Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 23 December 2011 - 03:48 AM
Se pa strinjam z Anouk glede tega, kaj je imela Fluffy v mislih. Ha ha kako se to bere. : D
Posted 23 December 2011 - 10:21 AM

Posted 23 December 2011 - 11:25 AM
Jaz se spomnim, ko smo sli v srednji soli na neko ekskurzijo, in je ena razlagala, da je vegetarijanka in kako se ji zivali smilijo, potem je pa navalila na govejo juho in neko sladico z zelatino ("ne mi govort, kaj je not, se mi bo zagravzalo!"). LOL.
Večina je takih.
Ali pa da so vegetarijanci in vseeno jejo ribe

Moja sošolka iz Belgije je prepričana da je vegetarijanka, potem pa zadnjič je sendvič s pohanim zrezkom in ji rečem, ej, nisi ti vegetarijanka? Pa reče ona ja, saj to je leteča zelenjava.

Najbolj debilna izjava na svetu pa je bila od ene kolegice, ki je vegetarijanka in mislim da niti rib in ničesar ne je. Pa tudi krzno sovraži, zaradi moralnih razlogov. Je rekla zadnjič, da bi si kupila rabljen krzneni plašč. Ker pač če nosiš rabljen krzneni plašč to ni tak hudo, ker je žival že itak mogla umret in škoda da bi šla potem v nič (torej krzna ne bi nihče nosil).

Posted 23 December 2011 - 12:51 PM
Pri nas misli cela vas, da smo doma vsi vegetarijanci, samo zato, ker smo bolj suhi kot večina.

Aha, tudi to sem ze slisala, jaz bom vegetarijanka, kot ti, ker si suha. A come on.
LOL, leteca zelenjava, LOL.

Posted 23 December 2011 - 12:53 PM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 23 December 2011 - 12:56 PM
Jaz sem pa tipičen primer vegetarijanke

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 December 2011 - 01:00 PM

Za popolnoma vsako mojo težavo je odgovor: "to je zato, ker ne ješ mesa".
Ne vem, kako še nisem dojela, da bi en šnicl v momentu pozdravil vse.

Posted 23 December 2011 - 01:38 PM

Posted 23 December 2011 - 01:45 PM
Posted 23 December 2011 - 03:00 PM
Posted 23 December 2011 - 05:07 PM
Jaz pa imam vegetarijance za bolj zdrave (in še kaj), si ne morem pomagat.
Ne vem, kako še nisem dojela, da bi en šnicl v momentu pozdravil vse.

― V. Van Gogh
Posted 23 December 2011 - 05:13 PM

Posted 23 December 2011 - 05:20 PM
Meni se zdi da mora vsak najt kaj mu paše. Kaj je najboljše za njegovo počutje. Mislim da je to veliko povezano s krvnimi skupinami. Jaz vem da mi meso paše in ga bom jedla še naprej. Če pa nekomu ni, pa tudi prav. Vsak daje v sebe kar sam presodi da je okej.

Posted 23 December 2011 - 05:43 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 23 December 2011 - 05:55 PM
Meni se zdi da mora vsak najt kaj mu paše. Kaj je najboljše za njegovo počutje. Mislim da je to veliko povezano s krvnimi skupinami. Jaz vem da mi meso paše in ga bom jedla še naprej. Če pa nekomu ni, pa tudi prav. Vsak daje v sebe kar sam presodi da je okej.

Mene ravno zaradi tega zanima, katero krvno skupino mam.
Posted 23 December 2011 - 06:00 PM
Po 100 letih jebanja s hranjenjem sem pred cca letom ali dvema prišla do tega, da jem kar mi sede. Tako sem pač najbolj srečna in zadovoljna in tudi telesno se fajn počutim. Želim si edino še popedenat malo bolj obroke, da ne bom jedla po 20× na dan po malo, ampak imela neke recimo konstantne 4 obroke. to bi blo fajn.
Nimam nič proti vegijem, tudi sama drugače količinsko pojem malo mesa, tudi tedensko ga jemo malokrat doma. Se pa za vegi ali veganski način življenja ne bi odločila, za slednjega tudi zato, ker se mi ne da vlagat energije v takšen način prehranjevanja. Želim pa v prihodnosti poiskat ekološke načine pridelave, ko se odselim pa jemat meso pri kmetih, preverjeno, podobno jajca, sadje in zelenjavo. Saj ni težko, samo malo se je treba angažirati. kruh bom pa tako sama pekla.
Sem pa krvna skupina 0 (rh - ), in ne vem kaj točno to pomeni. Mislim da naj bi bile nule mesojede, samo ajz bi BP živela brez mesa, če bi pač tako naneslo. Tudi v gostilni si nikoli ne naročim zrezka, skratka, nisem orto mesojedec, vseeno pa me meso na krožniku sem ter tja ne moti. Če gremo pa kdaj kam jest in je bife hrana, ter kakšno zanimivo meso, ki ga še nisem poskusila, pa z veseljem probam.
Posted 23 December 2011 - 06:23 PM
Ko bom jaz živela na svojem in si sama kuhala, bom sigurno ful manj mesa pojedla.
Jaz pa s tem nimam problemov, si skoraj vedno (povprečno 6X tedensko) skuham sama. Niti starša ne jesta veliko mesa, kar mi je všeč.
― V. Van Gogh
Posted 23 December 2011 - 06:25 PM
Mene ravno zaradi tega zanima, katero krvno skupino mam.
Jaz sem skupina 0, kar je čisti mesojedec.

Glede moje prehrane ni panike, ker itak nisem izbirčna, pa še doma kuham najmanj 4 krat na teden, in si seveda pripravim vse po svojem okusu. Je pa res, da odkar ne jem več mesa (ribe pa), sem spoznala veliko več zelenjavnih in drugih jedi. Moja obzorja so se razširila.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 23 December 2011 - 06:37 PM
Jaz pa s tem nimam problemov, si skoraj vedno (povprečno 6X tedensko) skuham sama. Niti starša ne jesta veliko mesa, kar mi je všeč.
Jaz sem to mislila bolj zato, ker si bom potem res lahko pripravljala, kar si bom želela. Doma bolj vsake toliko kuham. Če že kdaj kaj naredim, se mi zdi smiselno, da bi bilo to za celo družino. Na koncu pa je vedno tako, da to jeva samo midve z mamo, mogoče kdaj tudi brat poje, oče pa nikoli. Jaz rada naredim kaj takega, kar mama sicer ne in očetu ter bratu to itak ni všeč, ker je drugačno. Za njiju mora bit vedno vse "po starem". Prav bedno se mi zdi. Potem je vsakič tako, da poleg mene kuha še mama in je gora umazane posode. No saj me je izučilo in ko kaj pripravljam, naredim samo zame.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 23 December 2011 - 06:42 PM
Mi pa skoraj nikoli ne jemo skupaj kosil, zaradi služb. Starša skupaj, jaz posebej.
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users