Jump to content

Photo

Kaj ste danes naredili zase?

• Please log in to reply
7001 replies to this topic

#801 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 26 August 2007 - 10:45 PM

Spala cel dan, če že ponoči nisem mogla
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#802 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 26 August 2007 - 10:49 PM

-zjutraj ura in pol na bajku
- zvečer relaxing sprehodek
- zdaj pa že tri ure bulim v comp, in se počutim kot da nebi že celo življenje nič zase nardila biggrin.gif diplomo namreč končujem uu yea cool.gif
  • 0

#803 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 27 August 2007 - 08:54 AM

@Sajk: Hočeš reči, da sem s kaloričnnim primankljajem ne da maščobe izgubit. Torej da telo preferira najprej razgradnjo mišic in šele pol maščob? Sicer pa obrokov nisem nič manj jedel, samo manj za vsaki obrok, predvsem manj hidratov. Beljakovin sem kar zadosti zaužil. Sicer pa, kot sem že rekel, v bistvu mi rezultati tehtnice ne pomenijo toliko, bolj mi pomeni ogledalo. In to kaže na rezultate več od izgube same vode. Moja računica pa po moje kar drži! Problem je to, da sem spet v LJ. Moram se prisilit tudi tukaj laufat!!!
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#804 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25920 posts

Posted 27 August 2007 - 10:45 AM

z zmanjšanim kaloričnim vnosom samo preprečuješ 'nalaganje' maščob. če vnos preveč zmanjšaš, začne telo kurit mišice in šparat z maščobami, ker to obdobje prepozna kot 'krizne čase' in maščobe celo kopičit!

maščobe kuriš z aerobnimi aktivnostmi (tek itd.), najbolje na tešče (zjutraj), ker je raven glukoze v krvi nizka -> telo začne razgrajevat maščobe v maščobne kisline, ki so vir energije.

tako da: ravno prav veliki obroki + gibanje = fit sein smile.gif

če sm kej zamočila, bo pa sajk popravil ... pa velik uspeha wink.gif

danes mam v planu spucat par kamenčkov, se vpisat na prvo pomoč in s sosedo odmigat 30-min pilatesa.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#805 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 27 August 2007 - 10:50 AM

QUOTE(Hsul @ 27. 8. 2007 - 9:54) View Post

@Sajk: Hočeš reči, da sem s kaloričnnim primankljajem ne da maščobe izgubit. Torej da telo preferira najprej razgradnjo mišic in šele pol maščob?

Natanko tako, ker je za telo zajebano dobiti energijo iz maščob ... za razliko od energije iz mišic. Nekaj manj vnosa kalorij že moraš imeti, to drži, ampak mišice kuri z velikim veseljem. Če si s kakimi BCAA pomagaš, bi moralo biti bolje, ker preprečuje katabolno stanje.
Saj je še pri teku tako, da se najprej pokuri zaloga v mišicah, šele potem pridejo na vrsto maščobe (nekje po pol ure), pa še to ob predpostavki, da obremenitev ni prevelika, ker je potem vir iz maščob prepočasen.
  • 0

#806 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 27 August 2007 - 11:04 AM

Seveda, najprej se glikogen iz mišic porabi, tako kot si rekel, tam po enih 20-30 min. Očitno sem narobe napisal. Skratka, maščobo telo kopiči z razlogom. Da jo porabi v primeru primankljaja hrane. Ker to je po moje glaven smisel telesne maščobe (razen še mogoče kot toplotni izolator v hladnih krajih). Zagotovo pa (upam da ne) ne misli kdo, daj bo najprej telo porabilo vse mišice, da bo ostal le skelet in maščobe, in bo šele potem začelo kurit salo. Vedno se porablja in to in ono. Razmerje pa je odvisno od veliko stvari, od prehrane, od človeka, od načina in ravni telesne aktivnosti.

Sajk, tudi za BCAA vem, samo te ni treba samo posebej jest, saj se nahajajo v vsaki kompletni beljakovinski hrani. Saj je vedno tako, da tudi malo mišic izgubiš. Jebat ga. Moraš pa seveda telesu omočočit vse potrebne predpogoje za uspešno kurjenje maščob. Pa seveda je veliko odvisno od posameznika, eni so boljši v kurjenju maščob kot drugi.

Zlobica, ne mi copy/paste te zadeve. Napamet jih vem.
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#807 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25920 posts

Posted 27 August 2007 - 03:43 PM

what did you expect, rocket science? huh.gif just wanted to help ... nimam pa ambicij kšnih čudežnih novih formul iskat. o&o smile.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#808 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 27 August 2007 - 07:38 PM

Fitness ... DC trening, jutri bom po mojem bogi. smile.gif Saj ... moram še naštudirat posebnosti pri posameznih mišičnih skupinah.
Po treningu z utežmi 45min aerobnega treninga.
  • 0

#809 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 27 August 2007 - 08:38 PM

celih 3 km s kolesom. ta prekleti dež evil.gif
  • 0

#810 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 27 August 2007 - 10:44 PM

10min orbitreka
  • 0

#811 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 27 August 2007 - 10:59 PM

Pokosila sem naso trato. biggrin.gif Fajn sem se nalaufala s kosilnico, to pa tudi nekaj steje, hoho.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#812 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 28 August 2007 - 07:01 AM

- pojedla skodelico sadja (malo grozdja, 2 slivi, pol breskve),
- nato šla na 30 minutno kratko laufanje z vmesno hojo (čeprav laufanja ne maram preveč). Zaenkrat še nabiram kondicijo smile.gif
- zdaj pa bom popila en koprivni čaj
- nato na pregled k zdravniku in nato učit za izpite
  • 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#813 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26108 posts

Posted 28 August 2007 - 07:12 AM

Identičen dan kot Suzyka, vendar sem za zajtrk pojedla 1 hruško z domačega vrta. Pa še kosilo moram naredit vmes.
  • 0

#814 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 28 August 2007 - 07:24 AM

Pridna, meni pa je ena hruška premalo - saj bom preden grem še košček kruha pospravla, pa grema pol skup od doma wink.gif
Ja, kosilo bom pa dans tud jaz delala - stročni kuhani fižol z minimalno ocvirkov in žlico kisle smetane - njam njam.
  • 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#815 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 28 August 2007 - 07:54 PM

8 km s kolesom med padajočim listjem. smile.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#816 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 28 August 2007 - 08:28 PM

4 km s kolesom
50 trebušnjakov

• 0

#817 roža

roža

sramežljivec

• Člani
  • 30 posts

Posted 28 August 2007 - 09:24 PM

15 min na steperju

Mene pa zanima kdaj je najboljše telovadit. Meni bi najbolj ustrezalo zjutraj pred zajtrkom, torej na tešče. Ampak ne vem če bi ka s tem dosegla. Kaj vi menite in kake so vaše izkušnje?
  • 0

#818 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 28 August 2007 - 09:29 PM

Ravno to je najboljše, ker s tem kuriš špeh. smile.gif Jaz bi skup padla, če bi to delala. down.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#819 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 28 August 2007 - 09:55 PM

glihkar sm v reklami od lidla prebrala, da se baje ni dobro rekreirati na prazen želodec, ker bo v tem primeru organizem začel porabljati beljakovine iz mišic in tako s tem uničuješ učinke aktivnosti. ermm.gif

Dopoldan sem kolesarla (Kranj-Zbilje pa nazaj).
  • 0

#820 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 29 August 2007 - 09:56 AM

Jep, komplicirana je ta znanost. Roža, kot prvo, kaj hočeš doseči? Hočeš shujšat ali pridobit mišice?

Če hočeš shujšat, potem je 30min kolesa zjutraj dobra ideja. Jaz Bi prej spil še kak deci svežestisnjenega grenivkinega soka pomešanega z zelenim čajem. Po vaji pa beljakovinski obrok, a ne prevelik. Seveda če hočeš hujšat.

Moraš pa pazit na nivo aktivnosti. Ne sme biti previsok ne prenizek. Prevelik, telo ne bo kurilo maščobe ampak bo razgrajevalo mišice, prenizek pa bo absolutno predolgo trajalo.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users