki stvari, kakor kaže notorni primer Fione, pa nazadnje Frčice. Občasno je opaziti tudi dajanje minusov in plusov ob nadvse bizarnih urah, kar sicer še največ pove o individuu, ki to počne, malo ali nič pa o ocenjevanem postu in njegovi avtorici. To se mi zdi neznačajno in škodljivo za obstoj foruma. Kazalo bi razmisliti o ukinitvi plusov/minusov, kajti svoje ne(strinjanje) z izraženim mnenjem lahko izrazimo z besedami.

• 2

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#8560 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14284 posts

Posted 10 December 2014 - 08:53 AM

Meni gre bolj na živce dejstvo, da se za temi minusi in plusi skriva neka reva, ki si ne upa izpostaviti in napisati kar si misli, niti ko jo k temu pozoveš. Smili se mi tisti, ki s stiskom minusa dobi takšno zadoščenje.

Ampak dajmo to debato zaključiti, velikokrat je bila že začeta, nikoli pa ni prišlo do zaključka oz. sprememb.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users