Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
840 replies to this topic

#821 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17789 posts

Posted 27 May 2025 - 04:17 PM

Se mi zdi, da se je vcasih dalo bolj poceni spati prakticno kjerkoli, zdaj so pa kaksne destinacije postale kar prestizne in obljudene.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#822 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87566 posts

Posted 27 May 2025 - 04:36 PM

Ja, to itak. Ampak saj se je vse podrazilo, tudi letalske niso vec tako poceni (razen ob nenormalnih urah).

Z agencijo se verjetno bolj splaca it v hotel. Sem veckrat preverila in se nam ne bi splacalo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#823 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17789 posts

Posted 09 June 2025 - 08:59 AM

Nasla sem karte za jesenske za Madrid po 100 in bomo najbrz sli, samo se na prijatelje cakam. Lani ni bilo nic cenejse med pocitnicami.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#824 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19653 posts

Posted 09 June 2025 - 11:53 AM

Jaz pa ZG-Malaga :D čakam, da mož odobri oz. se odloči, če gre ali ne. 

• 0

#825 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87566 posts

Posted 09 June 2025 - 12:02 PM

A pol ne greste na Mallorco? :) 

• 0

― V. Van Gogh

#826 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4433 posts

Posted 09 June 2025 - 12:16 PM

Jaz pa ZG-Malaga :D čakam, da mož odobri oz. se odloči, če gre ali ne. 

Bi ostali zgolj v Malagi ali bi rentali avto in šli po Andaluziji?

• 0

#827 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19653 posts

Posted 09 June 2025 - 12:26 PM

Odvisno od financ :) 

Ne, Jina, Chat GPT pravi, da je bolj toplo v Malagi v tem času kot na Mallorci. 

• 0

#828 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87566 posts

Posted 09 June 2025 - 05:09 PM

Kakšne so pa kaj cene nastanitev jeseni? Za Mallorco sem iz firbca gledala zadnjič, je kar ugodno za razliko od poletja.

• 0

― V. Van Gogh

#829 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19653 posts

Posted 09 June 2025 - 07:28 PM

Hoteli so okoli 1000€+ za 6 dni, apartmaji pa 500+, ena soba, nisem še ful iskala. Je pa kar zasedeno.
  • 0

#830 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87566 posts

Posted 27 July 2025 - 02:41 PM

https://www.rtvslo.s...arcelono/753030

• 0

― V. Van Gogh

#831 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17807 posts

Posted 05 October 2025 - 10:03 AM

Naslednji teden letimo v Valencio. Kako ste se premikali po Valenciji, ali ponujajo kake pakete za subway? Se splača kakšne vstopnice rezervirati vnaprej po spletu?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#832 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23667 posts

Posted 05 October 2025 - 12:20 PM

Mi smo uporabljali podzemno in hodili. Nismo kupovali nobenih paketov za prevoz, ker je bila karta že sama po sebi ugodna. Kupiš v trafikah neke ugodne variante. Edino za od letališča do mesta in nazaj smo morali dodatno kupit, ker je letališče v drugi coni.

Vnaprej smo na spletu kupili samo karte za Oceanografic, Hemisferic in Muzej znanosti, pa še to samo en dan prej ali celo isto jutro. Ampak če boste šli tja, dajte preštudirat. Mi se nismo najbolj znašli, ker na netu je kup nekih opcij za razne predstave in projekcije. Mi smo kupili paket vseh treh, ampak če bi prej vedeli, ne bi. Ni šans, da vse troje v istem dnevu pogledaš, razen če si res že takoj ob odprtju tam, pa da hitiš. Nam je za Hemisferic zmanjkalo časa, muzej znanosti smo tudi morali na hitro it čez. Takrat aprila se je tudi kar zgodaj zaprlo vse.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#833 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17807 posts

Posted 06 October 2025 - 07:32 AM

Hvala!
A prav razumem, da za otroka lahko opravis check-in zlozljivega vozicka zastonj + lahko ima "trunki" s sabo za na letalo, in se šteje kot mali ruzak? (Ryanair)
Je treba to "napovedat" kje pri bookingu kart al se lah kar pojavimo z vozičkom?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#834 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17789 posts

Posted 06 October 2025 - 07:43 AM

Pojavis se. Lahko ima 2 kosa + diaper bag, ki je vecja od rocne.
  • 0

Tumblr

#835 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17807 posts

Posted 07 October 2025 - 04:09 PM

Vozicek + diaper bag + trunki pripada zastonj, a ziher?? Pri Ryanairu?
Za diaper bag sem zasledila za otroke do 24m.
  • 0

Bill Bullard

#836 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17789 posts

Posted 07 October 2025 - 05:25 PM

Ups. Za nad 2 pa res ne vem. Zame so se vsi ti nasi dojencki 🤭 Je pa zihr 2 kosa opreme+rocna.
  • 0

Tumblr

#837 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 07 October 2025 - 06:08 PM

Ryanair pravi tole: Attached File  IMG_2285.jpeg   120.08KB   0 downloads
Attached File  IMG_2286.jpeg   167.3KB   0 downloads
Se pravi prtljaga, ki ste jo zakupili oz. vam pripada (ja, Trunki za otroke 2-11 let steje kot mali nahrbtnik) + dva od naslednjega vozicek, sedez za avto, jahac ali potovalna posteljica.

Drugace, pa otroske opreme ni potrebno najavljat vnaprej. Za vozicek ob baggage dropu ali na gateu (ce potujes samo z rocno prtljago) prosis, da ti nanj nalepijo kode za prtljago in drop at the gate obesek/nalepko.
  • 0

#838 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26149 posts

Posted 07 October 2025 - 06:42 PM

Mi smo tudi veliko potovali z marela vozickom z letali. Pise, da lahko dobis to nalepko za otrosko opremo pri check in ali gate-u, ampak po mojih izkusnjah je check in prava tocka za to (tudi, ce si predhodno ze naredil online check in za potnike, kar mi recimo vedno naredimo). Potem pa pri gate-u oz. pri letalu stvar samo zlozis, dobis pa potem nazaj ali takoj ko stopis z letala, vcasih pa potem na traku kot off-sized luggage. 

Mi prej teh kosov prtljage za otroke nismo koristili, nam je bilo bolj enostavno spakirat vse v 2x10 kg kovcka plus nahrbtnik s prigrizki, plenicko, kaksno knjigo. Zdaj pac 'mora' pri vecini prevoznikov vsak imeti svoj kos tiste mini prtljage (kolikor ti brez doplacila pripada) in imamo pac 3 manjse potovalke+ruzak. Bi bilo pa lazje se setat po letaliscu z enim velikim kovckom in nahrbtnikom :)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#839 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 07 October 2025 - 06:52 PM

Ja, se strinjam na gateu so vcasih tecni in jim je odvec se to dodatno delo. :lol: Ampak ko je na baggage drop/check-inu dolga vrsta in ni ekstra salterja za druzine, mi pa nimamo nicesar za oddat, pa res ne cakamo v vrsti za to nalepko. :)

Matilda, lepo se imejte v Valenciji. Mirno pot vam zelim!
  • 0

#840 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17807 posts

Posted 08 October 2025 - 01:02 AM

Anouk, sej mi imamo tudi tako. 2x10kg, ki sem ju čekirala (ker je bila to najcenejša opcija), za na letalo pa voziček, trunki in 2 ruzaka.
Hvala 😁
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users