Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#821 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 May 2014 - 12:14 PM

Po mojih izkušnjah je avion med 70-100€ povratna (iz Lj), hostel oz. soba za dva v hostlu okrog 30€/noč na osebo, Oyster je med 20-30€, prevoz z letališča je 30 povratna (prb.) pol je pa še od ogledov odvisno, je okrog 25-30Ł na znamenitost (Madame Tusads, Ldn Eye, ZOO itd.).

Sepravi te to za 5 dni pride okrog 300€ prevoz in namestitev, pol moraš računat pa še hrano in znamenitosti in šoping in mjuzikle oz. karkoli bi pač že počela tam. Cena hrane v trgovinah je prb. takšna kot pri nas, samo da so cene v funtih, torej ene 20% dražje, je pa precej dražje, če zunaj ješ.

Pa upoštevat moraš, da se ti za tri dni ne splača it, pejt za 5 dni, da si cele tri dneve tam, prvi in zadnji dan ti itak potovanje dost vzame.

• 0

After all this time?

Always.

#822 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 May 2014 - 12:28 PM

Jaz sem dala sedaj za avion skupaj s taksami 130 evrov povratna. Wizzair namreč računa takso 7 evrov na let, kar je zneslo 14 dodatnih evrov, plus 30 evrov za prtljago, torej 45 evrov je samo to.

Sem pa koristila 20 procentni popust z aplikacijo, se mi je splačalo.

Lahko pa seveda, kot Nincha pravi, dobiš cenejše karte.

Na kratko: London je precej drag, in jaz ti svetujem, da greš tja, ko imaš nekaj denarja, s katerim lahko razpolagaš. Seveda je veliko muzejev zastonj, ampak toliko stvari ti nudi,

in je fajn, če si še kakšno stvar lahko privoščiš (od hrane, do šopinga, mjuzikla, pač kar te veseli). :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#823 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 04 May 2014 - 01:25 PM

Aha, potem je recimo nekje 500 € na osebo, celoten strošek, skupaj s hrano in ogledi. Fant je dobil idejo, da bi šla enkrat kmalu, ampak mislim, da bova kar počakala, da službo prej dobim, ker je res bedno, da greš in si potem ne moreš tam nič privoščit in šteješ cente, ker ti je vse predrago. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#824 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 May 2014 - 01:30 PM

Ja, jaz bi rekla da nekje 500 vse skupaj. :)

Se popolnoma strinjam s tabo, pa z Nincho tudi, da se t za 3 dni skoraj ne splača, 5 dni je pa super ideja. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#825 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 04 May 2014 - 04:29 PM

Ja, 3 dni je v bistvu škoda it. Bom počakala na finančno ugodnejši čas. :)

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#826 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 May 2014 - 05:59 PM

Glede na to, da imamo odprto temo namenjeno vsem vprašanjem v zvezi z Londonom, sem prestavila Marmeladina vprašanja in odgovore nanj vanjo. 

Če letiš zgodaj zjutraj in nazaj pozno zvečer je 3 dni (2 nočitvi) povsem dovolj za kratek izlet. London pa je itak takšno mesto, da je vsaj meni kakorkoli dolgo že ostanem, vedno je premalo. 

Kar se tiče stroškov... London res ni poceni, ampak mislim, da ga lahko super doživiš tudi na budget varianti.

• 0

#827 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 May 2014 - 06:06 PM

Ja, res se da tudi na budgetu, sem šla tudi jaz enkrat tako. :) 

• 0

#828 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 May 2014 - 06:26 PM

:yes: Sedaj je pa popolnoma na posamezniku kakšne so njegove želje kaj bi si rad ogledal, kje in kah bi rad jedel, kje bi spal in kako se bi rad prevažal po mestu.

Mogoče to komu koristi: oddaljenost med posameznimi tube postajami

beatthetube_back_jpg.jpg

• 0

#829 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 May 2014 - 03:42 PM

Razstava poročnih oblek v V&A

Header-images_pink_larger_text.jpg

London's Lost Castles

• 0

#830 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 May 2014 - 09:51 AM

• 0

#831 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 31 May 2014 - 11:15 AM

Marmelada, jaz sem bila dve leti nazaj v Londonu za 10 dni in sem z vsem skupaj zapravila cca 600€. Je res da sem imela srečo glede prenočišča, in sva zajtrk in kosilo imele v stanovanju, tako da sva na ta način precej prihranili. :) Pa seveda ne pozabit na kupone na železniških, kjer lahko prideš za pol cene v določene znamenitosti npr. London Tower ipd. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#832 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 June 2014 - 12:38 PM

Ko je govora o zapravljanju v Londonu: KLIK

"...medtem ko so slovenski turisti na osebo zapravili 675 evrov, kar vključuje tudi nastanitev."

• 0

#833 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 02 June 2014 - 02:36 PM

Nevmesna, ampak a pozna katera metodologijo, kako merijo, koliko so turisti zapravili? 

• 0

#834 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 25 August 2014 - 04:23 PM

Tiste, ki ste zverzirane že za iskanje kart za London, kje se trenutno najbolj splača letet. Bi pa iz lj (oktober, november ali december). Malo sem gledala Easyjet pa wizzair, pa se cene vrtijo tam okrog 80€ povratna brez prtljage in ostalega, je še kje kaj ugodnega?

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#835 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85939 posts

Posted 25 August 2014 - 04:32 PM

Poglej na Skyscanner. Drugače pa iz LJ ne leti noben drug, poleg teh dveh in Adrie. Pa 80 je ful poceni.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#836 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 25 August 2014 - 04:40 PM

Odvisno od datumov, ampak na Wizzair imaš karte že od 50€ naprej. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#837 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 25 August 2014 - 04:53 PM

Opcija ne se Ryanair iz Trsta, ampak moras potem racunat se koliko bos dala za prevoz tja.

Drugace sem pa dala jaz za karto London-Lj 5.1. z Wizzairom 9,99€. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#838 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 25 August 2014 - 04:55 PM

Drugace sem pa dala jaz za karto London-Lj 5.1. z Wizzairom 9,99€. :D

:o

Matilda za datume mi je načeloma res vseeno, takrat ko bi bilo najcenejše...samo, da bi bilo pač enkrat letos.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#839 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 August 2014 - 05:02 PM

Poglej na Skyscanner. Drugače pa iz LJ ne leti noben drug, poleg teh dveh in Adrie. Pa 80 je ful poceni.

Adria trenutno leti direktno v London menda samo 1 dan na teden, vse ostalo gre prek Istanbula in je božjastno drago. 

British airways ti leti v začetku novembra iz Zagreba od 64 EUR naprej (v eno smer). 

• 0

#840 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85939 posts

Posted 25 August 2014 - 05:06 PM

Vem, ja. Leti pa na Gatwick, kar je super. Če bi kdaj dobila ugodno ceno, bi definitivno šla z njimi.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users