Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#801 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 21 February 2015 - 08:55 PM

Veš da mene tudi. Res me mika :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#802 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 February 2015 - 09:08 PM

^ dajta napisat. Če se bodo tudi iskalci zaposlitve malo uprli, se lahko mogoče še kaj spremeni... ;)

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#803 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 February 2015 - 10:34 PM

Potrebujemo nekoga, ki se ne bo prijavil za delovno mesto, ker potrebuje službo ali varnost.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• 0
Viens, reste ici!

#804 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 February 2015 - 11:12 PM

Ta je dobra, ja. :lol:

Meni je izredno fascinantno, kakšne zahteve so začeli nekateri postavljati.

Bi jim na koncu moral še sam plačevat, ker so ti izkazali usmiljenje in te sprejeli med svoje velecenjeno osebje v prestižnem podjetju. 

• 0

#805 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 21 February 2015 - 11:15 PM

^ dajta napisat. Če se bodo tudi iskalci zaposlitve malo uprli, se lahko mogoče še kaj spremeni... ;)

Jaz bi, ce bi slo za mojo stroko oz. oglas, na katerega bi se potencialno prijavila, tako se mi zdi pa brezveze. Je pa tudi meni ta alineja najbolj padla v oci, sem v bistvu brez komentarja na to njihovo zahtevo/pricakovanje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#806 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 22 February 2015 - 10:18 AM

Jaz sem zadnje čase res v taki dobri formi za pritoževanje, tako, da sem komot potencialni kandidat za pritožbo :lol: 

Še na eno firmo, ki proizvaja jogurte za otroke sem napisala cel roman, ampak so me res dvignili!

Je pa grozno kar se dogaja trenutno. Mene je ful šokiralo, da npr. delodajalci kličejo na Zavod, in potem one kokoške tam po diskresijski? (LOL)  pravici, same določajo koga bodo pozvale. Katastrofa no...koliko služb npr. gre mimo mene, zaradi neke subjektivne presoje. 

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#807 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 February 2015 - 10:33 AM

Poleg tega so tu še veze in poznanstva... Sem že enkrat pisala, kako je gospa na zavodu, v pričo mene, ko ji je pozvonil telefon, svojemu očitnemu znancu/prijatelju zatrdila, da sploh ni problema, če je že rok za prijavo mimo in da ga bo že spravila zraven. Da se naj nič ne sekira, da mu bo ona že zrihtala tisto javno delo.

Vse napotnice, ki sem jih kadarkoli dobila, so bile tako mimo glede na moja znanja in izobrazbo/izkušnje, da so se še ljudje na razgovoru čudili, kako to, da me je zavod napotil k njim.  :wacko:

Za delovna mesta, kjer sem bila pa jaz idealen kandidat - vse, kar so iskali in še več, so pa seveda dobili zaposlitev razni direktorjevi sinčki in hčerke vplivnežev, ki so pač imeli veze, pa čeprav je bila njihova izobrazba povsem mimo iskanih zahtev.

In to se še vedno na veliko dogaja.  

• 0

#808 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 February 2015 - 10:40 AM

Torej smo zdaj prisli ze do tega, da moras imeti veze na zavodu :lol: . Za crknit!
  • 0
Viens, reste ici!

#809 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 February 2015 - 10:42 AM

Ne pravim, da je tako povsod, ampak tam, kjer sem jaz bila, je bilo točno tako. In večinoma ljudje to že tako vedo in se sploh ne prijavljajo več na določena delovna mesta, ker se že vnaprej ve, kdo ga bo dobil. 

• 0

#810 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 February 2015 - 11:50 AM

Saj moj post ni bil misljen cinicno.
Jaz mislim da je to kar si ti napisala resnica in da dejansko te zenske na zavodu vcasih igrajo bogove. Najbrz ne vse, ampak pomojem vedno vec... :/
  • 0
Viens, reste ici!

#811 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 22 February 2015 - 12:52 PM

Mene je tudi presenetilo, da na Zavodu sploh ne napotijo vseh zainteresiranih na določeno javno delo, ampak kao da lahko vsaka svetovalka samo enega svojega kandidata napoti. Če jih ima v svoji skupini recimo 10, to pomeni, da 9 ljudi sploh ne dobi možnosti pri delodajalcu, zaradi odločitve svetovalke. Nasploh sem zelo razočarana nad javnimi deli in ponudbo. Še lani so mi svetovalke nabijale, kako veliko javnih del je za 7. stopnjo, tokrat pa sem bila obveščena in napotena samo na 3 razgovore, od tega je eden odpadel, ker na koncu niso nikogar zaposlili. 

Prejšnji teden sem bila tudi na razgovoru v enem podjetju, kjer mi je šef rekel, da je plača pri njih vedno minimalna, tudi če delaš xy let pri njih, zraven pa dobivaš nagrade, glede na to, koliko strank si uspel pridobiti po telefonu in koliko prometa si naredil, ker je to kao zagotovilo, da se bodo zaposleni bolj trudili in bolje delali. In kao da njemu osebno plača sploh ni pomembna, pomembne so mu nagrade. Ja itak, bluzi to komu drugemu. Itak da si vsak želi neko sigurnost in zagotovljeno plačo. Ne pa da si še na dopust ne upaš iti, ker veš, da boš tisti mesec dobil manj nagrad, ker si bil manj v službi. Sploh pa ni uspeh vedno odvisen samo od tebe. Kljub trudu, je kakšen mesec pač slabše, drugič pa bolje. Take ponudbe se mi zdijo ful neresne in se mi ne zdi prav, da Zavod sploh napotuje k takim delodajalcem. Nisem mu nič rekla nazaj, ampak sem potem še sama pri sebi razmislila in čeprav že obupano iščem službo, take ne bom sprejela. Če me bo ta šef še kdaj poklical, mu bom tudi povedala.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#812 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 23 February 2015 - 10:37 PM

http://www.mirocerar...nega-sodelavca/

• 0

#813 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 February 2015 - 11:37 PM

te zenske na zavodu vcasih igrajo bogove. Najbrz ne vse, ampak pomojem vedno vec... :/

Veliko zaposlenih na Zavodih je za moje pojme popolnoma nekompetentnih in se izživljajo nad ubogo rajo, posebej še nad kakšnimi, ki so bolj neuki, kar se se tiče zakonodaje in svojih pravic, pa seveda njihovih (teh zaposlenih na Zavodu) dolžnosti, ki so jih dolžni opravljati. Sem slišala že za par primerov (pa bila tudi osebno vpletena v enega, sem sicer iz njega odšla kot 'zmagovalka', ker me je svetovalka podcenila, kar se tiče mojega poznavanja zakonov), ko so se te zaposlene (vse so bile ženske) dobesedno norčevale iz nezaposlenih, jih žalile in jim delale krivico na različne načine. Veliko se jih verjetno na robu orgazma vstane zjutraj, vedoč, da bodo lahko nekoga drkale v glavo za lastno zadovoljstvo. Tričetrt bi jih bilo treba odpustiti in jih postaviti na drugo stran. Fuj.

Da je pa uporabno imeti veze tudi že na Zavodu, bo pa kar držalo ... že dolgo to drži, pravzaprav.

Immortelle, zastavim obe svoji joški, ki ju imam neizmerno rada, da je to delovno mesto bilo zasedeno že prej, preden so sploh začeli tipkati oglas. :lol:

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#814 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 February 2015 - 12:18 AM

:lol:

• 0

#815 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 24 February 2015 - 07:15 AM

Fluffy, si čisto povzela moje občutke. Ti stoje aplavziram :lol:

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#816 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 24 February 2015 - 07:36 AM

[quote name="Fluffy The Stud Eater" post="1162948" timestamp="1424731051

Immortelle, zastavim obe svoji joški, ki ju imam neizmerno rada, da je to delovno mesto bilo zasedeno že prej, preden so sploh začeli tipkati oglas. :lol:[/quote]

Za to delovno mesto ni potreben noben oglas, ker gre za kabinetno zaposlitev vezano na mandat in zaupanje. Zato me cudi, da tak oglas je. In mislim, da mesto ni vnaprej zasedeno. Vprasanje pa je kaj bodo izbrali.
  • 0

#817 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 February 2015 - 02:34 PM

Zelo težko me boš v to prepričala, navkljub prijetni, strokovno obarvani razlagi.
Oglas je pa po moje zaradi dajanja vtisa, da so kao objektivni in moralno dajo priložnost vsem, ki izpolnjujejo pogoje.
Skratka, verjetno me bi kar kap od šoka, če bi od zanesljivih virov izvedela, da se motim.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#818 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 24 February 2015 - 03:30 PM

Glede na to, da sem 6 let delala na tem delovnem mestu, ti lahko zagotovim, da se zelo cudim temu oglasu. Ker pa poznam razmere v SMC sem zelo sigurna, da nimajo kadra.
  • 0

#819 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 February 2015 - 05:36 PM

Ok.
  • 0

#820 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 30 March 2015 - 08:30 PM

21 Times Tumblr Got Way Too Real About Unemployment (klik)

tumblr_mg1aohgvYF1qd0qrqo1_500.jpg

• 2

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users