Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#821 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 05 September 2021 - 08:16 AM

Fotk se mi ni uspelo uredit, sem pa zmontirala video iz nasega obiska Etruscanskih grobnic:

• 1

#822 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 05 September 2021 - 09:30 AM

Dobra si. Imaš kak poseben sistem za urejanje fotografij?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#823 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 05 September 2021 - 09:51 AM

Hvala. Tale video sicer nima najboljsega videa - moj stari GoPro s katerim sem snemala ima ful slabo stabilizacijo, ampak se ga vseeno da uporabit.

Nimam posebnega sistema. Moram jih samo spravit iz fotoaparata in telefona na racunalnik, da jih zberem vse na en kup, presortirat in izbrisat ponesrecene.

• 0

#824 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 07 September 2021 - 02:10 PM

Mi se pa nismo mogli upreti in smo se za 2 dni v Benetke skocili. Zdaj tu uzivamo v ugodni ponudbi. Ljudi je neprimerljivo manj kot isti cas lansko leto. Se vidi, da smo globoko v valu.

Smo pa v 10 dneh naredili pot: Siena-Tarkvinija-Rim-Assisi-Cortona-Arezzo-Benetke.
  • 1

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#825 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 September 2021 - 11:44 AM

Kalypso, ful se ti da! Hvala.

Podgana, a boš kej pokazala?

• 0

#826 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 September 2021 - 03:00 PM

Hehe, fajn mi je. Pa ko gledam nazaj, so ti videi/vlogi ful lep spomin. :)

Super Podgana! Boš spisala vtise? :)

Tukaj je še eden, iz Pise: 

• 0

#827 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 11 September 2021 - 03:51 PM

Nadaljujem…
Iz Modene smo se odpeljali v Italijanske Alpe. Proti pricakovanjem je bila tudi tukaj ful gneca v campingih in tako smo za cez noc pristali na parkiriscu agriturisma na obrobju mesta Bressanone. V zameno za prenocitev smo zeleli pri njih povecerjati, ampak zal so bile vse mize zasedene, tako da smo si vecerjo hitro pripravili kar v avtodomu, nam je pa lastnik agriturisma vseeno prinesel sladico - jabolcni strudelj. Mulc se je zdivjal na igralih, potem pa smo kar hitro omagali.
Naslednji dan smo se odpravili na ogled mesta Bressanone oz. Brixen. Tole majhno mestece je mocno povezano z zgodovino Slovenije in sicer je tamkajsnja skofija posedovala zemljo na ozemlju danasnje Slovenije, npr. Bled.
Oba z mozem sva tam ze bila, jaz na ekskurziji na faksu, moz pa ga je obiskal med enim od smucarskih pocitnic v Dolomitih, ampak oba obiska sta bila bolj bezna. Tokrat smo se lepo v miru sprehodili po ulicah, uzivali v mestnem utripu ob skodelici kave in si ogledali barocno katedralo. Slednja je statusu skofije primerno razkosna.
Po sprehodu smo se odlocili, da imamo dovolj Italije in smo se odpravili na pot proti Avstriji. Vec o zadnjem postanku nase poti pa v temi o Avstriji…
  • 0

#828 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 17 September 2021 - 10:00 AM

Fajn Kalypso. 

Veliko ljudi je bilo naokrog, isto kot ko sem bila jaz pred korono :D 

• 0

#829 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 September 2021 - 04:48 PM

A v Pisi? Ja, ful je bilo folka. To je bila menda res najbolj oblegana tocka, ki smo jo obiskali.
  • 0

#830 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 08 December 2021 - 07:45 AM

A ve kdo mogoče, kdaj v Italiji velja cepljenje? 14 dni po drugi dozi?

• 0

#831 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 February 2022 - 08:01 PM

Je bila katera v Bariju ali Napoliju in lahko napiše par vtisov? Razmišljam, če bi spomladi skočila kam za podaljšan vikend, iz Trsta leti Ryanair v Bari, Napoli, Catanio in Palermo (Sicilija je krasna, a ne bi šla za samo 5 dni).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#832 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 February 2022 - 08:15 PM

Midva sva 2017 samo pristala v Bariju, nama je bilo ful grdo mesto, umazano, hrupno, brez duse. Nastanjena sva bila v Monopoliju in od tam raziskovala Puglio. Sem sigurno kaj napisala.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#833 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 20 February 2022 - 08:16 PM

Bila sem pred leti v Neaplju nekaj dni in ful priporočam. Mesto oz. center je majhen, obvladljiv, res res živahno mesto. Sprehajaš se ob obali, po ulicah, greš čez Špansko četrt na vrh in gledaš dol, na vrhu enega hriba je tudi ful dober muzej, šla sem tudi v Sotterraneo pod zemljo, kar zanimivo. En dan sem si vzela za Pompeje in Herculaneum, ki sta oba dostopna z vlakom iz centra, sta blizu, kakšnih 45 min traja vožnja. En dan sem šla še na Vezuv, kjer sem se ful prehladila, tako je pihalo, da ni za povedat in sem spet podcenjevala goro, v mestu je bilo precej toplo, sonce je sijalo, gor na vulkanu pa ledenica, ampak se je splačalo, ful je bilo lepo. Tudi do tam se gre z vlakom, na postaji, kjer greš dol je takoj ena agencija, kjer kupiš karto za bus, ki je vsaj takrat vozil ful pogosto na vrh. 

Hrana mi je bila super, pico bi lahko jedla vsak dan, ker tako dobre nisem jedla še nikjer, Sorbillo, de Michelle... jojojojjj. Ful mi je bila všeč tudi njihova tržnica, tam pripravljajo kosila in je noro dobro za jest, vse živo morske hrane. Kava in sladkarije so bile tudi njamiiii, njihov baba, sfogliatelle in še in še. 

Ja, en dan sem šla še v Sorento, ki mi je bil precej dolgočasen in nižje v Amalfi, zelo slikovito, krasno. 

Komaj čakam, da grem spet, definitivno se še vrnem.

• 0

#834 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 February 2022 - 08:18 PM

Pa ce ti tole prav pride, takrat sva naredila posobno turo:
https://www.had.si/b...60-km-v-7-dneh/
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#835 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 20 February 2022 - 10:38 PM

Neapelj je bil meni ful grd. Ce bi sla se 1x, bi ga izpustila in sla namesto tega na Procido (otok v Neapeljskem zalivu) in bi raje raziskala okolico Neaplja. Sva bila v Herculaneumu je bilo super. Ga definitivno priporocam.
  • 0

#836 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 21 February 2022 - 08:29 AM

Zanimivo Kalypso, kako razlicne predstave imamo o isti stvari. Jaz imam pa tako rada taka bolj "divja" mesta, kjer ni vse postirkano in vidim povsod neko lepoto :D
  • 0

#837 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 February 2022 - 08:34 AM

NIsem bila v Neaplju, ampak Bari mi je bil všeč. Spomnim se Taranta, tudi tako bolj divje mesto je pisalo v vodiču, ampak nama s sestro je bil zelo všeč. Neapelj bi mi bil po moje tudi všeč.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#838 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 21 February 2022 - 08:35 AM

Tisti trg ob morju v Neaplju je lep, tak za kofetkat :) kaj več pa nisem videla, ker smo bili zgolj na bežnem postanku po ogledu Vezuva. Se pa spomnim, da nas je vodič zelo naspidiral, naj se pazimo, ker je ogromno žeparjev/mafije in naj se ne oddaljujemo od strogega centra. Vem, da sem tam iskala eno trgovino/drogerijo, ker sem iskala vložke in sva potem s kolegico zalutale v  ozke ulice podobne kot v Piranu. Meni na splošno je bilo lepo, sam čisto preveč gneče in ob vseh opozorilih vodiča kar precej stresno. 

• 0

#839 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 February 2022 - 08:53 AM

Frida, verjetno je k moji precepciji mesta veliko pripomoglo to, da sem bila tam v casu stavke smetarjev. Takrat res ni bilo lepo.

Lani poleti, ko smo bili naokoli po Italiji z avtodomom, nam ni uspelo dovolj juzno, da bi dosegli Neapelj. Bomo pa verjetno enkrat spet sli, ker moz takrat ko sva bila, ni dobil pristne neapeljske pice, ker sem ga zvlekla v Herculaneum in me vedno zbada zaradi tega. Pa enkrat bi bilo za dozivet tekmo Napolija na Neapeljskem stadionu. Baje so ful strastni navijaci. Tako da ja, mogoce mu enkrat ko se poklopijo zvezde, dam se eno priloznost.
  • 0

#840 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 21 February 2022 - 09:00 AM

V Neaplju sem res opazila vec ljudi, ob katerih mi je bilo neprijetno, sploh na zelezniskih postajah. S tem se nisem obremenjevala, ce me hoce kdo oropat, mi mora vzet ruzak s hrbta. So pa mojega fanta preslatali po ritnih zepih v gneci na busu.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users