Hjoj ja, brstični ohrovt je tud moj neprijatelj. In pa rdeča pesa!
Jaz imam zdaj obdobje rdeče pese in one špičaste, zelene cvetače. Oboje praktično dnevno kupujem na tržnici
Posted 26 January 2014 - 07:38 PM
Hjoj ja, brstični ohrovt je tud moj neprijatelj. In pa rdeča pesa!
Jaz imam zdaj obdobje rdeče pese in one špičaste, zelene cvetače. Oboje praktično dnevno kupujem na tržnici
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 27 January 2014 - 07:16 AM
Tudi meni brstični ohrovt ni bogve kaj - ne kuhan, ne pečenen. V obeh oblikah ima tisti ogaben priokus na koncu.
Pri meni je še vedno na vrhu tlačenka...ni šans, da jo dam v usta.
Posted 29 January 2014 - 07:47 PM
O fak, tlačenka; mislim, da je nikoli nisem jedla, oziroma mogoče enkrat. Gravž na stoto potenco.
Ko smo ravno govorili o brstičnem ohrovtu:
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 29 January 2014 - 09:27 PM
Kot bi svojega brata gledala, samo da je imel on navado v jok planit se preden je vonj sploh prisel do njegovega nosu.
Posted 29 January 2014 - 10:14 PM
Meni je brstični ohrovt še kar:)
Izrazito pa ne maram krvavic, klobas, vampov, jetrc... oz. nobene drobovine in karkoli takega kar pridelajo na kolinah.
V bistvu mi je od mesa kul samo piščančje, pršut in biftek. Pa še to bolj redko jem. Piščanca jem samo zunaj, ko se mi ne da kuhat, toastov s piščančjimi prsi sem se prenajedla, pršut in biftek je pa ponavadi za novoletne praznike.
Ne maram pasulja, bograča, enolončnice, mineštre... ničesar kar je nametano v en lonec in se prži notri 3 ure, da bazdi cela kuhinja.
Goveje oz. katerekoli mesne juhe, "restanga" krompirja, regrata, kolerabe,
marzipana in mandljev.
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 29 January 2014 - 10:16 PM
zbirčna Metka
Posted 29 January 2014 - 10:17 PM
Ma ja, vem. Še bi lahko naštevala Ampak včasih sem bila še hujša.
Bolje da začnem govorit kaj mi je všeč. Bom prej končala.
Posted 30 January 2014 - 07:02 AM
Na vrhu mojega seznama bo za vedno ostala prežganka, trenutno zdaj v nosečnosti pa tudi kakršnakoli omaka s smetano (grem takoj bruhnit sam da zavoham) in pa brokoli. Vedno sem ga imela rada zdaj pa mi rata slabo samo da ga zavoham.
Meni so pa tlačenka (oziroma žolca), krvavica in jetrca ter vampi, najbrž ene izmed jedi ki jih imam izredno rada, a jih jem parkrat letno.
Posted 30 January 2014 - 08:06 AM
Jaz ne jem ničesar "okisanega", torej solat, stvari, vloženih v kisu... skratka kis "makes me sick"
Potem ne maram kakšne pražene/tenstane zelenjave, ki jo moja tašča tako rada dela kot razne priloge (in jih meni še posebej vsiljuje, ker pač ne jem solate)
Drugega se pa trenutno ne spomnim
Posted 30 January 2014 - 08:46 AM
Posted 30 January 2014 - 08:47 AM
Ahahaha.
Zoey, mogoče boš pa še kaj začela jesti. Jaz tudi včasih nisem jedla veliko stvari, sedaj pa jem ogromno, kar včasih nisem, vključno z brokolijem in paradižnikom.
Mora pa biti brokoli skuhan 'al dente', drugače ni OK, se strinjam.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 30 January 2014 - 09:17 AM
Jaz pa včasih nisem marala skoraj ničesar od zelenjave (kot otrok), zdaj pa jem skoraj vse. Brokoli mi je všeč, brstični ohrovt tudi, še posebej pečen. Tudi ko je kuhan, mora biti še mal trdljav ja, se strinjam.
Izrazito ne maram hrena, mi kar obrača, ko ga pojem. In pa soka rdeče pese. Pa tudi klobase mi niso nikoli dišale.
Posted 30 January 2014 - 09:20 AM
Jaz pa klobase, ki jih dobim od fotra (so v celoti doma narejene in ravno prav dimljene), prav rada pojem, medtem ko se mi kakšne druge precej upirajo, ja... V trgovini tega sploh nikoli ne kupim in tudi od drugih jih ne maram vzet / jest.
Posted 30 January 2014 - 09:46 AM
Jaz hren redno mažem na kruh in konzumiram s sirom, čeprav zdajle zadnji mesec sem seg a prenažrla
Posted 30 January 2014 - 10:21 AM
Mesa itak ne jem, nobenega, ampak recimo klobas, vampov, krvavic... nikoli nisem sploh marala.
Ne vem, če hočem vedeti, kaj je tlačenka Izgleda ogabno.
Evo, tudi jaz zelo težko jem brstični ohrovt, hren in pa OLIVE! Drugega se ne spomnim trenutno... Nisem pretirano izbirčna.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 January 2014 - 12:51 PM
Mesa itak ne jem, nobenega, ampak recimo klobas, vampov, krvavic... nikoli nisem sploh marala.
Ne vem, če hočem vedeti, kaj je tlačenka
Izgleda ogabno.
Evo, tudi jaz zelo težko jem brstični ohrovt, hren in pa OLIVE! Drugega se ne spomnim trenutno... Nisem pretirano izbirčna.
tlačenka ali žolca je iz ostankov ušes, krempljev, repkov in zraven mislim da je za sprijemanje goveja juha nisem pa ziher. Moja babica jo pogosto dela...
Posted 30 January 2014 - 12:52 PM
Jaz nikoli nisem jedla ne klobas ne krvavic, mislim, da tudi vampov ne .... še dobro, da me doma niso silili. Vedno sva z bratom dobila kao hrenovko v joti. To sva preživela.
Posted 30 January 2014 - 12:59 PM
Jaz tudi včasih vsega boga nisem marala, zdaj sem se pa ogromno stvari navadila jest. Kar mi pa zlepa ne gre po grlu so pa olive, melone in svež paradižnik. Za te stvari ne vem, če jih bom kdaj sposobna jest, res mi niso všeč. Tudi brstični ohrovt ni moj najboljši prijatelj, ampak za njega še gojim upanje.
Posted 30 January 2014 - 01:15 PM
Meni je ful fascinantno, da toliko ljudi svezega paradiznika ne mara, sploh si ne predstavljam, kaj bi jih pri tem motilo. Ali pa pri brokoliju (cvetaco in brsticni potencialno razumem, ker imata res specificen vonj ).
R tudi ne mara svezega paradiznika, avokada in banan, pa kakrsnega koli sira (sploh tistih plesnivih), razen s pice ga ravno ne spraska dol.
Posted 30 January 2014 - 01:21 PM
Meni je tudi zanimivo to za paradajz, ker ga sama dolgo nisem jedla in so mi vsiii težili zaradi te zelenjave, skratka imela sem občutek, da to vsi jejo, sam jest ne. Zdaj ga pa jem že nekaj let in mi je dober
0 members, 0 guests, 0 anonymous users