Khm, mi tud nismo "pobožni", čeprav imava s sestro vse zakramente ampak ne vem, če to izhaja iz tega, ker mi res nismo nikoli dali veliko na cerkev in vero, hodili sva bolj zarad starih staršev, starša nista niti cerkveno poročena...

Obdarovanje
Posted 19 December 2013 - 08:00 AM
Posted 19 December 2013 - 08:09 AM
Posted 19 December 2013 - 08:31 AM
Jaz sem kupila
Mama: komplet rokavice in šal, stenska ura z motivom petelina
Mamin fant: komplet zoknov, čokolada
Fant: smučarska kapa, Guardiola biografija
Tašča: možnar, pulover
Fantov brat: ima fant prek
Srečolov med prijateljicami: dekorativna tabla za na steno
Srečolov med sodelavkami: verižica h&m
Edited by sade, 19 December 2013 - 02:34 PM.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 19 December 2013 - 11:06 AM
- fant : Givenchy parfum in deo, diesel kapa
- sestra : usnjene rokavice
- mama : remington fen
- ata : gumjasti skornji s toplo podlago za lov
- sestra od fanta : knjiga
- starsi od fanta : divjacina (sveze meso)
- kolegica : spodnje hlacke Oysho, cokolada
Posted 20 December 2013 - 12:38 AM
Za Tajo
Za mami navy/gold šal (kao svilen) z vzorci listov
Za atija božični zokni
Za brata siv šal
Za drugega brata boxarce
Za bratovo punco temno sive debelejše nogavice
Zase šal s potiskom lobanj
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 02 February 2014 - 11:53 AM
Eno vprašanje za vse mamice: kakšna darila so vam bila najbolj všeč ob rojstvu otroka (v mislih imam darila za vas in za partnerja kot starša in za otroka)? In kakšna darila so vam bila najbolj všeč pozneje, ob otrokovih rojstnih dnevih? To je meni večna uganka, zato najbolje, da izvem kar iz prve roke
Posted 14 February 2014 - 12:12 AM
Nisem vedela kam naj dam. Meni so ful posrečene:
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 April 2014 - 09:25 PM
Eno vprašanje za vse mamice: kakšna darila so vam bila najbolj všeč ob rojstvu otroka (v mislih imam darila za vas in za partnerja kot starša in za otroka)? In kakšna darila so vam bila najbolj všeč pozneje, ob otrokovih rojstnih dnevih? To je meni večna uganka, zato najbolje, da izvem kar iz prve roke
Obnavljam... Kdorkoli? Malo že razmišljam o tem, kaj naj kupiva bratu in "svakinji". Ne bi bila rada ena od tistih, ki kupijo oblačilo za otroka in rože za mamo.
Posted 04 April 2014 - 12:22 PM
Nisem mamica, ampak sem se ravnio včeraj pogovarjala z eno. Ona je bila najbolj vesela, ko je za rojstvo dobila malo mešano: pleničke, negovalne izdelke... Kadar jaz kupujem darila za otroke kolegic, gledam na to, s čim se radi igrajo, pa na to, kakšne igrače so primerne za katero leto in na to, da je igrača taka, da ali spodbuja neko aktvinost, ali pa da se kaj nauči. npr. za 6 letno punčko sem kupila knjigo "hiša" z 300 nalepkami.
Posted 08 April 2014 - 03:53 PM
Tudi midva ko sva kupovala darilo za nečaka sva mu ob rojstvu kupila plenice, vlažilne robčke itd kar itak pride najbolj prav, sedaj ko je malo večji pa kakšno oblačilo in trenutno obožuje zvočne knjigice pa so bili vedno zelo veseli. Igrač se pa izogibam ker jih ima tako ali tako dovolj
Posted 08 April 2014 - 08:18 PM
Naj ti dajo seznam stvari, ki jih še potrebujejo za novorojenčka. Če imajo že vse, pridejo v poštev kake plenice, kozmetika, vendar se obvezno prej Pozanimaj kakšne bodo uporabljali. V poštev pride tudi kakšen bon in pa seveda denar, da kupijo takrat ko rabijo in karkoli pač rabijo. Za mamico pa kaj za razvajanje, kakšna negovalna kozmetika, bon za frizerja, masažo, manikuro....
Posted 12 April 2014 - 09:22 PM
Hvala za nasvete. Verjetno bo res najbolje, da kar vprašam kaj še potrebujeta, čeprav običajno raje presenetim z darili - vendar tu je res škoda ugibati in tvegati, ali bo darilo primerno. Sem pa vseeno danes v Ikei kupila eno prevleko za previjalno mizo, vem, da je še nimata in jima bo prišla prav. Je pa to prva stvar, ki sem jo kupila za nečaka/nečakinjo.
Sva pa v Ikei (res je priročna) kupila še darilo za fantovo teto, ki jutri praznuje. Kupila sva ji dokaj veliko lanterno, zdi se nama, da je čisto v njenem stilu (hišo in okolico ima urejeno v toskanskem stilu). Evo jo:
Posted 13 April 2014 - 05:42 PM
O, kul tale lampa, Felicia
Koliko pa stane?
Posted 13 April 2014 - 09:53 PM
15 eur. Velika pa je malo manj kot pol metra. Imajo pa tudi manjše.
Posted 14 April 2014 - 07:12 PM
Tudi jaz mislim, da je ob rojstvu najbolje vprašat starše, kaj od opreme za otroka še potrebujejo. S kolegico sva prijateljici ob rojstvu kupili komplet otroške kozmetike, ker je rekla, da ostale stvari že ima. Zraven pa še 2otroški majci z napisom po naročilu. Za 1. rojstni dan pa sva mu kupili klasičnega lesenega gugalnega konja.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 13 May 2014 - 07:47 AM
Vse je enkrat prvič- v nedeljo grem na krst.
Anyway, krščenki je baje potrebno tudi kaj podariti. Kaj se podarja ob takih priložnostih?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 May 2014 - 08:09 AM
Zlatnino (wish I was kidding, but no). Prav smesno, v kake visave gredo taka priloznostna darila, od micenih zapestnic za dojencke (ki jih itak ful nosijo, ane) do ploscic zlahtnih kovin, uhanov in podobnega. Je pa res, da ze dolgo nisem bila na nobenem krstu, mogoce so se prakse kaj spremenile od takrat.
Posted 13 May 2014 - 08:15 AM
Ma pomoje pa ne zlatnine, če nisi boter, to ponavadi oni podarjajo.
Ravno tako je lepo darilo kakšna knjiga pravljic ali igrača...
Posted 13 May 2014 - 08:37 AM
Knjiga pravljic se mi lepo sliši Hvala _M_
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users