Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 08 December 2011 - 04:49 PM
No, realno pa Nigella izgleda bolje, tudi brez makeupa in photoshopa, ampak je seveda očitno, da je namen tovrstnih prispevkov čista provokacija.
Posted 08 December 2011 - 05:03 PM
Ne vem, koliko je stara slika, jaz sem sliko prvič videla, je en objavil na FBju in mi je bila taka primerna 'šala'
za to temo, nič drugega. x)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 December 2011 - 09:08 PM

Pa vedno iste kao izvirne fore in komentarji, preseze jih samo 'A paradiznik pa nic ne trpi, ko ga rezes?'
Posted 08 December 2011 - 09:12 PM
Posted 08 December 2011 - 09:22 PM
Primitivizem ljudi, kaj češ.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 09 December 2011 - 03:52 AM

Res ne razumem teh trapastih primerjav - vzamejo najslabšo možno fotko ene osebe in najlepšo fotko druge. In zdaj to naj bi bila relevantna primerjava.

Posted 09 December 2011 - 09:39 AM
Moram pa omenit, da ful cenim ljudi, ki poslušajo. Ki jih dejansko zanima tvoj pogled na npr. hrano (ali karkoli drugega, ampak trenutno smo ravno pri prehranjevanju), kljub temu, da je popolnoma drugačen od njihovega. In te dejansko POSLUŠAJO.
Včeraj je oči v avtu grizljal rezine mortadele, pa je ravno zavijal in sem mu vzela paket iz rok (da bi mu bilo lažje), pa me ves začudeno pogledal: "A boš jedla?

Ugotavljam, da si sploh ne predstavljam, da bi še kdaj jedla meso. Sicer nikoli ne reci nikoli, ampak trenutno čutim tako. Rib praktično tudi več ne jem, res izjemoma, pa še to bom črtala in počasi šla na vegansko (z izjemo domačega medu, v katerem ne vidim nič slabega).
Posted 09 December 2011 - 09:52 AM

Pa še zgodbica: v toplicah si je fant naročil mešano na žaru, pa sem ga vprašala, če mi da en košček
nekega svinjskega zrezka, in začnem žvečit, pa sem očitno dala v usta še eno majhno, res miniaturno
kost, in ko sem vgriznila, sem mi je ta koščica zabila med 2 zoba (na vrhu). Kakšne bolečine so pa to bile,
ko da bi mi nekdo 2 zoba razklal? Me je bolelo še 2 dni. Tako da . . .

Tiste slike sem pred kratkim videla na FB in so jasno, nič drugega kot provokacije, se ne oziram nanje.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 December 2011 - 02:58 PM
Ena boljših izjav, ki sem jih slišala: 'Treba je uživat (v mesu), samo enkrat se živi.'

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 December 2011 - 04:27 PM
Posted 09 December 2011 - 05:08 PM
Ker bi meso verjetno jedla, če bi uživala v njem, logično.
― V. Van Gogh
Posted 09 December 2011 - 05:29 PM
Posted 22 December 2011 - 03:30 AM
Včeraj me je znanka ponovno spomnila na nekaj ... bedasti se mi zdijo ljudje, ki se imajo za vegetarijance oz.
govorijo, da ne jejo mesa, potem pa jejo morske živali - kalamare, rake, ribe. Halo?! A to pa ni meso? Je to
morda vodna zelenjava? To zame niso vegetarijanci, ampak ljudje, ki ne jejo le kopenskih živali, morske pa
pač. So mesojedi. Zame je vegetarijanec tisti, ki ne je absolutno nobenega mesa sploh. Tisti, ki se masti ob
tuninem sendviču in razlaga, da je vegetarijanec, je zame preprosto budalo. Pa ne bi mi še bila tako smotana,
če ne bi skos imela kaj slabo humornega za povedat na račun mesojedcev, hkrati pa vsaj dvakrat na teden
zmazala kakšno morsko žival. Ha ha. Ta logika glede samooklicanih vegetarijancev, ki jejo morske živali, mi
nikoli ne bo jasna.
Posted 22 December 2011 - 09:13 AM
Drugace mi je pa zanimiv fenomen, da se ljudje danes radi oznacijo za vegetarijance, cetudi (obcasno) jedo npr. piscance.
Posted 22 December 2011 - 09:15 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 22 December 2011 - 09:37 AM
Se ne opredeljujem za karkoli, je pa na kakšne momente, npr. v restavraciji, res najlažje reči, da si vegetarijanec, da ni dolgih razlag in kompliciranja.
Sicer pa kot pravim; nimam se za vegetarijanko.
Posted 22 December 2011 - 09:51 AM
Posted 22 December 2011 - 12:26 PM
Sicer pa kot pravim; nimam se za vegetarijanko.
Tudi če mi kdo ponudi meso, pač rečem, da ga ne jem. Ne rečem, da ne jem klavnih živali, morske pa, logično.
― V. Van Gogh
Posted 22 December 2011 - 12:33 PM
Jaz tudi vcasih, ko grem ven jest, ne omenim, da sem veganka, ampak pac poiscem na jedilniku najblizjo moznost in zatezim z alergijami (vcasih se ti pac ne da razlagat kompletne filozofije, sploh, ce ljudje prvic slisijo besedo vegan).
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users