Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#801 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 14 September 2011 - 08:50 PM

lol1.gif zdej se še jst naglas režim lastnim izjavam lol1.gif
  • 0

#802 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27667 posts

Posted 14 September 2011 - 08:52 PM

Se dogaja tudi meni; ce se kdo spomni one s Chuckom Norrisom v temi sexy fantje, ko je Jina s svojo reakcijo samo dodala piko na i. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#803 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 14 September 2011 - 08:58 PM

sori, ne... imaš z razlogom naziv "human search engine" laugh.gif
  • 0

#804 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27667 posts

Posted 14 September 2011 - 09:25 PM

laugh.gif

Napisala sem v temo sexy fantje "Chuck Norris knows Victoria's secret". In Jina repliko: "Kaj si ti sedaj uletela s tem sem?" Pa jaz: "Ker je sexy fant!" Se danes se rolam kombinaciji teh treh postov. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

• Guests

Posted 15 September 2011 - 12:40 PM

Po dolgoletni (najdaljši na forumu? hmm.gif) uporabi skodelice sem pred kratkim uvedla novost - (pralne) bombažne vložke (tudi lunette). Čist navdušena! thumbup.gif Zdaj mi ni treba več kupovati tistih dnevnih vložkov, ki so se mi dostikrat zgužvali na hlačkah. ermm.gif Tile bombažni stojijo kot pribiti, se ne premikajo in dajejo občutek, kot da RES nimam menstruacije.

Ne vem, zakaj sem se jih prej izgibala, ampak očitno človek za vse rabi čas. Umažejo se pač minimalno (toliko kolikor pač skodelica "spušča". Skratka, sami plusi, razen ene zadeve - uvedla sem jih takrat, ko je bila največja vročina (36+), bravo jaz laugh.gif, in takrat so me pa malce preveč greli spodaj. Ker ... saj veste, ko je huda vročina, še v spodnje hlače zašvicaš, kaj ne boš v flanelast vložek. oops.gif tongue.gif Ampak pred kratkim je bilo tudi 32 st. in sem jih mirno uporabljala, ko sem prišla domov, sem pa itak oboje zamenjala in ni bilo panike.

Skratka, zelo nenavadno se mi zdi, da mi zdaj v zvezi z mestro ni treba več NIČ kupovati. Ko toliko let skoraj vsak mesec nekaj kupuješ, postane že prav navada, zdaj se mi pa zdi, da sem prav osvobojena na nek način. Nobenih odpadkov več, ko se bližajo dnevi, imam v torbi skodelico (v vrečki, ki je priložena) in dva bombažna vložka (včasih si pripnem enega že na hlačke) in ... to je to.
  • 0

#806 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 15 September 2011 - 01:26 PM

ja kokrat pa pol pereš te vložke in kok jih maš?
  • 0

#807 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 September 2011 - 01:42 PM

Ojoj.. mene to ne privlači niti malo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 15 September 2011 - 01:56 PM

Jah, saj tudi mene ni privlačilo, pet let ali koliko! laugh.gif

Zaenkrat jih imam pet in mi znese, ker vedno nanese tako, da kaj perem in še vložke zraven vržem. smile.gif Vedno jih pa prej s hladno vodo in milom dobro operem in dam sušit, potem jih šele dam prat v stroj. Nekako mi ne diši ideja, da bi umazane shranjevala v neki vreči in potem prala. Sicer pa - to so tako malo umazani, kot ... ne vem, če bi si ranila mozolj in skušala ustaviti krvavitev z robcem. biggrin.gif Nič takega. Gre bolj za rjavkast mali madež, ne za dejansko prepojenost s krvjo, zato ne vidim velikega problema v tem.

Prvič je bilo čudno, ampak tudi skodelica mi je bila prvič čudna. Zdaj mi je pa super in ne bi menjala. Po prvi uporabi sem si rekla, no ja, bom morala vseeno imeti doma eno škatlo dnevnih vložkov, za vsak slučaj, ker sem mislila, da bom prala vse naenkrat in da mi jih bo pač zmanjkalo, ampak zaenkrat nakup ni bil potreben.

Aja, še to. Na hlačke se zapnejo z gumbkom - zavihka upogneš in pritisneš skupaj. Ni šans, da kam uide, haha. In dejansko ima - zame! - samo vlogo ščitnika perila, ne pa vpojnega sredstva. In moram reči, da se mi je prej včasih zgodilo, da so se mi hlačke kljub vložku umazale, predvsem ob straneh, ker se je vložek zmučkal, zdaj teh težav ni več. Hlačke ostanejo čiste, ni šans, da se ob robovih kaj zgodi. Plus je tudi to, da imaš res občutek, da nimaš ničesar med nogami, ker je občutek na koži tako kot bi imel bombažne hlačke.
  • 0

#809 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 15 September 2011 - 02:05 PM

Jaz si jih bom pa nabavila ob prvi priliki, če jih le kje ugledam tule (pri nas jih še nisem videla v prodaji, po internetu mi jih pa ni bilo za naročat).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 15 September 2011 - 02:08 PM

Jaz sem jih nabavila v DM, so bili ravno v akciji (mogoče so še, kaj vem). Najprej 2, da sem sprobala, kako to sploh gre, kako se jih namontira, kakšen je občutek ob nošenju itd., potem sem šla pa še po 3.
So pa čisto tenki, nobenega občutka pleničenja ni. smile.gif
  • 0

#811 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 15 September 2011 - 02:09 PM

Anouk, drgač ti jih bom pa jst prinesla wink.gif
  • 0

#812 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 15 September 2011 - 02:32 PM

^d'aawww! oops.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#813 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 27 October 2011 - 12:07 PM

Jaz sem tele pralne vložke tudi iskala v Dm in jih nisem našla, potem sem šla pa kar na ineternet in jih tam naročila 5 komadov, ker so kot, da bi imela samo spodnje hlačke.
Res so fajn,
  • 0

• Guests

Posted 03 November 2011 - 01:21 AM

Zgleda, da jih v dm-u ne prodajajo več, tudi jaz jih zadnjič nisem videla. hmm.gif Verjetno so bili zato znižani poleti.

No, jaz sem se nanje že povsem navadila, zdaj ko je hladneje, res niti ne vem, da jih imam. wink.gif
  • 0

#815 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 07 December 2011 - 09:59 AM

No evo v Interšparu VIč jih pa imajo, sem jih zadnjič videla. Ko jih iščeš jih pa ne najdeš smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 13 December 2011 - 03:38 AM

Ja, jaz sem ti tudi še enega (še edinega) kupila prejšnji teden v DM-u pri Kapitlju. smile.gif
  • 0

#817 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 December 2011 - 08:48 AM

Zakaj pa so ti vložki fajn? A ker vam pušča skodelica?

Jaz jo uporabljam že eno leto ohmy.gif , malo je postala bež barve, redno jo umivam s Spitadermom, občasno prekuham.

Kot sem že enkrat napisala je to zame življenjsko odkritje, zadeva je za ženske osvobajajoča. Resnično, 3/4 časa sploh ne vem, da imam M. Ne najdem več besed, ki bi prehvalile skodelico; dejansko lahko normalno živim, planiram morje, toplice, brez da bi se sekirala o tem, kateri dan v mesecu nastopi M.

Na začetku sem tudi jaz imela predsodke in strah pred neznanim, ampak sem resnično srečna, da sem šla čez to, kajti skodelica mi olajša življenje. biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 22 December 2011 - 01:34 PM

QUOTE(Kinky @ 22. 12. 2011 - 8:48) View Post

Zakaj pa so ti vložki fajn? A ker vam pušča skodelica?

Imam zelo močno M in se mi skodelica prva dva dneva precej hitro napolni in mi lahko malenkost spušča (kar seveda takoj začutim). Zato mi je super tale bombažni ščitnik, ker imam vseeno občutek, kot da imam samo hlačke in nič drugega (hkrati pa so zaščitene). Pa prej se mi je kdaj zgodilo, da se je rob hlačk lahko zamazal, zdaj pa tega ni več. Od tretjega do petega dneva pa skorajda ne bi rabila ščitnika, ampak ga imam zdaj že iz navade, se boljše počutim in večkrat na dan zamenjam in je tako kot če bi menjala hlačke (če sem doma, jih, če pa letam okrog, je pa to nemogoče). smile.gif

• 0

• Guests

Posted 23 December 2011 - 01:42 PM

Torej se lahko zgodi, da skodelica pušča? Uhhh...meni bi sigurno, ker mi tudi tampon, če ga imam notri hmm.gif

Tiste, ki jo uporabljate....a priporočate kakšno posebno znamko? Šele zdajle sem prebrala, da jih drži tudi DM. A Muller jih ima tudi? Pa kakšna je kaj cena te dni?

Razmišljam o nakupu, no...
  • 0

#820 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 December 2011 - 02:49 PM

Meni ne pušča niti malo.

Lunette je znamka moje, držijo jo v DM. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users