Deodorant / antiperspirant za pod pazduho
Posted 08 April 2012 - 10:18 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 08 April 2012 - 10:21 AM
Pablo Picasso
Posted 08 April 2012 - 10:25 AM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 08 April 2012 - 10:35 AM
Pablo Picasso
Posted 08 April 2012 - 10:48 AM
Posted 08 April 2012 - 10:53 AM

Ker ne vsebuje aluminija, lepo diši, ne preprečuje potenja, dolgo zdrži in še cena je ugodna + nima potisnega plina. Idealen zame!

To, da ne vsebuje aluminija, mi je zelo pomembno, saj mi je tako svetovala zdravnica, ki je pred leti ugotovila, da imam pod desno pazduho rahlo povečano bezgavko. Aluminij pa je zelo škodljiv (kot verjetno veste).
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 April 2012 - 11:00 AM

probala bom Niveo Dry Comfort, moškega Biotherm v stiku in tega od Balee pa da vidmo.
Immortelle, kako je z vpijanjem/sušenjm tega Baleinega na koži? ti brez potisnega plina 'špricnejo' ven iz flaške, se ne razpršijo?
Posted 08 April 2012 - 11:18 AM
Razmišljam, da bi naslednjič kupila kakšnega naravnega, ampak ne vem, kateri je učinkovit proti smradu. Do sedaj sem imela samo Alverde ognjičevega, ampak nisem bila zadovoljna. Zdaj pa si ogledujem Biosecure roll on, ker je še ni tako zelo drag. Je imela katera?

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 April 2012 - 11:23 AM
Immortelle, kako je z vpijanjem/sušenjm tega Baleinega na koži? ti brez potisnega plina 'špricnejo' ven iz flaške, se ne razpršijo?
Se zelo dobro razpršijo, ampak so v prvem trenutku mogoče malo manj "pudrasti" in rahlo bolj "mokri", kot tisti iz doz s potisnim plinom. Se pa kar hitro posuši, ampak spet ne tako zelo hitro, kot tisti drugi, ki imajo še kakšne primesi za hitro sušenje notri...
Meni zelo odgovarja, je pa res, da ima notri alkohol, kar mene ne moti.

Poskusi, pa boš videla.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 April 2012 - 11:35 AM

uporabljam v glavnem NR beli in roza deo v roll-onu in roza Adidasov roll-on, s sabo pa prenešam Bionsenovega na špric (mislim, da je tudi ta brez tistega plina, ker ni kot sprej, ampak kot vodica), ampak ga v bistvu še nikoli nisem uporabila npr. med službo, ker se ne bi mogla našpricat, če se prej ne bi umila.

Je pa res,da nikoli ne oblečem iste majice več kot enkrat, ker to bi pa znalo pol smdret, prepotena majica, namreč.
nazadnje sem enkrat decembra tako za par ur oblekla neki, kar sem že prej nosila in mi je bilo potem takoj žal in dobra šola za naprej, hehe

Posted 08 April 2012 - 11:40 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 April 2012 - 11:49 AM
Prvič slišim, kje pa je bilo govora o tem?Coco, probaj mogoče tisto s sodo bikarbono, je ena pisala tu na forumu. Sicer pa Lush trdi deodoranti vsebujejo sodo bikarbono. Naj bi bila učinkovita proti neprijetnemu vonju. Jaz bi ti svetovala, da pač najdeš nekaj, kar učinkovito prepreči smrad, nekih agresivnih antiperspirantov se ne bi dotikala. Bi se sprijaznila, da se pač bolj potiš. Jaz pač tako ali tako uporaljam izključno deodorante bret aluminijevega klorohidrata.
Pablo Picasso
Posted 08 April 2012 - 11:53 AM

Špela, imela sem že vse pomojem. Zdaj na pamet ne vem imena žal, ampak najboljši mi je tisti z roza nalepko. Zelo fajn pa mi je tudi do Belee, tisti sensitive, z roza pokrovčkom. Jaz moram izbirat same take, ker mam totalno uničeno kožo pod pazduhami zaradi HF.

Posted 08 April 2012 - 12:03 PM
Posted 08 April 2012 - 12:14 PM
Pablo Picasso
Posted 08 April 2012 - 12:33 PM
Jaz si zmočim pazduho, dam malo sode bikarbone v pokrovček (sodo shranjujem v malem steklenem kozarčku od kaper style_emoticons/default/laugh.gif), potapkam z vlažnimi prsti in nanesem na pazduhe. Malo krožim oz. vtiram kot kremo, počakam, da se posuši, odvečni prahec (če ostane kje na robu) obrišem z brisačo. Počakam še kakšno minutko in se oblečem.
V enem posnetku na youtube pa ima ena punca malce drugačno metodo. Na vatno blazninico nanese majhno količino sode bikarbone, jo zmoči, malo razmaže in potem to nanese na pazduhe. Počaka, da se posuši, odstrani odvečni prahec.
Lahko pa narediš tudi pravi kremni deodorant (nisem še probala). Vzameš kokosovo olje (tudi deluje kot deodorant, ker uničuje bakterije), koruzni škrob, sodo bikarbono in kaplja poljubnega eteričnega olja (olje čajevca, sivke, agrumov ...). Zmešaš, da dobiš nekakšno pasto in jo daš v posodico za shranjevanje. Uporabiš tako, da s prstom vzameš malo paste in se z njo namažeš pod pazduho.
Glavna fora sode bikarbone je, da pač prepreči razvoj bakterij, zaradi katerih zasmrdimo. Ne prepreči švicanja, ampak neprijetne vonjave. Podobno se lahko uporablja tudi za noge oz. stopala.
Upam, da sem razumljivo napisala. style_emoticons/default/oops.gif
Evo, sem našla ta post, če bo še katero zanimalo. Jaz bom poskusila, me nič ne stane, bi me pa zanimalo Nilino mnenje zdaj, po vsem tem času, če se še vedno tako dobro obnese.
Pablo Picasso
Posted 14 June 2012 - 10:17 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 June 2012 - 10:23 PM

Posted 15 June 2012 - 05:52 PM

[Napoleon]
Posted 17 June 2012 - 11:34 AM

bi me pa zanimalo Nilino mnenje zdaj, po vsem tem času, če se še vedno tako dobro obnese.
+1 In zanima me, ce pusca sledi na oblekah (temnih in svetlih). Jaz sem komaj nasla nekaj, kar mi priblizno ustreza, ne bom vec pisarila, ker sem ze parkrat v tej temi.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users