Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#821 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 06 November 2008 - 02:06 PM

kaj pa paraanalne vrečke? Sej ne vem, če ma to kej veze...samo na misel mi je prišlo. Mogoče pa je s čim nezadovoljen in vam tako "vrača".
  • 0

#822 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 06 November 2008 - 02:13 PM

Analne vrečke,izrastline na danki, hirenija presredka-vse to mi šine skozi glavo-pri lizanju.
Kaj pa iztrebljnje? huh.gif

Nezadovoljen s postrežbo ni-težave je 100% zdravstvena,fizična in ne vedenjska. Če že protestira to dela vokalno. Sicer pa je takih situacij vedno manj. Mislim da psi ne "vrčajo" s tem da se podelajo v hiši-v nobenem primeru.
  • 0
IPB Image

#823 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 10 November 2008 - 10:45 PM

Moja zmesana mackurina je med igro pojedla svojo "igracko!" Dobro, gre se za majhno "nitko, znurco"; tisto, ki natancneje sluzi kot kazalo v knjigah. Kaj cem zdaj? A zna bit to nevarno?
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#824 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 10 November 2008 - 11:14 PM

Pomojem ne more bit kake škode. Če bo pa kaj bruhala-ji je pa verjetno črevesje zablokiralo-to bi se naj na UZ videlo.
  • 0
IPB Image

#825 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 10 November 2008 - 11:19 PM

Ja, to me skrbi, ane. Zna ji bit slabo zdej, pa trebuscek jo bubat. Na fotelju je razkrecena z vsemi stirimi narazen, tak da izgleda se prevec zadovoljno ta trenutek. Jaz upam, da ne bo nic kaj narobe...

• 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#826 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 11 November 2008 - 08:38 AM

Malo trave če požre in to stvar zbruha,skaka ne bi bilo slabo.
  • 0
IPB Image

#827 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 November 2008 - 02:32 PM

Zdaj je že prepozno, je že predaleč da bi se mogla šnurica zbruhat.

Merkaj kako je z muco, pa poglej če bo v kakcu kaka nitka (držim pesti da bo). Lahko pokličeš še na kliniko, če imajo kako "stvar", ki bi tujek potisnila ven iz črevesja. Neke vrste klistir. Sploh če se pojavijo težave.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#828 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 11 November 2008 - 02:57 PM

To pregledovanje je zelo zabavno ja. ermm.gif
Mojga so mogel odpret, se mu je vse lepo zabasalo v crevesju. Drzim pesti da bo tvoja macka na keterem koli koncu to ven spravila.

Aja, ce se prav spominjam nimajo cesa tekega kot je klistir...lahko da pa mam narobe v spominu, je ze preteklo nekaj casa.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#829 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 11 November 2008 - 04:51 PM

Eni zlati ribi so se luske naježile, mal od telesa štrlijo. Druga je povsem normalna. Enkrat je to že imela, pa je potem samo od sebe zginlo. Kaj bi to lahko bilo? cry.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#830 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 11 November 2008 - 06:04 PM

Men se zdi, da je to neke vrste plesen, ki se da pozdravit. Pri eni moji ribici se je nekrat to tud naredilo, pa sem ji potem v vodo dajala uno zdravilo proti plesni, a je vseeno poginila.

Danes sva bila z Goldijem pri veterinarju, ker je šantal na eno tačko in imel ranjen uho. S prva sem mislila, da ga je kaka vaška "svinja" udarila ali pa da ga je kdo zadel z avtom, sedaj se je pa izkazalo, da se je barabin stepel in da ga je nekdo ornk ugriznil v tačko. Ta se mu je namreč zagnojila in je zaradi tega šepal. Z uhom je pa ista pesem, čeprov tm se je že zacelilo.
Dobil je dve inekciji in pa ampulo, ker ma bolhe. Zobe mu je tud pregledal in toaleta še ni potrebna.
V petek pa peljem Brisačo na toaleto zob, sem se že zmenila in jutri gremo po ampule, da dobijo vsi še enkrat ampule. Nočm met bolharjev!

Pol v petek ma mejbi pridem še js na vrsto, ko bodo mački popedenani,...
  • 0

#831 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 11 November 2008 - 06:15 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 11. 11. 2008 - 16:51) View Post

Eni zlati ribi so se luske naježile, mal od telesa štrlijo. Druga je povsem normalna. Enkrat je to že imela, pa je potem samo od sebe zginlo. Kaj bi to lahko bilo? cry.gif

Maš slučajno ribo v buči?

Poglej na akvazin-tam so akvaristi, logiraj se, preberi stvari pa uštimaj ribco in njeno domovanje. Sem 100% da more bit voda narobe pripravljena.
  • 0
IPB Image

#832 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 12 November 2008 - 04:23 PM

V 60L akvariju ju imam. Stari sta pa ene 6 let. In sem pred približno pol leta vprašala prodajalko v zooticu, da bi rada zdej vodo uštimala, in kaj naj nardim, kaj vse potrebujem itd., pa me je vprašala, koliko let ju že imam in ko sem odgovorila, je rekla: "Če pa že tok dolgo živita, ti ni treba nič spreminjat. Večini prej umrejo." huh.gif

Bom šla pogledat na forum, hvala wink.gif .
  • 0

#833 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 12 November 2008 - 04:48 PM

Nisem še zasledila "mojega" primera, nekaj kvačka in gesla ne dobim, ampak očitno sol, tudi jodirana pomaga pri veliko vrst bolezni, tako da bom najprej to naredila. Ne škodi niti zdravim ribam. smile.gif
  • 0

#834 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 November 2008 - 10:40 AM

Pa nabavi vsaj kak 200L akvarij. Zlate ribice so rade v jatah, še najbolj primeren pa je ribnik za njih. Trgovci so pa redki, ki imajo pojma o akvaristiki. Eni še o hrčkih nimajo in veselo ponujajo palčke na katerih so semene z MEDOM. evil.gif

Pa naštimaj pravo pH, temperaturo, preveri kako imaš nitrite in nitrate.
  • 0
IPB Image

#835 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 November 2008 - 11:39 PM

Moj Filip (hrček) ima na desni sprednji tački ogromno rdečo bulico. Predvidevam, da se je kje v kletki zataknil, ko je plezal, ker ogromno pleza! Mene je ful strah kaj je zdaj to in nevem kaj naj naredim. Bo to zginilo samo od sebe ali veterinar in, kaj bo veterinar naredil?
  • 0
Viens, reste ici!

#836 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 18 November 2008 - 11:52 PM

Pelji k veterinarju in sploh nič ne razmišljaj!

No mi smo pa danes zvečer našega Goldija še enkrat odpeljali v veterinarsko ambulanto, ker si je poškodaval še drugo tačko. Dva dni nazaj sem ga imela zaradi leve tačke pri vetu, danes pa še zaradi desne. A tokrat je ostal notri, ker ga bo moral veterinar operirati. Jutri popoldne ga bomo šele lahko šli iskat:S

Upajmo, da ni rana do kosti, ker kaže precej slabo. Ful je jokal, ko mu je pregledoval tačko sad.gif cry.gif
  • 0

#837 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 19 November 2008 - 08:42 AM

Ana, k veterinarju pojdi.

Luci cry1.gif upam na najboljše!! Sporoč.
  • 0

#838 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 19 November 2008 - 08:58 PM

Goldi je doma, je pa ful bošček cry.gif . Zdej ma še povito tačko in vstavljen kateter za odvajanje gnoja. V petek ga bo treba peljat na previjanje. Dobil je tud ful zdravil, nekatere seveda proti bolečinam. Zdej samo upam, da ne bo treba več na operacijo in da se bo lepo zacelilo. Žal se pa to še ne ve, bomo vidli, bo čas pokazal al bo šlo sedaj nazaj, al ga bomo morali še z eno operacijo matrat. sad.gif

Še dobro, da smo pravi čas opazili, ker je ta poškodba res nastala iz dons na jutri. Še par dni nazaj k je bil pri svojem vetu ni bilo nič, včerj pa pol kr tako hudo otečena tačka. Če pa ne bi vidle in bi čakali bi blo pa vprašanje, če bi sploh tačko lahko rešili,... Zdej valda bo vse dobro, sam trajal bo, da se pozdravi.
  • 0

#839 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4170 posts

Posted 19 November 2008 - 09:38 PM

Držim pesti, da bo vse zacelilo.
  • 0

#840 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 19 November 2008 - 09:55 PM

Ja sej js tud, pa zdej je ful sitn, no danes še ne tok, sam jutri....... K se bo to dru, ker on ful rd vn hodi, zdej pa dokler je napol invalid ne more it nikamor.
Pa res skoz prosjači za vn in gleda s tistimi okicami, sam pač v njegovo dobro mora bit doma!!!!!!!!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users