Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#801 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 December 2008 - 08:42 PM

Tale Rožmarin pa izredno obeta. Ziher grem enkrat.
Cene mi sploh ne delujejo blazno zasoljene.
Ambient mi deluje čist hudo, moderno.

DiLeMa,
ti si res prav izbrskala očitno ven rahlo eksotična imena jedi ;-), ker jaz najdem sama razumljiva, res pa da ne ravno najbolj običajna.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#802 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 December 2008 - 10:31 PM

Danes sem bila prvič Pr' potic', v stari Ljubljan, potem ko so mel v Asu eno privat zabavo in smo se tja premaknili. thumbup.gif Ful dobr! Samo mi smo bili gostje, haha! biggrin.gif Ful so se lepo potrudili, jedla sem tunin steak s šparglji in krompirjem na rukoli, fuuul okusno res! Da ne omenjam štrudla z vanilijevo omako wub.gif (pa drugač ga ne jem, tlele sem ga pa probala, yummy!). Edino ambient mi ful ni všeč, tak hladen.
  • 0

#803 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 December 2008 - 10:59 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 16. 12. 2008 - 20:42) View Post

DiLeMa,
ti si res prav izbrskala očitno ven rahlo eksotična imena jedi ;-), ker jaz najdem sama razumljiva, res pa da ne ravno najbolj običajna.

Ja, to sem nalašč, da sem podkrepila svoj point. tongue.gif Naravnost sovražim, kako se ponekod preseravajo z imeni.
Kakorkoli že pač, taka restavracija ni zame. Mi deluje hladno in zategnjeno, jaz pa sem preprosti deklič. wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#804 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 17 December 2008 - 01:50 PM

Tle se jest popolnoma strinjam z Dilemo. Najosnovnejši point mojega prispevka je bil, da hrana v Rožmarinu sploh ni bila slaba. Ni mi pa žal, da sem šel sprobat Rožmarin. Nasproti je pa en fajn lokal s prijetno musko, čajčki, kavami ipd. Ja, Mb je čedalje bolj kul.

Za nameček: ravnokar sem se prisvaljkal iz ribarnice v BTCju. Za kosilce sem si nudil solato v hobotnici, ocvrte kalamare s tatarsko omako, žemljo in dva deci rdečega, kar me je stalo 15€. Drago v primerjavi z gostilno v Dolenji vasi pri Senožečah, kjer sem za predjed/tatrski biftek, drugo predjed/njoki z divjačinskim golažem, piščancem na žaru, krompirjem solato, 1/2 litra rdečega in kavica plačal v pavšalu 20€, trebuh moj pa je bil kot boben. Gostilno priporočam, ker je tam hrana frišna in okusna, plača se ali v kešu ali s kartico, personal je primernega obnašanja. Gre za Dolenjo vas pri Senožečah, malo naprej od Postojne proti morju.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#805 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 December 2008 - 01:09 AM

Maribor je res kul ja. Not. Najbrž misliš Baristo, ki je nasproti Rožmarina. Ja, res je fajn lokal ampak tak drag, da ti želodec obrne. Za čaj plačaš 2.10€, če hočeš zraven mleko, ti ga zaračunajo 80 centov. Haha! Bela kava je 1.90€, najdražje v MB-ju, njihov ledeni čaj je 1,90€ + 50€ priprava (to pomeni, da ti v kozarec vržejo filter in list limete).
Glede Rožmarina pa hm, .. meni hrana tam ni kaj ekstra dobra, ekstremno fancy, Mariborska smetana, čakaš pa desetletje na hrano.
  • 0
Viens, reste ici!

#806 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 19 December 2008 - 01:19 PM

Baristo, ja ja. Verjetno res mal dražji, čeprav je glede na Lj, kava do 1,90 eura še kar normalna. Une cene za ledeni čaj pa ne razumem, kaj računajo 5 eurov. Si hotela napisat 0,5 eura? Ma tam v Vetrinjski je še en kafič, nasproti je trgovina z ženskimi oblačili, ki ima tablo Illy. Tam se mi zdi, da je kava cenejša kot v Baristu, pa še Illy kava je, ki je meni najboljša. Pa za nula koma jozef eura dobiš deci vinca, ful poceni v primerjavi z Lj. Tako, da mene najdete po 16. uri tam, kadar sem v Mariboru. laugh.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#807 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 December 2008 - 02:53 PM

Napisala je, da je priprava ledenega čaja 50€. laugh.gif
Sklepam, da je mislila 0,50€. Čeprav kakorkoli že obrneš, ne vem zakaj bi ti posebej računali pripravo. Sej morajo vse pijače pripravit, pa vseeno za druge stvari tega ne računajo oz. je že všteto v osnovno ceno.

Aja, sem bila včeraj v Ancori. Ambient mi je všeč, ker so mize dovolj narazen, da imaš tisti občutek intime oz. se lahko lepo v miru pogovarjaš. Tudi na splošno mi je lepo za pogledat, simpatično. Natakarji so zelo prijazni, postrežba pa kljub gneči zelo hitra. Hrana se mi je zdela tak-tak, nekaj srednjega. Jaz sem jedla lignje na žaru in domač pečen krompirček + mešano solato. Lignji čisto nič posebnega, dokaj brez okusa in nekoliko preveč gumijasti. Krompir zelo dober, tudi porcija solate je bila konkretna. Všeč mi je, ker si solato začiniš čisto sam. Prijateljica je jedla pohanega osliča, enak krompir kot jaz in tudi enako solato. Oslič je bil okusen, sicer brez kakšnih posebnosti, pa dobila je dva tako ogromna kosa, da je bilo že smešno in bi se pomoje najedel tudi sestradan rudar. Moram še povedat, da je hrana za moj okus popolnoma neslana in sem morala vse precej dosolit (pa nimam drugače rada ful hardcore slano), takisto tudi prijateljica.

Za zaključek sva spili vsaka svoj pina colada koktejl, ki pa je bil orgazmično, božansko dober, ampak ga je ful malo. Ga dajo v velik kozarec, da imaš občutek, da ga je ful, ampak v resnici je kozarec nabito poln ledu in je pijače precej malo - piše, da je 3 deci, ampak zagotovo ni, je zihr pol manj. Cena je za tako količino precej odreuška, okoli 4,5€. Bom še šla kaj probat, zagotovo grem enkrat na pico in pa špagete, ker oboje ful hvalijo. Lignjev ne bom več jedla, me res niso navdušili. Baje so sicer polnjeni božanski, sem jih najprej hotela naročit, ampak se jih ne da dobit brez pršuta (sem želela polnjene semo s skuto in sirom). All in all, prijetna restavracija s prijaznim osebjem in hitro postrežbo, tudi cene se mi zdijo povsem normalne oz. sprejemljive, tako da bom še šla.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#808 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 22 December 2008 - 08:59 AM

Da bi v kakem lokalu zaračunavali pripravo pijače. hmm.gif blink.gif Pol eura. ermm.gif ohmy.gif Meni se Ankora čisto dopade. To je lokal, ki cilja na korektno pripravljeno hrano, brez kulinaričnih in servirnih preseravanj. Cene so primerne. V slabem spominu imam edino bedastega kelnerja, ki je zavlačeval z vinom tako dolgo, da se mi je jed na krožniku ohladila v neužitno amorfno maso. Shit happens, kaj čem. Včeraj sem v Mačku (ob Ljubljanici) plačal za dolgo kavo s smetano 1,60€ (happy hour cena je 1,40€). V Mačku prisegajo na kavo Segafredo. V Penjasu strežejo Illy za isto ceno.

QUOTE(Ana @ 18. 12. 2008 - 1:09) View Post

Mariborska smetana
rolleyes.gif

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#809 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 December 2008 - 01:09 PM

QUOTE(Errol @ 22. 12. 2008 - 8:59) View Post
V Mačku prisegajo na kavo Segafredo.

Aha, tudi v Supernovi, nasproti Mercatorja. Mmm!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#810 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 05 January 2009 - 01:08 AM

Bone so podražili za en 1€ twisted.gif
  • 0

#811 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 January 2009 - 01:25 AM

Vemo. Nekateri tudi za skoraj 50%. V LJ so eni izmed najdražjih v Sloveniji.

• 0

#812 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 05 January 2009 - 10:40 AM

smile.gif
  • 0

#813 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 05 January 2009 - 11:12 AM

blink.gif

Ja, super no. Ti boni sploh niso več nobena ugodnost za študente.
  • 0

#814 saska

saska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 388 posts

Posted 05 January 2009 - 12:36 PM

pa niso resni. se mi bol splača doma skuhat kdaj, ker ttile boni so...pa še okrog mojga faksa so same take restavracije, k so ble že prej po 3 evre, zdj pa še več. cantina 4,47...niso resni.sj nimajo zlatih tortilj. ne morm verjet
  • 0
Popijem štirideset kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote.
Voltaire

#815 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 January 2009 - 12:51 PM

Zmešani so, oderuške svinje.
Jaz mam edino to nesrečo, da ravno v te najdražje restavracije hodim. Pa ne zaradi preseravanja, ampak ker mi je tam najboljše glede na obstoječo ponudbo - Cantina, Penas, Dabuda ... no, tudi IM mi je zelo dober zdaj spet.

• 0

#816 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 05 January 2009 - 02:30 PM

Mal OT ampak na Facebooku se obeta protest oz. bojkot restavracij.
http://www.facebook....77629892&ref=nf

• 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#817 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 05 January 2009 - 02:32 PM

Jaz se ne strinam s podražitvijo bonov, da ne bo katera mislila. Morm pa rečt, da smo lahko slovenski študentje srečni, da imamo subvencionirano prehrano. Drugje po evropskih državah, kjer so še višje cene hrane tega nimajo.
  • 0

#818 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 January 2009 - 04:58 PM

Ja, but so what? Pri nas pač je subvencionirano in borit se moramo, da bo tko ostalo in predvsem, da bodo cene bonov zmerne, ker če ne je itak brezveze vse skup. Naj bomo zdej tih sam zato, ker v tujini tega nimajo? Noup, dount fink sou. Mene čist nč ne briga kaj je v tujini, imajo pa mogoče v tujini kaj, česar mi nimamo. Če bomo dopustili, se bodo boni podraževali v nedogled. Ok, ne rečem maximalno 10% podražitev, ne pa 50% in več, to pa res ni normalno. Nekateri boni so celo 2x dražji. blink.gif Hvala bogu, da študiram v MB, kjer mislim, da niti po podražitvi noben bon ni dražji od 3,50€.
  • 0

#819 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 January 2009 - 05:36 PM

Se strinjam, so what, ostali me ne brigajo. Če nam že nudijo bone, nam jih naj po nekih normalnih cenah. Oz. če že cene dvigujejo v višave, naj bo temu primerna tudi ponudba in postrežba. Tako pa bo ponudba in postrežba ostala ista (v večini primerov slaba), boni pa dražji. Plačevali bomo več za enako sranje.

• 0

#820 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 05 January 2009 - 07:36 PM

Pikolinca, saj sem vedla, da se bote takoj zapičle v to. Saj sem napisala, da se tudi jaz ne strinjam s podražitvami. Halo, saj sem tudi sama študentka in mi denar ne raste na drevesu. rolleyes.gif Rada bi pač opomnila, da vseeno študentje kljub podražitvam lahko jemo ful poceni v primerjavi s kakšnimi študenti v Švici ali Angliji, kjer nimajo subvencionirane prehrane in dajo za eno kurčevo pico, ki jo mi lahko jemo v restavraciji na bon za 2€ 13€. Pač ko se že tako rado Slovenijo primerja s tujino... rolleyes.gif Ne pravim pa, da bi zdaj zaradi tega morali biti tiho. Še zdaleč ne. Ampak vseeno se mi zdi prav, da se zavedamo, da imamo tak privilegij in zato se je treba zanj postavit.

Kar se tiče postrežbe se pa popolnoma strinjam, da naj bo za višjo ceno tudi višja postrežba in ponudba, ne pa da nas obravnavajo kot tretjerazredne goste.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users