Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#8221 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 February 2014 - 10:59 PM

Ne, ni res. Je pašta. In potem so špageti, evo, 2 vrsti. :D

Pri nas pa makaroni in spageti :P.
Pa idi k babiju!? Kdo tak govori hahaha?!
  • 0
Viens, reste ici!

#8222 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 February 2014 - 11:00 PM

Idi k babiju, ti bo postregla repincl s fižolo in jajčko. HAHA :D

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#8223 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46128 posts

Posted 10 February 2014 - 11:01 PM

Kaj jajčko, jajco! :lol:

• 0

#8224 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 February 2014 - 11:03 PM

No, še ena posebnost: v Bovcu, in nekaterih drugih delih slovenskega visokogorja, ženske uporabljajo moški spol, ko govorijo o sebi. To mi je mama povedala, ker je hodila v Tolmin v šolo.

In so govorile njene sošolke: sm šu (sem šel; namesto sem šla). :D :D

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#8225 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17447 posts

Posted 10 February 2014 - 11:05 PM

Sploh ne rabi biti visokogorje. Poznam nekaj ljudi iz Jesenic in Radovljice, ki tako govorijo. Ampak starejše ženske, seveda.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#8226 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 February 2014 - 11:07 PM

^^ Aha, zanimivo. :) Pa na Gorenjskem (ponekod) je grožnja: bom mamiju povedu. :D 

• 0

#8227 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 10 February 2014 - 11:23 PM

Aja ajde recimo :closedeyes:

-_- Tudi špageti so pašta. Samo pač vrsta pašte.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#8228 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17101 posts

Posted 10 February 2014 - 11:40 PM

Meni grejo pa na živce določeni štajerski izrazi. Ko nekaj časa to poslušaš, te pač začne živcirat. :D  Ali pa to, da so kar vse testenine makaroni. Kvečjemu rečejo špageti in makaroni. Pri nas vedno 

Potem bi morala kak dan/večer preživet s 'pohorci', takrat bi ti šele šle kocine pokonci.  :evilgrin:

Drugače pa pri nas uporabljamo špageti in makaroni, tu pa se konča. :D

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#8229 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 11 February 2014 - 01:33 AM

Meh štajerci...včasih se sprašujem kaj so sploh delali v šoli pri slovenščini...

De de...da si neuš ka naredla. :D

• 2

#8230 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 11 February 2014 - 01:35 AM

z fižolo 

In...khm ;)

• 0

#8231 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23418 posts

Posted 11 February 2014 - 10:06 AM

Pa idi k babiju!? Kdo tak govori hahaha?!

To sem se resno vprašala tudi jaz. Sem razmišljala, če je to tudi kakšna narečna posebnost njihovega okoliša ali pač samo ona nima pojma in misli, da če se beseda babi konča na i, je avtomatično moškega spola? V glavnem, to me blazno iritira. Seveda se bodo posledično še otroci narobe naučili.

Aja, pa še to mi je pri njih smešno, da loncem rečejo črepinje, oz. črepije. Wtf. :lol: Črepinje so razbiti delci in res ne vem, kako je iz loncev prišlo do tega. Ali pa to, da plevelu rečejo zel.

Na živce mi gre, da pri fantovi družini praktično vse jejo z žlico. Tudi trdo hrano, krompir, solato, ni važno kaj. Pri kakih špagetih in rezancih potem to zgleda tako, da jih z žlico nasekljajo na krajše kose, ker celi špageti pač ne grejo na žlico. Sekljanje špagetov-greh! :D

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#8232 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 11 February 2014 - 10:10 AM

Sekljanje špagetov-greh! :D

To sem pa ravno zadnjič slišala v neki kuharski oddaji, da naj bi pri Azijcih veljalo, da sekljanje rezancev prinaša smolo :D

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#8233 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23418 posts

Posted 11 February 2014 - 10:13 AM

Edino pravilno! :closedeyes:

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#8234 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 11 February 2014 - 10:35 AM

No, še ena posebnost: v Bovcu, in nekaterih drugih delih slovenskega visokogorja, ženske uporabljajo moški spol, ko govorijo o sebi. To mi je mama povedala, ker je hodila v Tolmin v šolo.

In so govorile njene sošolke: sm šu (sem šel; namesto sem šla). :D :D

Meni še vedno kdaj pa kdaj star ata reče če bom jedu. :D Prvotno je z Gorenjske in mi je zanimivo,da je po petdesetih letih življenja na drugem koncu Slo.s čisto drugačnim narečjem še vedno ohranil svoje.Marsikdo že med šolanjem drugje čisto spremeni naglas.

Sem pa mnenja ,da se narečja morajo ohraniti.Nekatera mi je prav prijetno poslušat.Pač vsako narečje ima svoje "cvetke".,ki so drugim smešne,neprebavljive.Meni recimo,da greš z njemu...ajojoj.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

• Guests

Posted 11 February 2014 - 12:30 PM

V Celju sem slisala "grem zravn tebe" namesto "grem s tabo". Mene tudi ne motijo narecja, kvecjemu so mi vse te posebnosti zanimive in simpaticne.
  • 0

#8236 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18623 posts

Posted 11 February 2014 - 12:32 PM

Hm, to pa tut jaz skos govorim - a gre on tut zravn itd.
  • 0

After all this time?

Always.

• Guests

Posted 11 February 2014 - 12:36 PM

Ne v takem kontekstu. Jaz isto recem ce gre nekdo zraven. Kle sem pa slisala v primeru, da grem jaz npr. jutri s tabo do zdravnika in ti recem "grem jaz zravn tebe". Jaz temu recem "grem s tabo".
  • 0

#8238 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17447 posts

Posted 11 February 2014 - 01:30 PM

Jaz tudi včasih rečem grem zravn, ampak brez tebe.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

• Guests

Posted 11 February 2014 - 01:42 PM

Sej... to mi je "smesno". Zraven uporabljam tudi jaz, ampak ne skupaj z besedo "tebe".
  • 0

#8240 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17447 posts

Posted 11 February 2014 - 01:49 PM

Ajaaa, sem mislila, da ti prav za prvo osebo edine to ne gre skupaj :D

• 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users