Jump to content

Photo

Potovanja...

• Please log in to reply
806 replies to this topic

#781 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18813 posts

Posted 15 April 2026 - 04:39 AM

Jaz kalipsoyin post vidim in se strinjam. Potovanja so se vedno luksuz, sori.
Jaz ne vem kako eni gredo ne vem kam najmanj 2x na leto, pac denar rajsi zapravijo za to kot kaj drugega (jaz ga rajsi za kaj drugega). Saj rada grem ampak ne nekam dalec z letalom ker to ful nanese. Mogoce je po eni ce gres sam ali pa v dvoje ampak z dvema mulcoma je pa zelo drago. Mene bo ta london stal okrog 3000 e z vsem kurjim drekom ki se ni vstet (hrana in prevoz ostalo je placano).
Pac meni je to ogromno denarja za butnit v 4 polnih dneh in ce pogledam realno okrog sebe svoje mikrookolje zelo redkokdo kam gre z letalom in izven SLO.V soli sta mogoce 2 taka sosolca pri B, drugace pa so doma oziroma gredo nekam relativno poceni.
Se najvecji sok so bile vstopnine kjer je vse takoj cez 100 ali 120 e za 4, Potter celo 180.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#782 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18090 posts

Posted 15 April 2026 - 07:10 AM

Ja, ampak London nikoli ni bil poceni, to vzameš pač v zakup.
Sej je "samo" dopustovanje na Hrvaškem postalo noro drago.
Midva se zadnjih 10 let drživa evropskih destinacij pa dokler ne bo tamala še malo večja, bo tako. Glavni dopust pa preživimo praktično zastonj.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#783 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33847 posts

Posted 15 April 2026 - 07:25 AM

Ma Hrvaška je od-do, smo že stokrat obdelale to. Mei se zdijo tam ponudbe v AI hotelih najbolj optimalne. Lani smo dali cca 1700 za nas 3, za en teden, zapravili zraven nismo prakticno nič. Že če bi šli v Grčijo (poleti, ne maja ali septembra), bi dali krepko več.
  • 0

#784 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 15 April 2026 - 07:35 AM

Nas lahko pride Hrvaska tudi samo 800€ na teden :lol:
Mi bomo pomojem ravno zaradi tega izpustili jesenski dopust z letalom. Pa iskreno nama ni do mest. Ce bi sli kam v manjse z naravo, bi premislila. Se nama zdi, da ne rabimo nujno vsako leto nekam.
Na morje gremo pa na roadtrip po vzhodni obali Italije. Sva mislila na Korziko pa se nama tudi ne da riniti z avtom trenutno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#785 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 15 April 2026 - 07:36 AM

Pa tudi odvisno, kam gres. Jaz sem v Londonu prezivela skupno vec mesecev, pa razen za kaksne posebne razstave nisem za vstopnine placala nic, ker je eno redkih mest, kjer je vecina muzejev in galerij zastonj. Sicer pa, ce samo ta del ti placas, potem ni nek strosek, Fiona. Nastanitve so bile pa od nekdaj drage, prav tako hrana. Lete pa se vedno lahko dobis ugodne, odvisno od termina.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#786 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25675 posts

Posted 15 April 2026 - 07:37 AM

meni nobeno potovanje nikoli ni bilo poceni. Ko so bile letalske karte poceni, ali sva odplačevala kredit ali pa bi bilo za 4 osebe spet precej dražje.

Zdaj ko sama plačujem za nas 3 moram tudi vedno zelo premislit kako in kaj. Lani smo šli na Bavarske gradove in seveda te zamika cena 140 eur za dva dni. Na koncu me je v totalu prišlo (če se prav spomnim) 1200 eur za vse tri (prevoz, ena nočitev, vstopnine (se pri večini že štejeta za odrasli osebi in res nanesejo) in hrana) . Je pa lep spomin in letos računam, da bo tudi tak znesek, če ne še višji.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#787 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 15 April 2026 - 07:38 AM

A nekaj forum steka? V glavnem, sem se strinjala s postom od Kalypso, ki je izginil.

Na kratko, spisala sem cel roman o tem, da za potovanja ni potreben samo denar - ki ga sodec po populaciji tega foruma, mojega kroga prijateljev v Sloveniji ocitno vecini Slovencev se ne primankuje, ker se potuje veckrat na leto (kot je Jina sama omenila v enem prejsnjih postov). Seveda pa so so izjeme, ki se tezko prebijajo iz dneva v dan in te si potovanj ne morjo pricoscit.

Poleg denarja pa clovek za potovanja potrebuje se cas in Slovenci v Sloveniji ste priviligirani s tem, da imate na voljo dovolj placanega dopusta, da de sploh lako odpravite kam za vec dni/tednov.

In pa seveda imamo tud mocan in potni list, ki omogoca prosto gibanje po vecini zemeljske oble. Ker procesi pridobivanja viz vecinoma niso samo dolgotrajni, ampak tud drag proces, ki doda precejsen strosek k znesku potovanja. Slednje se vse preveckrat pozablja.
  • 0

#788 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33847 posts

Posted 15 April 2026 - 07:52 AM

Ja, Kami, enako. Večkrat me  premami oglas za ceno karte za par deset evrov, ampak je to vedno nekje iz IT ali drugih držav, po možnosti kakšni nočni leti oz. prihodi, potem pa prišteješ še stroške bivanja in hrano, morda celo rentacar, pa nekaj, kar lahko tam zapraviš in si hitro na...ulala! Sprejemljivo bi mi bilo edino s kako kolegico ali dvema, da si deliš stroške prenočišča, avta, pa še to jaz tega denarja ne morem kar usput od plače dat, jst bi morala  že 500 € imet privarčevanih. Zdej imam na strani za ta Pariz letos, ki ga tud  še nismo bookirale, ampak mi bo ful prihrankov šlo potem. 

Če pomislim, kdo v moji okolici potuje večkrat letno, so tudi bolj redki. Ločenka, ki preživlja samo sebe in ima kar nekaj prihrankov, dve mladi sodelavki s fantoma, ki imajo rešen stanovanjski problem v hiši staršev, pa dve kolegici na malo višji poziciji v službi, ki imata očitno dobro finančno zaledje, ker so pa res vsake počitnice nekje.

• 0

#789 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17780 posts

Posted 15 April 2026 - 07:59 AM

No sej, če jaz ne bi živela doma in bi plačevala kredit ter po možnosti še vrtec, si tudi ne bi mogla teh vikend tripov privoščit. Srečna sem samo, da imam možnost glavni dopust preživet zelo poceni. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#790 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 15 April 2026 - 01:31 PM

Jaz imam pa drugačen pogled, privoščim si toliko, kot da bi že imela kredit (tako ali tako ga bova), da bo ta čim nižji. 

Sicer pa glede na razvoj dogodkov pri meni in nasploh v svetu vidim, da v prihodnje spet ne bom upala rezervirat dopustov drugače kot last minute.

So pa vsi dopusti izven glavnega, ki je v sezoni, neprimerljivo ugodnejši. Dava pa itak vse na pol.

• 0

― V. Van Gogh

#791 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17780 posts

Posted 20 April 2026 - 07:27 AM

Ja, razlika je ta da kolikor sklepam imama precejšnjo razliko v višini plače. Tako da je npr že izhodišče čisto drugačno. Če bi sama živela tako kot da imam kredit, si bi najbrž bolj malo lahko privoščila oz precej manj, pa se mi ne zdi, da ful razmetavam. Istočasno pač izkoristim dokler lahko, poleg tega da poskušam še čim več šparat, da bo tudi moj kredit nekoč čim manjši. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#792 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25675 posts

Posted 20 April 2026 - 08:24 AM

Jaz imam en "zveščič" in si vse premike, dopuste, potovanja od 2019 vpisujem vanj (vtise, spomine in dostikrat tudi malo cenovno). Res se stvari spreminjajo. Priznam, se je tudi plača dvignila vmes, ampak kot rečeno - marsikaj ni več poceni. 

Seveda vedno pišem za nazaj in ravno ta vikend sem pisala še za prejšnje leto - to mi je pa tako, kot bi en feel good movie gledala. Ko gledam slike, se spomnim stvari in je tako lepo podoživljat. Tudi otroka sta listala po njem in malo brala :)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#793 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20460 posts

Posted 20 April 2026 - 09:12 AM

UU jaz sem tudi to delala včasih, še pred otrokom, vse hribe in vse sem vpisovala pa račune not lepla :) 

• 0

#794 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 20 April 2026 - 09:50 AM

Jaz sem tud pisala popotniski dnevnik, sam brez belezenja stroskov. Iz Japonske ga se imam v fizicni obliki. Ga je fajn prebirat, pozabis stvari, ki si jih dozivel. Kasneje sem presedlala na video. Imam ful materiala, sam uredit bi ga bilo treba, za to pa nikoli ni dovolj casa. :)
  • 0

#795 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 28 April 2026 - 08:24 AM

Bila je zanimiva izkusnja, sploh za otroke, gremo pa vsi z veseljem domov, bolj cenimo okolje v katerem zivimo in mir ki ga imamo. Da bi pa redno izbirali mesta za nadaljne potovalne cilje pa po vsej verjetnosti ne. Kolegica mi je priporocila Valencijo kot eno od lustnih mest, tako da si moram to pogledati, M pa je rekel da rajsi dajmo na krej za Maldive :D kar se mi tudi zdi mamljiva varianta. V glavnem, za nas je bolj bivanje v miru in naravi. Se vedno ostaja zelja juzna Anglija...to pristno britansko podezelje, brez Londona.

Jaz v Valenciji sicer se nisem bila, enako tud ne na Maldivih. Bi ti pa glede na to kaj vam je vsec, predlagala da pridete kaj k nam v Švico. :) Krasna narava, mir, cisto, ponavadi vse tece kot švicarska urica. Z izjemo Züricha so tud mesta relativno mirna. Cene nastanitev so tam tam z Londonom. Atrakcije pa cist odvisno - lahko gres na Jungfraujoch za 250chf, lahko pa isti ledenik gledas iz druge strani, iz Bettmerhorna za 52chf. Pa kup cudovitih krajev obstaja, kjer sploh ne rabis gondole, da prides do njih.
  • 0

#796 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18813 posts

Posted 28 April 2026 - 08:50 AM

Hudo! Tudi o Švici sva ze razmisljala. M je ze bil, ker so best frendi od njegovih starsev in istocasno njihovi sosedje svicarji. Oz, ona je v mladosti se odselila v svico tam ima druzino in s celo familijo veckrat na leto hodi nazaj, vse pocitnice prezivijo tu z M jevimo starsi itd.
Nisem pa ziher kje zivijo ampak pomojem blizu Zuricha.
Drugace sem na hitro pogledala valencijo in vidim da je ob morju. Izgleda zelo lepo. Leti so pa iz Trsta. Samo to ne za letos, glede na situacijo na BV. Morda pa naslednjo pomlad.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#797 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 28 April 2026 - 08:54 AM

Ce se slucajno odlocite za Švico, me le pocukaj za rokav, ti z veseljem pomagam pri planiranju. ;)
  • 0

#798 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 28 April 2026 - 09:00 AM

Lahko pa racunas na bizarne cene v restavracijah. Midva kar nisva mogla verjet, kako je drago, pa ne sparava na hrani.
  • 0

― V. Van Gogh

#799 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20460 posts

Posted 28 April 2026 - 09:14 AM

Kaj pa ima Valencia z BV? A zaradi cen goriva misliš?
  • 0

#800 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 28 April 2026 - 09:40 AM

Lahko pa racunas na bizarne cene v restavracijah. Midva kar nisva mogla verjet, kako je drago, pa ne sparava na hrani.

Vidva sta bila tu 8 let nazaj (al bo ze 9? :hmm:) V tem casu se je Slovenija ful podrazila, cene v Švici pa so ostale enake. Ni vec tako velikih razlik.

Sicer se strinjam, da je hrana v restavracijah v Švici draga. Ampak ne razumem kako se vedno pizdi cez cene v Švici, ko pa se gre v London, pa se nihce ne zgraza, da stane npr. pizza margarita 20€ (kolikor je moz placal nazadnje ko je bil na sluzbenem potovanju v eni povprecni pizzeriji). V Švici so margarite tam od 15chf navzgor (=16€).

Pa nasploh se mi zdi, da je se vedno v glavah Slovencev se vedno ena taka napacna predstava kako je Švica ful draga. Zadnjic sta ravno dva Slovenca na Instagramu pizdla cez ceno švicarske vinjete. Letna vinjeta stane 40chf. Medtem sta za pot po Italijanskih avtocestah v eno smer placala vec kot 20€. Ampak ne, švicarska vinjeta je bila ful draga, predraga da bi jo kupila, pa sta se raje cijazla po stranskih cestah, za italijansko cestnino pa jima ni bil problem placat. :roll:
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users