Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#801 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 14 September 2015 - 06:45 AM

Za poroko fantove sestricne so v bistvu za vabila poskrbele 4 price in so kar not napisali, da bo poroka samo za odrasle in da 'bi zenin in nevesta raje videla, da pridejo slavmoatno obleceni in ne v kavbojkah'. In tudi od neveste sestra ni svoje se ne enoletne hcerke imela zraven pri obredu (predvidevam, da so imeli varstvo v hotelu).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#802 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 September 2015 - 07:42 AM

Jaz niti v sanjah ne bi otroka s sabo jemala, sploh pa ne tako majhnega

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#803 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 14 September 2015 - 07:53 AM

Jaz tudi ne. Ampak odvisno od človeka. Vem kako je ko gremo v gostilno, pa je mali priden, ampak jaz nimam čist nič od kosila. Z eno roko njega, z drugo sebe, itak noče bit v stolčku cel čas, potem so še ure za spanje, sploh če je to manjši otrok, če ne spi dosti je tečen, sploh se mi zdi da je to do 3 let klasika....

Mislim jaz ne bi šla pač na poroko, če ne bi imela varstva. Vsekakor bi bila pa užaljena, če bi dobila vabilo in notri da otroci niso zaželjeni, ker se mi zdi pa to grdo. Ampak ja, pač vsak se po svoje odloča, tako da ne vem, če kar se tega tiče lahko sploh kaj narediš.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#804 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 14 September 2015 - 08:16 AM

Ce imas RSVP kartice (verjetno ne, ampak ce ;)), potem se lahko znajdes, da ze gor napises, koliko sedezev je rezerviranih za posameznega naslovnika:

23e95f66533a829244a12d3c8e07fd9e.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#805 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 14 September 2015 - 08:48 AM

085c83b8b72ec76bb6f70f9dc230fce8.jpg

Tukaj lahko gor napises imena povabljencev in ce ti napacno stevilko obkrozijo, jih lahko se vedno poklices in jim obrazlozis ;)

Zdaj je moderno met tud spletno stran, tako da lahko te RSVP-je vse elektronsko porihtas. 

• 0

#806 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 September 2015 - 09:02 AM

Jaz bi brez pomisleka napisala, da otroci niso zazeljeni, ker po mojem nimajo kaj delati na poroki. Jaz svojih ne bi nikoooli jemala s sabo, pa obenem pricakujem da povabljeni spostujejo moje zelje. Saj jih ne prosim, da si lase pobarvajo na roza za mojo poroko...

Zakaj pa bi bila uzaljena Fiona? Saj poroka je dan mladoporocencev, ce mladoporocencema pac ni po godu, da so tam otroci, ju jaz popolnoma razumem.
  • 0
Viens, reste ici!

#807 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 September 2015 - 09:20 AM

Podpis.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#808 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 September 2015 - 09:28 AM

Zakaj pa bi bila uzaljena Fiona? Saj poroka je dan mladoporocencev, ce mladoporocencema pac ni po godu, da so tam otroci, ju jaz popolnoma razumem.

Se strinjam ...

Kolega je za svoj 40. RD organiziral popoldanski piknik in nam je dva meseca prej poslal datum in dopisal "dovolj zgodaj vas obveščam o terminu, da si lahko priskrbite varstvo" ... glede na to, da je en redkih, ki nima otrok, nam je bilo jasno zakaj taka želja in smo to upoštevali ....

Za eno poroko nisva mogla dobit varstva in je šel samo moj, jaz sem ostala z njima doma. Kljub temu, da so bili tam drugi otroci. Pač ni mi to tega, da ju moram imeti skoz na očeh in da bosta ravno mojadva kriva, da se bo npr. torta prevrnila ... enostavno ne bi bila sproščena in bi imela pokvarjen dan.

• 0

Put A Kilt On It!

#809 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 14 September 2015 - 09:28 AM

Se strinjam, "baby shower/play date" imajo lahko ob drugi priliki. V praksi so pa te stvari vcasih malo bolj komplicirane (recimo - ce povabis polovico gostov 1000+km stran od doma, dvakrat premislis, kaj bos napisal in kako).  Ce jih je za celo cetico, mogoce razmislis o tem, da jim zagotovis animacijo v kaksem sotorcku, ki je malo odmaknjen od prizorisca zaobljub.

• 0

#810 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 September 2015 - 09:32 AM

Meni se zdi ta užaljenost brezvezno pretiravanje in dramatiziranje. Vsak se ima pravico sam odločit, če na svoji poroki želi otroke ali ne. In to (načeloma) ni nič osebnega do staršev.

• 0

• Guests

Posted 14 September 2015 - 10:29 AM

Midva sva malega ponavadi vzela s sabo, sploh, ker sem ga še dojila. Sem ga pa enkrat, ker smo bili dovolj blizu, po večerji peljala domov k mojim, se ob polnoči pripeljala domov podojit, en vmesni obrok mu je pa mama potem dala na flaško. Drugikrat sta pa moja starša (in kasneje še midva) prespala v bližnjem hotelu, kamor sem otroka odpeljala, ko sem videla, da ima dovolj, vsekakor pa najkasneje pred večerjo. Letos gremo spet na eno poroko ki je na morju, pa gre zraven, ampak bomo šli z mojimi starši za cel vikend in potem bo mali šel zraven "pozdravit", voščit, potem pa v varstvo k mojima dvema.

Da bi ga jemala pa zraven za celo noč pa ne pride v poštev. V takem primeru bi ga dala v varstvo in bi šla midva sama. 2,5 let staremu otroku pač postane na takih prireditvah dolgčas, da ga boš cel večer animiral pa nekako ni namen ...

• 0

#812 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 14 September 2015 - 11:10 AM

Ce bi jaz imela svojega otroka in bi gostitelja izrazila zeljo, da pridejo samo odrasli, ne bi bila uzaljena (ker ga nikakor ne bi hotela imeti s sabo), ampak ljudje so razlicni in smz v takih primerih bolje, ce se drzis bontona in nenapisanih pravil.
Sestricna bo npr. stara eno leto, ko se bova porocila, tako da si sploh ne predstavljam, kako bi to slo. Vseeno pa bi rada, da gostje pridejo s partnerji; ce ne drugega, da bodo imeli s kom plesati.
Anouk, te kartice se mi zdijo dobra ideja (se jih tudi pri nas veliko uporablja), saj verjetno bom naredila vabila v vec delih. V bistvu se morava najprej konkretno lotiti seznama gostov.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#813 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 14 September 2015 - 11:44 AM

Jaz imam seznam v grobem ze sestavljen (po priljubljenosti navzdolm da lahko seznam poljubno odrezem glede na koncno zeljeno stevilo gostov :D). Ga redno osvezujem z imeni najnovejsih partnerjev fantovih bratrancev in sestricen, haha. : X

• 0

#814 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 14 September 2015 - 12:53 PM

Anouk, potem imata vidva tudi resno željo se kmalu poročit? :)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#815 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 14 September 2015 - 01:08 PM

Ne (I just like to be prepared :D). Vse skupaj se je v bistvu rodilo iz tega, ko sva bila povabljena na dve poroki (eno v Sloveniji, eno v Belgiji) in sva zacela hipotetizirat, kako bi midva vse skupaj izvedla (zelje/pricakovanja + realne moznosti in se bolj realne komplikacije). Pac debata o stevilu gostov, letnem casu, drzavi poroke, porocnih obicajih in navadah (enih in drugih), prevozu, nastanitvah, hrani, kritju stroskov ipd. Sva dalec od kaksnega dodelanega scenarija, ampak imava priblizno idejo o vsem skupaj (in kilogramih zivcev, ki bodo sli po gobe med planiranjem ;)). Mene se najbolj mika, da bi sla nekam na dopust in to potihem porihtala, potem pa naredila pogostitev tu/tam ali vsepovsod :) 

• 0

#816 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 September 2015 - 01:39 PM

naredila pogostitev tu/tam ali vsepovsod :) 

Že dva para "mešana" poznam, ki sta naredila cerkveno poroko v SLO, civilno pa v ZDA. Če pa nimaš v planu dveh porok, je pa spet problem :D

• 0

Put A Kilt On It!

#817 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 14 September 2015 - 01:57 PM

Moja prijateljica iz LDN (tista, ki je zaročena že več kot 3 leta) bo imela 4 poroke.  :hooray: Od tega dvakrat elopement, ostali dve pa na različnih koncih sveta, da bodo lahko vsi gostje prišli. Prva naj bi bila krepko več kot eno leto za najino. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#818 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 September 2015 - 01:59 PM

Never gonna happen :D
  • 0
Viens, reste ici!

#819 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 14 September 2015 - 02:02 PM

4x se bo porocila z istim moskim...brezveze😄.
  • 0

#820 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 14 September 2015 - 02:11 PM

Že dva para "mešana" poznam, ki sta naredila cerkveno poroko v SLO, civilno pa v ZDA. Če pa nimaš v planu dveh porok, je pa spet problem :D

I wish it were that easy :D Cerkvena pri nama definitivno odpade, nimava zelje "nekoga tretjega" v svojo sredino vabit  :P 

Ima pa fantova sestricna partnerja iz Avstralije, mogoce pobereva kaksno idejo od njiju, ce se bosta odlocila, da se porocita. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users