Recepti - SLADICE
Posted 26 July 2010 - 06:04 PM
Mi za nobeno sladico ne uporabljamo bele moke, tudi maščobe in cukra damo minimalno (ne samo zaradi zdravja, ampak ker nam pač ni dobro. Meni slabo postane ob raznih industrijskih pecivih), in je vse BOŽANSKO.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 July 2010 - 10:33 PM
Jaz dam tut vedno pol manj cukra in maščobe kot piše. Ker se mi zdi povsod preveč vsega v receptih.
Posted 26 July 2010 - 11:05 PM

Posted 26 July 2010 - 11:06 PM
Ja to itak ne.

Jaz cuker reduciram zgolj zaradi okusa, ker je drugače res presladko.
Posted 26 July 2010 - 11:11 PM
Ok, to se pa strinjam. Tudi jaz dam vedno manj cukra. Ampak pač... če naj bi bila v nečem čokolada, jo recimo za nič na svetu ne bi dala ven... pa naj bo še toliko bolj zdravo.

Again - se strinjam. Meni je razlika med popolnoma nič in ogromno, kot sem že rekla. Ne vem kako lahko nekdo nečemu, kar je POPOLNOMA brez sladil, reče sladica.
Tudi bela moka ni obveza, mi recimo vedno delamo palačinke iz pirine moke in so meni ful boljše.
Posted 31 July 2010 - 11:48 PM
Jaz sem to včeraj delala, jedli smo pa danes. Jaz sem za spodnji del dala preveč kosmičev, ker imamo 26cm model in pol pozabla, da bi zato bilo treba tudi več masla.

Zgornja masa - še premalo mascarponeja+grški jogurt in ne ravno rahlo stepeno smetano. Sem se bala, da ne bo ratalo preredko, kot pri DiLeMi. Pa je bilo v bistvu ful gosto. Z želatino jaz ne znam ravno delat in sem ugotovila, da je sploh ne bi blo treba dat, ker se mi je itak strdila v kosih in smo jih danes pol pobirali vmes ven.

V glavnem je dobra sladica in bom še naredila, bom pa drugič več lešnikov.

Posted 02 August 2010 - 05:11 PM

Upam, da se vsaj približno vidi. Sem pa malo priredila recept. In sicer...
Testo: 150g piškotov (vzela sem Lino, ampak bi bli katerikoli dobri), jih zdrobila in dodala 100g ovsenih kosmičev. Nisem dala lešnikov in namesto 250g margarine

Nadev: 2 pudinga sta prišla 80g in ne 60, zato sem kuhala v pol litra mleka in zmešala v 1dcl, torej skupaj 6dcl. Skute sem dala 250g, češenj pa kolikor jih je bilo, ampak ni bilo to 500g.
Dekoracijo sem spustila. Namesto tri ure v hladilniku sem imela pol ure v skrinji

Sladica je SUPER. Lepo se je strdila, vsi so jo ful pohvalili. Baterija za fotkič je fuč. Upam, da ostane še kaj, ko se nafila, da poslikam

Sem lihkar tole sladico delala. Delala sem po receptu, edino namesto češenj sem dala vložene višnje.
Ko piše da puding ohladiš in nato primešaš smetano in skuto...no js sm puding skuhala, vmes sem šla na pošto po paket (manj kot 10 min me ni blo) in ko sem se vrnila je bil puding čist gost, pa že medtem ko sem ga kuhala je bil tok gost, da sem misnla da mi bo roka odpadla ko sem mešala.
Poj ko sem dodala pa še skuto in smetano se mi pa ni lepo zmešal, mal se koščki pudinga čutjo v kremi.
Tko, da me zanima, Podgana če je pri tebi nastala lepa homogena zmes, pa če si smetano in skuto takoj vmešala?
Posted 02 August 2010 - 07:38 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 August 2010 - 08:06 PM
Mešala sem s kuhovnco, poj ka sm dojela da je puding v koščkih sem pa še mal z mešalnikom.
Naslednič bom vrjetn kar tako kot ti, kmalu vmešala pa z metlico že od začetka.
Ker drugače je bila pa krema po okusu ful dobra ko sem jo probala.
Posted 24 August 2010 - 01:29 PM

Pa nevem kje dobit:

POMOČ?

Posted 24 August 2010 - 01:31 PM
Posted 24 August 2010 - 01:39 PM
Ker za tote kukije rabiš kao SEMI-SWEET DROPS
za brownije pa PLAIN DROPS... in nevem sploh v čem je razlika pa če je to relevantno... jas bom srečna če bom v SLO vsaj ene našla.
Posted 24 August 2010 - 01:44 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 August 2010 - 01:44 PM
Posted 24 August 2010 - 01:55 PM

Posted 24 August 2010 - 02:02 PM

Drugače pa, delala bom to:
http://www.videojug....colate-brownies
in pa to
http://www.videojug....te-chip-cookies
Posted 24 August 2010 - 02:42 PM
Posted 10 September 2010 - 12:31 PM
Meni se pa zdaj peče tale biskvit. Delala sem s polovičnimi sestavinami in še tukaj sem dala za polovico manj olja. V manjši količini pa zato, ker ga še nisem delala, nisem pa želela tvegat, če slučajno ne bi bil dober. Poleg tega sem mu dodala še razkoščičeno belo grozdje (jedilno, z velikimi kuglicami). Ne vem če je bila pametna odločitev, ampak ok... Bomo vidli kakšen bo...
http://www.kulinarik...gurtov-biskvit/
edit: poročam, da je pecivo odlično uspelo. Tako rahlo, okusno. Ravno prav sladko, grozdje noter je pa pikica na i. Na koncu sem ga prelila z čokolado (50% kakava, ker jedilne Mannerjeve v trgovini nisem našla) in je super. Definitivno ga bom še pekla, ker ni veliko dela z njim, je pa zelo okusno. Ob polovičnih sestavninah mi ga je prišlo za polovico pekača in se mi je zato malce razlezel in ne zgleda kaj pretirano lepo. Je pa zelo dober.

Posted 12 September 2010 - 01:48 PM
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 03 October 2010 - 01:28 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users