Pa dosti teh tamalih pump ima itak samo na eni strani za tankrat, kaj pa pol?
Seveda tankaš tam.
Posted 09 February 2014 - 08:36 PM
Pa dosti teh tamalih pump ima itak samo na eni strani za tankrat, kaj pa pol?
Seveda tankaš tam.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 February 2014 - 12:35 PM
Reporter Milan so ko so pričeli z oddajo mogoče res imeli eno ali dve dobri oddaji, ampak so se izpeli in so presegli vse meje dobrega okusa. V mojih očeh je Vedlin izgubil vse spoštovanje, ko se je norčeval iz povojnih pobojev in holokavsta. In ne, ni bil okusen črn humor, bilo je "wtf je s tabo, to ni smešno, to je neokusno" humor. Da ne omenjam, da dobim kar kocine, ko slišim, da v eter spuščajo glup Vedlinov smeh. Pa še in še bi lahko naštevala kaj vse mi gre na pri njih živce... Iz drugega zornega kota, kot poslušalskega, pa jih ne poznam.
Posted 10 February 2014 - 12:59 PM
da mi skoraj vsak dan hoče nekdo nekaj prodat Se kar zdrznem že, ko slišim zvonec
Posted 10 February 2014 - 01:06 PM
*din don*
Posted 10 February 2014 - 01:18 PM
Pri nas po naselju je pa skoraj vsak vikend en gospod kmet, ki vključi megafon in se dere "Krompir prodajamo. Krompir prodajamo, če ga kdo rab!" In to ne enkrat ampak n-krat. In parkrat me je našel, ko sem ravno na kavču dremala. Ma, z vodo bi ga polila.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 February 2014 - 03:53 PM
*din don*
Posted 10 February 2014 - 08:17 PM
Tam kjer sem jaz živela se en genij vsake toliko časa pripelje naokoli (prodaja jabolka), s tem da sploh ne stopi iz avtomobila, pelje se od hiše do hiše, pri vsaki hiši trikrat potrobi in čaka, če bo kdo prišel. In če kdo pride, se mu sploh ne da iz avta stopit, ampak sedi v avtu in sprašuje, če bi jabolka. Sploh ne da miru, dokler ne odkorakaš stran. Aja, pa jabolka prodaja po vaseh, predvsem poleti. Me prav zanima kako uspešen je s to metodo.
Pa doživela sem že, da je k nam na firmo prišel en starejši par, ki je prodajal borovnice. Izgledala sta bolj ubogo, tako da smo kar nekaj borovnic pokupili (tako in tako bi jih zagotovo nekaj kupili), potem pa me je začel gospod fehtati, če imam zanj kakšno kapo. Ok, sem si mislila ni panike, eno kapo mu pa ja lahko dam - odprem omaro, vzamem ven kapo in mu jo dam. In medtem, ko sem jaz odprla omaro, se je on začel prav stegovat, da bi videl čez mene kaj je še v omari in me na vsiljivo aroganten način začel fehtarit še za ostalo (majice, jope...)
Na živce mi gre izraz "sestrojebec", kako lahko sploh kdo uporablja to besedo!? Zdi se mi vulgarna, nizkotna, v vseh pogledih neprimerna.
Posted 10 February 2014 - 10:10 PM
Jaz razumem ta izraz bolj v smislu heca.
Meni grejo pa na živce določeni štajerski izrazi. Ko nekaj časa to poslušaš, te pač začne živcirat. O sestričih smo se že pogovarjali na forumu. Ampak na to sem se še nekako navadila. Imajo pa še druge. Npr. čebu namesto čebula ali pa fižola namesto fižol. Ali pa to, da so kar vse testenine makaroni. Kvečjemu rečejo špageti in makaroni. Pri nas vedno rečemo peresniki, svedri, špageti, metuljčki....
Pa ful mi je kar nekaj, da fantova sestra, ko se pogovarja s svojimi otroki, svojo mamo (torej babico otrok) poimenuje z babi v moškem spolu. Npr. pojdi k babiju, pokliči babija. Ne vem, če to še kdo počne.
Ok, zdaj sem že malo nastrojena.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 10 February 2014 - 10:17 PM
Danes je to besedo en moški parkrat izustil v povsem resnem pogovoru. Mogoče bi malo omililo, če bi se šlo za kakšen malo manj uraden pogovor - ali pa tudi ne.
Posted 10 February 2014 - 10:22 PM
Pa ful mi je kar nekaj, da fantova sestra, ko se pogovarja s svojimi otroki, svojo mamo (torej babico otrok) poimenuje z babi v moškem spolu. Npr. pojdi k babiju, pokliči babija.
Ne vem, če to še kdo počne.
Zdejle sem se pa kar konkretno nasmejala temu. Ko sem uspela fantu objasnit zakaj me je popadel ta naval smeha, me je samo pogledal pa vprašal,če naj bi bil to kakšen križanec med babico in dedkom.
Posted 10 February 2014 - 10:28 PM
Meni grejo pa na živce določeni štajerski izrazi. Ko nekaj časa to poslušaš, te pač začne živcirat.
O sestričih smo se že pogovarjali na forumu. Ampak na to sem se še nekako navadila. Imajo pa še druge. Npr. čebu namesto čebula ali pa fižola namesto fižol. Ali pa to, da so kar vse testenine makaroni. Kvečjemu rečejo špageti in makaroni. Pri nas vedno rečemo peresniki, svedri, špageti, metuljčki....
Pa ful mi je kar nekaj, da fantova sestra, ko se pogovarja s svojimi otroki, svojo mamo (torej babico otrok) poimenuje z babi v moškem spolu. Npr. pojdi k babiju, pokliči babija.
Ne vem, če to še kdo počne.
Ok, zdaj sem že malo nastrojena.
men gredo z fižolo tud na živce. pa jajčka namesto jajce. Meh štajerci...včasih se sprašujem kaj so sploh delali v šoli pri slovenščini...
Posted 10 February 2014 - 10:37 PM
Meni so bile pa hecne besede runkl, repincl, tikve, pleveli ('Pleveli ze znas?'). Drugace smo imeli pa kar nekaj sosolcev iz Prlekije, njih je bilo pa nemogoce razumet - so po trikrat ali vec ponovili isto in se kar nisem razumela, sem se pac nasmehnila, pokimala, skomignila, nekaj pac. Ce se ne mores potrudit in vprasanja zastavit tako, da bi vedela, kaj hoces od mene, pol pac klinc. Drugace smo pa solidno shajali po prvih jezikovnih preprekah
Posted 10 February 2014 - 10:42 PM
men gredo z fižolo tud na živce. pa jajčka namesto jajce.Meh štajerci...včasih se sprašujem kaj so sploh delali v šoli pri slovenščini...
Posted 10 February 2014 - 10:49 PM
Moj fant je iz Savinjske Doline in tam ne znajo slovensko, jaz prisežem. Srednji spol, recimo, ne obstaja. In mene full moti, ko ga ne uporablja, non stop ga popravljam.
Na Gorenjskem imajo v določenih visokogorskih vaseh: Bom poklical mamija.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 10 February 2014 - 10:52 PM
Posted 10 February 2014 - 10:53 PM
Pogovorno ne, ko pišemo pa vedno uporabljamo dvojino. Oni recimo pa sploh ne vejo, da obstaja srednji spol.
Saj so drugače tudi meni narečja všeč.
Posted 10 February 2014 - 10:55 PM
Ali pa to, da so kar vse testenine makaroni.
Za nas je pa vse pašta
Sicer pa je tale debata bila že stokrat in ne bomo nikamor prišli, ampak če lahko pristavim piskrček - zmaga mi tablet. Pogosti biser tudi na našem forumu .
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 February 2014 - 10:56 PM
Ne, ni res. Je pašta. In potem so špageti, evo, 2 vrsti.
Posted 10 February 2014 - 10:58 PM
Pogovorno ne, ko pišemo pa vedno uporabljamo dvojino.
Oni recimo pa sploh ne vejo, da obstaja srednji spol.
Saj so drugače tudi meni narečja všeč.
Posted 10 February 2014 - 10:58 PM
Aja ajde recimo Ma večinoma je vse pašta, tudi zame
Jaz nikoli ne rečem: jedla sem peresnike, jela sem rezance, vedno sem jedla pašto.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users