Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#8241 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17101 posts

Posted 15 February 2014 - 11:04 AM

še otroci narobe naučili.

Aja, pa še to mi je pri njih smešno, da loncem rečejo črepinje, oz. črepije. Wtf. :lol:

Lonci so črepne/črapne. -_-

* Ful mi gre na živce ta nova 'igra' na fb, kjer se moraš posnet kako spiješ pol litra piva in nominiraš tri kolege. Mislim, wtf? Bedarija totalna.

* Skoraj sem dobila sladkorno od poplave takšnih in drugačnih slik, sporočil in ostale navlake za valentinovo včeraj. Vse skupaj mi je tako prisiljeno. Če mora biti valentinovo, da se fant/punca spomni, da ti nekaj podari, te pelje na večerjo ali ti jo skuha, potem bi se malo zamislila. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#8242 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 February 2014 - 12:31 PM

Meni pa grejo hejterji valentinovega na zivce in nenehno ponavljanje : ce mora biti valentinovo, da se spomnis... Blabla.
  • 0
Viens, reste ici!

#8243 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 15 February 2014 - 12:56 PM

Mene valetninovo ne moti. Je pač tradicionalen "praznik" za izkazovanje ljubezni. Saj ne pomeni, da se druge dni v letu ljudje nimajo radi. Tisti, ki se nimajo, pa pomoje tudi valentinovega ne praznujejo.

Ok, nekateri prazniki so verski, državni,.... Zakaj nihče nima nič proti pustu, noči čarovnic, silvestrovanju, dnevu žena,...? Za vsakim stoji nekaj tradicionalnega. Če ne druga, za pusta so krofi, za martinovo vino, za valentinovo čokolada... Kdo ne mara čokolade? :D

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#8244 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 February 2014 - 02:24 PM

Tradicionalen praznik? Ja ni, ne. Je praznik, ki so si ga izmislili ameriški prodajalci čokoladIC in osladnih kartic.

Drugače pri nas praznujemo Gregorjevo, ampak seveda na to vsi pozabijo. 

Gregórjevo je praznik, povezan z zaljubljenci. Tega dne se po ljudskem izročilu, 12. marca, ptički ženijo.

• 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#8245 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3377 posts

Posted 17 February 2014 - 05:58 PM

Tudi meni gre to na napihovanje valentinovega na živce, sva zmenjena da si nič ne kupujeva edino on mi prinese rožico pa greva na večerjo (pa če bi bila v lastnem stanovanju bi si jo sama naredila samo za valentinovo pa res ne bom sedela z njegovimi starši na kavču  :roll: )

To kar gre pa meni na živce je da folk res nima mere kaj objavlja na fb. Ena kolegica je rodila in je takoj objavila sliko k ima spalno srajco komaj čez intimne dele se vidi da je spodaj gola, potem ko je prisesana na joške mislim daj obdrži nekaj zase, res me ne zanima kako zgledajo vsi tvoji intimni deli  :yucky:

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#8246 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 19 February 2014 - 08:22 AM

mayckica, meni je to, kar vidva "delata" za valentinovo, ze praznovanje ;)

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#8247 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 25 February 2014 - 08:53 AM

Ljudje, ki na vse brezdomce gledajo kot na lenuhe, ki se jim ne da delat.

In lepo prosim: prodajanje Kraljev ulice JE delo. Bi res rada videla kdo še bi vso zimo stal na mrazu cel dan in prodajal časopis.

• 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#8248 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 25 February 2014 - 09:10 AM

Meni se brezdomci zasmilijo vsakic, ko gre kdo mimo mene.
Ne maram prevec po centru hodet ravno zaradi njih, ker me vedno stisne pri srcu.
Kraljev ulice se pa bojim ker se skos derejo pa tezijo na troli. Vsakic!
Zadnjic sem stala pri posti in cakala na trolo in sta prisla 2 kralja ulice in se postavila cisto poleg mene. Se premaknem za dober meter "da bom pogledala koliko je se do trole" in se prestavita skupaj z menoj :o
Hvala bogu je potem prisla trola.
  • 0

#8249 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14285 posts

Posted 25 February 2014 - 09:17 AM

Meni gre en brezdomec na živce, ker se je za mano že drl, da sem p****, eni punci je rekel, da za psa je lahko kupila hrano, da zanjga pa ne more in, da naj mu dam več kot 1€, ker testenine stanejo 5€ v Nami. Kdo je on, da mu bom jaz polagala račune?

Bi bilo pa krivično posploševati to na vse.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#8250 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 25 February 2014 - 09:19 AM

Itak imaš tudi med njimi take primere, ampak večina jih je res prijaznih (govorim o prodajalcih Kraljev). 

• 0

#8251 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 25 February 2014 - 09:45 AM

Meni se po večini niti ne smilijo, se v bistvu ne ukvarjam z njimi. Je res, da niso vsi sami krivi, da so pristali na cesti, večina pa mislim, da jih kar je. Enako velja za zasvojence. Niso si vsi sami krivi, večina pa.

Vsekakor se pa strinjam, da je prodaja Kraljev ulice tudi delo in celo lahko rečem, da dostikrat kaj pametnega piše v tem časopisu/reviji...

Pomagaj tistim katerim se čutiš dolžen pomagati! Jaz se nekak tega načela držim in pri meni so to živali! Vedno ble in vedno bodo!

• 0

#8252 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 25 February 2014 - 09:51 AM

Enako velja za zasvojence. Niso si vsi sami krivi, večina pa.

Kako da ne?

• 0

#8253 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 February 2014 - 12:34 PM

Meni se ne zasvojenci ne brezdomci ne smilijo.

Vsak se odloča kakšno pot bo izbral v življenju, vsak sprejema odločitve. 

Kralje ulice kupim tu in tam, v Mariboru. Pa vedno pustim 5eur.

• 2
Viens, reste ici!

#8254 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23418 posts

Posted 25 February 2014 - 01:50 PM

Meni se zasvojenci ne smilijo, ker so si čisto sami krivi za to, kjer so pristali, medtem ko pri brezdomcih velikokrat ni tako. Denarja pa kljub temu brezdomcem ne dajem, ker ga večina itak porabi za alkohol, kar pa se mi zdi škoda.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#8255 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 25 February 2014 - 01:57 PM

Oprah je enkrat rekla  poverty is only 2 paychecks away ... kar pomeni, da izgubiš službo, 2 krat ne dobiš plače ... predstavljajte si, da imajo ljudje kredite. Takoj lahko pristaneš na cesti, še banka ti rubi,

in če nimaš zaledja prijateljev in družine si tudi ti lahko takoj na cesti. Brezdomec. Vsak od njih ima svojo zgodbo. Med njimi so tudi intelektualci, ljudje, ki so po nesrečnem spletu okoliščin ostali brez služb, ali stanovanja.

Popolnoma razumem, da pijejo alkohol. Poskusite preživeti eno zimo na ljubljanskih ulicah. 

• 0

#8256 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26167 posts

Posted 25 February 2014 - 02:01 PM

Se strinjam za brezdomce...hitro lahko pristaneš na dnu/tleh. Kar se pa odvisnikov tiče - nihče jih ni prisilil, naj vzamejo prvi, drugi, zadnji šus.

• 0

#8257 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 25 February 2014 - 02:12 PM

Že res. Bi nas pa tudi morale zanimate njihove zgodbe, vzroki, da je do prvega šusa sploh prišlo. Da, pri nekaterih gre za radovednost, peer pressure, itd. So pa spet pri drugih v ozadnju res pretresljive zgodbe ...

• 0

#8258 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 25 February 2014 - 02:18 PM

Jaz sem včasih vedno dala skoraj vsakemu brezdomcu nekaj. Potem sem pa večkrat videla odnos nekaterih (zmerjanje, ker gospa ni dala dovolj denarja, metanje podarjene hrane v človeka, ki je le-to podaril...) in se mi je vse skupaj zelo zamerilo. Tudi nek prodajalec Kraljev mi je enkrat zagrozil, da ve, kje sem doma, da naj mu dam mal več denarja, da si bo lahko kaj privoščil. Pa tudi organizirano klošarstvo, kjer svoje zasužnjene delavce pripeljejo, da klošarijo, potem jih pa poberejo. Vem, da niso vsi takšni, ampak preprosto mi je preveč komplicirano, da bi presojala vsak posamezen primer, zato jih zadnja leta ignoriram. Razen, če se zgodi, da za koga res začutim, potem mu dam kaj. Sicer ne. Tudi nimam slabe vesti zaradi tega. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#8259 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14285 posts

Posted 25 February 2014 - 02:19 PM

Se strinjam s Kinky. Veliko časa sme preživela z bivšimi zasvojenci, moj bivši fant je bil na heroinu. Zadeve res niso tako enostavne kot si predstavljate.

Immortelle, se strinjam s tabo. 

V lepem spominu mi je ostal starejši gospod, ki je prosil za hrano. Sem se ustavila ob njemu, da mu dam drobiž in videla, da imam od kovancev le 2€. Nisem imela srca, da grem stran in sem mu jih dala in mi je rekel "gospa, to je veliko denarja" :cry:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#8260 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29911 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 25 February 2014 - 02:31 PM

Čakaj, zakaj bi nas morale zanimati njihove zgodbe? Jaz odkrito priznam, da imam ničelno toleranco do pijancev in džankijev. In pika. Vem, da so vmes drugačne prioritete, zato tudi nikoli ne zavijam z očmi, ko si fizični delavec kupi pol bele štruce, salamo, piksno piva in 2 škatli čikov, vendar mi na kraj pameti ne pade, da bi dala zapitemu žicarju/žicarju na drogi kaj drobiža. Pa me prav malo briga, ali so to dvojna merila. Dam pa vsaj dvakrat na leto kar nekaj denarja za otroke. 

• 1

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users