Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#821 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 November 2005 - 05:07 PM

LPGirl, imaš prav. Zadeva bi bila bistveno boljša brez alkohola. Je pa namenjena mastni koži, ker vsebuje tudi glino, ki vsrkava maščobo. Drugače je pa krema dobra, ker ima kar nekaj antioksidantov, samo kaj, ko alkohol vse posračka.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#822 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 November 2005 - 05:19 PM

QUOTE(sonchika)
Vlažilna maska je res vlažilna. smile.gif Ima precej sestavin, ki delujejo vlažilno. Vsebuje glikole, za katere nekateri pravijo, da so rakotvorni, spet drugi trdijo, da niso. Ne vem. Ampak ziher je ziher. Ima pa maska že precej an vrhu konzervanse, kar sigurno ni v redu. Raje si omisli kakšno drugo, sicer pa te tudi ne metati v koš, ker ni napačna.

Krema je pa hudo mastna z enim samim antioksidantom. Žalost. Bila bi kvečjemu za suho kožo, pa še to, če imaš spodaj kakšen serum bogat z antioksidanti.

hwala sonchica, ti si res profi za to biggrin.gif
  • 0

#823 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 06 November 2005 - 07:28 PM

Punce, tudi jaz vas bom prosila za mnenje smile.gif

DNEVNA KREMA:
Aqua, Glycerin,
Cyclomethicone,
C12-15 Alkyl Benzonate,
Cocoglycerides,
Tapioca Starch,
Glyceryl Stearate,
Ethylhexyl Cocoate, Methylpropanediol,
Cetearyl Alcohol,
Ethylhexyl Triazone,
Hydrogenated Vegetable Oil,
Panthenol,
Cera Alba,
Creatine,
Disodium Phenyl Dibenimidazole Tetrasulfonate,
Phenyldenzimidazole Sulfonic Acid,
1-Methylhydantoine-2-imide,
Tocopheryl Acetate,
Sodium Ascorbyl Phosphate,
Ubiquinone,
PEG-40 Stearate,
Butylene Glycol,
Sodium Carbomer,
Chondrus Crispus,
BHT,
Phenoxyethanol,
Methylparaben,
Butylparaben,
Ethylparaben,
Isobutylparaben,
Propylparaben,
Iodopropynyl Butylcarbamate,
Parfum.

NOČNA KREMA:
Aqua,
Glycerin,
Cyclomethicone,
Hydrogenated Vegetable Oil,
Tapioca Starch,
Dicaprylyn Ether,
Stearyl Alcohol,
Cetyl Alcohol,
Glyceryl Stearate Ctrate,
Hydrogenated Coco-Glycerides,
Panthenol
Creatine,
1-Methylhydantoine-2-imide,
Retinyl Palmitate,
Tocopheryl Acetate,
Sodium Ascorbyl Phosphate,
Ubiquinone,
Caprylic/Capric Triglyceride,
Tridecyl Stearate,
Tridecyl Trimellitate,
Sodium Carbomer,
Trisodium EDTA,
Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate,
Butylene Glycol,
BHT,
Ethylhexylglycrin,
Phenoxyethanol,
Mthylparaben,
Ethylparaben,
Isobutylparaben,
Propylparaben,
Iodopropynyl Butylcarbamate,
Parfum.
  • 0

#824 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts
  • Interests:kozmetika v vseh pogledih

Posted 06 November 2005 - 10:20 PM

nočna je zelo v redu. dnevna pa premastna
  • 0
lp, Martina

#825 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23581 posts

Posted 07 November 2005 - 10:48 PM

Globinska negovalna krema za lase Gliss kur aroma tiefenpflege kur (roza škatla):

aqua, cetearyl alcohol, dimethicone, isopropyl myristate, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, hydrolyzed silk, sericin, pantolactone, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed wheat protein, dimethiconol, stearamidopropyl dimethylamine, cetearyl glucoside, behentrimonium chloride, cetrimonium chloride, mica, polyquaternium-37, ppg-1 trideceth-6, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, lactic acid, parfum, citronellol, coumarin, limonene, hexyl cinnamal, linalool, methylparaben, phenoxy ethanol, ci 77891, ci 17200
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#826 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 07 November 2005 - 11:47 PM

QUOTE(Martina)

Hvala Martina. smile.gif
Btw ti dve kremi sta Nivea Natural Booster.
Kaj pa mi priporočaš? Imam 29 let, brez (oz.redkokdaj) mozoljev, rahlo razširjene pore, ogrci po nosu in bradi. Mislim da imam mešano kožo, mastnejši T-predel.
Rabila bi tudi nekaj za gubice - predvsem okrog oči. Zdaj imam od avona Line eliminator z retinolom, ma ni preveč učinkovit.
  • 0

#827 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2005 - 07:21 AM

QUOTE(Marmelada)
Globinska negovalna krema za lase Gliss kur aroma tiefenpflege kur (roza škatla):

aqua, cetearyl alcohol, dimethicone, isopropyl myristate, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, hydrolyzed silk, sericin, pantolactone, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed wheat protein, dimethiconol, stearamidopropyl dimethylamine, cetearyl glucoside, behentrimonium chloride, cetrimonium chloride, mica, polyquaternium-37, ppg-1 trideceth-6, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, lactic acid, parfum, citronellol, coumarin, limonene, hexyl cinnamal, linalool, methylparaben, phenoxy ethanol, ci 77891, ci 17200

Fajn stvar. Ni toliko vlažilna kot pa naredi svilnate lase. Priporočam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#828 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2005 - 07:21 AM

Tinca, za okoli oči Scheller ginseng in beli čaj (zelena embalaža). Za obraz si pa omisli kakšno vlažilno kremo - z veliko antioksidanti je Avon M24.
  • 0

#829 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts
  • Interests:kozmetika v vseh pogledih

Posted 08 November 2005 - 11:19 AM

QUOTE(tinca)
QUOTE(Martina)

Hvala Martina. smile.gif
Btw ti dve kremi sta Nivea Natural Booster.
Kaj pa mi priporočaš? Imam 29 let, brez (oz.redkokdaj) mozoljev, rahlo razširjene pore, ogrci po nosu in bradi. Mislim da imam mešano kožo, mastnejši T-predel.
Rabila bi tudi nekaj za gubice - predvsem okrog oči. Zdaj imam od avona Line eliminator z retinolom, ma ni preveč učinkovit.

ali pa mogoče od afrodite ekstra vlažilna dnevna krema s kolagenom, ki jo lahko tudi okoli učk mažeš, če bi ti bila za okoli učk premočna (da bi te rahlo skelelo, ko bi si jo namazala), bi ti pa jz priporočala kamilično kremo za občutljivo kožo okoli oči od afrodite. na zs mi lahko pošlješ domač naslov pa ti pošljem testerje.
  • 0
lp, Martina

#830 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 November 2005 - 01:18 PM

Purifying Care Krema za Obraz (proti mozoljem)

Sestavine: Aqua (Water), Ethylhexyl Stearate, Zea Mays (Corn) Oil, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Sorbitol, Behenyl Alcohol, Glycerin, Stearic Acid, Alcohol, Farnesol, Potassium Cetyl Phosphate, Methylparaben, Phenoxyethanol, Allantoin, Faex (Yeast) Extract, Xanthan Gum, Bisabolol, Propylparaben, Stearyl Glycyrrhetinate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Retinyl Palmitate, Aroma (Fragrance), Lactic Acid, Arginine, Zinc Oxide, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Achillea Millefolium Extract, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin.

Hvala.

wink.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#831 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2005 - 02:05 PM

V tej kremi ni prav ničesar, kar bi odpravljajo mozolje. Je mastna in neuporabna za mastno kožo.
Ima pa nekaj antioksidantov in jaz bi rekla, da je to krema za normalno do suho kožo.
  • 0

#832 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 08 November 2005 - 03:42 PM

mene pa zanima za cistilne robcke od nivee

aqua, glycerin, dimethicone, isohexadecane, isopropyl palmitate, methyl-propanediol, taurine, aloe barbadensis, polyglyceryl-3 methylglucose disterate, sodium acrylates/C 10-30 alkyl acrylate crosspolymer, butylene glycol, phenoxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, citronellol, alpha-isomethyl ionone, geraniol, butylphenyl methypropional, hexyl cinnamal, benyzl sallcylate, parfum

upam da je prou napisan use
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#833 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 08 November 2005 - 04:07 PM

se neki oops.gif GARNIER essentials cistilno mleko

aquawater isopropyl, myristate, isohexadecane, ethylhexyl, palmitate, glycerin, vitis-vinifera/grape fruit extract, pyrus mallus/apple fruit water, acryllates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, carbomer, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, magnesium laureth sulfate, magnesium oleth sulfate, sodium chloride, sodium glycolate, sodium laureth-8 sulfate, sodium laureth sulfate, sodium oleth sulfate, trethanolamine, methylparaben, quaternum-15, parfumfragrance, benzyl salicylate, butylphenyl, methylpropional, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool

ce nism zdej tega 20 min prepisvala, crke so tok mejnhe da sm si mogla z lupo pomagat rolleyes.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#834 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 08 November 2005 - 04:35 PM

Moja nova pridobitev: Afroditin regenerator med& mandljevi proteini.

aqua, cetyl alcohol., glyceryl stearate, stearalkonium, chloride, mel, ceteareth-12, paraffinum liquidum, lanolin alcohol, parfum, hydrolyzed Sweet, almond protein, panthenol, propylene gylcol, methylparaben, citric acid, hexyl cinnamal....c.i 47005, c.i. 14720 (a tedva sploh paseta zraven?)

lase so res ful mehki pa disijo.a je zakej? biggrin.gif
  • 0

#835 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 08 November 2005 - 07:23 PM

Punca najlepša hvala.
Martina sem ti poslala zs, a tisto od Afrodite je za gubice? Res bi se rada znebila teh gubic, ali jih vsaj omilila, ker imam že komleks zaradi tega evil.gif

Zdaj moram itak porabit do konca Nivea N.B.
Danes mi je v lekarni dala tudi neke testerje - Eucerin. Kakšno mnenje pa imate o Vichy?
  • 0

#836 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2005 - 08:23 PM

QUOTE(*pikica*)
mene pa zanima za cistilne robcke od nivee

aqua, glycerin, dimethicone, isohexadecane, isopropyl palmitate, methyl-propanediol, taurine, aloe barbadensis, polyglyceryl-3 methylglucose disterate, sodium acrylates/C 10-30 alkyl acrylate crosspolymer, butylene glycol, phenoxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, citronellol, alpha-isomethyl ionone, geraniol, butylphenyl methypropional, hexyl cinnamal, benyzl sallcylate, parfum

upam da je prou napisan use

Komedogeno, sicer pa fajn. Za normalno kožo, ki ni nagnjena k mozoljem.
  • 0

#837 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2005 - 08:24 PM

QUOTE(*pikica*)
se neki oops.gif GARNIER essentials cistilno mleko

aquawater isopropyl, myristate, isohexadecane, ethylhexyl, palmitate, glycerin, vitis-vinifera/grape fruit extract, pyrus mallus/apple fruit water, acryllates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, carbomer, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, magnesium laureth sulfate, magnesium oleth sulfate, sodium chloride, sodium glycolate, sodium laureth-8 sulfate, sodium laureth sulfate, sodium oleth sulfate, trethanolamine, methylparaben, quaternum-15, parfumfragrance, benzyl salicylate, butylphenyl, methylpropional, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool

ce nism zdej tega 20 min prepisvala, crke so tok mejnhe da sm si mogla z lupo pomagat rolleyes.gif

Spet komedogeno, ampak boljše kot tisti robčki. Spet za normalno kožo brez problemov.
  • 0

#838 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2005 - 08:25 PM

QUOTE(lejck)
Moja nova pridobitev: Afroditin regenerator med& mandljevi proteini.

aqua, cetyl alcohol., glyceryl stearate, stearalkonium, chloride, mel, ceteareth-12, paraffinum liquidum, lanolin alcohol, parfum, hydrolyzed Sweet, almond protein, panthenol, propylene gylcol, methylparaben, citric acid, hexyl cinnamal....c.i 47005, c.i. 14720 (a tedva sploh paseta zraven?)

lase so res ful mehki pa disijo.a je zakej? biggrin.gif

Je za kej. smile.gif Je pa precej mastna reč. Se ti lasje ne zmastijo pretirano?
  • 0

#839 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2005 - 08:27 PM

QUOTE(tinca)
Punca najlepša hvala.
Martina sem ti poslala zs, a tisto od Afrodite je za gubice? Res bi se rada znebila teh gubic, ali jih vsaj omilila, ker imam že komleks zaradi tega evil.gif

Zdaj moram itak porabit do konca Nivea N.B.
Danes mi je v lekarni dala tudi neke testerje - Eucerin. Kakšno mnenje pa imate o Vichy?

Znebila se gubic ne boš, jih pa lahko prekriješ. smile.gif Pa čimprej uporabljati kreme z veliko antioksidanti. AHA kisline gub ne bodo izbrisale, pomagajo pa pri hitrejši regeneraciji kože, ki je zaradi tega lepša, mehkejša in svetleča.
O Vichyju jaz nimam najboljšega mnenja. Obstajajo določene kreme, ki so res dobre, ampak v večini gre za precenjeno kozmetiko. Ampak to je samo moje mnenje.
  • 0

#840 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 November 2005 - 09:09 PM

vlažilna krema Garnier Essentials

Aqua/Water, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Arctium Lappa/Arctium Lappa Root Extract, Lysine C13-14 Isoparaffin, Polyacrylamide, Xanthyn Gum, Alcohol, Cetearyl Glucoside, Laureth-7, Stearic Acid, Myristic Acid, Palmitic Acid, Disodium EDTA, Butylparaben, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Parfum/Fragrance, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool (F.I.L.B1117/3).

MF Creme Puff puder

Talc, Titanium Dioxide, Zinc Stearate, Calcium Carbonate, Parffinum Liquidum, Parfum, Sorbitan Sesquioleate, Methylparaben, Propylparaben, Lanolin, Polysorbate 60, BHA, [+/- CI 77007, CI77491, CI77492]

Revlon New Complection puder

Talc, Dimethicone, Silica, Nylon-12, Polymethyl Methacrylate, Zinc Stearate, Fluoro-Octyldodecyl Meadowfoamate, Polyethylene, Lecithin, Lauroyl Lysine, Dimethiconol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Diazolidinyl Urea. Lahko vsebuje tudi: Mica, Bismuth Oxychloride, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarines
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users