Na živce mi gre, da katerikoli praznik je se na vseh prireditvah pečejo čevapi. Štekam, ljudje jih imajo radi, ampak potem v zaprtih prostorih ogabno smrdi po čebuli, za dneve kot je pust bi pa res lahko postregli s kakšno našo tradicionalno jedjo.

Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 05 March 2014 - 08:29 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 March 2014 - 10:36 AM
Posted 05 March 2014 - 10:51 AM
HAHAHAHAHAHA!!!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 05 March 2014 - 11:03 AM
Post.
Ne razumem poante posta. Vsako leto sem potem na veliko kregam naokoli, ampak noben ne podpira mojega mnenja. Ne razumem, da se na post ne je mesa, ampak potem folk na veliko kupuje ribe?! Tega preprosto ne razumem.
Posted 05 March 2014 - 11:08 AM
Oh ja
Posted 05 March 2014 - 11:17 AM
Saj pri postu se ne gre samo za meso... jaz sem se npr. odločila, da bojkotiram sladkor. Gre pač za "mind over body"...da si v tem času dokažeš, da si dovolj močan, da premagaš slo.
Posted 05 March 2014 - 11:18 AM
Starsa "ubogega" dojencka, katerega niso smeli previti sredi lokala na Bledu. Forsirata to sokantno (not) zgodbo po FB... mediji so seveda zagrabili in se postavili na njuno stran. Me je pa presenetila raja s svojimi komentarji. Sem pricakovala splosno ogorcenost ljudi... ker je ipak dojencek vpleten. Vecini je jasno, da ni vljudno brez dovoljenja lastnice kar sam zaceti previjati "posranca" v nekem lokalu. Tudi ce je prazen. Sploh, ce je previjalnica na voljo (po besedah ogorcene mame je bila temperatura tam prenizka... dojencek pa ima seveda pravico biti previt na toplem).
sem tudi že doživela, da so previjali otroka kar na klopci restavracije ... medtem, ko so za sosednjo mizo ljudje jedli. Tako da me nič več ne preseneča!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 05 March 2014 - 11:20 AM
Post ima tradicijo v starih časih, ki je čisto logična. Pač mesa od kolin je po pustu zmanjkalo, prav tako pa tudi z toplejšim vremenom ni bilo več užitno (časi brez hladilnika). Po veliki noči, ko se je spet začelo delo na polju, pa so potrebovali bolj kalorično hrano.
Posted 05 March 2014 - 11:23 AM
Starsa "ubogega" dojencka, katerega niso smeli previti sredi lokala na Bledu. Forsirata to sokantno (not) zgodbo po FB... mediji so seveda zagrabili in se postavili na njuno stran. Me je pa presenetila raja s svojimi komentarji. Sem pricakovala splosno ogorcenost ljudi... ker je ipak dojencek vpleten. Vecini je jasno, da ni vljudno brez dovoljenja lastnice kar sam zaceti previjati "posranca" v nekem lokalu. Tudi ce je prazen. Sploh, ce je previjalnica na voljo (po besedah ogorcene mame je bila temperatura tam prenizka... dojencek pa ima seveda pravico biti previt na toplem).
Res ubogi starši in še bolj ubogi dojenček, ki ima takšne starše. Kolikor si uvideven do drugih, bodo tudi drugi do tebe. res nastane problem, ko ugotoviš, da ni previjalne mize nikjer v bližini. Jaz sem to reševala s tem, da sem se zavlekla v najbolj oddaljen kot prostora in previla v vozičku (če je bilo premrzlo, da bi stvar opravili v avtu). Vedno sem pazila, da ni nikogar motilo in smo bili vsi zadovoljni (previt otrok pa najbolj).
Posted 05 March 2014 - 02:31 PM
Zadnje čase me razkuri, ker vsak, ki je o nečem nekaj prebral je potem kar strokovnjak za neko zadevo. Bodisi v službi, ko se nekatere že 20 let držijo nekega delovnega mesta, pa jih potem pošljejo na neko izobraževanje, ob povratku pa se počutijo, kot da so vso znanost glede določene tematike pobrale. Pa na živce mi gredo nutricionisti, oz. vsi samooklicani strokovnjaki za prehrano. Po eni strani prav upam, da se uvedejo licence in naj se gredo potem solit vsi skupaj. Enako me živcirajo vsi, ki so si na netu postavili diagnozo, poiskali rešitve, potem ko čudnežni zvarki ne delujejo pa mene klicarijo.... Ni moj dan.
Posted 05 March 2014 - 02:33 PM
Se strinjam glede licenc. Enako bi moralo biti tudi za prevajalce, ne pa da je tak dumping zaradi ljudi, ki prevajajo za drobiž. Sama ne prevajam, opažam pa tak trend.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 March 2014 - 02:40 PM
Se strinjam, isto una fora, ki jo je JIna zadnjič objavila, glede oblikovalcev. Čeprav na žalost še iz zdravniki ni več bistveno boljše. Vsi znajo vse.
Posted 05 March 2014 - 02:45 PM
Se strinjam, podobno opazam v novinarskih vodah. Se se odlocam, kaj je bolj motece - eno, drugo ali kombinacija obojega. Verjetno slednje.
Ceprav me vcasih tudi pri nasi stroki (govorim zdaj konkretno o zdravstvu) zbode, ko govorijo o sistematicnem pregledu informacij in se sklicujejo na neke raziskave, medtem pa mirne vesti spregledajo, kaksne so uradne pozicije dolocenih priznanih tujih institucij, organizacij in organov, ko jim pac tako zapase.
Posted 05 March 2014 - 02:51 PM
Za vsako teorijo se da naredit raziskavo, ki le to teorijo potrdi ali ovrže. Naše zdravstvo je pa itak napredno kjer določenim paše in zastarelo pri stvareh, ki nekaterim koristijo.
Posted 05 March 2014 - 02:56 PM
Definitivno. Mene sicer ze nekaj casa zuli, da bi se poglobila v primerjavo smernic in oznacevanja artiklov (vkljucno z nalepkami in navedbami dolocenih informacij in standardov) med razlicnimi drzavami. Me mika, da bi se tega lotila v okviru magistrske, ker je ogromno nekega 'framinga' (in politike) posredi, ko pride do komunikacije kakrsnih koli dognanj, odvisno pac od konteksta (vkljucno s problematiziranjem trenutne situacije, zastavljenimi cilji in ciljnimi skupinami).
Posted 05 March 2014 - 02:58 PM
To bi pa z veseljem prebrala. Sošolka je na dodiplomcu pisala o tem, od kje je uvožena zelenjava po naših marketih, tudi zanimivo. Včasih se mi zdi, da bi te lahko ure poslušala, dokler ne bi prišle na vegeterianstvo , ful pogrešam znanje živilstva
Posted 05 March 2014 - 03:11 PM
Hehe, jaz sem tudi pomislila, da bi se verjetno v marsicem ujeli in da bi imeli veliko materiala za razprave (vegetarijanstvo niti ni moja najljubsa tema sicer, je pa veckrat na sporedu, ker je pac dostikrat predstavljeno precej enostransko in/ali kontraverzno, in se potem potrudim svoj piskrcek zraven pristavit, ce ga ze kdo drug ni ). Drugace pa vedno rada prebiram tvoje izkusnje iz 'foha' - take in drugacne, ker jih sama iz prve roke pac nimam.
Posted 05 March 2014 - 03:38 PM
Več ko imava znanja, bližje sva si, se mi zdi.
Posted 05 March 2014 - 05:03 PM
Pač ene babe so konstantno prilepljene na svojega dedca.
Smešno.
Ja, te poze sem opazila ravno pri tistih dveh ženskah, ki sta bili zraven za novo leto in sta se stalno nekaj stiskali s fantoma, se ga dotikali, lupčkali, kar mi gre tudi na živce.
Se strinjam, podobno opazam v novinarskih vodah. Se se odlocam, kaj je bolj motece - eno, drugo ali kombinacija obojega. Verjetno slednje.
Ceprav me vcasih tudi pri nasi stroki (govorim zdaj konkretno o zdravstvu) zbode, ko govorijo o sistematicnem pregledu informacij in se sklicujejo na neke raziskave, medtem pa mirne vesti spregledajo, kaksne so uradne pozicije dolocenih priznanih tujih institucij, organizacij in organov, ko jim pac tako zapase.
Se strinjam glede licenc. Marsikje ni več nobenega reda, ker vsak kar vse zna. Nekdo je nekaj študiral, pa ga izpodrine kar nekdo. Recimo eno poznam, ki ji je nekako uspelo priti v novinarske vode, v razne oddaje na radiu in tv in nekaj piše, ne zna pa npr. pravilno napisati besed predsednik in film, pa tudi njena slovnica na socialnih omrežjih je porazna.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 March 2014 - 09:43 AM
Saj pri postu se ne gre samo za meso... jaz sem se npr. odločila, da bojkotiram sladkor. Gre pač za "mind over body"...da si v tem času dokažeš, da si dovolj močan, da premagaš slo.
Saj to razumem, tudi vem v čem je bistvo posta.
Na živce oz. ne razumem te ideje ne bomo jedli mesa (niti klobas, paštete...) bomo pa ribe. Za moje pojme ni logike.Pika.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users