SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 03 June 2012 - 10:29 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 June 2012 - 09:59 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 June 2012 - 12:30 PM
Posted 04 June 2012 - 01:11 PM
Sanja svinja.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 June 2012 - 04:35 PM
Vedno bo oseba imela določena stališča in prepričanja, ki ne bodo
nikoli nevtralna, ampak se bodo nagibala v eno ali drugo smer oz.
bolj blizu desni ali levi ideologiji.
Če se že morajo kam nagibati, sem absolutno za to, da se nagibajo
v levo.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 June 2012 - 05:59 PM
Če se že morajo kam nagibati, sem absolutno za to, da se nagibajo
v levo.
Absolutno.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 04 June 2012 - 06:05 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 June 2012 - 07:26 PM
Za po vrhu pa še danes na Zavodu za zaposlovanje Kranj, kamor sem šla po eno potrdilo, doživim šok terapijo. Za pultom sedita 2, od tega dela 1. Vrsta pa ful dolga. Druga se ima čas pogovarjati s sodelavko, to da bi koga vprašala, če kaj rabi, da lahko stopi do nje pa ne. Se spomni zadnji dve minuti, preden zaprejo, To da folk pol ure stoji ali več, to pa ni pomembno. Da ne omenim tega, da če imaš status rednega študenta na podiplomskem študiju in si star okoli 30 let, tako kot jaz, se ne moraš prijaviti v evidenco brezposelnih oseb, ampak samo kot iskalec zaposlitve. To pomeni, da ne moraš sodelovati v nobenih programih za brezposelne, niti v programih javnih del. Jaz bi se jih z veseljem udeležila, vendar so me zavrnili. Pa sem jih vprašala in kaj naj potem naredim, naj po vašem, tudi kolegica s faksa, ki dela magisterij in je stara 40 let in ima status rednega študenta, ob slučaju, če ostane brez službe dela kot študent??? To ni naš problem, to je vse kar dobiš oz. mi se s tem ne ukvarjamo!!!
V glavnem, hočem, da gre to v časopise, ker mi je počasi tega dovolj!!!
Kaka ideja, pomoč zaželjena!!
Posted 04 June 2012 - 08:02 PM

Mi imamo podobno situacijo v družini. Dobival je DSP, je prijavljen kot aktivni iskalec zaposlitve, star 58 let. Sedaj do nje ni več upravičen, ker je vrednost hiše in še ene parcele višja kot je cenzus. Hišo oz. polovico in polovico parcele je podedoval. Očitno mora hišo prodati, porabiti ves denar da ne bo na tekočem računu, iti živeti pod most in potem bo upravičen do pomoči.
Sedaj ga bomo mi živeli. Položnic bo več, ker ne bo upravičen do brezplačnega rtv, zavarovanja itd. Obenem ga pa še ne moremo prijaviti kot vzdrževanga člana!
K sreči gre lahko konec drugega leta v penzijo. Če seveda ne bo prej pokojninske reforme.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 June 2012 - 08:32 PM
Posted 06 June 2012 - 07:29 AM
Posted 06 June 2012 - 11:57 AM
Posted 06 June 2012 - 12:17 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 June 2012 - 12:22 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 06 June 2012 - 01:02 PM
Meni ni toliko problematičen višji znesek. Huje je, da se storitve, ki so bile prej krite iz strani obveznega zavarovanje premikajo med dodatne storitve in s tem višje premije.
Tudi to ni problem. Problem je, da vse to plačujemo, ko pa rabimo zdravnika, čakamo na termin tudi par mesecev in mora človek jet k privatniku in plačati (drugič). Plačujemo dva sistema, javnega in zasebnega. Privatnika kajpak po zasoljenih cenah. Od možnosti, da imajo privatniki koncesijo, nimamo nič, ker ravno tako čakamo, ker jim blagajna plačuje po istem principu kot javnim zavodom.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 06 June 2012 - 01:07 PM
Posted 06 June 2012 - 01:33 PM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 06 June 2012 - 01:53 PM
Posted 06 June 2012 - 02:07 PM
ne štekam kaj hočeš povedat.Misliš.
Idi zdaj k zobarju in plačaj za zob ne dosti manj kot tisočaka. Ker stanovanje moraš zrihtat, rabiš pohištvo, vmes ti pa crkne zob. Bolje je imeti možnost izbire med javnim in zasebnim zobarjem. K javnemu moraš imeti "normalen" dostop in mu le doplačaš razliko med zavarovanjem in tistim, česar ti zavarovanje ne krije. Pri privatniku plačaš pa vse. In to pol, ko so ti od plače že trgali za zdravstveni sistem in dopolnilno zavarovanje.
Posted 06 June 2012 - 05:30 PM
Eh, to pa res ni neka ful podražitev. 48€ na leto. Kaj je ta vsota dandanes? Nič. Je pa kot vsaka podražitev nedobrodošla, se strinjam.
Predstavljaj si družino s staršema z minimalnima plačama - to je 100 evrov na leto, kar je zelo veliko, preveč.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users