Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#801 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 29 September 2008 - 06:14 PM

QUOTE(tyasa @ 29. 9. 2008 - 15:51) View Post

Aja pa če ima katera idejo od česa se mi morda delajo te grozni mozolji bom napisala še ostale izdelke, ki jih uporabljam za nego obraza.

razdejanje na obrazu so ti pustili hormoni. tako pač je. prej se sprijazniš, manj boš matrala svoj obraz z vso živo kozmetiko.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#802 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 29 September 2008 - 06:43 PM

Ja saj vem, da je možno po eni strani krivo tudi to, ampak sem vseeno mislila, da je od kakšne kozmetike in sem malo povprašala
  • 0
We must let go to live on.

#803 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 29 September 2008 - 06:49 PM

ah ne vem js sm že vse žive kreme dala čez, ampak mozolji so se mi pojavljali v določenih obdobjih. ne glede na to, kaj sem uporabljala. verjetno se pozna tudi način življenja, gibanje na zraku, prehrana in podobno. se mi zdi, da dejansko še najmanj vplivajo kreme.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#804 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 29 September 2008 - 07:23 PM

Mogoče pa je težava v Lushevem Fresh Farmacy & L'Occitanovem fluidu. No, sicer malo verjetno, ampak recimo meni bi ta2 izdelka tako izsušila kožo, da bi se prvo abnormalno luščila, potem pa bum, še več mozoljev.
Moj predlog: ker je koža razdražena, bi bilo pametno najprej skenslat malo izdelkov, vsaj recimo Cosmerbo ven iz nege, pa ogromno vode popit in zdravo jest. V takih zadevah drugače pomaga PC ampak se ne dobi v SLO.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#805 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 29 September 2008 - 07:39 PM

Ja cosmerbe sedaj ne bom več uporabljala, Lushov Fresh farmacy pa sem začela uporabljati že ko sem imela polno mozoljev, ker tale izbruh traja že kar nekaj časa. Je pa res ja, da sem včasih popila veliko vode, sedaj pa jo vedno manj, kar se pa tiče hrane ne jem nobenih sladkarij, mastne hrane in ful sadja ter zelenjave, tako da to pomoje ni ravno glavni problem.

Bom mogoče res prenehala z uporabo še L'occitanovega fluida ampak potem vsekakor rabim neko nadomestilo. Aja pa Fresh farmacy ravno zato uporabljam samo 1x dan, ker mi sicer preveč izsuši kožo, če ga pa 1x dan je ravno prav.
  • 0
We must let go to live on.

#806 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 30 September 2008 - 06:15 AM

Če imaš izdelek, ki preveč izsuši kožo, pride do kontra efekta - koža začne izločati več maščob (da bi izsušenost popravila), potem pa sledi BUM - mozolji.
  • 0

#807 srnica

srnica

sramežljivec

• Člani
  • 75 posts

Posted 08 October 2008 - 05:59 PM

Jaz sem zoper mozolje in akne sprobala že vse živo: Eucerin, Vichy, Skinoren, Neutrogena, Clean&Clear, pa sem potem prešaltala na naravne izdelke, npr. Hauschka, Weleda... Skratka, zmetala ven dnarja še in še. Včasih je kaj pomagalo, ampak za zelooo kratek čas. Brezveze, torej.

Zdaj pa mam Schellerjevo kolekcijo za nečisto in mešano kožo (gel, tonik, krema) in se mi zdi da celo pomaga... ugotovila sem, da mam tud jaz mešano kožo in sem z vsemi agresivnimi sredstvi kožo dodatno izsuševala, tak da je izločala še več loja.

Bom pa poročala, kak in kako dolgo bo učinkoval ta Scheller cool.gif
  • 0
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you anywhere.

#808 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 22 October 2008 - 09:15 AM

mene pa neki ful skrbi, imam mešano kožo, in si na čelo nikol ne mažem krem, ker že mam itak dokaj masno čelo. Zdaj je pa drug problem nastal, strah me je da se mi bodo prej začele gube delati na čelu, saj si ga nikol ne mažem s kremo.
A ma kira podobne izkušnje?sej s tonikom, zjut in zvečer mal osvežim, sam to ni to pomoje.Dajte kak predlog,
  • 0

#809 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 October 2008 - 05:55 PM

Moja nega je trenutno sledeča: nabavila sem si ognjičev čaj, za katerega sem slišala same pohvale in mi ga je priporočila tako kozmetičarka kot punce s sosednjega foruma. Z ognjičevim poparkom si umivam obraz, vsakič ko zaidem v kopalnico (namočim vatko, da vse dol teče laugh.gif in si zmočim obraz, nič ne brišem), enkrat na dan oz. na dva dni si naredim glineno masko (navadna glina+tonik/voda), za umivanje obraza uporabljam Coalface (Lush), kremo Garnier Essentials ta zeleno, tonik mam pa Alverde vrtnica (samo mam itak ognjič in ga pravzaprav ne uporabljam dosti). Sploh pa bodo zdej počitnice in bo stres minil z njim pa tud (upam!) cel izbruh kraterjev, ki nosijo ime mozolji. rolleyes.gif
  • 0

#810 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 23 October 2008 - 11:33 AM

QUOTE(besweety_inside @ 22. 10. 2008 - 10:15) View Post

strah me je da se mi bodo prej začele gube delati na čelu, saj si ga nikol ne mažem s kremo.

Dvomim, da ti bodo gube nastale ravno zaradi tega, ker se ne mažeš. Sicer kakšen aok nebi škodil, a za gube na čelu so glavni vzroki sonce, gubanje čela in pa starost (nihče pač ne bo večno mlad).

• 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#811 Taly

Taly

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 170 posts

Posted 23 October 2008 - 06:07 PM

Jaz sem zdaj en mesec uporabljala panthol raztopino, kot tonik za obraz in se mi je koža zelo popravla. Sicer ni flawless, je pa se stanje defenitivno opazno izboljšalo v zadnjem času. smile.gif
  • 0

#812 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 October 2008 - 02:01 AM

QUOTE(besweety_inside @ 22. 10. 2008 - 9:15) View Post

mene pa neki ful skrbi, imam mešano kožo, in si na čelo nikol ne mažem krem, ker že mam itak dokaj masno čelo. Zdaj je pa drug problem nastal, strah me je da se mi bodo prej začele gube delati na čelu, saj si ga nikol ne mažem s kremo.
A ma kira podobne izkušnje?sej s tonikom, zjut in zvečer mal osvežim, sam to ni to pomoje.Dajte kak predlog,

Pa sj ziher obstaja kak fluid ko se reees takoj vpije in pusti trd občutek, celo cosmerba se je takoj vpila, kot bi ribala kožo s emi je zdel, res popolnoma nobenga občutka o nanosu.

Plain Jane, dj, jz ti bom spet en zs napisala smile.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#813 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 29 October 2008 - 12:02 PM

QUOTE(Plain Jane @ 22. 10. 2008 - 17:55) View Post

Moja nega je trenutno sledeča: nabavila sem si ognjičev čaj, za katerega sem slišala same pohvale in mi ga je priporočila tako kozmetičarka kot punce s sosednjega foruma. Z ognjičevim poparkom si umivam obraz, vsakič ko zaidem v kopalnico (namočim vatko, da vse dol teče laugh.gif in si zmočim obraz, nič ne brišem), enkrat na dan oz. na dva dni si naredim glineno masko (navadna glina+tonik/voda), za umivanje obraza uporabljam Coalface (Lush), kremo Garnier Essentials ta zeleno, tonik mam pa Alverde vrtnica (samo mam itak ognjič in ga pravzaprav ne uporabljam dosti). Sploh pa bodo zdej počitnice in bo stres minil z njim pa tud (upam!) cel izbruh kraterjev, ki nosijo ime mozolji. rolleyes.gif

Kje si ta čaj kupla? Dej sliki prosim. tongue.gif Za kakšno kožo pa je ta tonik? Men še tonik manjka (ga je lih zmanjkal).
Jst pa uporabljam za pucanje face Avene gel, masko Love Lettuce, tonika je zmanjkal, kremi mam pa dve: zvečer Avene Cleanance K, zjutri pa L'Occitaneov rižev fluid. Ko mi zmanjka Aveneovega gela za pucanje, grem v Lush po Fresh Farmacy (pravjo da je dober). Zdej bom pa verjetno namest tonika res začela uporabljat ognjič al pa kamilice.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#814 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 October 2008 - 12:41 PM

Ognjič sem nabavila pr mamci na tržnici. thumbup.gif So pa posušeni cvetovi ognjiča.
  • 0

#815 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 29 October 2008 - 12:48 PM

Aha, se mi je zdel! Sm tja tut jst hotla it pogledat, sam ko si rekla čaj, sem pač misnla, da si v trgovini. biggrin.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#816 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 October 2008 - 07:38 PM

Saj se v lekarni tut dobi.
  • 0
Viens, reste ici!

#817 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 21 November 2008 - 07:52 PM

S čim bi se dalo fleke od mozoljev odstrant? Avene Cleanance K ne pomaga meni proti flekom.
  • 0

#818 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 21 November 2008 - 09:03 PM

Meni tudi ne preveč, ajm desperate. sad.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#819 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 November 2008 - 09:05 PM

Samo s kislinami. Ali pa laserjem. Kaj več pa že ne.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#820 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 November 2008 - 12:13 AM

Pa s časom.
  • 0
Viens, reste ici!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users