Jump to content

Photo

Deodorant / antiperspirant za pod pazduho

• Please log in to reply
1322 replies to this topic

#801 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 April 2012 - 10:18 AM

Ana, katerega od Nivee? meni je všeč Calm&Care, ampak poleti ne pomaga.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#802 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 April 2012 - 10:21 AM

Jaz sem probala vse te 'navadne' tipa Nike, Adidas, Rexona, Nivea, Dove, itd. in sem pri vseh zasmrdela. Prav tisti vonj, ki ga zavohaš poleti na folku, ki se ne umiva, ampak se samo poliva deoti (pa sem se umivala!). Fuj. NR Borotalco mi ravno zaradi tega tako ustreza, ker če sem npr. cel dan zdoma in se ne umivam (malo je čudno vlačit na faks brisačo in se tam na WCju slačit do modrca in se umivat pod pazduho XD), zvečer -čeprav sem se fuuuul potila- dejansko DIŠIM po pudru. Ampak me zadnje čase skrbi, ker mi tako zelo uničuje garderobo, sigurno ni blazno nedolžen. Ali pa je samo moj pot v kombinaciji z njim in oblačili čuden.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#803 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 08 April 2012 - 10:25 AM

Coco, lahko ti na letališču kupim Biotherm, sem brala mal ocene, tudi ženskega precej hvalijo. sploh desno različico, ki je v gelu.
Posted ImagePosted Image
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#804 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 08 April 2012 - 10:35 AM

A ga imajo na vseh letališčih? Jaz bom itak na Stanstedu čez 2 tedna, nimam pa pojma, kako veliko letališče je in kaj vse imajo, ker nisem bila še nikoli v VB.
  • 0
Pablo Picasso

#805 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 08 April 2012 - 10:48 AM

Meni je dober deodorant od Alverde Sensitive. Ima tak prijeten nežen vonj, prepreči potenje.
  • 0

#806 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 April 2012 - 10:53 AM

Jaz se vedno znova vračam k temu:

Posted Image

Ker ne vsebuje aluminija, lepo diši, ne preprečuje potenja, dolgo zdrži in še cena je ugodna + nima potisnega plina. Idealen zame! :)

To, da ne vsebuje aluminija, mi je zelo pomembno, saj mi je tako svetovala zdravnica, ki je pred leti ugotovila, da imam pod desno pazduho rahlo povečano bezgavko. Aluminij pa je zelo škodljiv (kot verjetno veste).
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#807 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 08 April 2012 - 11:00 AM

joj, že vidim, da si bom spet pet deotov kupila, potem mi bodo pa stali v predalu. :nono: :lol:
probala bom Niveo Dry Comfort, moškega Biotherm v stiku in tega od Balee pa da vidmo.
Immortelle, kako je z vpijanjem/sušenjm tega Baleinega na koži? ti brez potisnega plina 'špricnejo' ven iz flaške, se ne razpršijo?
  • 0

#808 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 08 April 2012 - 11:18 AM

Coco, probaj mogoče tisto s sodo bikarbono, je ena pisala tu na forumu. Sicer pa Lush trdi deodoranti vsebujejo sodo bikarbono. Naj bi bila učinkovita proti neprijetnemu vonju. Jaz bi ti svetovala, da pač najdeš nekaj, kar učinkovito prepreči smrad, nekih agresivnih antiperspirantov se ne bi dotikala. Bi se sprijaznila, da se pač bolj potiš. Jaz pač tako ali tako uporaljam izključno deodorante bret aluminijevega klorohidrata.

Razmišljam, da bi naslednjič kupila kakšnega naravnega, ampak ne vem, kateri je učinkovit proti smradu. Do sedaj sem imela samo Alverde ognjičevega, ampak nisem bila zadovoljna. Zdaj pa si ogledujem Biosecure roll on, ker je še ni tako zelo drag. Je imela katera?
Posted Image
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#809 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 April 2012 - 11:23 AM

Immortelle, kako je z vpijanjem/sušenjm tega Baleinega na koži? ti brez potisnega plina 'špricnejo' ven iz flaške, se ne razpršijo?

Se zelo dobro razpršijo, ampak so v prvem trenutku mogoče malo manj "pudrasti" in rahlo bolj "mokri", kot tisti iz doz s potisnim plinom. Se pa kar hitro posuši, ampak spet ne tako zelo hitro, kot tisti drugi, ki imajo še kakšne primesi za hitro sušenje notri...
Meni zelo odgovarja, je pa res, da ima notri alkohol, kar mene ne moti. :)
Poskusi, pa boš videla. :)
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#810 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 08 April 2012 - 11:35 AM

Jaz sem se pač sprijaznila s tem, da se potim in se res manj sekiram okrog tega. Valda ni fajn, da imam flek na majici lahko že kmalu po tem, ko se oblečem, ampak vsaj zavohala se še nisem, te fleke pa videvam tudi pri sodelavkah in sem potem malo pomirjena, haha :P
uporabljam v glavnem NR beli in roza deo v roll-onu in roza Adidasov roll-on, s sabo pa prenešam Bionsenovega na špric (mislim, da je tudi ta brez tistega plina, ker ni kot sprej, ampak kot vodica), ampak ga v bistvu še nikoli nisem uporabila npr. med službo, ker se ne bi mogla našpricat, če se prej ne bi umila. :huh:

Je pa res,da nikoli ne oblečem iste majice več kot enkrat, ker to bi pa znalo pol smdret, prepotena majica, namreč.
nazadnje sem enkrat decembra tako za par ur oblekla neki, kar sem že prej nosila in mi je bilo potem takoj žal in dobra šola za naprej, hehe :wink:
  • 0

#811 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 08 April 2012 - 11:40 AM

Jaz se sicer ne potim ful, mi pa poleti tudi ratajo fleki na majicah, itak. Ampak se ne sekiram zaradi tega. Važno mi je, da ne zasmrdim. Pa na določenih barvah se itak ne opazi tako zelo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#812 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 08 April 2012 - 11:49 AM

Coco, probaj mogoče tisto s sodo bikarbono, je ena pisala tu na forumu. Sicer pa Lush trdi deodoranti vsebujejo sodo bikarbono. Naj bi bila učinkovita proti neprijetnemu vonju. Jaz bi ti svetovala, da pač najdeš nekaj, kar učinkovito prepreči smrad, nekih agresivnih antiperspirantov se ne bi dotikala. Bi se sprijaznila, da se pač bolj potiš. Jaz pač tako ali tako uporaljam izključno deodorante bret aluminijevega klorohidrata.

Prvič slišim, kje pa je bilo govora o tem?
  • 0
Pablo Picasso

#813 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 April 2012 - 11:53 AM

Kako je meni neumno, ko se ene punce po aerobiki cele (od glavo do pet in seveda še pod pazduhami) našpricajo s temi cenenimi deodoranti in potem cela garderoba smrdi. Ajme :AJEBEŠ:

Špela, imela sem že vse pomojem. Zdaj na pamet ne vem imena žal, ampak najboljši mi je tisti z roza nalepko. Zelo fajn pa mi je tudi do Belee, tisti sensitive, z roza pokrovčkom. Jaz moram izbirat same take, ker mam totalno uničeno kožo pod pazduhami zaradi HF. :( Takoj ko si dam kak bolj agresivni deo, mam zažgano kožo. :cry1:
  • 0
Viens, reste ici!

#814 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 08 April 2012 - 12:03 PM

Coco, Nila je pisala o sodi bikarboni. malo vode zmeša s sodo in potem nanese, smz.
  • 0

#815 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 08 April 2012 - 12:14 PM

Aha, bom pobrskala, hvala!
  • 0
Pablo Picasso

#816 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 08 April 2012 - 12:33 PM

Jaz si zmočim pazduho, dam malo sode bikarbone v pokrovček (sodo shranjujem v malem steklenem kozarčku od kaper style_emoticons/default/laugh.gif), potapkam z vlažnimi prsti in nanesem na pazduhe. Malo krožim oz. vtiram kot kremo, počakam, da se posuši, odvečni prahec (če ostane kje na robu) obrišem z brisačo. Počakam še kakšno minutko in se oblečem.

V enem posnetku na youtube pa ima ena punca malce drugačno metodo. Na vatno blazninico nanese majhno količino sode bikarbone, jo zmoči, malo razmaže in potem to nanese na pazduhe. Počaka, da se posuši, odstrani odvečni prahec.

Lahko pa narediš tudi pravi kremni deodorant (nisem še probala). Vzameš kokosovo olje (tudi deluje kot deodorant, ker uničuje bakterije), koruzni škrob, sodo bikarbono in kaplja poljubnega eteričnega olja (olje čajevca, sivke, agrumov ...). Zmešaš, da dobiš nekakšno pasto in jo daš v posodico za shranjevanje. Uporabiš tako, da s prstom vzameš malo paste in se z njo namažeš pod pazduho.

Glavna fora sode bikarbone je, da pač prepreči razvoj bakterij, zaradi katerih zasmrdimo. Ne prepreči švicanja, ampak neprijetne vonjave. Podobno se lahko uporablja tudi za noge oz. stopala.

Upam, da sem razumljivo napisala. style_emoticons/default/oops.gif

Evo, sem našla ta post, če bo še katero zanimalo. Jaz bom poskusila, me nič ne stane, bi me pa zanimalo Nilino mnenje zdaj, po vsem tem času, če se še vedno tako dobro obnese.
  • 0
Pablo Picasso

#817 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 June 2012 - 10:17 PM

A mi nekdo razloži foro 24 ali celo 48 urnih deodorantov? Kaj to pomeni!? Da se ti 2 dni ni treba stuširat? :lol:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#818 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 June 2012 - 10:23 PM

Ja, tako kot Garnierov 7 dnevni balzam za telo. ;) Deluje do 7 dni!
  • 0
Viens, reste ici!

#819 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 15 June 2012 - 05:52 PM

Če greš v džunglo pa se ne moreš ravno vsaki dan tuširat, te ne rabi skrbet da bi smrdela, kr deluje deo 48h :D
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#820 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 17 June 2012 - 11:34 AM

^^

:lol: Ravno zadnjic razmisljala o gluposti tovrstnih reklam.

bi me pa zanimalo Nilino mnenje zdaj, po vsem tem času, če se še vedno tako dobro obnese.

+1 In zanima me, ce pusca sledi na oblekah (temnih in svetlih). Jaz sem komaj nasla nekaj, kar mi priblizno ustreza, ne bom vec pisarila, ker sem ze parkrat v tej temi.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users