Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#801 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 27 November 2007 - 10:18 PM

na kteri smeri gradbene pa je/si bibi? prou gradbeništvo?
  • 0

#802 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 November 2007 - 11:03 AM

Redkvica, ja. Ta teden je izpitni/kolokvijski in je brez predavanj. Jst imam v 3 dneh 4 kolokvije. down.gif 2 sta že šla skoz, jutri bo najtežji plus klavzurka(pri načrtovalskem predmetu dobimo projekt in ga v ene 3, 4 urah zrišemo, velja kot kolokvij). Oboje na isti dan, najprej eno nardimo, pol pa botanika naprej. Utrgalo se mi bo, in čist sem izmozgana od prejšnjih dveh kolokvijev, zaspanaaaaa huh.gif

Tole preživim, pa zmagam. happy.gif . Ou jeah.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#803 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 28 November 2007 - 11:41 AM

Hah, jaz se učim in mam na 30 min pavze, ker ne morem več. sad.gif
Sem pa dobila 10ko iz vaj od kemije biggrin.gif To je blo v pondeljek. Jutri pišemo biologijo in se mi bruha od tolko snovi.
Je pa lepšo slišat, da nisem edina trpeča duša. tongue.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#804 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 28 November 2007 - 03:44 PM

Jst pa se izvolim pohvalit, da smo pri japonščini pisali že 2 kolokvija in sm obadva pisala 10 smile.gif builder.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 28 November 2007 - 03:47 PM

Hevea thumbup.gif smile.gif

Jaz sem si vedno želela, da bi študirala kakšen tuj jezik. Angleški, francoski, španski... Tudi slovenski jezik mi je všeč.
Ampak na žalost se mi je življenje obrnilo tako, da sem na študij lahko pozabila. Povsem po svoji krivdi...tako, da sem lahko jezna samo nase. Sicer mi v življnju ni žal za nobeno stvar, še za tako hude padce ne...za študij (redni) pa mi bo vedno žal.
  • 0

#806 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 November 2007 - 05:22 PM

Bravo, Hevea smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#807 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 28 November 2007 - 05:26 PM

QUOTE(ciara @ 28. 11. 2007 - 15:47) View Post

Hevea thumbup.gif smile.gif

Jaz sem si vedno želela, da bi študirala kakšen tuj jezik. Angleški, francoski, španski... Tudi slovenski jezik mi je všeč.
Ampak na žalost se mi je življenje obrnilo tako, da sem na študij lahko pozabila. Povsem po svoji krivdi...tako, da sem lahko jezna samo nase. Sicer mi v življnju ni žal za nobeno stvar, še za tako hude padce ne...za študij (redni) pa mi bo vedno žal.

In ni nobene možnoti da greš zdaj študirat?
Če lah vprašam, seveda

Pa čestitke Hevea thumbup.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 28 November 2007 - 05:40 PM

Izredno ja, če bom imela dovolj denarja. Ampak to ni več isto kot "študentska leta", reden študij itd.
  • 0

#809 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 28 November 2007 - 05:55 PM

Jah plačat moraš, glede ostalih stvari je pa enako. Vsaj kolkor imam sošolcev ki so na izrednem (skupaj hodmo na predavanja, pogoji so za vse isti, delamo pa itak vsak po svojih najboljših močeh, oz. kolkor ti študij dopušča). So pa šolnine ponekod oderuške. Sploh za raven znanja ki jo na nekaterih študijih prejmeš down.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#810 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 28 November 2007 - 06:38 PM

Hevea, daj mi malo povej, kako se ti zdi japonščina?? Čim več mi povej, prosim, ker razmišljam, da bi vpisala zgodovino dvopredmetno z enim jezikom. smile.gif Torej kaj se kej učite, profesorji... biggrin.gif
Hvala!
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#811 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 November 2007 - 06:55 PM

Študira kdo književnost ? (Špela?)
  • 0
Viens, reste ici!

#812 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 28 November 2007 - 07:40 PM

QUOTE(Ana @ 28. 11. 2007 - 18:55) View Post

Študira kdo književnost ? (Špela?)

Književnost je del vsakega študija jezika, če me spomin ne vara - da bi pa zgolj književnost študiral, pa gre edinole pri smeri primerjalna književnosti in literara teorija. kaj te pa zanima? wink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#813 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 November 2007 - 08:13 PM

Primerjalna književnost ja. Kaj lahko delaš ko študij končaš?
  • 0
Viens, reste ici!

#814 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 28 November 2007 - 08:36 PM

QUOTE(Ana @ 28. 11. 2007 - 20:13) View Post

Primerjalna književnost ja. Kaj lahko delaš ko študij končaš?

če študiraš samostojno, potem bore malo - kakšna založba/knjižnica, pišeš kritike in članke na temo književnosti (če se kam zraven prerineš, sevede), ni ravno full perspektivno, kar se zaposlitve tiče. se splača v kombinaciji s kakšnim jezikom.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#815 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 November 2007 - 10:07 PM

Ti si kombinirala s slovenščino, kajne? Delaš zdaj kaj v tej smeri ali kaj popolnoma drugačnega?
  • 0

#816 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 29 November 2007 - 05:43 PM

QUOTE(Princeska @ 28. 11. 2007 - 22:07) View Post

Ti si kombinirala s slovenščino, kajne? Delaš zdaj kaj v tej smeri ali kaj popolnoma drugačnega?

ja, s slovenščino. delam pa nekaj povsem drugega - no, ja, včasih komu kaj polektoriram, če vidim, da je dopis neprebavljiv in jaz takega ne bi hotela na mizo dobit. wink.gif precej tudi prevajam (ang-slo, slo-ang).
  • 0

#817 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 November 2007 - 08:00 PM

Kaj pa literarna teorija? Jaz grem nujno študirat nekaj v zvezi s slovenščino, bolj me književnost mika.
  • 0
Viens, reste ici!

#818 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 30 November 2007 - 09:59 PM

QUOTE(Ana @ 30. 11. 2007 - 20:00) View Post

Kaj pa literarna teorija? Jaz grem nujno študirat nekaj v zvezi s slovenščino, bolj me književnost mika.

jah, LT je pač del študija PK - se ne da samo LT ali pa samo PK študirat, imaš pač predmete iz PK in LT (LT: recimo Uvod v LT, Literarna kritika, Pesniški jezik, Metodologija lit. vede, itn ... PK: Zgodovina kratke proze, Barok, Renesansa, Avantgardna drama, Drama in vojna, itn ... - pri PK so ciklična predavanja). slovenščine pa ne priporočam - sej književnost še gre, jezik pa .... raje ne, no. oops.gif
  • 0

#819 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 November 2007 - 11:28 PM

QUOTE(redkvica @ 27. 11. 2007 - 21:38) View Post

Pol pa je bibi sočolec od 1/4 mojih ex sošolcev biggrin.gif

Ohoho, od koga pa če smem vprašati? laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#820 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 December 2007 - 11:42 AM

Špela, hvala za odgovor.

Jaz grem namreč v isti smeri (slovenščina in primerjalna književnost), kot si ju študirala ti, vendar pa upam, da bom nekoč dobila zaposlitev v zvezi s tem. Predvsem bi rada učila.

Vendar se nočem preveč ubadat s tem, kaj bo, ko bo, temveč trenutno bolj študirat to, kar me veseli.

(Si mi že nekoč izrazila opazke na račun Slovenistike. Jih slišim pogosto in se zavedam, da mi pač najbrž tudi ne bo vse vedno všeč.)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users