Jump to content

Photo

Nakup avtomobila

• Please log in to reply
914 replies to this topic

#821 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 18 February 2025 - 07:35 AM

:lol:

Jaz že od nekdaj ful modelov avtov poznam, ne vem, zakaj. 

• 0

#822 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 18 February 2025 - 07:49 AM

Joj, barve so pa tudi tako dolgocasne. Z vkljucenostjo v ceno nas silijo v bele in sive odtenke.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#823 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 18 February 2025 - 07:56 AM

Nadaljujem debato o avtih iz Instagram teme.

Jaz poznam glih tistih par modelov, ki jih omenjam tukaj. Sva jih nekaj pregledala pred 3 leti, ko sem kupovala zase pa zdaj, ko menja M. služben avto. (vzel bo VW Touran letnik 2024).
Jaz pa se čudim, kako Kodiaq ni velik avto, če gre noter 6-7 ljudi :D
in pa kako je lahko pomembna pri avtu samo barva za nekega rednega voznika. Vsaj meni je, če ne drugega, pomembno udobje vožnje (npr avtomatik vs ročni menjalnik), način poganjanja in poraba (stroški za gorivo) pa konec koncev opremljenost in posledično občutek varnosti.
In pa velikost prtljažnika dokler so majhni otroci 😁
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#824 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 February 2025 - 07:58 AM

Saj je podobno z oblačili in notranjo opremo. Samo nevtralne barve.

Jaz tudi ne poznam posameznih modelov avtomobilobv. Malo bolj jih spoznam ko na cca 10 let menjava avto.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#825 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 18 February 2025 - 08:33 AM

Ajde, za 5 clansko druzino je majhen. So otroci ze tako veliki, da tezko udobno sedijo v eni vrsti. Ce nas je vec notri, je pa sploh natlacen. Potem v prtljaznik ne gre prakticno nic.
Poraba je seveda zelo pomembna (s tega vidika so ladje od avtov se bolj prostaske, haha). Otroci so pa tako kratek cas majhni. Mi pomojem ze letos ne bomo zaradi tega imeli kaksne dodatne opreme. Pomojem starejsi, ko so ze bolj aktivni, rabijo vec (kolesa, supe...). So pa razlicni. Jaz sem bila s knjigo zadovoljna, I. bi se pa cez curek precedila, ce bi se dalo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#826 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4152 posts

Posted 18 February 2025 - 08:43 AM

Jaz o avtomobilih vem relativno malo, tudi zahtevna uporabnica nisem za dnevne vožnje. Malo sem se razvadila z avtomatskim menjalnikom, v osnovi mi je pa škoda denarja za avto. Najina avta sta oba čez 10 let stara in resnično upam, da nama bosta še nekaj let služila. Sploh glavni družinski (Toyota Prius plus) je zaradi prostornosti in dodatne opreme (radarski tempomat, avtomatik) super za naše vožnje do Grčije. Naslednji bo verjetno eden izmed karavanov, ker enoprostorcev več ni na tržišču, SUV so pa za nas nepraktični (noben model nima deljivih vseh zadnjih sedežev). Edini problem je, da meni noben karavan ni vizualno všeč.

• 0

#827 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 18 February 2025 - 08:45 AM

Jaz tudi ne poznam posameznih modelov avtomobilobv. Malo bolj jih spoznam ko na cca 10 let menjava avto.

točno to. Zdaj ko sem menjala avto, sem sploh opazila vse modele v iskanem razredu. Drugače pa tudi samo barve. Kia/Hyundai mi ima dobre barve zadnje čase (daleč od bele, sive). So malo "ubite", ampak meni so zelo všeč. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#828 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 18 February 2025 - 09:13 AM

No, Anouk, se par smiselnih. Bi se resno vprasala kaj je to za en tip z mano. Izvira pa ta odpor od doma, kjer so glede tega kazastva drugacni kot jaz, tako da ne gledam na to cisto racionalno (ceprav avto za par 10k ni nikoli racionalen). Moj fotr ima XC40, ki sploh ni tako velik, pa placuje nesorazmerno vec za vse, kar je z avtom povezano. Meni je to trapasto.

A vidiš, meni pa Volvoti niso nastopaški, kot npr. BMW ali Mercedes. Sta mi ful všeč omenjena modela, kupila ga pa že takrat ne bi, ko sva resno razmišljala o menjavi, zdaj pa še toliko manj. Midva nikakor ne moreva upravičit takega stroška nakupa in vzdrževanja avta, glede na to, kako malo se vozimo.

Me pa zanima, kaj za vas pomeni varen avto. Zame kaj dosti več kot to, da ni potreben servisa, ne. :D  

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#829 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 February 2025 - 09:19 AM

M. se dnevno vozi po Zasavki, kjer je treba biti še posebej zjutraj pozoren na kamne, tudi skale, na cesti, ker se kruši pobočje nad cesto. Toyota ga je s senzorji že parkrat rešila. Enkrat mu je med vožnjo postalo ful slabo, sumiva, da je za hip izgubil zavest in je avto obrnil volan, da ni šel s ceste. Tempomat je pa res fajn stvar, tudi kar se tiče varnosti.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#830 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 18 February 2025 - 09:24 AM

Pa ljudje pri varnosti pozabijo na gume in imajo ob vseh moznih miklavzevnah v avtu stare gume.
  • 0

Tumblr

#831 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 February 2025 - 11:54 AM

Moj brat je lani kupil XC40, letnik 2020 za 25k z vso mogoče opremo, se mi ne zdi brezglavo veliko.  In ga bo teral nadaljnjih 20+ let sigurno. 

Jaz tudi precej modelov poznam, smo se v otroštvu na dolgih poteh z avtom zabavali s tem, da smo se šli, kateri nasproti vozeči avto bo čigav, zraven je pa foter povedal model pa sem si zapomnila. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#832 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 18 February 2025 - 07:38 PM

M. se dnevno vozi po Zasavki, kjer je treba biti še posebej zjutraj pozoren na kamne, tudi skale, na cesti, ker se kruši pobočje nad cesto. Toyota ga je s senzorji že parkrat rešila. Enkrat mu je med vožnjo postalo ful slabo, sumiva, da je za hip izgubil zavest in je avto obrnil volan, da ni šel s ceste. Tempomat je pa res fajn stvar, tudi kar se tiče varnosti.

Mhm, take zadeve kar povečujejo varnost. Ni zdaj, da bi jih pogrešal če jih nimaš, če pa lahko izbiraš pa je že fajn da avto to nudi. Jaz bi dodala še funkcijo Hold da ne rabim stalno držat bremze (npr. pred semaforjem) pa vzvratna kamera, da lahko kjerkoli suvereno parkiram.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#833 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 18 February 2025 - 07:44 PM

Jaz bi dodala še funkcijo Hold da ne rabim stalno držat bremze (npr. pred semaforjem) 

Za to je lahko tudi ročna. :D

Od naštetega imava samo vzvratno kamero, ki jo je mož sam naknadno montiral, za ostalo še slišala nisem. :D 

• 0

― V. Van Gogh

#834 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16814 posts

Posted 18 February 2025 - 07:49 PM

Jaz brez kamere ne znam parkirat nikamor.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#835 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 18 February 2025 - 07:52 PM

Ja aktivni tempomat je lajf na avtocesti. Če veliko voziš na ac, je lahko lajfsejver. Pa funkcija, ki te opozori, da si utrujen, pa mislim, da začne tresti volan, če zazna, da ti gre na spanje.
Za mene je pa zdaj park assist ful dobrodošel, ker moram bočno parkirat.
Drugače je pa še milijon nekih funkcij, za katere sploh ne vem in jih me znam uporabljat.
  • 0

#836 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 18 February 2025 - 07:57 PM

Jaz ful nisem zahtevna, samo avtomatika si želim, pa daljinsko odklepanje in pomik stekel. Ne, ni samoumevno. :butl:

• 0

― V. Van Gogh

#837 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 18 February 2025 - 07:59 PM

Za to je lahko tudi ročna. :D

Od naštetega imava samo vzvratno kamero, ki jo je mož sam naknadno montiral, za ostalo še slišala nisem. :D 

U, ja, v nasem avtu je tudi avtomatska rocna, ful prikladno za speljevanje v hrib (sem vedno cvikala pri tem v stiskih in pivolskih hribih), sploh rikverc v hrib za parkirat v garazo  :ph34r: Vzvratne kamere pa ni bilo v paketu, zaenkrat ne pogresam ... ce bi morala pa pogosto rikverc ali pa bocno parkirat, bi mi pa najbrz tudi prav prisla, tega ze leta nisem rabila (pa mogoce ne bi bilo slabo osvezit). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#838 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 18 February 2025 - 08:01 PM

Jaz imam trenutno avtomatika (balzam), hold opcijo (obožujem) in avtomatsko ročno. Park assist je tudi, ampak še nisem sprobala. Kamere za parkirat nimam, ampak senzorji so tudi ok. Prej nisem imela nič od naštetega pa nisem pogrešala :)
  • 0

#839 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 18 February 2025 - 08:03 PM

Ja, sej jaz ne bi rekla, da ni karkoli od teh funkcij zelo pogrešala, če jih ne bi bilo.
  • 0

#840 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 18 February 2025 - 09:01 PM

Jaz bi jih pa pogrešala, glede na to da sem se jih navadila.
Lahko bi z ročno to delal, pa je spet več dela, vsakič jo vklapljat in sklapljat. Hold pritisnem samo na začetku vožnje in je to to 🙂 Renault Scenic tega ni imel, ko sva šla primerjati Scenic in VW Touran, nama je bil ful minus čeprav je veliko lepši od Tourana 😁
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users