Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#821 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 05 July 2011 - 03:36 PM

QUOTE(Kinky @ 5. 7. 2011 - 15:47) View Post

Sem pa poskusila brati Rakov povratnik, meni je to neberljivo, sploh 'ni zalaufalo'. huh.gif

Enako. Seksus prav tako ne. :/

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#822 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 July 2011 - 09:33 AM

Glede Paasilinne in mene je tako - meh meh odnos. Nisem padla TAKO zelo noter, ko bi si želela, no. Imam pa 2 knjigi doma, sem si nabavila po zelo nizki ceni, v našem prevodu, mogoče bom to v ANG prebrala.

Jaz pa priporočam trilogijo Millenium, Stiega Larssona, o kateri je bilo že nekaj govora. Resnično fenomenalna zadevščina, berem v angleščini, v našem prevodu so knjige s trdo platnico 40 evrov.

lol1.gif huh.gif

Podatki o trilogiji:

The Millennium series:

Män som hatar kvinnor ("Men Who Hate Women"), 2005. English translation by Reg Keeland under the title The Girl with the Dragon Tattoo, January 2008. US release September 16, 2008.

Flickan som lekte med elden ("The Girl Who Played with Fire"), 2006. English translation by Reg Keeland under the title The Girl Who Played with Fire, January 2009. US release July 28, 2009.

Luftslottet som sprängdes ("The Grandeur Fantasy that was Blown up"), 2007. English translation by Reg Keeland under the title The Girl Who Kicked the Hornets' Nest, October 2009 (UK release). US release date May, 2010.

Stieg je pred nekaj leti umrl in sploh ni nikoli izvedel za svoj uspeh. cry.gif

Lisbeth - protagonistka

IPB Image

Sedaj David Fincher snema remake švedskega prvega filma, ki je za moje pojme fenomenalen, ampak se ve, da morajo amerikanost po svoje vse narediti, in že vidim, kako bodo Lisbeth seksualizirali, že na predstavitvenem posterju ji štrli bradavica ven iz majce (na velikih joškov), čeprav Lisbeth v knjigi sploh nima joškov, in tehta vsega skupaj 40 kilogramov.

• 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 08 July 2011 - 10:44 AM

QUOTE(Kinky @ 8. 7. 2011 - 8:33) View Post

berem v angleščini

Zakaj?

• 0

#824 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 July 2011 - 10:46 AM

Ker so knjige po 6 funtov, če jih kupiš, slovenske pa 40. Pa jaz moram brati, glede na to, da poučujem angleščino.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

• Guests

Posted 08 July 2011 - 10:51 AM

Aha. Kar se tiče denarja, makes sense. smile.gif Osebno berem v angleščini angleške originale, tuje avtorje berem pa v slovenskih prevodih - če se jih da dobiti. Če ne kaj drugega, vsaj v grobem poznaš prevajalce in lahko veš, a je prevod vredu ali ne. Pri tujih pa ne vem, a je v angleščino prevedena knjiga verodostojna, ali pa berem čisto nekaj drugega, kot original.
  • 0

#826 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 12 July 2011 - 07:37 PM

Mene je ta knjiga res pretresla. Da je knjiga izmišljena in da ta bolezen v realnosti sploh ne obstaja, me sploh ni motilo. Knjiga je super zaradi čudovite pripovedi brezpogojne ljubezni in zaupanja ter reševanja vseh preprek, ki jima kronomotnja v njunem življenju prinese... Priporočam! thumbup.gif

QUOTE(sade @ 13. 11. 2009 - 13:05) View Post

Audrey Niffenegger: Žena popotnika v času

IPB Image

Nenavadna in izvirna ljubezenska zgodba. Romantičen in napet roman. Velika prodajna uspešnica v ZDA in v Evropi, odzivi navdušenih bralcev so brezštevilni.

Clare in Henry sta par. Spoznala sta se, ko je bila ona otrok, potem pa je Henryja srečevala in z njim živela pri njegovih različnih starostih. Henry ima namreč kronomotnjo - ki ga v trenutku odnese na potovanje v času. Izgine neznano kam in v neznani čas, od koder se vrača h Clare. Clare in Henry izmenoma pripovedujeta zgodbo, ki kaže globino njune zveze, njuno tenkočutnost, predanost, vse pa je zaokroženo z obilico romantike.

Zdaj pride vun tudi film. Komaj čakam, da ga grem gledat woot.gif .

.
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#827 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 18 July 2011 - 07:03 PM

QUOTE(Sally @ 11. 7. 2011 - 7:54) View Post

Nekaj se matram z "Nikolaj Lilin - Sibirska vzgoja", pa mi zaenkrat ne gre kej preveč....Če kmalu ne steče jo bom odložila.

zakaj ti ni všeč'?
jaz jo imam na wish listi

QUOTE(Sarah @ 18. 7. 2011 - 18:09) View Post

IPB Image

thumbup.gif
  • 0

#828 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 July 2011 - 10:29 PM

Dan Brown - The Lost Symbol

Torej - pomanjkanje socialnega življenja, udobnost domačega kavča in slabo vreme me je pripravilo do tega, da sem v dveh dneh prebrala to knjigo. Gre za kar zajeten špeh, a se jo hitro bere, saj je napisan v tipičnem Brownovem stilu (če ste brale Angele in demone ali nadslavno in uberpopularno DaVincije šifro - še na 5 km slutite, o čem govorim) smile.gif

Knjiga mi ni bila najbolj všeč, bom seveda tudi argumentirala zakaj (sem jo pa vseeno relativno hitro prebrala, ravno zaradi njegovega stila pisanja). Ogromno je naključij, na večih straneh sem obstala s to faco: AJEBES.jpg , ljudje se brez nekih pametnih razlogov znadejo v nepojasnjenih situacijah, in potem je seveda sranje.

Ampak brez bojazni, tukaj je namreč Banananjam Robert Langdon, ki bo spet rešil Ameriko

*O! say can you see by the dawn’s early light,
What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming*

sleepy.gif sleepy.gif

oziroma cel svet pred zlikovci. butl.gif

Torej - preveč je naključij (nepojasnjenih), in mestoma sem imela občutek, da berem Wikipedijo.

Je za na plažo, ni pa za na polico z mislimi . . . mogoče jo bom pa še kdaj prebrala. DaVinci mi je bila boljša.
  • 0

#829 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 July 2011 - 07:37 AM

QUOTE(Ekaterina @ 27. 7. 2011 - 7:54) View Post

Agota Kristof- Šolski zvezek (zraven pa še Marki de Sade - Juliette Justine)

In, kakšna se ti zdi Juliette Justine? biggrin.gif
  • 0

#830 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 27 July 2011 - 08:18 AM

Mene pa zanima kakšen se ti zdi Šolski zvezek. Men je to nora knjiga, napisana na ful nenavaden način... Sem jo prebrala v enem šusu.
  • 0

#831 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 July 2011 - 08:25 AM

Povej še kaj. woot.gif
  • 0

#832 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 27 July 2011 - 08:35 AM

Knjiga je FUL kruta, bratca o sebi in ostalih govorita čisto neosebno, vsa človečnost izgine. Dogaja se med vojno. Jaz sem jo prebrala že nekajkrat in vsakič me kr šokira... Te pa zgodba tok potegne not, da jo res prebereš v dveh urah. Ne bom več govorila, pejd si jo sposodit tongue.gif nujno! smile.gif
  • 0

#833 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 July 2011 - 08:35 AM

Hvala, si me prepričala, si jo bom kar kupila. smile.gif
  • 0

#834 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 27 July 2011 - 08:39 AM

Maš prav ja smile.gif Nujno potem napiš o vtisih. S'il te plat.
  • 0

• Guests

Posted 27 July 2011 - 12:34 PM

Se strinjam s Frido. Knjiga govori o dveh fantkih- dvojčkih. Med vojno na Madžarskem. Napisana je popolnoma brez čustev. Prav tako se dvojčka vadita v tem, da bi postala hladna (navajata se na lakoto, nepremičnost, slepoto, ubijanje....inp., preko vsakodnevnih vaj). . Nista hudobna...nikakor. Pač jima čustva ne pomenijo nič.

Glede Juliette Justine pa tole. Baje naj bi Marki de Sade izjavil, da bodo to knjigo zmožni prebrati samo tisti z bolnim umom (tako nekako naj bi rekel). Sploh v delu Juliette so nazorno opisana vsa dejanja mučenja med orgijami...itd. Mene je mogoče na začetku še šokiralo, potem pa ne več, ker se podobne situacije tolikokrat ponovijo, da se zazdijo že malo "smešne" in v njih je zaznati občutno pretiravanje.
Nauk te zgodbe (oziroma dveh) naj bi bil ta, da sta krepost in dobrota poplačani z nesrečo, razuzdanost in zločin pa nagrajena.
Nekaterim se bo knjiga zagabila zaradi nazornih opisov orgij, seksa, sadizma, mazohizma...inp.

Zdej pa začenjam s Klavnica pet- Kurt Vonnegut ml.

Kinky ja...napiši vtise. A ti si prebrala J&J? Če sklepam po smajliju....si tongue.gif Kakšna se ti zdi?
  • 0

#836 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 02 August 2011 - 01:12 PM

QUOTE(Sally @ 11. 7. 2011 - 7:54) View Post

Nekaj se matram z "Nikolaj Lilin - Sibirska vzgoja", pa mi zaenkrat ne gre kej preveč....Če kmalu ne steče jo bom odložila.

SALLY povej kaj več....jaz jo imam na seznamu

danes začnem:
SOMRAK
laugh.gif
  • 0

#837 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 August 2011 - 04:04 PM

ZAKAJ, Lo-fi, ZAKAJ????? cry.gif
  • 0

#838 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 02 August 2011 - 04:18 PM

ne vem cry.gif cry.gif
zaneslo me je, da bi tudi jaz poskusila:cry: ohmy.gif

• 0

#839 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 August 2011 - 04:21 PM

Trenutek slabosti. No, da te potolažim - jaz sem prebrala 3 knjige, ampak zgolj iz trme, ker sem kupila originale, v prepričanju da gre za kvalitetno literaturo. surrender.gif wallbash.gif

Uživaj. twisted.gif
  • 0

#840 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 02 August 2011 - 04:37 PM

a je takoo zanič?
hvala, biggrin.gif sicer pa jaz nimam slabe vesti, če knjige ne preberem do konca....me prav zanima, do katere strani bom zdržala ermm.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users