Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#8361 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14285 posts

Posted 18 March 2014 - 03:12 PM

Zagovedneži. Stojim v vrsti v lekarni, dve osebi še za menoj, en pred mano. Pride še ena farmacevtka, pozove ljudi, ki nimajo recepta. Oseba za mano vehementno odkoraka k njej. Res, zadnji bodo prvi. 

Seveda nisem držala jezik za zobmi.

Šele po končanem nakupu sem opazila, da ni upoštevala linije zasebnosti. Spet, nisem bila tiho.

Ne razumem na splošno, po kakšni logiki ljudje mislijo, da so upravičeni da so prej postreženi, ko se odpre nova blagajna, če pa so prišli zadnji?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#8362 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 18 March 2014 - 03:44 PM

Kaj si pa rekla prvic? To res skoraj zmerom naredijo,  je meni tudi cudno..

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#8363 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15252 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 18 March 2014 - 03:50 PM

Po svoje si tolmacijo princip 'Kdor prvi pride, prvi melje'. Kdor prvi pritece k blagajni, je prej na vrsti.

Pa tudi razvrscanje iz vrste v novo gre res ponavadi tako, da se tisti, ki so najdlje oddaljeni od prve blagajne pac razvrstijo na tisto, ki se na novo odpre.

Nima pa nikoli ne glave ne repa taksna koordinacija.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#8364 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26040 posts

Posted 18 March 2014 - 04:01 PM

Pri nas na faksu imamo par okenc v referatu in je vedno ena sama dolga linija, potem se pa pac ko si na vrsti premaknes k okencu, ki se je ravno sprostilo. No cutzies. Kar se mi zdi fer, sploh ker jih je lahko 5 fertik v 5ih minutah, lahko pa en sam tam sloni 10+ minut (odvisno od tega, kaj rabijo uredit). 

V trgovinah pa vseeno opazam kaos pri razvrscanju, ampak se ponavadi ne sekiram kaj dosti, ker sproti skoordinirajo, koliko oseb rabijo na blagajni, da ni prehude guzve, pa self-scanning terminali so tudi ze na voljo ponekod (ze kar mimogrede, ko stvari v kosarico nalagas, z laserjem poskeniras, kaj imas, in na terminalu potem samo se placas). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#8365 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14285 posts

Posted 18 March 2014 - 04:04 PM

Kaj si pa rekla prvic? To res skoraj zmerom naredijo,  je meni tudi cudno..

Da sem bila v vrsti pred njo. Nisem počakala na njeno reakcijo, ampak samo zakorakala k farmacevtki.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#8366 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 March 2014 - 08:17 PM

Ljudje, ki so člani neke obskurne sekte/kulta in te na vsak način prepričujejo v svoj prav in te poskušajo zvabiti mednje. 

Res si nisem mislila, da so takšne stvari pri nas tako zelo razširjene. -_-

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#8367 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 24 March 2014 - 01:15 PM

Bele nizke allstarke. Ne bi si jih kupila za nič na svetu. Drugače sem fan te firme, ampak jih ima že vsaka druga.

Zato sem si zadnjič kupila črne :D

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#8368 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23418 posts

Posted 24 March 2014 - 02:39 PM

Zdaj je pač IN, da imaš nizke in bele. :D

Jaz še vedno vztrajam s klasičnimi do gležnjev.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#8369 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46128 posts

Posted 24 March 2014 - 02:47 PM

Varnostne gesla, ki morajo ustrezat vrsti zahtev - ne smejo biti prekratke, ne predolge, vsebovati morajo velike črke, majhne črke, številke, ne smejo biti podobne stari kodi. Vedno ko morm menjat takšno geslo skoraj dobim živčnega, da ne omenjam veselja, ko takšno geslo potem itak takoj pozabim in ga si ga ravno zapomnim do takrat, ko ga morm menjat. 

• 0

#8370 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 24 March 2014 - 02:52 PM

Jaz še vedno vztrajam s klasičnimi do gležnjev.

Jaz imam tudi troje do gležnjev, zdaj sem pa želela nizke, ker mi višji ne pašejo h krilu :)

U hvala Kalypso, si me spomnila, da moram najdet kodo za klučavnico za kolo :D

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#8371 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26040 posts

Posted 24 March 2014 - 02:53 PM

Ja! To imamo mi na faksu nastavljeno, vsakic zgubljam zivce zraven. Pa zraven se vedno pazim, da notri ni nobenega y ali z.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#8372 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 25 March 2014 - 09:10 PM

• Ena oseba, ki se ima za super pametno in ima o vsaki temi kaj za povedat. Če pa ji nazaj odvrnemo kaj, kar ji ne paše, pa reagira, kot da smo mi neumni. Wtf.
  • ta ista oseba, ki misli, da če nisi vegetarijanec, se ti ne smejo smilit mučeni psi in mačke. Ker pač ješ meso. In je baje to isto

• 0

#8373 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19385 posts

Posted 17 April 2014 - 09:22 AM

Lidlova reklama na radiu :o

• 0

#8374 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5206 posts

Posted 21 April 2014 - 10:50 AM

Ljudje, ki ne razumejo pomena besedne zveze "osebni prostor". In potem v trgovini na blagajni stoji bližje kot moj fant, kadar sva skupaj. In bolj ko nastavljam komolce in bolj ko se odmikam, bolj leze k meni. Ko plačujem, mi pa potem še skoraj v denarnico pade.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#8375 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 21 April 2014 - 04:40 PM

Ljudje, ki ne razumejo pomena besedne zveze "osebni prostor". In potem v trgovini na blagajni stoji bližje kot moj fant, kadar sva skupaj. In bolj ko nastavljam komolce in bolj ko se odmikam, bolj leze k meni. Ko plačujem, mi pa potem še skoraj v denarnico pade.

meni gre tudi to na živce. Pa ne samo v  trgovini...

- ljudje, ki mislijo, da če jih vljudno pozdravim ko se usedejo poleg mene na vlaku, pa se začnejo z mano menit, kot da smo v žlahti. Džizs človek, samo pozdravila sem te. Ne zanima me, kaj se dogaja s sestro od sestričnine mame od bratranca...
- ljudje, ki na blagajni mečkajo in ne vedo, ali bi najprej plačali, al najprej zložili svoje stvari... Posledično pa delajo živčno mene, pa še gužvo delajo :S

• 0

#8376 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 21 April 2014 - 05:05 PM

Mogoče sem že kdaj napisala pa vseeno:

- na živce mi gre kako te prodajalke v mullerju ocenijo po obleki in temu primerno s tabo ravnajo...(enkrat sem šla tja ravno po nekem dogodku in sem bila bolj elegantno urejena so se kar lepile name, spet naslednjič sva šli s kolegico v supergah pa še neke vrtnice so delili pa seveda ni nobena nič dobila, še kupovali sva parfum in je šel en prodajalec prav mimo pa naju sploh ni vprašal če potrebujeva pomoč, medtem ko se je smukal okrog vseh ostalih gospodičnah okrog. Meni res to ni pravi odnos, da te ocenijo glede na videz sploh pa ker imam tudi eno kolegico, ki je skoz športno oblečena pa vedno pokupi pol diorja in teh znamk tam, toliko o tem. Pa ja mlajša zgledam, ampak se dostikrat užaljeno počutim, ker pač ne nisem v resnici več tako suuper mlada in si želim včasih malo več spoštljivega obnašanja od prodajalk, ki so po možnosti še mlajše od mene.)

- posledično, če si v supergah, ajde muller mogoče še gre skozi, v limoniju pa te spremljajo kot da boš pol trgovine okradel in ne moreš niti v miru pregledat stvari. To je v bistvu glavni razlog da tja sploh ne hodim več.

- Ko smo že pri tem mi gre na živce tudi tikanje (sploh v lokalu, restavracijah, trgovini, pošti itd.) Meni je to včasih res prav nesprejemljivo, ne vem.

:ph34r: 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#8377 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17447 posts

Posted 21 April 2014 - 05:09 PM

Podpis pod vse. Jaz vse vikam in pričakujem enako!

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#8378 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46128 posts

Posted 21 April 2014 - 05:34 PM

Še en podpis.

• 0

#8379 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17102 posts

Posted 21 April 2014 - 05:36 PM

Tudi jaz, čeprav se ob vikanju počutim staro, in ponavadi, razen če nisem v kaki banki, trgovini, npr. da kdo tako pride kak delavec itd, ali pa da z nekom govorim dlje časa takoj rečem naj me prosim tikajo.

Tudi v službi se vsi tikamo med sabo, res pa je da nikakor ne morem preko tega da bi tikala šefa. Pa mi je že rekel, oktobra in zdaj vse stavke tako okrog obrnem da mi ni treba reči ne ti ne vi. O_o.... Pa sem edina, ki ga ne tikam. Ne morem pač, tuje mi je.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#8380 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 April 2014 - 05:37 PM

Jaz vedno vikam, mi je pa ljubše, če mene tikajo :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users