Jump to content

Photo

Kaj trenutno berete?

• Please log in to reply
3494 replies to this topic

• Guests

Posted 08 March 2008 - 02:58 PM

Patty, kaka je ta knjiga Kako smo preživeli komunizem in se celo smejali? Je lepo berljiva in zanimiva?

DNK: Skrivnost življenja
  • 0

#782 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 March 2008 - 07:13 PM

QUOTE(ciara @ 8. 3. 2008 - 14:58) View Post

DNK: Skrivnost življenja

Meni je tale prov fajn thumbup.gif

Trenutno berem
Aspergerjev sindrom - Tony Attwood

se pa v kratkem spet lotim leposlovja
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#783 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 08 March 2008 - 07:36 PM

Marjan Ogorevc - Karmična diagnostika
Marjan Ogorevc - Integralna biorgonomija

stuff like that. me je čist not potegnil.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 10 March 2008 - 02:18 PM

Banana Yoshimoto - Goodbye Tsugumi
  • 0

#785 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 12 March 2008 - 08:12 PM

Umberto Eco: Ime rože in Milan Kundera: Nevednost

Pa komaj čakam da začnem brat v originalu Zločin in kazen (jo mam trenutno), ker mi je bla ful dobra ko sem jo par let nazaj brala sam ni bla v originalu!!!!!!
  • 0

#786 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 12 March 2008 - 08:14 PM

V ruščini?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#787 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 13 March 2008 - 03:43 PM

Pravkar prebrala:
Marian Keyes- Druga stran zgodbe thumbup.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#788 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 March 2008 - 03:53 PM

spet Beigbederjevo Ljubezen traja tri leta

P.S.: Nila, boš povedala, kakšna se ti je zdela Tsugumi?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#789 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 13 March 2008 - 04:09 PM

QUOTE(Hevea @ 12. 3. 2008 - 20:14) View Post

V ruščini?

Ne, ampak v smislu, da ni skrajšana verzija biggrin.gif . Ne znam rusko. Skrajšana verzija je imela okrog 200 strani, ta pa več kot enkrat več, se mi zdi. (off topic - se opravičujem: Hevea, jaz sem nardila prvi letnik japonologije - sem zasledila da to študiraš)

Kot vedno me ta Kundera ful navduši in prepriča s svojimi romani: Istovetnost, Počasnost ....
  • 0

#790 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 March 2008 - 04:13 PM

ああ、そう ですか。 tongue.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 13 March 2008 - 06:14 PM

QUOTE(Špela @ 13. 3. 2008 - 15:53) View Post

P.S.: Nila, boš povedala, kakšna se ti je zdela Tsugumi?

yes.gif Samo trenutno sem bolna in mi gre bolj počasi. oops.gif A ti si jo že brala?
  • 0

#792 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 13 March 2008 - 07:19 PM

QUOTE(Nila @ 13. 3. 2008 - 18:14) View Post

A ti si jo že brala?

bat of kors, jo mam že skoraj 5 let doma. meni je všeč, ker pričara, kot vse Bananine knjige, tako lepo, melanholično vzdušje. in se sprašuje točno tiste stvari, ki se meni zdijo življenjejskega pomena. da posameznih odlomkov niti ne omenjam ... love.gif 'on a clear night like this when the air is so clear you can end up saying things you ordinary wouldn't.' 'this world of ours is piled high with farewells and goodbyes of so many different kinds, like the evening sky reneweing itself again and again from one instant to the next - and I didn't want to forget a single one.' wub.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#793 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 March 2008 - 02:04 PM

Malo prejle sem prebrala knjigo, ki mi jo je pred nekaj dnevi kupil fant, Haruki Murakami - Ljubi moj sputnik. Vtisi so mešani, po eni strani sem knjigo dobesedno požrla in je je bili konec, kot bi mignil, po drugi strani pa me res moti to, da imam o njej blazno zmeden vtis (tega pa ne prenesem). Sicer super pripoved, malo drugačna, zanimiva. Nudi precej stimulacije za poglabljanje, ampak konec mi je bil čisto preveč nedorečen, čeprav vem, da je bila poanta štorije vsekakor drugje, kot pa v seciranju konca in malenkosti, kot so to, kje hudiča je Sumire sploh bila in kaj natanko se je tam zgodilo.

Špela, ti vem da si ljubiteljica Murakamijeve proze. Dej mi prosim povej, katero njegovo se še posebej splača prebrat ... bi rada še kakšno, da si malo približam njegov stil in ne vem, katero izbrat ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#794 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 14 March 2008 - 03:38 PM

meni je najlubša murakamijeva norveški gozd
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#795 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 14 March 2008 - 05:06 PM

DiLeMa, najljubši sta mi AfterDark in Kafka na obali, sledita jima Južno od meje, zahodno od sonca in Norveški gozd. Meni so Murakamijeve in Bananine knjige tako všeč predvsem zaradi vzdušja (skrivnostnost, melanholija - pa ne uno iber depra), s tem pa ne zanikam briljantnosti sloga in vsebine - skozi prečiščen, neobložen slog prideta do samega bistva stvari, kar pa je pri meni tisto, kar me tako prevzame.

Zdaj berem še eno Japonko, in sicer Hitomi Kanehara in njen roman AutoFiction - totalno zmešana knjiga, kr neki - ampak pritegne.

• 0

#796 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 March 2008 - 05:34 PM

Bom fanta pocukala za rokav, da mi preko Sveta knjige kupi še Kafko na obali in Norveški gozd. tongue.gif Seveda poročam, kako mi bosta všeč.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#797 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 15 March 2008 - 11:26 AM

Mary Higgins Clark- Deklici v modrem
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#798 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46038 posts

Posted 15 March 2008 - 12:19 PM

Raffaello Giovagnoli - Spartak
  • 0

#799 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 17 March 2008 - 09:43 AM

Paulo Coelho: Čarovnica iz Portobella (45 strani, pa mi ni glih všeč)

p.s.: Špela, kje maš zapisane vse te izpisane reči iz knjig? Nekako dvomim, da vse, do vejice natančno držiš v glavi, pa me ful zanima, pa ful se priporočam smile.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#800 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 17 March 2008 - 10:56 AM

QUOTE(Buggy @ 17. 3. 2008 - 9:43) View Post

p.s.: Špela, kje maš zapisane vse te izpisane reči iz knjig? Nekako dvomim, da vse, do vejice natančno držiš v glavi, pa me ful zanima, pa ful se priporočam smile.gif

V dnevnikih, na papirčkih, raznih kazalkah za knjige, blokcih, notesu ... smile.gif Včasih so mi prav prišla kakšna dolgočasna predavanja, pa sem si knjigo prinesla in izpisovala. oops.gif Priporočaš, da še zate izpisujem? smile.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users