1124309[/url]" time="1391467697"]Na živce mi gre to, da se nekatera podjetja obnašajo tako "nezainteresirano" do svojih strank in da jih moraš skoraj na kolenih prosit za ponudbo. V začetku januarja sem eni turistični agenciji poslala povpraševanje in so mi rekli, da se agent vrne v roku nekaj dni ter da naj takrat pričakujem odgovor. Čakam dva tedna, odgovora od nikjer. Ok, razumem, mogoče so pozabili, se zgodi; prijazno jih opomnim ponovno. Nazaj dobim mail, da prosijo še za malce potrpljenja (da ne omenjam klicaja na koncu, malce neprijetno, ampak ok, naj bo). Spet čakam, tokrat 10 dni, odgovora od nikjer. Zopet jih PRIJAZNO opomnim, da še vedno čakam na ponudbo in po 5ih dneh nobenega odgovora sploh. ##*?=)&!!! Že zdavnaj bi jih poslala nekam, če ne bi res želela njihove ponudbe. Jutri bom poklicala na podjetje, po možnosti kar direktorico, če bom le našla njeno telefonsko in ji bom lepo razložila, da bi po enem mesecu pa že res želela ponudbo. Imajo srečo, da sem toliko fer, da ne pišem naokoli imena njihove agencije. Ne še.
JA! Opažam, da naši vrli slovenski trgovci/podjetniki/ponudniki storitev še ne razumejo kako pomembna je kvaliteta storitev. Sedaj ko sem navajena na to, da so v Uk in v Švici meni kot stranki vedno na voljo ljudje, ki ponujajo storitve za katere se zanimam - se prilagajajo meni, se trudijo... Vse da bi bila zadovoljna in bi se še vrnila oz. pri njih zapravljala. Tako da dobivam popizditis, ko pridem nazaj v Slovenijo in se ljudje na identičnih pozicijah obnasajo ignorantsko, kot da so na svojih delovnih mestih za okras, ne zato, da bi se posvetili stranki. Pri tem mi gre predvsem na živce, da ne odgovarjajo na e-maile v doglednem času oz da na njih sploh ne odgovarjajo. Včasih res ne razumem zakaj sploh imajo e-maile, če jih ignorirajo.
Pa še konkretna zgodba, ko se je fant v začetku decembra želel naročiti pri okulistu za termin v tednu pred božičnimi prazniki in mu je gospodična v optiki rekla, da ne naročuje za dva tedna v vaprej, ker si ona to piše na listek, listek pa se lahko zgubi in naj pokliče par dni prej. Fant jo je vprašal ali se šali, ko je dobil začuden odgovor da ne pa je se samo poslovil in odložil. Je nato poklical drugega okulista, kjer se je lahko brez težav naročilza dva tedna vnaprej.
Na živce mi gre, ko te v v poslovalnici/trgovini ignorirajo, da moraš včasih koga že res lepo prositi, da pride omagat poiskat produkt ali bognedaj, da ti svetuje pri nakupu. Bognedaj, da takšnega trgovca prosiš ali lahko preveri zalogo v kateri od sosednjih poslovalnic iste trgovine. Se včasih bojiš, da si bo kdo izpahnil oči, ko tako zavija z njimi. Nazadnje ko sem šla z mamo in fotrom, ki kupujeta nov avto v salon pogledat avto in se pozanimat o pogojih nakupa, so trije trgovci stali na kupu in klepetali, nas gladko ignorirali, ko smo vstopili in ko smo si kasneje ogledovali avto.

Ko smo se počasi premaknili v njihovo smer, so se kot da smo kužni odmaknili na drugo stran salona. :btutl: