Jaz že od nekdaj ful modelov avtov poznam, ne vem, zakaj.
Posted 18 February 2025 - 07:35 AM
Jaz že od nekdaj ful modelov avtov poznam, ne vem, zakaj.
Posted 18 February 2025 - 07:49 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 February 2025 - 07:56 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 February 2025 - 07:58 AM
Saj je podobno z oblačili in notranjo opremo. Samo nevtralne barve.
Jaz tudi ne poznam posameznih modelov avtomobilobv. Malo bolj jih spoznam ko na cca 10 let menjava avto.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 February 2025 - 08:33 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 February 2025 - 08:43 AM
Jaz o avtomobilih vem relativno malo, tudi zahtevna uporabnica nisem za dnevne vožnje. Malo sem se razvadila z avtomatskim menjalnikom, v osnovi mi je pa škoda denarja za avto. Najina avta sta oba čez 10 let stara in resnično upam, da nama bosta še nekaj let služila. Sploh glavni družinski (Toyota Prius plus) je zaradi prostornosti in dodatne opreme (radarski tempomat, avtomatik) super za naše vožnje do Grčije. Naslednji bo verjetno eden izmed karavanov, ker enoprostorcev več ni na tržišču, SUV so pa za nas nepraktični (noben model nima deljivih vseh zadnjih sedežev). Edini problem je, da meni noben karavan ni vizualno všeč.
Posted 18 February 2025 - 08:45 AM
Jaz tudi ne poznam posameznih modelov avtomobilobv. Malo bolj jih spoznam ko na cca 10 let menjava avto.
točno to. Zdaj ko sem menjala avto, sem sploh opazila vse modele v iskanem razredu. Drugače pa tudi samo barve. Kia/Hyundai mi ima dobre barve zadnje čase (daleč od bele, sive). So malo "ubite", ampak meni so zelo všeč.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 18 February 2025 - 09:13 AM
No, Anouk, se par smiselnih. Bi se resno vprasala kaj je to za en tip z mano. Izvira pa ta odpor od doma, kjer so glede tega kazastva drugacni kot jaz, tako da ne gledam na to cisto racionalno (ceprav avto za par 10k ni nikoli racionalen). Moj fotr ima XC40, ki sploh ni tako velik, pa placuje nesorazmerno vec za vse, kar je z avtom povezano. Meni je to trapasto.
A vidiš, meni pa Volvoti niso nastopaški, kot npr. BMW ali Mercedes. Sta mi ful všeč omenjena modela, kupila ga pa že takrat ne bi, ko sva resno razmišljala o menjavi, zdaj pa še toliko manj. Midva nikakor ne moreva upravičit takega stroška nakupa in vzdrževanja avta, glede na to, kako malo se vozimo.
Me pa zanima, kaj za vas pomeni varen avto. Zame kaj dosti več kot to, da ni potreben servisa, ne.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 February 2025 - 09:19 AM
M. se dnevno vozi po Zasavki, kjer je treba biti še posebej zjutraj pozoren na kamne, tudi skale, na cesti, ker se kruši pobočje nad cesto. Toyota ga je s senzorji že parkrat rešila. Enkrat mu je med vožnjo postalo ful slabo, sumiva, da je za hip izgubil zavest in je avto obrnil volan, da ni šel s ceste. Tempomat je pa res fajn stvar, tudi kar se tiče varnosti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 February 2025 - 09:24 AM
Posted 18 February 2025 - 11:54 AM
Moj brat je lani kupil XC40, letnik 2020 za 25k z vso mogoče opremo, se mi ne zdi brezglavo veliko. In ga bo teral nadaljnjih 20+ let sigurno.
Jaz tudi precej modelov poznam, smo se v otroštvu na dolgih poteh z avtom zabavali s tem, da smo se šli, kateri nasproti vozeči avto bo čigav, zraven je pa foter povedal model pa sem si zapomnila.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 18 February 2025 - 07:38 PM
M. se dnevno vozi po Zasavki, kjer je treba biti še posebej zjutraj pozoren na kamne, tudi skale, na cesti, ker se kruši pobočje nad cesto. Toyota ga je s senzorji že parkrat rešila. Enkrat mu je med vožnjo postalo ful slabo, sumiva, da je za hip izgubil zavest in je avto obrnil volan, da ni šel s ceste. Tempomat je pa res fajn stvar, tudi kar se tiče varnosti.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 February 2025 - 07:44 PM
Jaz bi dodala še funkcijo Hold da ne rabim stalno držat bremze (npr. pred semaforjem)
Za to je lahko tudi ročna.
Od naštetega imava samo vzvratno kamero, ki jo je mož sam naknadno montiral, za ostalo še slišala nisem.
― V. Van Gogh
Posted 18 February 2025 - 07:49 PM
Posted 18 February 2025 - 07:52 PM
Posted 18 February 2025 - 07:57 PM
Jaz ful nisem zahtevna, samo avtomatika si želim, pa daljinsko odklepanje in pomik stekel. Ne, ni samoumevno.
― V. Van Gogh
Posted 18 February 2025 - 07:59 PM
Za to je lahko tudi ročna.
Od naštetega imava samo vzvratno kamero, ki jo je mož sam naknadno montiral, za ostalo še slišala nisem.
![]()
U, ja, v nasem avtu je tudi avtomatska rocna, ful prikladno za speljevanje v hrib (sem vedno cvikala pri tem v stiskih in pivolskih hribih), sploh rikverc v hrib za parkirat v garazo Vzvratne kamere pa ni bilo v paketu, zaenkrat ne pogresam ... ce bi morala pa pogosto rikverc ali pa bocno parkirat, bi mi pa najbrz tudi prav prisla, tega ze leta nisem rabila (pa mogoce ne bi bilo slabo osvezit).
Posted 18 February 2025 - 08:01 PM
Posted 18 February 2025 - 08:03 PM
Posted 18 February 2025 - 09:01 PM
Bill Bullard
0 members, 0 guests, 0 anonymous users