Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#801 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 01 September 2020 - 07:52 PM

Midva imava okrog 420 na mesec, vzela sva na 15 let 65.000. Se je pa obrok parkrat že znižal za par evrov.
  • 0

#802 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 01 September 2020 - 08:13 PM

Recimo: https://images.app.g...DsP1dUizMfCNYr8
Ali z enokapnico. Obvezno brez napusca, da bo zgledalo krasno v parih letih, ker imamo cudovito vreme za to. Mokre slovenske sanje kot vcasih vijolicna stena v jedilnici :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#803 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 01 September 2020 - 08:17 PM

In potem pride močan veter in jim streho odnese, takimle: https://www.nepremic...o-hisa_6354623/

Tale zgleda kr ok(pustimo ceno), ampak zakaj 3 štuki????

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#804 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46101 posts

Posted 01 September 2020 - 08:47 PM

Meni se tudi v teoriji to luštno zdi, ampak mi ne odtehta praktičnosti infrastrukture v bližini. Meni ogromno pomeni, da imam vse v radiju nekaj sto metrov od doma in da mi ni treba za vsak drek sesti v avto.

Meni pa zdaj z otrokom sploh ne bi bil problem živet malce ven, na vasi. Samo, da je mir in ti ne kosijo pod oknom vsako nedeljo.
Fotrov vikend je na skoraj idealni parceli. Walking distance do mesta, ampak brez sosedov in v naravi. Problem je le, da je hiša grajena na njej pod spomeniškim varstvom in je ne morš porušit, da bi jo obnovil do te mere, da bi ustvaril funkcionalno novodobno stanovanje pa bi bilo potreben čist prevelik finančni vložek.
  • 0

#805 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 01 September 2020 - 08:49 PM

Heh, to z napuscem sem se tudi jaz z arhitektko malo zapela :D pri nas imamo v koledarakem letu najvec padavin na kvadratni meter, pri nas to ne gre...kot montazna hisa na Krasu ane...

Njo sem pred kratkim nekje nasla in mi je vsec zunanjost njenih his :)
  • 0

#806 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 September 2020 - 09:01 AM

Ancka, podpis. Jaz imam celo neko nespametno zeljo po ultra stari hisi. 100 in vec let :D

Bi jo potem prenovila? Meni je to tukaj ful vsec, ker ima vecina ljudi po 200 let stare hise, na splosno se te stare gradnje ful ohranjajo in so res lusne in majhne hiske, modernih ne vidim veliko. Nove se tudi veliko gradijo v starinskem smislu, vsaj na severu, tak nek svoj stil imajo, ki mi je izredno vsec.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#807 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 02 September 2020 - 09:09 AM

Meni so tudi vsec stare hise :) ceprav ravno stara Idrijaka hisa mi pa ni vsec, prevec temna je.
  • 0

#808 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 02 September 2020 - 09:49 AM

Tudi meni, samo so izrazito nepraktični tlorisi, kar sva jih videla.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#809 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 02 September 2020 - 10:00 AM

Se dajo ful leypo predelat ampak je takoj drago.
  • 0

#810 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 02 September 2020 - 10:28 AM

Se strinjam, ampak tisto, ki sva jo midva gledala že poka v 1. nadstropju. Ne vem, če ne bi padla skupaj. Je pa na splošno prevelika.

Tega se pri obnovi starih stavb najbolj bojim, je lahko kup nepredvidenih stroškov.

• 0

#811 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 11 September 2020 - 06:51 PM

Nam bodo knaufarji drug teden že končali strop v mansardi, noro, kako hitro jim gre! Zdaj se morava odločt za talne obloge, jutri greva pogledat vinil, nekak se je moj navdušil nad njim, meni je dokaj vseeno...
  • 0

#812 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24737 posts

Posted 14 September 2020 - 07:38 AM

M - to je pa res hitro!

Meni ta teden pridejo zamenjat prastar radiator v spalnici.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#813 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 14 September 2020 - 08:28 AM

MIdva sva v petek izvedela, da tista parcela s hišo, ki bi bila za podreti in so jo prodali za več kot bi midva dala(za 126.000 je šla, midva bi šla do 100.000),da bi bil nakup napaka.

Preko parcele so potegnili kanalizacijo in še to ne posebej globoko. Izteka se v graben na koncu parcele. Baje je polno komarjev in podgan :butl:

Pa ni plina, kanalizacije, kabelske in enofazni tok elektrike. Več stroškov, kot je izgledalo.

Predvsem pa podgane. Utrgalo bi se mi, da narediva hišo najinih sanj (še ne veva kakšna točno to je) in se potem ubadava s podganami.

S tem, da bi bila midva verjetno odgovrna za sanacijo grabna, če bi bilo to še najino.

Srečo sva imela. Včasih je res bolje,da ne dobiš tistega kar hočeš :D SVa bila oba malo žalostna, da je nisva dobila.

• 0

#814 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 14 September 2020 - 09:15 AM

Hehe, zadnji odstavek se velikokrat izkaže za resničnega 😁
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#815 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 14 September 2020 - 09:23 AM

No takih zgodb je mene "strah", ko ne veš kaj kupuješ. Še tukaj, ko bomo adaptirali našo hišo, bo verjetno polno nepričakovanih in nezaželjenih stroškov, sam tu vsaj veš pri čemu si (okolica, sosedje, infrastruktura itd).

• 0

#816 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 September 2020 - 09:33 AM

Je res to, kar je Adrijana pisala na storijih, da se veliko parov razide/loci, ker ob gradnji hise toliko poci med njimi? Se mi je zdelo malo pretirano, ampak ce pomislim, bi se midva tudi najbrz hitro skregala, ker sva oba izrazita vizualca s popolnoma nasprotnima okusoma. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#817 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 14 September 2020 - 09:34 AM

Joj, sosedje, ja. Mi imamo same krasne. En je na sreco tudi sodni cenilec za nepremicnine :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#818 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 14 September 2020 - 10:23 AM

Je res to, kar je Adrijana pisala na storijih, da se veliko parov razide/loci, ker ob gradnji hise toliko poci med njimi? Se mi je zdelo malo pretirano, ampak ce pomislim, bi se midva tudi najbrz hitro skregala, ker sva oba izrazita vizualca s popolnoma nasprotnima okusoma. :D

Jaz kr verjamem temu. Veliko k prepirom pripomore tudi negotova finančna situacija in ne samo različni okusi pri opremljanju. Meni moj že zdaj "grozi", da bo spalnico pobarval v zeleno tako kot imava zdaj. Jaz pa komaj čakam, da se znebim te barve. No to je zgolj banalni primer...pri večjih in dražjih odločitvah je potem vsako nestrinjanje še toliko bolj izrazito. Da o samostojni gradnji in stres, ki je zraven prisoten, ne govorim. Jaz bom morala veliko požret, ker bi moj pač vse rad sam naredil in itak mu vse ne bo šlo kot po maslu, jaz bom pa prvi steber, ki ga bo lahko oblajal.

• 0

#819 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 14 September 2020 - 10:26 AM

Jap. Pa ko ne gre točno tako, kot pričakuješ. Ali na koncu izgleda. Midva sva imela kar težko obdobje, ko sva prenavljala. Pa še noseča sem bila, tako da so hormoni še pripomogli...

• 0

#820 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 14 September 2020 - 10:36 AM

Midva sva bila v podobni situaciji. Je pa res, da se njemu ne da nic raziskovati in nasploh nima nekega zelo oblikovanega mnenja o notranjem oblikovanju. Vecina stvari, ki sem jih izbrala, mu je bila vsec. Imava vsaj podoben okus pri tem kaj nama je kmecko in slovensko :D
Jaz sem imela po vselitvi krizo, ko bi vse spremenila in sem kar prejokala zaradi tega. Zdaj mi je pa ze vseeno :D
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users