Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#801 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 December 2011 - 04:49 PM

Je na to sliko krožila že tudi replika, pa je žal ne najdem. In tudi ta "stara" tam izgleda veliiiko bolje.

No, realno pa Nigella izgleda bolje, tudi brez makeupa in photoshopa, ampak je seveda očitno, da je namen tovrstnih prispevkov čista provokacija.

• 0

#802 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 December 2011 - 05:03 PM

Ne vem, koliko je stara slika, jaz sem sliko prvič videla, je en objavil na FBju in mi je bila taka primerna 'šala'
za to temo, nič drugega. x)
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#803 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 08 December 2011 - 09:08 PM

rolleyes.gif

Pa vedno iste kao izvirne fore in komentarji, preseze jih samo 'A paradiznik pa nic ne trpi, ko ga rezes?'

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#804 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 December 2011 - 09:12 PM

Jooj, kako meni pritisk dvignejo take debilne izjave. Pa "solato tudi boli"...
  • 0

#805 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 December 2011 - 09:22 PM

Primitivizem ljudi, kaj češ.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 09 December 2011 - 03:52 AM

Gillian zgleda takole, če se uredi.
IPB Image

Res ne razumem teh trapastih primerjav - vzamejo najslabšo možno fotko ene osebe in najlepšo fotko druge. In zdaj to naj bi bila relevantna primerjava. rolleyes.gif V bistvu pa je zadaj propaganda ... vemo česa. ermm.gif
  • 0

#807 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 December 2011 - 09:39 AM

Ja, saj to sem govorila. Da dajo zanalašč take slike, od nekoga res najslabšo možno in od drugega najboljšo, potem je pa to kao realna primerjava... sama provokacija, pač.

Moram pa omenit, da ful cenim ljudi, ki poslušajo. Ki jih dejansko zanima tvoj pogled na npr. hrano (ali karkoli drugega, ampak trenutno smo ravno pri prehranjevanju), kljub temu, da je popolnoma drugačen od njihovega. In te dejansko POSLUŠAJO.

Včeraj je oči v avtu grizljal rezine mortadele, pa je ravno zavijal in sem mu vzela paket iz rok (da bi mu bilo lažje), pa me ves začudeno pogledal: "A boš jedla? ohmy.gif" laugh.gif
Ugotavljam, da si sploh ne predstavljam, da bi še kdaj jedla meso. Sicer nikoli ne reci nikoli, ampak trenutno čutim tako. Rib praktično tudi več ne jem, res izjemoma, pa še to bom črtala in počasi šla na vegansko (z izjemo domačega medu, v katerem ne vidim nič slabega).
  • 0

#808 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 December 2011 - 09:52 AM

Jaz sem tudi omenila meso na minimum, včasih mi zadiši, si privoščim, se mi pa upirajo razne mlete stvari, recimo salame, mleto meso . . . če vidim v kosu, je še OK, mleto mi pa res ne diši več. smile.gif

Pa še zgodbica: v toplicah si je fant naročil mešano na žaru, pa sem ga vprašala, če mi da en košček
nekega svinjskega zrezka, in začnem žvečit, pa sem očitno dala v usta še eno majhno, res miniaturno
kost, in ko sem vgriznila, sem mi je ta koščica zabila med 2 zoba (na vrhu). Kakšne bolečine so pa to bile,
ko da bi mi nekdo 2 zoba razklal? Me je bolelo še 2 dni. Tako da . . . smile.gif

Tiste slike sem pred kratkim videla na FB in so jasno, nič drugega kot provokacije, se ne oziram nanje. wink.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#809 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 09 December 2011 - 02:58 PM

Ena boljših izjav, ki sem jih slišala: 'Treba je uživat (v mesu), samo enkrat se živi.'

huh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#810 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19141 posts

Posted 09 December 2011 - 04:27 PM

Zakaj? Eni pač uživajo, ko jejo meso, drugi ko jejo sladkarije, tretji jejo samo zato, da živijo, in jim je užitek pač kaka druga zadeva. Različni smo.
  • 0

#811 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 09 December 2011 - 05:08 PM

Ker bi meso verjetno jedla, če bi uživala v njem, logično.

• 0

― V. Van Gogh

#812 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 09 December 2011 - 05:29 PM

No ja, meni se to ne zdi tako zelo logicno. Konec koncev to ni edini razlog za vegetarijanstvo, in morala ima bolj malo skupnega s hedonizmom. Po "samo enkrat se zivi, dajmo si duska" nacelu bi lahko upravicili se marsikaj, od kraje, posilstev, pedofilije, drogiranja ... you get my point. Nimam nic proti svobodi posameznika, da uziva, dokler s tem ne posega v pravice in svobodo drugih (med katere jaz osebno uvrscam tudi druge zivali). Pa ta moj komentar ni misljen kot provokacija ali karkoli podobnega.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#813 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 09 December 2011 - 05:33 PM

QUOTE(Anouk @ 9. 12. 2011 - 17:29) View Post

in morala ima bolj malo skupnega s hedonizmom.

Jaz pa mislim, da ima. Razumem pa tudi tvojo poanto.

• 0

― V. Van Gogh

#814 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 December 2011 - 03:30 AM

Včeraj me je znanka ponovno spomnila na nekaj ... bedasti se mi zdijo ljudje, ki se imajo za vegetarijance oz.
govorijo, da ne jejo mesa, potem pa jejo morske živali - kalamare, rake, ribe. Halo?! A to pa ni meso? Je to
morda vodna zelenjava? To zame niso vegetarijanci, ampak ljudje, ki ne jejo le kopenskih živali, morske pa
pač. So mesojedi. Zame je vegetarijanec tisti, ki ne je absolutno nobenega mesa sploh. Tisti, ki se masti ob
tuninem sendviču in razlaga, da je vegetarijanec, je zame preprosto budalo. Pa ne bi mi še bila tako smotana,
če ne bi skos imela kaj slabo humornega za povedat na račun mesojedcev, hkrati pa vsaj dvakrat na teden
zmazala kakšno morsko žival. Ha ha. Ta logika glede samooklicanih vegetarijancev, ki jejo morske živali, mi
nikoli ne bo jasna.
  • 0

#815 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 22 December 2011 - 09:13 AM

Ja, meni je tudi cudna ta logika, ampak jo v neki meri pripisujem cerkvi in tradicionalnim postnim petkom, ko se "meso" ne sme jesti, dovoljene pa so ribe (pravoslavci imajo isto finto, samo da oni v casu posta ne jejo ne jajc, ne mleka, ribe so pa vseeno na meniju).

Drugace mi je pa zanimiv fenomen, da se ljudje danes radi oznacijo za vegetarijance, cetudi (obcasno) jedo npr. piscance.

• 0

#816 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 22 December 2011 - 09:15 AM

Jaz to štekam s praktičnega vidika, ljudem, ki bi ti radi postregli nevemkaj, je pač lažje rečt, da si vegetarijanec, kot pa da razlagaš, da v bistvu trikrat letno ješ piščanca laugh.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#817 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 December 2011 - 09:37 AM

Ravno opažam, da morske hrane praktično ne jem več, ful redko. Pa večkrat imam popolnoma veganske dni.

Se ne opredeljujem za karkoli, je pa na kakšne momente, npr. v restavraciji, res najlažje reči, da si vegetarijanec, da ni dolgih razlag in kompliciranja.

Sicer pa kot pravim; nimam se za vegetarijanko.
  • 0

#818 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 22 December 2011 - 09:51 AM

Jaz se spomnim, ko smo sli v srednji soli na neko ekskurzijo, in je ena razlagala, da je vegetarijanka in kako se ji zivali smilijo, potem je pa navalila na govejo juho in neko sladico z zelatino ("ne mi govort, kaj je not, se mi bo zagravzalo!"). LOL.
  • 0

#819 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 22 December 2011 - 12:26 PM

QUOTE(Sinnaia @ 22. 12. 2011 - 9:37) View Post
Se ne opredeljujem za karkoli, je pa na kakšne momente, npr. v restavraciji, res najlažje reči, da si vegetarijanec, da ni dolgih razlag in kompliciranja.

Sicer pa kot pravim; nimam se za vegetarijanko.

Tudi če mi kdo ponudi meso, pač rečem, da ga ne jem. Ne rečem, da ne jem klavnih živali, morske pa, logično.

• 0

― V. Van Gogh

#820 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 22 December 2011 - 12:33 PM

Mislim, da je FTSE imela v mislih bolj tiste, ki pac nekje izven konteksta omenijo (beri: ne ravno pri jedi), da so vegetarijanci, potem pa jih enkrat nakljucno srecas v restavraciji, ko secirajo ribo.

Jaz tudi vcasih, ko grem ven jest, ne omenim, da sem veganka, ampak pac poiscem na jedilniku najblizjo moznost in zatezim z alergijami (vcasih se ti pac ne da razlagat kompletne filozofije, sploh, ce ljudje prvic slisijo besedo vegan).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users