Prišla prej z duhovne obnove. Srala mal z enim sošolcem, s katerim se nekako letos že skoz nekaj pačkvava med poukom. Najbolj bedno je, ker noben ne ve, kaj bi rad. Ko sem bila jst trezna in on pijan, ni nikamor šlo, ker nisem dovolila. Ko pa je bil on en večer še trezen, pa sem se jst luštno imela, pa je blo eno uro mečkanja zuni. Ehh, problem je, ker mi sploh ni vseen zanj, čeprav si skoz prigovarjam, naj bi bo (vsaj dokaj) Joj, tok se mi zdi neumno vse skupaj. Ko bi si samo rekla, dej D***, vzem se mal skupi, no

! Pa en večer sem se takoo spovedala profesorju, duhovniku, ki je spal pred našimi vrati. Tok mu je bilo narodno, da je samo še smehljaje spravljal iz ust.

Pismo, samo mi je res všeč, čeprav je mal debelušen, star 31 in tako naprej ..

Sem mu danes pomagala nesti prtljago v njegovo stanovanje, na naši šoli čisto na vrhu stavbe, he he

. Joj pismo, taako mi je medlo. Ob njem zmeraj čist mehka postanem, skoz se smejim in mečen ven vbistvu neprimerne, ampak sej je obema mal nerodn. Ampak mi je boljše to, kot da bi bila tiho. Sem bila s sošolko na "pogovoru", ki ga je opravljal včeraj. Sva bili najdlje notri, uro in pol. To je bil šele JOJ. Kakšne stvari je odgovarjal, lol.
Tok mi bo (je) žal, ker nas ima vero in kulturo le v drugem letniku.
Joj, še to. Meter 85 ma.
Pa na pogovoru z razrednikom (30 let), se je on skoz nekaj smejal in vmes rekel: " D***, a imate kakšnega fanta?" Jst sem rekla, da ne in mi je priporočil kakšnega, pa morda boljše kakšne dve do tri leta starejšega.
In rekel je, da ful govorim in da sem trenutno na drevesu, na bodičastem drevesu. Niti med oblaki ne

. Ful smo se zaštekali z njim in zdaj kmalu bo nazaj naša stara razredničarka prišla, ki nam večini ful ni všeč in bi želeli obdržati tega

. Smo razred, ki vbistvu imamo veliko talentov, sposobnosti in ustvarjalnosti, pa se skoraj nobenemu ne da nič narediti. Recimo trem se ravno da, ki pa imajo obupno željo po vladanju. In trenutni razrednik ima izredno primeren značaj za nas. Zna nas motivirat, ne preveč skritizirat, sicer postavit na realna tla, ampak na stvari gleda pozitivno. Naša stara razredničarka pa je prebolela raka, je samska in je izredno pesimistične narave. Tiha in drobcena kot miška, s čimer vsem še nas potegne v to. In zaradi bolezni ne hodi na ekskurzije in takšne zadeve, ni to to vglavnem.
Ful sem žalostna zaradi ene sošolke, s katero sva se do pred nekaj časa še ok razumeli. Skupaj sediva, pa že od prej se poznava. Saj me je že prej kaj motilo pri njem, samo to te itak pri vsakem kaj. Letos pa, prav na živce mi gre vse na njej. Ni vizuelnost problem, ker je vbistvu izredno luštna. Ampak je kot mrtva riba, dobesedno. Nič ne izžareva, nobene energije ni. Gleda čist zabetonirano, ehh. Pa kakor sem z kakšno pogovarjala, ne opažam tega samo jst. In na živce mi gre njeno govorjenje, kar vse. Zakaj?

Zmeraj v množici (npr. razredu), kaj glasno izreče, svoje mnenje in jo noben ne pošteka in na koncu kr neki reče. Mislim zmeri isto je, no. Neki govori in na koncu se drugi bukavo gledamo, ker ne vemo, kaj je mislila povedat. In potem se je še dosti z drugo sošolko zbližala, ki ima izredno potrebo po vodenju drugih. Sem bila tudi jst nekaj ur z njo in me je vse minilo. Pa mi je škoda zanjo ("prijateljico"), da jo kar nekaj na pol izkorišča, ker ni nobeni punci zaradi takšnega značaja, kot ga ima, všeč. Se vidi, da ji nič ne pomeni. Joj, pismo, tok je čudno vse skup. Čeprav, danes sem se z njimi peljala domov in so se obupno skregali. Je edinka, pa kar razvajena in se res neprimerno do staršev obnaša. Gotov je tud zaradi starševsko-otrokovega odnosa taka, kot je. Sej sem jst tud zaradi doma drugačna, normalno. Joj, sploh ne vem točno, kaj hočem reči. Samo žal mi je

. Ne vem, kaj bo še iz tega ...
In tak polom smo od razreda, res. Eni so ful zlate osebe, dobesedno. Taki sončki, ful sprejemajo vse možne stile ljudi in njihove vidike, te radi "povabijo" v pogovor. Drugi pa se prav zanalašč stran tišijo in so nenormalno "visoki" v svoji družbi. Sošolki so ene dobesedno zaloputnile pred nosom z vrati sobe, v kateri so se nahajale, čeprav je bilo še pol jogijev prostih,. In npr. danes, ko smo listke izžrebali za pogovor z nekom za približno pol ure zunaj na sprehodu, so si menjavali listke oz. sploh niso šli s tistimi, ki so jih dobili in jih pustili notri. In potem pridejo do teh in rečejo: "Sej veš, itak se nimava kej pogovarjat". Ja dej pismo, ne bod taka mona, a si se slučajno že sploh kdaj pogovarjal z njim, da lahko to rečeš?!

Joj, tok smo bedni kdaj, da to ni res. Sošolec je celo sobo pobruhal in posral školjko, prišel s posrano ritjo v sobo, vse možno ... smo bli potem z enim wc-jem manj, njama

. Ful mi je grdo do našega vodje, župnika, da smo(so) se mu tok zlagali. Že prvi dan je zasegel en L vodke in še nekaj, pa je bil fer in rekel, da ne bo nič naredil, niti razredniku govoril, samo naj ne pijemo več. In ne, naslednji dan so mogli vse pobruhat, tako da je danes na plano prinesel še šampanjec, ene 5 flaš vina, vodko, ukradeno, posvečeno vino iz doma itd. . Če je en fjan, ti poskuša mal na slepo zaupat, zakaj morš to razdret. In zakaj moraš zmeraj čez mejo pri pitju? Vsaj pri nekaterih. Saj popiješ nekaj, da si izredno fajn volje, ne bruhač in nisi potem čisto bogi, se samo malo bolj zabavaš in je vse lepo in prav. Ne pa, da se naliješ za prazen nič bruhaš, se slabo počutiš kmalu zatem in še naslednji dan. Sej jih razumem po eni strani, samo ker mi ta župnik dost "pomeni", se še jst slabo počutim v njihovem imenu, da smo ga "izdali".
Joj, to pa je bila spoved. Ne da se mi še enkrat brati, če je kaj izredno čudno napisano.
Aja, pa ful preveč smo zahrbtni v razredu. Res FUL. Tudi sama dostikrat opravljam vbistvu. Ful si ne upam kritizirat človeka v obraz, ker itak, nimaš ga pravice spreminjati. Saj bi na lep način poskušal povedat, ampak saj vsi vedo, da se gre za slabo kritiko. In kakšni tretjini razred za ostale visi dol. Mislim do konca. Ena sošolka je skoz po bolnicah, ker jo vse možne bolezni in poškodbe doletijo, pa je en rekel; sem že mislil, da je bil vmes pogreb, ker jo tok dolgo ni. Mislim to ni več smešn, kakorlkoli vzameš

.