Jaz sem trenutno na hibiskusu. Pijem ga z medom in za spremembo tudi z limono. Odličen mi je.

Uporabni del hibiskusa je pravzaprav samo cvet. V njem je veliko organskih kislin, sluzi in pektinov, rdečo barvo pa mu dajo antociani. Prav zaradi svoje sestave ima hibiskus tudi svoje zdravilne učinkovine. Zaužit v večji količini je blago odvajalo, kajti rastlinske kisline se iz črevesa težko vsrkajo v kri. V afriškem ljudskem zdravilstvu naj bi med drugim blažil trebušne in maternične krče, uničeval bakterije in odpravil trebušne zajedalce, odvajal žolč in vodo iz telesa, zniževal pa naj bi tudi krvni tlak. Izboljšuje tudi tek, krepi imunski sistem pri prehladu, želodčnem in sapničnem katarju, raztaplja sapnično sluz, uravnava motnje v prekrvitvi. Uporaben je tudi kot zunanje mazilo; zaradi sluzi pomirja vnetja in otekline; cvetne prevretke priporočajo pri zdravljenju tako imenovane roseče kože in alergičnih ekcemov.
Zdravniki in farmacevti pri nas sicer pravijo, da zdravilska raba hibiskusa še ni strokovno utemeljena, ni pa nobene ovire, da ga ne bi uživali: ima dober videz in okus ter vpliva na vsesplošno boljše počutje. Prav najnovejša spoznanja govorijo, da vsebujoči polisaharidi delujejo nekoliko imunostimulativno, kar pomeni, da spodbujajo imunski sistem, lahko pa bi varovali tudi pred srčno-žilnimi bolezni. Vsekakor pa hibiskus nima nobenih stranskih učinkov; tveganja ob uživanju naj ne bi bilo oziroma ni znano. Ker vsebuje ogromno citronske kisline, so farmacevti prepričani, da čaj hibiskusa pomaga lajšati tudi težave z ledvičnimi kamni. Izvleček hibiskusa pomaga tudi suhemu in poškodovanemu lasišču, in sicer če je dodan šamponu v kombinaciji s potoniko in z vitaminom E.
Upam, da tudi ta v filter vrečkaj kaj teh dobrih lastnosti
.