Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#801 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 19 May 2007 - 08:27 AM

A se je še kakšni zgodil, da se ji je dobesedno ulilo, ko je prenehala z jemanjem tabletk? Sama sem se namreč danes spet zbudila kot da bi me vsaj trije zaštihali, nočni vložek je pa tehtal skoraj pol toliko kot jaz smile.gif Še vedno pa prvič po sedmih letih (še) nimam ubijalskih menstrualnih krčev. Ne razumem povezave, je bila katera na istem? hmm.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#802 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 19 May 2007 - 08:54 AM

potem ne, prej pa (zato sm jih zacela jemat). pol pa suša. hormonsko neravnovesje ... mal pocakej, ce se pa ne bo normaliziral pa do gin.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#803 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 19 May 2007 - 09:59 AM

Ko sem jest jemala tabletke, je bila menstruacija drugačna, krajša, nč močna, drugačne barve...zdej je pa spet vse po starem. In drugi dan lije iz mene in boli.
  • 0

#804 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 29 May 2007 - 10:22 AM

mene pa zanima, kaj naj nardim, dvakrat sem med jemanjem tabletk pretekli mesec pozabla dve uzet, sem jih pač spustila, in kaj naj zdaj, pač ko se zaključi jemanje po dnevih, pač bo nastopila menstruacija a ne? al naj vzamem one dve tud, ki jih nisem uzela?
  • 0

#805 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 29 May 2007 - 10:32 AM

Menstruacija bo pršla, unih dveh tabletk pa ne pojej. Vrž stran in potem normalno začni jest nov zavojček s tableti.
  • 0

#806 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 May 2007 - 10:51 AM

Poklič ginkota, men vsakič drgač svetuje blink.gif
Mene neki nujno zanima- zadne čase sm pod velkim stresom in sm čist raztresena, spomin mi očitno da res ne služ več dobr. Skratka, vem, da tablete jemlem že 5 let ampak učer mi je spomin mal odslužu in kljub razmišljanju do pol3 ponoč si nism pršla na jasno, preprosto se nč ne spomnm.
Zadnjo tableto sm pojedla prejšn pondelk- in prepričana sm bla, da nova tableta nastop po 8 dneh se prav bi jo mogla vzet v tork oz. dons,a ne. Ampak ker sm že vedla, da mi neki dogaja v glavi sm šla brat priložen listk, kjer je pisal, da vzameš točno po 7 dneh po užitju zadnje tablete in, da tako vzameš tableto vedno na isti dan. Že tuki sm bla namedena, ker sm jz očitno tableto jemala po 8 dneh ampak fora je, da se sploh ne spomnim tega, če sm jo jemala običjano po 8 dneh in zato ne morm potrdit. Enostavno nč več ne vem, nč več se ne spomnm in ne vem kaj se dogaja. In kao, da potem vsakič tableto na isti dna vzameš a ne, sam to ni in ne more bit res ( ne spomnim pa se kako je blo to pr men, ker kot pravim... ). Ker če sm jz vzela tableto zadnjo v pondelk prejšni, morm novo vzet v pondelk, zdj bom zadnjo tableto vzela čez 21 dni in ta dan pride na nedeljo, od nedelje 7 dni pride pa na nedeljo in tko naprej- čez 2 mesca bom zadnjo tableto vzela na soboto in 7 dni od sobote pride na soboto. In to ni vedno isti dan. ma jz ne vem
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#807 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 29 May 2007 - 11:05 AM

Jaz sem to razumela takole: če si zadnjo vzala v pondelejek, začneš z novim paketkom naslednji torek. In tako delam vedno, pa ni blo nič narobe smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#808 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 May 2007 - 11:15 AM

Ja sj jz sm tud misnla tko in najbrž sm skoz tko delala-ne spomnm se, a ne. Sam lej, če piše točno 7 dan pojejte novo. In če sm v pondelk vzela zadnjo se ponelk ne šteje in začnem štet:
tork (1 dan), sreda (2 dan), četrtk (3 dan), petk (4 dan), sobota (5 dan), nedelja, (6 dan), pondelk (7 dan) in v pondelk vzameš novo
  • 0

#809 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 29 May 2007 - 11:24 AM

Jaz sem pa vedno delala takole: prvo tabletko sem vzela v ponedeljek, zadnjo v nedeljo - se pravi 21 dni. Naslednji zavojček sem začela spet na ponedeljek in končala v nedeljo.
  • 0

#810 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 29 May 2007 - 12:01 PM

V navodilih za Logest piše takole:
ko je porabljenih vseh 21 tablet, sledi 7 dnevni odmor. Med tem odmorom nastopi krvavitev (bla..bla) Po enotedenskem odmoru pričnite z novim zavitkom (ponovno na enak dan v tednu, kot ste pričeli jemati tablete iz predhodnega zavitka) in ponovno vzemite 1 tableto na dan, dokler ne porabite vseh 21.

V navodilih za Yasminelle pa takole:
Poješ 21 tablet ... Potem naslednjih 7 dni ne vzemite nobene tablete, pojavila se bo krvavitev (itd.) ... Na 8. dan po zadnji tableti Yasminelle začnite nasledjo ploščico. To pomeni, da morate nasledjo ploščico načeti na isti dan v tednu.

Kakšne tabletke pa imaš ti Rea? Pomoje je finta jemanja pri vseh ista ...
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#811 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 29 May 2007 - 12:10 PM

Aj aj, mene je res zatrgal. No sicr sm klicala ginko pa sm ji povedala, in ja itak, 7 dni sploh ne ješ, 8 dan vzameš, redkvica- tko kot si rekla (in očitno tko kot sm delala 5 let, zdj sm pa pozabla laugh.gif ) zadnja je bla v pondelk, novo bi mogla vzet dans, jz sm jo pa včer. Pa je rekla, da ni hudga, da pač nej k da nč ni blo do konca zdj vzamem. Sam si bom šla pa prou na listk napisat tole, ker ratujem raztresena!
  • 0

#812 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 29 May 2007 - 12:12 PM

laugh.gif glavno, da je vse ok
  • 0

#813 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 May 2007 - 01:07 PM

Jaz pa opažam, da me zaj skos na otip joške bolijo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#814 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 29 May 2007 - 01:08 PM

Te pa jih ne šlataj tolko. laugh.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#815 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 May 2007 - 01:09 PM

Hahahah, opica lol1.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#816 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 29 May 2007 - 02:06 PM

QUOTE(Jenna @ 29. 5. 2007 - 14:07) View Post

Jaz pa opažam, da me zaj skos na otip joške bolijo.

Možno, da te bodo skoz bolj ali manj bolele. Js sem na tabletkah že skor tri leta pa me še zmeri bolijo. Pred menstruacijo pa še malj bolj. Se navadšsmile.gif
  • 0

#817 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 May 2007 - 03:53 PM

Mene so na začetku jemanja tud mal bolj bolele. Zdej pa me ne več, tud pred menstruacijo ne, kokr so me včasih.
  • 0

#818 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 29 May 2007 - 04:52 PM

Mene tud bolijo ko prasica- čist mam napete/nabuhle in kdaj dobesedno jokcam zarad tega fantu. Se pa še poveča to pred pavzo, pač menstra tud pa vse skp.Ubistvu mam bradavice čist nenormalno napete tud.
Umes se je za 2 leti umiril, zdj je pa spet začel bolet.
Jenna sj mislm, da sm te že prašala, pa bom spet-heh, kolk časa pa jih jemleš?
  • 0

#819 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 29 May 2007 - 05:42 PM

MEN SE pa tak fajni zdi da mam ful večje joške od kar jem tabletke. I like it., moti me pa sam to , a odkar sem jih začela jemati, skos narahlo krvavim, in ne vem kaj naj, skos se tolažim s tem, da se zadeva mal ureja, hormončki pa to, ampak ne vem kaj naj zdaj, zdaj bom bolana, bo itak kriza, pol pa vsak dan čist mal na hlačkah, sem skos zamorjena. Kaj naj nardim?
  • 0

#820 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 29 May 2007 - 06:31 PM

Ja to se dostkrat zgodi, da prvi mesec jemanja skos po malem krvaviš, ker se telo privaja. Men se sicer to ni zgodilo, se mi je pa taka finta pripetila, ko sem si zdle, po ene 10ih mesecih jemanja prestavila menstro (ker sm jo prej zmeri mela ob vikendih, pa mi ni blo kul) in sem krvavela ene 10 dni (ponavadi mam menstro 4 dni) ampak zadnjih 5 dni zlo po malem, sam ni blo prijetno.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users