Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#821 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 August 2009 - 07:54 PM

QUOTE(DiLeMa @ 6. 8. 2009 - 20:46) View Post

Sploh ne kapiram kaj hočeš povedat s 150 kilam, sori. laugh.gif

To je najbrž ona logika, da so "upravičeni" do hujšanja res samo zelo debeli ljudje. ;-)
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#822 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 06 August 2009 - 07:58 PM

Ločevalna dieta je kul smile.gif

Danes sem slišala en vic na temo ločevalne diete:
V: kaj je ločevalna dieta?
O: ko se mož in žena ločita pa mož ne zna kuhat....

• 0

#823 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 06 August 2009 - 08:06 PM

No, no. Tako omejeno pa spet ne razmišljam tongue.gif Spraševala sem zato, ker je dieta v prvi vrsti namenjena debelejšim, ki jim je zaradi teže večina športa, razen plavanja, odsvetovanega in na ta način lahko s prehrano izgubijo 10, 20 ali 30 kg za lažji začetek. Se mi zdi, da je za take ljudi primerna, za zdravega pa predvsem nepotrebna. Katerokoli dieto obrneš, obračaš, miksaš...še vedno je fora v deficitu kalorij. Sliši se pa ne zelo grozno, razen malo preveč sadja za resno hujšanje.

Želim ti uspešno zdravo prehranjevanje! smile.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#824 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 06 August 2009 - 08:12 PM

Ah, jaz menim, da ni sadja 'nikoli' preveč in mi je ta fobija pred njim prav smešna. Ja, cukr, sej vem, ampak sej ga ne poješ 3 kile sadja na dan. Večinoma folk, ki se odloči za sadni' post' kar veliko shujša in se prečisti, sploh zato, ker dan danes folk nikakor ni debel in bolan zaradi preobilice sadja, ampak zaradi preobilice marsičesa drugega. Jaz na tej dieti pojem dve enoti (dva kosa) sadja na dan in sicer za zajtrk - recimo dve mali jabolki, ali dve breskvi, ali pa če gre za majhno sadje (borovnice, jagode, maline, itd.) eno skodelico. Za sadni dan pojem ene 5 enot sadja in popijem veliko tekočine.

Jaz ne bom zdej pametovala komu je dieta namenjena in kakšni so kriteriji, da se je lahko lotiš, vem pa, da je meni prvič pomagala in mi bo zdej verjetno spet.
Kot sem že napisala, gre pri meni tudi za to, da s pomočjo te diete vzpostavim red pri prehranjevanju in neko utečeno rutino, torej redni obroki in to vsak dan ob približno enakem času, kar telesu zelo koristi.

Vas bom sproti malo obveščala kako mi bo šlo, 4. novembra pa bom z vami še delila končni rezultat. tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#825 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 06 August 2009 - 08:39 PM

Ej, a mi lahko en razloži, kaj je fora s tem ločevanjem hrane?
Razumem, da se lažje prebavi, če ločiš OH in beljakovine.
Ne razumem pa, zakaj je čokolino lahko prebavljiva hrana - saj gre vendar za mešanico OH in beljakovin. laugh.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#826 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 06 August 2009 - 08:46 PM

Kvečjemu zato, ker niti žvečit ni treba. Pa ker so pri Linotu tko rekli. sleep.gif

Jaz sem ga prvič in zadnjič jedla pri dveh letih, vrgla krožnik po tleh, in rekla mami, da hočem kruh. laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#827 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 06 August 2009 - 08:52 PM

Haha, pametno! biggrin.gif
Vrjetno res zaradi tekočine. Je pa definitivno lahko prebavljiv - skozi mene gre dobesedno kot voda biggrin.gif. Ga tudi zato priporočajo zdravniki pri kakšnih obolenjih želodca in črevesja.
  • 0

#828 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 August 2009 - 08:55 PM

No, super, zdej nas je pa že več, ki hujšamo smile.gif

samo da jst nimam diete. Pač se mi nikol niso obnesle, tud ta ločevalna dieta ne. Ker rada pojem nekaj, kar mi tisti dan paše, ne pa da mi to narekuje dieta.
Predvsem pa jem zdravo, dobro, manj in nič sladko smile.gif tko da upam, da bo šlo kej dol. Edin še mal več morm športat.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#829 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 06 August 2009 - 08:57 PM

pri čokolinotu so spremenili klasifikacijo iz "hrana za dojenčke" v "hrana za otroke", ker vsebuje preveč pesticidov (za dojenčke so strožje norme, kot za otroke)
  • 0

#830 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 06 August 2009 - 09:02 PM

Ajoj! Jaz čokolinota nisem nikoli marala. Danes prisegam na čokolešnik, ko pa sem bila majhna ga nisem jedla, ker mi mama ni pustila biggrin.gif. Kaj vem, kaj jo je mučilo. Verjetno se ji je zdel preveč umeten. Sem pa stalno jedla mlečni gris s kakavom.
Jaz sem še vedno zagovornik diete: uravnotežena prehrana + šport. Pa obvezna omejitev sladkorja in uživanje zdravih maščob smile.gif
Pa Montignac in ločevalna gor ali dol. Ne me linčat zdej oops.gif
  • 0

#831 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 August 2009 - 09:05 PM

Js pa pravim- vsega po malo v kombinaciji s športom
  • 0

#832 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 August 2009 - 09:58 PM

Jap, jst tud tko pravim ;)
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#833 sara28

sara28

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 234 posts

Posted 07 August 2009 - 07:06 AM

Tole se mi zdi pa zelo dobra tema smile.gif

Moram povedat, da sama že vrsto let pazim, kaj pojem. Predvsem gledam, da se veliko gibam in res izbiram, kaj bom pojedla.
Ker imam zelo veliko težav z slabo prebavo; do zdaj sem vedno morala piti Donat Mg, sicer ni blo res nič. Po en teden nisem šla nič na blato včasih. Sicer pa, da sem šla; sem morala zjutraj na tešče pojest kivi+jabolko. Nato sem si v Activio Danone natrosila semena (laneno, sezamovo ter sončnično), malo počakala, da se semena razpostijo in vanj vsula še kosmiče. Najraje Nestle jabolčne z rozinami. Rozine sicer nimam ne vem kako rada, tudi kalorične so. A sem jih pač manj pojedla.

Kar se tiče kosil in vmesnih prigrizkov. Gledam vedno tako, da jem nekje vsake 3-4 ure. VSak človek bi moral vedet, da se bi prehranjeval le za 3-4 ure vnaprej in ne da je dvakrat na dan za pet ljudi potem takrat.
Za kosilo potem normalno jem. Gledam, da ni preveč mastnega mesa; da ga pečem v gusastih posodah ali Teflon. Tudi da se pečejo v svojem lastnem soku, da ne vlijem nič olja ali kakšnih maščobnih dodatkov. Pojem dosti Omega 3, ki so namenjene vsem mehkim delom telesa; sklepi, koža, tkiva, srce, ožilje...mnogo reči. Tudi za boljši imunski sistem.

Vmes pa so še prigrizki sadja; sedaj nektarine, ki jih resnično obožujem. Gledam pa, da sadje jem do 14h popoldne. Ker popoldne je tudi težje za moj želodec, da bi prebavljal sadje.

Nato sem pa slišala za Herbalife prehrano. Z njo sem se že srečala v Osnovni šoli. Bila sem precej močna in se je to dalo dobit le v Nemčiji. Priporočila mi ga je tudi takrat v bolnici zdravnica. Tako da sem takrat v Osnovni šoli; tega je že 15 let nazaj...uživala to hrano. Vendar sem se naprej še vedno normalno prehranjevala. Ne maram teh raznih diet, ki obljubljajo ne vem kaj; a ti telo le spravijo iz vseh tirov ritma prehranjevanja. Večna odrekanja z dietami tudi telo izčrpajo; saj celice same ne delajo dovolj. In potem, ko naj bi človek le nekaj izgubil kg -je pa panika za telo, saj je spet v šoku, ki ga ne prepozna.

Takrat sem si spravila svojo težo na normalno in sem vzdrževala to skozi leta. Takrat sem zlahka tudi izgubila jahalne hlače (ohlapna koža, maščobne blazine okoli beder). Tudi ni se več dalo dobit Herbalife kasneje vse do zdaj.

Tako sem sedaj zopet po tolikih letih prišla do Herbalife. Čisto po naključju. Je pa to že po vsem svetu znano; 70 držav že uživa to prehrano.
Res sem vesela, da zopet lahko uživam zdravo. Torej; zdaj pojem za zajtrk ali pa večerjo to prehrano. Zraven vzamem stisnjenke, ki so namenjene čiščenju celotnega telesa, črevesnih resic. Tudi Minerale, ki pomagajo k topljenju maščobnih oblog. In moram reči, da se tudi res bolje počutim. In poleg Herbalife tudi normalno naprej uživam normalno hrano.

Prebava se mi je izboljšala. Ne potrebujem več kupovati Donat. Tudi Activie ne. Si končno lahko privoščitm tudi navadne jogurte.
Sama Aloja vera; koncentrirana 100% naravna, pa mi pomaga pri zaščiti želodca, proti zgagi je namenjena, za razne žolčne kamne...vse živo je koristna.
Moj fant jo tudi pije redno sedaj proti zgagi, ke je zadnje leto imel nenehne zgage. S to njihovo Alojo Vero pa se mu je ob vsakodnevnem pitju Aloje vere, zgaga umirila.
Toliko o tem; vesela sem, da obstaja nekaj naravnega in zelo koristnega za telo. Da se mi ni treba ukvarjat z raznim štetjem kalorij; koliko bom v teku dneva lahko pojedla.

• 0

#834 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 August 2009 - 08:35 AM

O GOD, uboga punca. cry.gif

Jaz jem vsega po malo, pa sem ok, prebava ok vsak dan, nikoli zgaga, srečo imam, kg tudi dovolj, mogoče še kakšen premalo.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#835 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 August 2009 - 10:06 AM

Joj, jaz bi tako rada nehala z mojimi zaviralci protonske črpalke za želodec - stranski učinek je huda žeja. Sicer vnetja nimam več, imam pa ogromno kisline. Sem nardila pavzo za 2 dni in nisem zdržala, kljub temu, da sem spila skoraj liter donata na dan, grickala prepečenec...
A ima katera kakšne izkušnje s hrano, ki zavira izločanje kisline? Lih od Rupurutov tudi ne morem živeti sad.gif.
Pa zaviralce jemljem že skoraj leto dni. Mogoče se je telo toliko navadlo na njih
  • 0

#836 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 07 August 2009 - 11:37 AM

Izgubljena, jaz jemljem zaviralce 10 let. Sama moraš ugotovit, kaj ti paše in kaj ne. Meni recimo ful zvišajo kislino šparovi jogurti, med tem, ko mi jo od lj. mlekarn znižajo. Ne smem jest jabolk, paprike... Na žalost je to tako, da boš zaviralce morala jesti kar "do konca". Katere pa imaš? Jaz sem jih že 4x menjala...
  • 0

#837 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 August 2009 - 12:00 PM

Najprej sem imela ultop 20 mg 2 meseca. ni bilo učinka
potem se bila na gastroskopiji - vnetje želodca, dvanajstnika + tista mišica pod požiralnikom se ne zapira
dobila sem controloc 2x po 40 mg za približno 3, 4 mesece, potem sem imela do sedaj 1x po 40 mg.
stanje je dokaj stabilno, ampak ne vem, kaj nam. Na gastroskopiji so mi rekli, naj pridem še nazaj, če ne bo v redu. Čez kakšen teden grem k zdravniku po nov paket. Naj mu rečem za zamenjavo? Katere imaš pa ti?
  • 0

#838 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 07 August 2009 - 12:16 PM

jst mam Lanzul. Imela sem najprej Ulfamid + Digenol, potem Ultop, potem Lanzul, potem Nexium, zdej sem nazaj na Lanzulu - mi še najbolje odgovarja (pa še od Krke je cool.gif hehehe).
  • 0

#839 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 August 2009 - 12:31 PM

Jaz sem jemala Ranital, Ultop in na koncu, ker prejšnje zavede niso pomagale, še Nexium. Celo leto dni. Preden me je nekaj treščilo po glavi in sem popolnoma spremenila prehrano. Ne jem več zunaj, maščobe izredno malo, sladkorja tudi malo (zdaj lahko več, ker nimam več težav, sem se pa za nekaj popolnoma vzdržala cukra). Veliko zelenjave, nič mleka, nič popra.
Hrana je zdaj precej lažja kot je bila prej. In kot bi odrezal, težav ni več.
Je pa res, da sem tudi nekje prebrala, da če imaš te težave, moraš pojesti vsak dan na tešče eno banano. Ta vsebuje snovi, ki debelijo želodčno sluznico in ji kislina ne more do živega.
Zdaj imam že kakšno leto mir (moram potrkati, ker nikoli ne veš).
My point - lažja prehrana - boljše počutje - nič kisline.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#840 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 August 2009 - 12:46 PM

Aha, bom predlagala zamenjavo.
Meni so zdravniki govorili, da je to zaradi stresa. Japajade! Da mi ne bo kdo rekel, da imam stresne počitnice? No, zdaj sem vsaj ugotovila, da to ni to.
Jedla nisem nikoli mastno (razen sladkarij), odkar imam dieto, se je stroko držim (nič kave, sladkarij, surove zelenjave, mastne hrane, mleka...)
Meni so sicer rekli na gastroskopiji, da mleko ni prepovedano, ampak jaz ga ne prenašam. Zanimivo, da mi jogurti in pusta skuta nič ne naredita smile.gif.
Banana je pa edino sadje, po katerem mi ne napihuje želodca (če izvzamem suho sadje)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users