Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 05 January 2009 - 07:41 PM
Posted 05 January 2009 - 07:50 PM
Bojkotirali bodo tisti, kateri so že itak na knap z denarjem in v bistvu ne bodo hodli zaradi tega, ne pa zaradi bojkota samega. Pa tudi mislim, da tisti, ki so bolj na knap, že prej niso hodili v dražje restavracije, kjer so zdaj boni zelo dragi. Mene to ne bo odvrnilo, jaz bom še naprej hodila v te meni ljube restavracije (DaBuda, Penas, Cantina, Emporio ... drugam itak ne hodim).
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 05 January 2009 - 07:50 PM
Posted 05 January 2009 - 07:53 PM
Posted 05 January 2009 - 08:10 PM

Sama sm tudi precej nagnjena k šparanju in tok ne zapravljam za nekaj eksotičnega- pomembno mi je da se najem.
Kljub temu, da ne hodim tok na bone jest, sm pa kr šokirana nad cenami. Eni študentje nimajo kuhinje v stanovanju/sobi in ne bi mogl ne vem kaj kuhat. Tudi leni smo- roko na srce- res je. Če bi si js mogla sama kuhat- kaj bi jedla- pašto z omako iz konzerve, knor juhice in ostalo na hitro pripravljeno hrano. Potem pa bi jamrali nad našo slabo prehrano...
Sošolka mi je danes rekla, da jo bojo po ta novih cenah boni prišli po 20 evrov več, kot ponavadi- zdej ne vem kok je pretiravala- bila pa je resno zgrožena!
Kalypso ma prav- ne glede na vse, smo lahk srečni, ker imamo bone. Dejansko bi te več prišlo, če bi jedel po rednih cenah. Imam sošolko na erasmus izmenjavi v nemčiji, pa kar precej jamra glede tega.
Sem proti podražitvam- ddddd. Vsak bi rad čimbolj skos prišel in se obenem dobro najedel.
Posted 05 January 2009 - 08:33 PM
Jaz v povprečju na bone jem trikrat na teden, ko se res nimam časa vozit domov, ker sem cele dneve na faksu. Običajno grem v Mirje ali v Volto, ker jih imam blizu faksa, ampak zdaj v Volto res ne nameravam več hodit, ker že prej niso bili res vredni te cene, zdaj pa sploooooh ne. Za Mirje imam sicer še ful bonov od decembra, ampak potem jih pa tudi ne mislim toliko kupovat. Pri kakšnih dražjih zadevah pa ne mislim šparat, ker mogoče si Penasa ali kaj podobnega privošćim enkrat ali dvakrat na mesec. Očitno bom tudi jaz za redno malo bolj na sendvičih

Posted 05 January 2009 - 08:41 PM
Posted 05 January 2009 - 09:38 PM
Sama sm tudi precej nagnjena k šparanju in tok ne zapravljam za nekaj eksotičnega- pomembno mi
Jaz tudi ne živim razsipniško, ampak pri hrani pa ne šparam in mi je pomembno tudi, da se kvalitetno najem. Sicer hodim v povprečju 1x na teden na bon jest, več ne. Zdaj bom pa še manj, pa ne zaradi podražitve, ampak zaradi drugih razlogov.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 05 January 2009 - 09:43 PM

Posted 05 January 2009 - 09:55 PM
Jaz jem na bon ene 3x na teden, pa še to večinoma v eni in isti restavraciji, kjer je bil bon prej okrog 1.50€, zdej pa bo 2€. Torej mene tole ne bo glih udarilo po žepu, hvala bogu ...
Sočustvujem z Ljubljančani, ki jejo vsak dan na bon in si ob enem radi privoščijo malo dražje sestavracije (recimo že prej omenjena Cantina). Takega študenta bodo samo kosila za en mesec prišla kakšnih 90€, pa sem še nista všteta niti zajtrk, niti večerja, ker je tudi zjutraj in zvečer treba kaj doma pojest. Če prištejemo še cene najemnim, nam je jasno, da študentsko življenje ni poceni.
Posted 05 January 2009 - 10:01 PM
Jaz tudi ne živim razsipniško, ampak pri hrani pa ne šparam in mi je pomembno tudi, da se kvalitetno najem. Sicer hodim v povprečju 1x na teden na bon jest, več ne. Zdaj bom pa še manj, pa ne zaradi podražitve, ampak zaradi drugih razlogov.
Sicer izven konteksta študentskih bonov, vendar sama menim, da je hrana tisto, na čemer naj človek ne bi šparal. Se mi zdi, da je kvalitetna hrana ful pomembna. Sploh pa, po vsej logiki bi rekla, da je vsekakor bolj pomembno, kaj daš vase kakor nase.
Ne vem, jz še nisem študentka, sej pravim, jaz govorim to bolj na splošno. Ampak na hrano dam pa res precej, in nisem nikoli šparala na njej.
Posted 05 January 2009 - 10:09 PM
Ampak res mi je pa bedno, če mi podražijo bone za tam, kjer jem samo zato, ker drugam res nimam časa it.

Posted 08 January 2009 - 05:19 PM
In če vse to seštejem: 200+40+90+17+80 = 410 eur mesečno[u]; ponavadi študent v povprečju zapravi: za najnujnejše stvari. Da ne govorim o tem, da bi si občasno privoščil iti s prijatelji v kino, na pijačo, ali pa nabaviti kkšne šolske knjige pa te stvari, ali pa nasploh zase stvari: oblačila in vse to... Če se študent financira sam, brez podpore staršev, mu ne kaže dobro.
Jaz imam podporo staršev, če je ne bi imela... ne vem kako bi zneslo.
Posted 08 January 2009 - 05:54 PM
Se strinjam. Pri hrani tudi jaz načelno ne šparam.
Ampak res mi je pa bedno, če mi podražijo bone za tam, kjer jem samo zato, ker drugam res nimam časa it.

Pa sj ne pomeni da če je ful drag bon, da je hrana kvalitetna. Občutek za kvaliteto hrane pa seveda mam. Na žalost sm bla v nekaterih restavracijah, k majo dražje bone, zares razočarana. Npr.
- Joe Penas: naročila piščančjo tortiljo, dobila sm ogromno solate in točno 4 (!!!) mejčkene koščke piščanca, halooo... za to pa ne bom dajala 4 evre
- Cantina: že večkrat sm bla tam, vsakič razočarana- naročila sm piščančji zrezek v nevem kateri eksotični omaki z nevem kakšnim eksotičnem rižem- dobila navaden riž in zrezek v smetanovi omaki. To lahko jem js tud v Maxiju za veliko ceneje. Naročila ne vem kakšne piščančje jedi, dobila samo solato... ne hvala
- zong hua- v rižu dobila eno nedefinirano smet
in še in še
Od ničesar zgoraj naštetega se nism najedla. Res sm bla razočarana in sem sploh več ne hodim. Glede na ceno bona, je vse zelo zelo švoh.
Posted 08 January 2009 - 06:11 PM
Ja sašta...midva sva dva, vse sama kupujeva, vse kuhava (zajtrk, kosilo, večerja) in zapraviva 25€ na teden za hrano. Pa nisva lačna!
Posted 08 January 2009 - 08:03 PM
Pa zavisi, kje kupiješ. Mercator je veliko dražji, kot recimo Lidl.
Posted 08 January 2009 - 08:11 PM

Posted 08 January 2009 - 10:30 PM
Meni se zdijo takšna posploševanja in začudenja, ki izhajajo iz lastnih navad / želja / pogojev, neprimerna.
Vsak kupuje to, kar mu ustreza oz. klko si pač lahko privošči. Mi pri hrani nikoli nismo šparali, tudi sama sem precejšnja gurmanka in imam svoje omiljene zadeve, ki jih kupujem, pa so ene tudi precej drage - ampak tiste pojem z velikim užitkom, pa pomembna mi je kvaliteta samega izdelka. Ker, roko na srce - v povprečju pač velja - dražje je, boljše je. Ne vedno, ampak ponavadi po mojih izkušnjah pa pač je tako. In tudi vsak ima pri sebi pošlihtano, kako bo operiral z denarjem in koliko tega bo namenil hrani. Vsak pa se pokriva s tako odejo, koliko je pač le-ta široka.
Najbrž se bi marsikdo čudil mojim cifram na blagajni ... ker bi izhajal iz sebe. Meni je pa vseeno, če si kdo kupi Kekec pašteto, čeprav je sama nikoli ne bi kupila, še manj pojedla.
Posted 08 January 2009 - 10:46 PM
Posted 08 January 2009 - 11:13 PM
Jaz tudi precej porabim za hrano, ker:
a) sem tudi sama gurmanka
b ) ker si pač to trenutno lahko privoščim - mi finančno stanje to - na srečo - dovoljuje
Če bi bila primorana varčevati na račun hrane bi to seveda počela, ker verjamem, da se da precej privarčevati če malo bolj pazljivo kupuješ, primerjaš izdelke (kje je cenejši, Lidl, ali mogoče Hofer). Meni se tega ne da početi, in kot sem že omenila - mi ni potrebno.
V končni fazi gre seveda za to - kaj ti v življenju več pomeni....meni recimo hrana več kot npr kozmetika (imam samo kar potrebujem), oziroma smučanje (ne smučam sploh), raje si kupim dobro knjigo kot nov glos. Je stvar prioritet in mogoče se nekdo meni smeje ker dam 50 evrov za stripe, jaz pa po drugi strani ne bi dala recimo nikoli 200 evrov za hlače (mogoče nekoč ko bom bogata in bom imela mini hišico na Bora Bori).
Nazaj k hrani: živim zato da jem, in ne jem zato, da živim.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users