Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#821 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 23 December 2011 - 03:48 AM

Ja, vcasih se s temi izrazi se najlazje izmuznes, da ti folk ne vsiljuje dolocene hrane, ki je pac ne maras. Je pa tudi res, da npr. ima mene 3/4 folka za vegetarijanko, za kar se nikoli nisem oklicala in so potem vsi sokirani, ko me vidijo jesti prsut, ribo itd.. Ce pac na piknikih ne basem cevapcicev in, ce nimam pri vsaki glavni jedi zrezka in, ce pojem dve ogromni skledi solate na dan se nisem vegetarijanka a ne?!

Se pa strinjam z Anouk glede tega, kaj je imela Fluffy v mislih. Ha ha kako se to bere. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#822 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 23 December 2011 - 10:21 AM

Pri nas misli cela vas, da smo doma vsi vegetarijanci, samo zato, ker smo bolj suhi kot večina. butl.gif
  • 0

#823 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 December 2011 - 11:25 AM

QUOTE(Anouk @ 22. 12. 2011 - 9:51) View Post

Jaz se spomnim, ko smo sli v srednji soli na neko ekskurzijo, in je ena razlagala, da je vegetarijanka in kako se ji zivali smilijo, potem je pa navalila na govejo juho in neko sladico z zelatino ("ne mi govort, kaj je not, se mi bo zagravzalo!"). LOL.

Večina je takih.
Ali pa da so vegetarijanci in vseeno jejo ribe rolleyes.gif . Meni je to hinavsko. Pač okej, ne ješ mesa, ampak ne govori da ti vegetarijanec.
Moja sošolka iz Belgije je prepričana da je vegetarijanka, potem pa zadnjič je sendvič s pohanim zrezkom in ji rečem, ej, nisi ti vegetarijanka? Pa reče ona ja, saj to je leteča zelenjava. laugh.gif Torej za njo je perutnina leteča zelenjava in ona je 100% prepričana, da je to res. Da kura pač ni meso. laugh.gif

Najbolj debilna izjava na svetu pa je bila od ene kolegice, ki je vegetarijanka in mislim da niti rib in ničesar ne je. Pa tudi krzno sovraži, zaradi moralnih razlogov. Je rekla zadnjič, da bi si kupila rabljen krzneni plašč. Ker pač če nosiš rabljen krzneni plašč to ni tak hudo, ker je žival že itak mogla umret in škoda da bi šla potem v nič (torej krzna ne bi nihče nosil). blink.gif blink.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#824 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 23 December 2011 - 12:51 PM

QUOTE(Baby @ 23. 12. 2011 - 10:21) View Post

Pri nas misli cela vas, da smo doma vsi vegetarijanci, samo zato, ker smo bolj suhi kot večina. butl.gif

Aha, tudi to sem ze slisala, jaz bom vegetarijanka, kot ti, ker si suha. A come on.

LOL, leteca zelenjava, LOL. lol1.gif huh.gif
  • 0

#825 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 23 December 2011 - 12:53 PM

Jaz sem začela meso nazaj jest pred cca. petimi leti pa še zdaj par folka misli, da sem vegetarijanka ermm.gif .
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#826 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85913 posts

Posted 23 December 2011 - 12:56 PM

Jaz sem pa tipičen primer vegetarijanke twisted.gif - bleda, presuha, anemična, šibkega zdravja. XD

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#827 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 23 December 2011 - 01:00 PM

Še ena taka. biggrin.gif
Za popolnoma vsako mojo težavo je odgovor: "to je zato, ker ne ješ mesa".
Ne vem, kako še nisem dojela, da bi en šnicl v momentu pozdravil vse. sleep.gif

• 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#828 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 23 December 2011 - 01:38 PM

Mhm, in tudi tega sem ze bila delezna; odklonim hobotnico, ker se mi pac gravza pa tip prbije: nisem se srecal zdravega vegetarijanca! A? butl.gif
  • 0

#829 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46021 posts

Posted 23 December 2011 - 01:45 PM

Jaz poznam eno vegetarijanko, ki je nonstop bolna. Ampak ona je posebni primer. Jaz tak mislim, da živi od zraka, sirupov in tablet, ker ne je skoraj nič. Pač zaradi takih primerov kot je ona potem ljudje posplošujejo, da so kar vsi vegetarijanci takšni.
  • 0

#830 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 23 December 2011 - 03:00 PM

Meni se glede na zdravo pamet crkovina pač ne zdi optimalna za telo. Vsaj moje, da ne bom spet križana. Mi sploh ni primerjave med svežim jabolkom in zrezkom, kar se tiče dobrobiti mojemu telesu.
  • 0

#831 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85913 posts

Posted 23 December 2011 - 05:07 PM

Jaz pa imam vegetarijance za bolj zdrave (in še kaj), si ne morem pomagat.

QUOTE(_vrtnca_ @ 23. 12. 2011 - 13:00) View Post

Ne vem, kako še nisem dojela, da bi en šnicl v momentu pozdravil vse. sleep.gif

thumbup.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#832 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 23 December 2011 - 05:13 PM

Odkar sem nehala jesti klavno meso in sem večinoma na rastlinski hrani, imam po letih slabokrvnosti končno super krvno sliko. Kdo bi si mislil woot.gif .
  • 0

#833 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 December 2011 - 05:20 PM

Meni se zdi da mora vsak najt kaj mu paše. Kaj je najboljše za njegovo počutje. Mislim da je to veliko povezano s krvnimi skupinami. Jaz vem da mi meso paše in ga bom jedla še naprej. Če pa nekomu ni, pa tudi prav. Vsak daje v sebe kar sam presodi da je okej. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#834 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 23 December 2011 - 05:43 PM

Ko bom jaz živela na svojem in si sama kuhala, bom sigurno ful manj mesa pojedla. Nisem vegetarijanka, vendar se mi ne zdi, da pretiravam z mesom. Obožujem zelenjavne jedi in opažam, da ko jem kje zunaj, ponavadi naročim kaj zelenjavnega. Mi gre malo na živce, ko fant všasih reče, da kosilo zanj ni tapravo kosilo, če ni zraven kaj mesa. Na splošno mi gre na živce pretirano poveličevanje mesa. Pri njemu doma imajo recimo 1x ali 2x na teden brezmesno kosilo. Tudi, ko je za kosilo kakšna juha, mineštra iz zelenjave ali pa riž, morajo biti notri tudi kakšni koščki mesa. Meni ne paše, da bi vsak dan jedla meso.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#835 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 December 2011 - 05:55 PM

QUOTE(Ana @ 23. 12. 2011 - 17:20) View Post

Meni se zdi da mora vsak najt kaj mu paše. Kaj je najboljše za njegovo počutje. Mislim da je to veliko povezano s krvnimi skupinami. Jaz vem da mi meso paše in ga bom jedla še naprej. Če pa nekomu ni, pa tudi prav. Vsak daje v sebe kar sam presodi da je okej. smile.gif

Mene ravno zaradi tega zanima, katero krvno skupino mam.

• 0

#836 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 December 2011 - 06:00 PM

Jaz nisem vege in nikoli ne bom. Poslušam telo, jem kar mi paše. Nasplošno pa nisem fan svinjine in govedine. Všeč so mi bolj eksotične mesnine - ovca, divjačina,jagenjček. Pa standardni puran in piščanec.
Po 100 letih jebanja s hranjenjem sem pred cca letom ali dvema prišla do tega, da jem kar mi sede. Tako sem pač najbolj srečna in zadovoljna in tudi telesno se fajn počutim. Želim si edino še popedenat malo bolj obroke, da ne bom jedla po 20× na dan po malo, ampak imela neke recimo konstantne 4 obroke. to bi blo fajn.

Nimam nič proti vegijem, tudi sama drugače količinsko pojem malo mesa, tudi tedensko ga jemo malokrat doma. Se pa za vegi ali veganski način življenja ne bi odločila, za slednjega tudi zato, ker se mi ne da vlagat energije v takšen način prehranjevanja. Želim pa v prihodnosti poiskat ekološke načine pridelave, ko se odselim pa jemat meso pri kmetih, preverjeno, podobno jajca, sadje in zelenjavo. Saj ni težko, samo malo se je treba angažirati. kruh bom pa tako sama pekla.

Sem pa krvna skupina 0 (rh - ), in ne vem kaj točno to pomeni. Mislim da naj bi bile nule mesojede, samo ajz bi BP živela brez mesa, če bi pač tako naneslo. Tudi v gostilni si nikoli ne naročim zrezka, skratka, nisem orto mesojedec, vseeno pa me meso na krožniku sem ter tja ne moti. Če gremo pa kdaj kam jest in je bife hrana, ter kakšno zanimivo meso, ki ga še nisem poskusila, pa z veseljem probam.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#837 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85913 posts

Posted 23 December 2011 - 06:23 PM

QUOTE(Marmelada @ 23. 12. 2011 - 17:43) View Post

Ko bom jaz živela na svojem in si sama kuhala, bom sigurno ful manj mesa pojedla.

Jaz pa s tem nimam problemov, si skoraj vedno (povprečno 6X tedensko) skuham sama. Niti starša ne jesta veliko mesa, kar mi je všeč.

• 0

― V. Van Gogh

#838 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 December 2011 - 06:25 PM

QUOTE(Plain Jane @ 23. 12. 2011 - 17:55) View Post

Mene ravno zaradi tega zanima, katero krvno skupino mam.

Jaz sem skupina 0, kar je čisti mesojedec. biggrin.gif Ampak ne čutim potrebe po mesu, mogoče 2 krat letno; kadar mi zadiši pojem rezino pršuta (nekaj kar je v kosu, v glavnem; mlete stvari pa niti pod razno, ali kakšna maščoba).
Glede moje prehrane ni panike, ker itak nisem izbirčna, pa še doma kuham najmanj 4 krat na teden, in si seveda pripravim vse po svojem okusu. Je pa res, da odkar ne jem več mesa (ribe pa), sem spoznala veliko več zelenjavnih in drugih jedi. Moja obzorja so se razširila. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#839 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 23 December 2011 - 06:37 PM

Jaz imam od mesa najraje piščanca in purana. Divjačino sem mogoče parkrat probala, raznih zajcev, konjev, nojev,...tudi nisem. Brez svinjine in govedine bi komot živela, ker mi nista nekaj waw, sploh govedina. Od govedine so mi res zelo všeč edino steaki. Tudi jaz nameravam, ko se bom odeslila, iskat domačo hrano. Govedina in svinjina ni problem, to imamo doma, pri fantu tudi. Domače mleko imajo pri njemu, jajca se tudi dobijo pri komu, bolj problem se mi zdi piščančje meso. Se mi zdi, da se jih ne goji tako množično, kot prašiče in govedo. Svoj vrt pa hočem obvezno imet.

QUOTE(Jinadaze @ 23. 12. 2011 - 18:23) View Post

Jaz pa s tem nimam problemov, si skoraj vedno (povprečno 6X tedensko) skuham sama. Niti starša ne jesta veliko mesa, kar mi je všeč.

Jaz sem to mislila bolj zato, ker si bom potem res lahko pripravljala, kar si bom želela. Doma bolj vsake toliko kuham. Če že kdaj kaj naredim, se mi zdi smiselno, da bi bilo to za celo družino. Na koncu pa je vedno tako, da to jeva samo midve z mamo, mogoče kdaj tudi brat poje, oče pa nikoli. Jaz rada naredim kaj takega, kar mama sicer ne in očetu ter bratu to itak ni všeč, ker je drugačno. Za njiju mora bit vedno vse "po starem". Prav bedno se mi zdi. Potem je vsakič tako, da poleg mene kuha še mama in je gora umazane posode. No saj me je izučilo in ko kaj pripravljam, naredim samo zame.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#840 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85913 posts

Posted 23 December 2011 - 06:42 PM

Mi pa skoraj nikoli ne jemo skupaj kosil, zaradi služb. Starša skupaj, jaz posebej.

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users