Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#821 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 29 May 2007 - 07:34 PM

aha huh.gif . ah sej bo bolše ko bomo v menopavzi biggrin.gif
  • 0

#822 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 May 2007 - 08:02 PM

QUOTE(rea @ 29. 5. 2007 - 17:52) View Post
Jenna sj mislm, da sm te že prašala, pa bom spet-heh, kolk časa pa jih jemleš?

Zdaj bom končala s tretjo škatlico, torej tri mesece.

besweety_inside,
skrbi so odveč. Jaz sem tudi, ko sem začela jemat, tisti mesec skos narahlo krvavela, je zoprno, ja, pa še kr malo panična sem ratovala (kljub temu, da so me mirili, da je to precej pogost in običajen pojav). No, z drugo škatlico se je to nehalo. Sem skoraj prepričana, da bo pri tebi isto.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#823 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 29 May 2007 - 08:20 PM

Če je sam prvi mesec, al pa še drugi mesec jemanja KT rahla krvavitev je vredu. Če se pa to konstantno ponavlja, so pa po vsej vrjetnosti tabletke prešibke zate. Moji sestri se je to čist skoz dogajal, tud zdej nazdnje, ko je prešaltala na Jarino. Najboljš, da omeniš svojemu ginekologu, ti bo on znal najbolje svetovat. Možno, da ti bo zamenjal tabletke ali pa predlagal, da namesto ene vzameš dve. Js na srečo nimam nobenih problemov s tabletkami, no razn na cajte boleče joške.
  • 0

#824 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 30 May 2007 - 08:25 AM

Da še povem svoje mnenje.Prejšnji teden sem bila pri ginekologu, in sem mu omenila, da še včasih imam vedno vmesne krvavitve (uporabljam tabletke Logest že eno leto), in mi je rekel, da to ni nič, in da od tega ne morem zanositi.Ker me je vseeno bilo strah,sem ga prosila, če mi da močnejše tabletke,in je rekel da ne.Zdaj si morem zapisovati kdaj imam vmesne krvavitve in naslednjič mu moram to pokazati.Rekel je, da drugih tabletk ne bom dobila,ampak maternični vložek.Sploh nevem kaj si naj mislim. se je že mogoče kateri zgodilo,da je imela vmesne krvavitve in jei ni hotel menjat?
  • 0

#825 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 May 2007 - 09:22 AM

Maternični vložek se ne vstavlja dekletom, ki še niso rodila. Ker se baje to smatra za strokovno napako, če ti ga vstavijo. Sem se zadnjič pogovarjala s svojo ginekologinjo in mi je to povedala.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#826 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 May 2007 - 10:13 AM

Učer k sm prebirala priložen listk pr tabletah, je pisal stranski učink- možni izcedek mleka iz joške, heh. Full se mi zdi, da so spremenil tist celotni listič, ker se mi zdi, da mam v spominu nekatere druge stranske učinke, ki jih zdj ni več napisanih+ nekateri stranski so pa dodani. Jaz se full spomnim, da je pisal tud izpadanje las, zdj pa recmo ne piše več tega.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#827 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 30 May 2007 - 11:05 AM

ma men je tud ginekologinja rekla, kao ja Tabletke so sam za preprečevanje nosečnosti, kao kaj to jeste, ker jih jem zard kože, in res se mi je koža popravla. Čist odvisno je kak ginekolog je, sto ljudi, sto čudi, isto velja pri zdravnikih, no in vglavnem jaz je nisem htela poslušat, sej jih jem komaj slab mesec, to ne more škodit, ene jih jejo pa leta in leta.
  • 0

#828 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 30 May 2007 - 11:45 AM

Sonchika,saj jaz to vem.Ampak zakaj mi je pa pol ginekolg to rekel? Naj kar prekinem s tabletkami če se mi bodo pojavlale vmesne krvavitve,ali jih naj dalje jemlem? Ker me je full strah, da bi zaradi teh vmesnih krvavitev zanosila.
  • 0

#829 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 30 May 2007 - 11:58 AM

Zanosila ne boš, samo zatež ginekologu, da naj ti jih zamenja, če pa ne bo hotu pa zamenej ginekologa. Saj js bi tko nardila. To, da maš pa skoz umesne karvavitve pa tud ničemur ni podobno. Katere tabletke pa jemleš, če smem vprašat. Drgač je pa tko, določen odstotek žensk ne prenese KT. Sam nč bat, zihr nisi ti med njimi.
  • 0

#830 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 May 2007 - 12:32 PM

Res rabiš bolj močne KT. Katere pa jemlješ, Pupa20? Pa zamenjaj ginekologa, ker to je problem, če stalno krvaviš. Noseča pa ne boš ratala.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#831 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 May 2007 - 01:06 PM

Logest jemlje če sem prav razumela. Jaz bi tudi jih zamenjala, ker je to najbrž res znak da so prešvoh zate.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#832 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 30 May 2007 - 01:12 PM

Jap, če se to ponavlja dalj časa, ji ne odgovarjajo. Js uporabljam Logest in sem z njimi res ful zadovoljna. Medtem, ko moja sestra je mela na začetku Logest,pa pol še ene dvoje in zdej nazadnje Jarino pa so se problemi skoz ponavljal. Tako, da mislm, da se je zdej odločila, da ne bo več na tabletkah, ker jih očitno njeno telo ne sprejema najbolje. Pa pri starejši sestri se je zgodilo isto.
  • 0

#833 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 30 May 2007 - 03:36 PM

Jap, punce Logest jemlem.Drugače mi jih ginekolog noče zamenjati.In mi teži z materničnim vložkom.Jaz pa tega ne mislim imeti v sebi. smile.gif Mislim, da bo kar zamenjala ginekologa.Ker to ne pelje nikamor s temi krvavitvami.
  • 0

#834 rock_chick

rock_chick

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 30 May 2007 - 03:49 PM

Ma ja, jst sm tista nesrečnica k mi nobene ne odgovarjajo. Pr večih sm mela skoz vmesne krvavitve, najhujše pa je, da pr meni ne ublažijo bolečin ampak jih spotencirajo... tko da pol med menstro skor umrem od bolečin, in se zabijam s ketonal fotre. Zdej sm mela 3 mesece Yarino pa nimam krvavitev, ampak ta prva dva do 3 dneve menstre so pravi pekel, bolečine s5 za crknt, tko da sva se s fantom odločla da bova pač našla neko alternativo, ker tko pač ne gre. Mi je pa bedno, ker sm misla, da bo Yarina ql, obviously not ermm.gif Če hoče katera, mam še eno škatlco tabletk, nej mi pošlje na ZS svoj naslov pa bom poslala smile.gif
  • 0

#835 rock_chick

rock_chick

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 30 May 2007 - 04:06 PM

No za uno škatlco me je ena punca že kontaktirala, tko da ni več aktualno smile.gif
  • 0

#836 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 June 2007 - 12:04 PM

Ma jebentiš! Pozabila sm vzet tabletko včer zvečer, pa sm jo vzela šele dans zjutri. Ker sm na začetku jemanja, morm zdej počakat en teden, brez seksa- in to glih zdej k se bova s fantom po dolgem času spet stiskala in potem spet nekaj časa nič. Ma kaj naj nardim. Po kondomih me začne vse srbet spodej ermm.gif mad.gif
  • 0

#837 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 02 June 2007 - 02:12 PM

mogoče pa ti sam določen tip/vrsta kondomov ne utreza?
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#838 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 June 2007 - 03:24 PM

hja, sj ne vem, k sva uporabljala sam durex, sam potem me je pa po vsaki uporabi preveč srbel in sm se jim kr opovedala.
  • 0

#839 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 02 June 2007 - 05:05 PM

Meni so tudi fuj fej, mam čez ene tri dni prvi pregled in bom zaprosla za tabletke.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#840 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 04 June 2007 - 05:15 PM

QUOTE(ananas @ 2. 6. 2007 - 14:24) View Post

hja, sj ne vem, k sva uporabljala sam durex, sam potem me je pa po vsaki uporabi preveč srbel in sm se jim kr opovedala.

A to lahko pomeni alergijo?
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users